![]() |
|
Re: Club CIELO
Ma duc sa fac verificarea compresiei maine!
|
Quote:
Un motor care manaca ulei, are si compresia slaba, deci are nevoie de mai multa benzina pentru a dezvolta o putere identica cu a unui motor fara uzura. Exceptia este la motoarele noi sau integral reparate, care in primii 5000km consuma ceva mai mult, piesele fiind mai stranse deci motor mai putin elastic. Ai gasit Castol Magnatec 10w40, altul decat cu inscriptia ,,made in UE"? Se poate face comanda pe net? Merci. |
Din pacate, tot ce am gasit a fost "Made in UE"... nu ma plang de el, mi se pare destul de bun.
Uite ca la explicatia asta nu m-am gandit, legata de consum ulei/compresie etc... desi, practic, uzura apare treptat si insesizabil si cred ca stilul de mers ramane acelasi, adica nu ii dai mai multa "talpa". Sau poate gresesc... zic si eu. |
Quote:
Dupa parerea mea a mancat foarte mult ulei, sigur ai probleme la motor, ori la semeringurile de la supape, ori pe la segmentii de ungere. Iar uleiul GM 5w 30 e foarte subtire pentru Cielo. Cum a spus is Geo 10w 40 e cel indicat (Castrol sau Mobil 1). Consumul asta il ai pe benzina sau pe GPL? |
eu am renuntat la cel GM 5w 30 si am trecut la 5w 40 castrol si vorba lui Geo nu se mai aude tacanitu ala si pot sa zic ca am facut 5000 km si nu a consumat deloc.prefer uleiul mai subtire full sintetic...pentru ca am momente knd mai uit piciorul pe acceleratie si trebuie sa circule si ulei mai repede...:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Masina mea pierde ulei si pe la chiulasa.
Nu stiu ce sa zic ... Oricum, sa nu va imaginati balta sub ea, sau picaturi, dar se vede ca e murdar acolo, destul de murdar. O sa merg sa fac un test de compresie, functie de asta schimb si uleiul si garnitura la chiulasa. Va tin la curent! As spala si motorul dar mi-e frica sa nu se duca partea electrica ... Are cineva idee de curatire altfel? |
Exista si spray-uri speciale acum, pt curatare... sau cu o carpa cu motorina, dar e munca multa si nu ajungi in toate locurile.
Vezi la testul de compresie si, in functie de rezultate, vei vedea daca desfaci motorul sau nu... |
Stii, seful de service de la DAEWOO de aici din Timisoara, imi zice ca o masina poate manca ulei si testul de compresie sa iasa bine.
Asta zice la telefon, oricum eu merg sa vorbesc cu el! Cat despre apa, pe motorul meu nu o sa arunc never ever!!! |
Eu am spalat motorul cu un aparat de spalat sub presiune, dar nu din ala pro, ca ala la ce presiune are iti rupe si firele :) Am dat cu un detergent calumea, mult mai bun ca ce e in comert, care pur si simplu descompune uleiul ala intarit (avantajul de a lucra la firma Eco :P ) am dat cu apa si gata :) Din pacate nu stiu pe unde tot intra noroi... Toata treaba e sa nu ajunga pe la bujii, bobine, delco, drosserele xenoanelor, in faruri etc :)
|
Quote:
|
Corect!
Sorry! |
seful ala de la servis are dreptate...asa am auzit si eu ca nu e neaparat sa consume ulei si sa piarda si compresie....chiar sunt curios sa vad rezultatul
|
Si m-am hotarat ce ulei o sa bag: CASTROL TXT SOFTEC 5W40 ulei sintetic cu vascozitate mai mare la temperaturi inalte.
E mai gros decat ceea ce aveam eu: GM 5W30 si nu are rost sa merg pe un semisintetic de genul 10W40. Inainte sa merg la test si la schimb de ulei o sa sterg motorul cu carpa imbibata in motorina. Cu rabdare o sa iasa luna! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:36. |
|
- Copyright 2026 4Tuning