![]() |
|
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
Quote:
on : ca inaltime sunt la fel cele pe care le-ai pus pe masina ta?difera doar duritatea ? |
eu nu am de vanzare....
e mai inalta si mai rigida dar nu stiu daca e din cauza arcurilor sau a telescoapelor... |
Quote:
Quote:
diferenta dintre suspensia de 4 cil si cea de 6 cilindri (teoretic) e data de duritatea arcului pentru a compensa greutatea si automat balansul motorului de fapt bmw-urile au fost echipate cu mai multe tipuri de arcuri si telescoape pe aceeasi motorizare iar diferenta se vede in primul rand pe arc unde se gasesc 3 dungi colorate,codul respectiv de culoare reprezinta producatorul si duritatea suspensiei cat si inaltimea |
Quote:
am apelat si la baietii din valcea sa vad daca gasesc ceva arcuri pe la ei, daca nu se gasesc te voi contacta sa vedem ce si cum.... |
de curiozitate, daca pun arcuri de 4 cilindrii pe telescoapele care le am acuma, mai coboara ?
|
Quote:
daca vrei sa faci o treaba calumea ia-ti un set de arcuri sport dar cu drop mare din 2 motive : 1 vine iarna si masina tre' sa stea ridicata ca sa nu ramai suspendat in cea mai mica urma de zapada 2 arcurile cu drop mare (drop-ul e cu cat "se lasa" masina din arcuri) neimperecheate cu telescoapele potrivite duce la o suspensie care nu mai lucreaza,adica telescopul sta pe capul tijei sau are o cursa mica,care nu-i permite sa se "incarce" ceeace duce la accidente (am patit-o eu pe pielea mea) |
multumesc mult
|
salutare baieti
Aseara am observat ca nu mi se aprind becurile cand pun frana asa ca am miscat stanga dreapta putin de manunchiul ala de cabluri din portbagaj din partea stanga,insa fara niciun rezultat.Dupa aceea a luat o razna si inchiderea centralizata,nu se mai inchide nicio usa decat cele din fata din cheie,insa nu mai face zgomot,acel "pac". O sa incerc sa desfac cablurile sa urmaresc pe ele care ar fi problema. Alte sugestii?daca nu ii dau de capat,unde sa mai verific? |
Verifica cablurile care iti ies din porbagaj si intra in caroserie. au tendinta sa se rupa..
|
Quote:
inchiderea centralizata rezolvata,sa vad cu stopurile ce rezolv |
sal...am montat acum cateva zile un obc pe un e36 din 91 316...[masina nu a avut asa ceva din fabrica]....problema este ca nu ami arata consumul corect [37%]...stiu ca e posibil sa nu ami arate consumul corect deoarece obc este de pe un 320 dar parca am citit pe undeva ca se poate calibra din submeniu
|
Quote:
2. Faceti plinul la masina īnainte de a pleca la un drum lung (de ex. Bucuresti - Iasi), pāna la refuz. 3. Resetati OBC-ul, īn principal consumul. 4. Resetati kilometrajul din bord. 5. Dupa 200, 300 km, 500...etc. fiecare īn functie de ce ruta aveti de parcurs, faceti plinul din nou pāna la refuz. 6. Calculati cu ajutorul unui calculator (cel din telefon), consumul real cu regula de 3 simpla. 7. Sa presupunem ca valoarea rezultata este de 7,5 litri % , iar pe obc va arata 8,7 litri % 8. Apasati tastele 1000 si 10 amāndoua odata, va duceti la testul nr.20, iar acolo gasiti o valoare, de obicei 1000. 9. Modificati valoarea de acolo, īn plus sau īn minus, pāna cand consumul de pe obc, coincide cu consumul real calculat de dvs. 10.De exemplu, am 8,5 pe obc, iar mie mi-a dat la calcule 7,5. Sterg valoarea 1000 din testul 20 si pun 970, 930, 910..etc pāna cānd valoarea consumului de pe obc ajunge la valoarea consumului calculat de mine. Din acest moment, obc-ul va arata exact cāt consuma masina. Succes! Daca nu functioneaza calibrarea, testul 20, al OBC-ului, inseamna ca OBC-ul este LOCK ON. In acest caz, tastati 1000 si 10 in acelasi timp, mergeti la testul 19, o sa va apara LOCK ON.Ca sa il deblocati, tastati din 10 si 1, suma lunii si a zilei in care va aflati (ex : 7 noiembrie, tastati 1 dupa care tasta SET/RES. Acum, OBC-ul este deblocat, si puteti sa calibrati consumul cu ajutorul testului 20, si de asemenea puteti accesa si mai multe functii consum instant in l/100km, in l/h, cantitatea de benzina din rezervor in litri, si multe altele. Aveti grija ca data sa fie setata, daca nu setati data inainte de deblocare. Toate bune! |
mda...masina mea are 4 cilindri.obc a fost luat de pe un 320 [6 cilindri],deci nu pot face mai nimic?....obc nu este lock on...ami arata cam tot[viteza ,temperatura,cata benzina am,................]
|
Quote:
am vazut acum cateva luni pe sectiunea de anunturi de la bmw un tip care cauta sa schimbe un obc de 4 cu unu de 6,ai vezi poate il mai gasesti si va combinati sa faceti schimb |
ok..merci mult pt sfaturi....
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:32. |
|
- Copyright 2026 4Tuning