Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club CIELO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/59643-club-cielo.html)

Genghis.Khan 23-09-09 15:06

Re: Club CIELO

Ma duc sa fac verificarea compresiei maine!

nt98adu 23-09-09 19:26

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2662305)
Nu am fost multumit in sensul ca, de cand am pus uleiul GM, motorul a inceput sa sune mai urat, sa se auda un tacanit. Cum am pus Castrol, a disparut sunetul ala.
Pune 10w40 si vezi daca mai mananca ulei... nu prea are legatura consumul de benzina cu "mancatul" uleiului.

Un motor care manaca ulei, are si compresia slaba, deci are nevoie de mai multa benzina pentru a dezvolta o putere identica cu a unui motor fara uzura.
Exceptia este la motoarele noi sau integral reparate, care in primii 5000km consuma ceva mai mult, piesele fiind mai stranse deci motor mai putin elastic.

Ai gasit Castol Magnatec 10w40, altul decat cu inscriptia ,,made in UE"? Se poate face comanda pe net? Merci.

Geo_ZGA 23-09-09 19:41

Din pacate, tot ce am gasit a fost "Made in UE"... nu ma plang de el, mi se pare destul de bun.
Uite ca la explicatia asta nu m-am gandit, legata de consum ulei/compresie etc... desi, practic, uzura apare treptat si insesizabil si cred ca stilul de mers ramane acelasi, adica nu ii dai mai multa "talpa". Sau poate gresesc... zic si eu.

mike-fullspeed 23-09-09 19:46

Quote:

Originally Posted by Genghis.Khan (Post 2663099)
Ma duc sa fac verificarea compresiei maine!

Dupa parerea mea a mancat foarte mult ulei, sigur ai probleme la motor, ori la semeringurile de la supape, ori pe la segmentii de ungere. Iar uleiul GM 5w 30 e foarte subtire pentru Cielo. Cum a spus is Geo 10w 40 e cel indicat (Castrol sau Mobil 1). Consumul asta il ai pe benzina sau pe GPL?

ArG3nT0 23-09-09 22:29

eu am renuntat la cel GM 5w 30 si am trecut la 5w 40 castrol si vorba lui Geo nu se mai aude tacanitu ala si pot sa zic ca am facut 5000 km si nu a consumat deloc.prefer uleiul mai subtire full sintetic...pentru ca am momente knd mai uit piciorul pe acceleratie si trebuie sa circule si ulei mai repede...:)

ALEX_BZN 23-09-09 23:31

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2663917)
Dupa parerea mea a mancat foarte mult ulei, sigur ai probleme la motor, ori la semeringurile de la supape, ori pe la segmentii de ungere. Iar uleiul GM 5w 30 e foarte subtire pentru Cielo. Cum a spus is Geo 10w 40 e cel indicat (Castrol sau Mobil 1). Consumul asta il ai pe benzina sau pe GPL?

daca ai gpl pe masina este normal sa consume umpic mai mult ulei din cauza ca gazu are arderea uscata...de ex mie la 180mii km si cu uzura motorului care o are imi consuma cam 700-800ml de ulei la 10mii de km...din care cam 9mii pe gpl si 1000 pe benzina...sunt mai multi factori de care depinde consumu de ulei....eu de obicei bag ulei Mobil1 10W40 semi sintetic si sunt destul de multumit..acu am facut rost de ulei gratis de la cineva,ulei Lukoil tot 10w40 si o sa il tin decat 7-8mii km max cu toate ca persoana care mi l-a dat a zis ca e facut in ungaria si e destul de bun.

ALEX_BZN 23-09-09 23:34

Quote:

Originally Posted by ArG3nT0 (Post 2664397)
eu am renuntat la cel GM 5w 30 si am trecut la 5w 40 castrol si vorba lui Geo nu se mai aude tacanitu ala si pot sa zic ca am facut 5000 km si nu a consumat deloc.prefer uleiul mai subtire full sintetic...pentru ca am momente knd mai uit piciorul pe acceleratie si trebuie sa circule si ulei mai repede...:)

ce am auzit si eu..nu sunt sigur va rog sa confirmati sau sa contraziceti ideea,este faptul ca pana in 100mii km se baga ulei full sintetic 0w40 sau 5w40,dupa 100mii pana pe la vreo 200-250mii se baga 10w40 semi sintetic si apoi cand motoru prinde uzura mai mare adica dupa vreo 250mii de baga 15w40..si ca se mai tine cont si de temperatura,iarna se baga un ulei mai subtire si vara unul mai gros...findca daca se subtiaza uleiul nu mai ai nici compresie.

Genghis.Khan 24-09-09 08:15

Masina mea pierde ulei si pe la chiulasa.
Nu stiu ce sa zic ...
Oricum, sa nu va imaginati balta sub ea, sau picaturi, dar se vede ca e murdar acolo, destul de murdar.
O sa merg sa fac un test de compresie, functie de asta schimb si uleiul si garnitura la chiulasa.
Va tin la curent!
As spala si motorul dar mi-e frica sa nu se duca partea electrica ...
Are cineva idee de curatire altfel?

Geo_ZGA 24-09-09 08:19

Exista si spray-uri speciale acum, pt curatare... sau cu o carpa cu motorina, dar e munca multa si nu ajungi in toate locurile.
Vezi la testul de compresie si, in functie de rezultate, vei vedea daca desfaci motorul sau nu...

Genghis.Khan 24-09-09 08:23

Stii, seful de service de la DAEWOO de aici din Timisoara, imi zice ca o masina poate manca ulei si testul de compresie sa iasa bine.
Asta zice la telefon, oricum eu merg sa vorbesc cu el!

Cat despre apa, pe motorul meu nu o sa arunc never ever!!!

banzay 24-09-09 08:25

Eu am spalat motorul cu un aparat de spalat sub presiune, dar nu din ala pro, ca ala la ce presiune are iti rupe si firele :) Am dat cu un detergent calumea, mult mai bun ca ce e in comert, care pur si simplu descompune uleiul ala intarit (avantajul de a lucra la firma Eco :P ) am dat cu apa si gata :) Din pacate nu stiu pe unde tot intra noroi... Toata treaba e sa nu ajunga pe la bujii, bobine, delco, drosserele xenoanelor, in faruri etc :)

mike-fullspeed 24-09-09 08:53

Quote:

Originally Posted by Genghis.Khan (Post 2664892)
Masina mea pierde ulei si pe la chiulasa.
Nu stiu ce sa zic ...
Oricum, sa nu va imaginati balta sub ea, sau picaturi, dar se vede ca e murdar acolo, destul de murdar.
O sa merg sa fac un test de compresie, functie de asta schimb si uleiul si garnitura la chiulasa.
Va tin la curent!
As spala si motorul dar mi-e frica sa nu se duca partea electrica ...
Are cineva idee de curatire altfel?

tati... e mai greu sa iti piarda ulei pe la garnitura de chiuloasa, poate pierzi pe la capacul de la culbutori...

Genghis.Khan 24-09-09 09:35

Corect!
Sorry!

ALEX_BZN 24-09-09 10:40

seful ala de la servis are dreptate...asa am auzit si eu ca nu e neaparat sa consume ulei si sa piarda si compresie....chiar sunt curios sa vad rezultatul

Genghis.Khan 24-09-09 10:43

Si m-am hotarat ce ulei o sa bag: CASTROL TXT SOFTEC 5W40 ulei sintetic cu vascozitate mai mare la temperaturi inalte.
E mai gros decat ceea ce aveam eu: GM 5W30 si nu are rost sa merg pe un semisintetic de genul 10W40.
Inainte sa merg la test si la schimb de ulei o sa sterg motorul cu carpa imbibata in motorina.
Cu rabdare o sa iasa luna!

All times are GMT +2. The time now is 18:36.

- Copyright 2026 4Tuning