Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

franz34sm 07-03-12 15:30

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4919275)
ia-ti un logan 1.5 dci. E totul ieftin la el, nu pica nimic , consuma foarte putin.
Diferenta de revizie intre diesel si benzina nu e mare, ba chiar preturile sunt foarte apropiate.

ce smecher esti tu. i-ati Logan ha ? cred ca ai si ris cind ai scris asta. nu pica nimic ha ? foarte amuzant esti.

dolb 07-03-12 15:41

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4919283)
ce smecher esti tu. i-ati Logan ha ? cred ca ai si ris cind ai scris asta. nu pica nimic ha ? foarte amuzant esti.

Acu depinde ce vrei de la masina, dar loganul ( dizel ) este mai util, mai rentabil , mai nou, mai bun, mai eficient decat bamveul tau. Singurul plus care il are bamveul tau e ca e bamveu.

eMH 07-03-12 15:56

dolb, ai grija cum vorbesti! Vezi ca e cupeu si probabil are si trapa!

fasso 07-03-12 16:13

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4919318)

:lol::lol::lol:

dolb 07-03-12 16:24

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4919318)

defapt e ful fara piele, aer conditionat , genti de otel cu capace reising

Gixer 07-03-12 19:54

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4919298)
Acu depinde ce vrei de la masina, dar loganul ( dizel ) este mai util, mai rentabil , mai nou, mai bun, mai eficient decat bamveul tau. Singurul plus care il are bamveul tau e ca e bamveu.

Aia e ca numa BMW-u e masina, loganul ,a pe langa ca e un compromis, il iei cu 8000E de nou, economisesti fata de bmw cam 3000E in 100k km, timp in care se depreciaza cu 5000E, pe cand BMW-ul in aceleasi conditii cu maxim 1000....pfffffff, bine oricum mai bine luati logan dizel, ca e mai frumos mirositor, lasati ca iau eu benveul vechi ;)

franz34sm 07-03-12 20:12

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4919750)
Aia e ca numa BMW-u e masina, loganul ,a pe langa ca e un compromis, il iei cu 8000E de nou, economisesti fata de bmw cam 3000E in 100k km, timp in care se depreciaza cu 5000E, pe cand BMW-ul in aceleasi conditii cu maxim 1000....pfffffff, bine oricum mai bine luati logan dizel, ca e mai frumos mirositor, lasati ca iau eu benveul vechi ;)

bine zici. :) oare are loganu geamuri, oglinzi, trapa, - toate electrice ? schimbator automat, scaune piele, incalzire scaune, clima, 140 de cai, caroserie tapana - are toate astea ? nuuuuu ? atunci ramin la fieru asta vechi. :) motoarele astea de la bmw tin cit 2 masini cu capacitate cilindrica mica. si cind ma gindesc ca bmw-u asta are motor DOCH , deci ..... :) masinile astea tin toata viata. asta v-o spun eu. numa consumabilele trebuiesc schimbate. in rest te tine toata viata. si sa nu uitam de GTI ca si alea-s masini pe viata. decit sa-mi i-au motor de 1,2 sau 1,4, 1,5 indiferent ca e dizel sau benzina - atunci mai bine ramin la motoare mai tapene si cu consum mai mare. ca ma tine toata viata. nu-l poti face praf. :) marimea conteaza :D

fasso 07-03-12 21:18

zici cu un asa foc ca e DOHC de parca ar fii vreun soi de pocket rocket.ma oameni, fiecare isi lauda ce are in ograda, gata, moving on.

franz34sm 07-03-12 21:26

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 4920000)
zici cu un asa foc ca e DOHC de parca ar fii vreun soi de pocket rocket.ma oameni, fiecare isi lauda ce are in ograda, gata, moving on.

bine zici. moving on :) Io am patit-o cu dizelu. Altu o patit-o cu benzina. Masina-i ca femeia. Depinde de noroc.

ondin 07-03-12 21:43

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4919254)
poate reusesc sa-mi vind bmw-u. Si vreau neaparat sa stiu ce sa aleg benzina sau dizel. Pina in anii 2000 sau 2001. si neaparat cu capacitate cilindrica mica pina in 1,9. Daca-i i-au benzina - schimbatu bujiilor si filtre si magarii din astea - stiu ca-s ieftine. Dar daca-mi i-au dizel cum e ? ma v-a costa dublu fata de benzinar ?

ia vezi ca sunt egale preturile la fitru si ulei, motorina si benzina, mai studiaza si apoi posteaza.
:)
la diesel schimbi bujiile daca vrei cate 1 la sute de mii de km.deci nu e nimic dublu deloc. dimpotriva, totul scump e doar in mintea ta. ai fost manipulat de mic.

serios acum, diesel e afacere nu dezastru cum prezinti tu.

bluey 07-03-12 21:47

Dieselu meu e DOHC :D Am pocket rocket si eu????? :))))
Curios ca Wankel diesel nu a facut nimeni pana acum.
Sau vanchel dizel????

GTR 07-03-12 22:35

Quote:

Originally Posted by marian92 (Post 4919127)
Nu sunt de acord cu ce ai zis, daca depaseste 120.000km nu mai e ingrijit, nu prea conteaza numarul de km, conteaza cum e exploatat
Pleaca si in 2 bujii dar nu o sa mai plece deloc:))

In doua buji poate sa plece dar este foarte daunator pentru motor. Daca este frig in primele secunde sau minute nu ai explozie in cilindrii respectivi.

GTR 07-03-12 22:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4919275)
ia-ti un logan 1.5 dci. E totul ieftin la el, nu pica nimic , consuma foarte putin.
Diferenta de revizie intre diesel si benzina nu e mare, ba chiar preturile sunt foarte apropiate.

Sigur nu pica, decat injectoarele de 1200 EUR setul :)) Reteta de diesel pe Logan a lesinat de cand au constatat ca este mult mult mai rentabil Loganul 1.4 cu gaz, mai ales cu cresterile astea de pret ale motorinei.

GTR 07-03-12 22:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4919298)

Cred ca glumesti, nu!?

franz34sm 08-03-12 09:38

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4920057)
ia vezi ca sunt egale preturile la fitru si ulei, motorina si benzina, mai studiaza si apoi posteaza.
la diesel schimbi bujiile daca vrei cate 1 la sute de mii de km.deci nu e nimic dublu deloc. dimpotriva, totul scump e doar in mintea ta. ai fost manipulat de mic.

serios acum, diesel e afacere nu dezastru cum prezinti tu.

ia vezi cit costa pompa dizel si cit costa pompa de benzina.
ia vezi ca benzinaru n-are turbo, - avantaj.
ia vezi ca dizelaru are turbo si stai cu frica ca odata t-i se va duce. - dezavantaj.
N-am zis ca dizelu e dezastru, doar ca ma enerveaza preturile. Daca vrei sa repari sau sa schimbi ceva la dizel, te costa triplu fata de benzinar. Si nu vorbesc de consumabile ca alea-s nimicuri. Ci de injectoare, pompe, turbine, si alte chestii importante. Preturile exagerate ma enerveaza pe mine. Ca la benzinar iesi ieftin.

All times are GMT +2. The time now is 09:49.

- Copyright 2026 4Tuning