Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   DACIA 1300 ORIGINAL RETRO, cu mici imbunatatiri (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/28457-dacia-1300-original-retro-mici-imbunatatiri.html)

adi.schumi_tm 07-04-09 11:14

Re: DACIA 1300 ORIGINAL RETRO, cu mici imbunatatiri

2 Attachment(s)
Nu stiu daca e bun ce mi-am cumparat eu,eu mi-am luat tub flexibil care face legatura intre filtru de aer si galerie.O sa-i fac si poza sa pun ca sa vezi.Problema insa e ca eu l-am cumparat din Beius (judetul Bihor) dar trebuie sa gasesc si la Timisoara daca ai nevoie.

Din pacate am vesti proaste:tubul ce il am are diametrul exterior de 5,4cm iar cel interior de 5cm :(.Pun si 2 poze

BTL-gordini 07-04-09 13:42

Ms mult schumi pt.tot:D, si eu am gasit ce mi-ai aratat tu;). FNM-ul mi-a vandut un pont azi si m-am dus la sursa , am cumparat 2 m din plastic negru de 60mm.:lol:

alex55 07-04-09 14:14

asta ca sa traga aer rece nu ? dar in poza de mai sus se vede ca mai are un furtun de la galerie...trage jumi-juma ?

BlueAngel 07-04-09 15:36

alex e o chestie super calculata cu grade si volum de aer toate acestea sub o o formula exacta da combinatia perfecta de aer cald + rece - praf pentru cele mai bune performante ale motorului ;). =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

dog99 07-04-09 17:15

Quote:

Originally Posted by BTL-gordini (Post 2211453)
Cu parere de rau ,BTL-ul nu va fi prezent la tuning days Bucuresti. Eu chiar m-am inscris cu prietenii din Alba care mai mergeau la expo, dar organizatorii nici macar nu ne-au anuntat ca nu putem merge, tot noi am fost cei care i-am contactat . Se pare ca in Romania sunt mai apreciate masinile straine decat cele romanesti. Se pare ca Bucurestiul va iesi din calcul BTL-ului pt.totdeauna si chiar invitat nu voi accepta. Imi cer scuze celor care doreau sa vada masina

pacat:sad:pacat ca nu mai apreciaza lumea dacia,au uitat de unde au plecat,in fine...........
sper ca pe 9 vi la brasov?
macar acolo sa o pot admira ;)si eu.

BTL-gordini 08-04-09 07:20

O sa fiu Dog la Brasov cu siguranta.:D
Sper ca nu ati inteles grasit poza de mai sus?:idea: era o poza care am gasit-o pe net pt. a se vedea ce fel de tub flexibil as avea nevoie.:?:
Oricum proiectul X la BTL a inceput in colaborare cu bunul prieten FNM si cand va fi gata voi pune si pozele.;):D

BTL-gordini 09-04-09 21:27

11 Attachment(s)
In ultimele 3 zile impreuna cu prietenul FNM(cel din poze:lol:), am facut operatiunea prizei de aer stil gordinii de la cap la coada cu tot ce trebuie. FNM-ul a lucrat mai mult ca mine, trebuie sa recunosc si totul a iesit bine.:D

faustino 09-04-09 21:32

Fratilor.....voi taiati cu flexu direct fara nici o protectie pe capota?

BTL-gordini 09-04-09 21:36

12 Attachment(s)
Si a doua parte cu finalizarea.............

BlueAngel 09-04-09 21:41

de ce nu ai anulat filtrul sport? Daca te chinui putin poti inversa filtrul.e cam aiurea acum...tu sti mai bine.

1310 09-04-09 22:11

frumos ce ai facut tu pe acolo dar nu o sa intre apa ??

alex55 09-04-09 23:41

1 ca sa fie super treaba trebuia capota cu decupatura (montata pe unele dacii)
2 priza aia din compartimentu motor are niste gauri ptr scurgerea apei
si o intr prin cate locuri isi trage masina asta aer? asa mare nevoie are de el

BTL-gordini 10-04-09 07:38

Referitor la scurgerea apei, sunt facute doua gauri in colturile compartimentului de aer care nu se vad, si daca mai e si filtru celalalt nu e nimic rau, fiind o chestie de aspiratie atunci aerul cu cat este mai mult cu atat mai bine.

Muttley 10-04-09 10:56

Un sfat: degeaba ai aer mult care-ti intra-n carcasa filtrului, pentru ca-n cele din urma tot prin racordul dintre carcasa si carburator trece tot. Iar ala are sectiune mica. De fapt, tot aerul ala mult de care vorbesti tu, nu se ingramadeste-n carcasa, ca n-are la ce.

Tu acum ai 2 filtre - cel original si ala conic. Aiurea, nu crezi? Adica sper ca-l ai si pe cel original, ca daca nu exista...
La fel, spui ca ai gauri de scurgere a apei. Atunci ce rost mai are etansarea cu cheder la imbinarea cu capota?!?

O treaba buna ar fi sa intorci carcasa originalului invers si sa pastrezi doar priza de sus. Sa renunti la gaurile de scurgere, iar de accesul apei sa scapi prin forma prizei (studiaza o ventilatie laterala de stalp spate de 1310 si ai sa intelegi). Cu priza aia si cu un traseu ETANS al admisiei pana la carcasa filtrului, teoretic ar trebui sa obtii o "supraalimentare" dinamica a motorului la viteze mari (peste 120 la ora). Inutil la ce motor si cutie ai tu, da' asa, ca chestie, e ceva.

In general, aspectul (discutabil de altfel pe masina ta) este egal cu zero. Vrei sa faci ceva deosebit, axeaza-te pe functie.

BTL-gordini 10-04-09 12:39

Multumesc Muttley pt.cele spuse, apreciez sfaturile care mi-i le-ai dat si sa stii ca eu i-au in considerare ce mi-i se spune si analizez, nu fac in contra.
Cu referire la gaurile de scurgere, nu sunt facute in filtrul de aer, sunt facute in carcasa de la priza de aer de langa capota. sa te uiti mai atent la poze si o sa vezi ca, carcasa fitrului original de aer este goala, am scos tot din ea. Sigur o sa ma intrebi " si praful nu intra in motor? '' . Am pus in capatul furtunului flexibil un filtru de polen pt. a filtra mai bine si pt. o iesire mai rapida a aerului.

popasan 11-04-09 22:33

DACIA 1300 ORIGINAL RETRO, cu mici imbunatatiri

Dani, ce ulei ai acum in motor?:D, ce castrol?

BTL-gordini 12-04-09 08:57

1 Attachment(s)
salut popasan, am castrol 10w 40., e mai subtire dar e f.bun, vre-o 37-40 lei/l.;)

popasan 12-04-09 12:03

Dupa tine care e mai bun? 15w40 sau 10w40?

bogdan100 23-04-09 16:04

ce mai zice btl-ul?a venit primavara si a intrat in hibernare?:)

flocea_ro_ab 23-04-09 18:57

eu stau rau cu presiunea, nu stiu de ce, bujiile is rosii, si cand ii dau cox, se aprin becurile de la ulei.. dc nu stiu, eu am elf :)
ulei sintetic mere in dacie?

BTL-gordini 23-04-09 20:03

Mai Bogdane, nu e la hibernare, face si zgomot prin oras dar nu asa de, des ca inainte:D. Mai rarut ca-i mai finut, las ca trec si pe la marea adunare duminica;), ca se pare ca m0au criticat liderii de sindicat.:lol::lol:
Flo u stai rau cu toate, hai pe la mine si vedem si disc. mai multe ca aici pe topic nu are rost.;)

flocea_ro_ab 23-04-09 20:57

copil necajit !! am un ghinion la capitolu asta.

BTL-gordini 02-05-09 20:42

V+am pus o filmare , sa vedeti ce poate dacia 1300 sa faca,adica sa sara peste 2 tiruri, s-a intamplat in Alba Iulia de cativa ani, eram acolo, adevarata nebunie
https://www.youtube.com/watch?v=5TFt5...layer_embedded

flocea_ro_ab 02-05-09 23:00

va-ti adunat azi pe undeva? azi e sambata?

golidix 02-05-09 23:22

da nu au pus nici o chestie la aterizare...
f tare romania :))

si tipi au trait? mi sa facut un gol in stomac cum se vede la aterizare din masina

Muttley 02-05-09 23:28

S-au pus cartoanele la aterizare, dar masina a trecut de ele. Au calculat traiectoria de au zapacit-o.

Parca numai copilotul s-a ales cu mana rupta. Aveau rollbar.

Spark 03-05-09 09:57

si daca aveau rollcage ... e dureros sa vezi cum aterizeaza.

BTL-gordini 03-05-09 11:33

Muttley are perfecta dreptate, trebuia sa aterizeze pe cartoane, din pacate erori de calcul si viteza prea mare. Rollbar-ul a facut totul si intradevar au scapat ca prin minune. Daca va uitati atenti cand, cade masina in bot se vede ca sa rostogolit intre salvare si pompieri, nici nu avea ce sa caute acolo la atatia metri distanta de cartoane.

popasan 03-05-09 11:39

Ce faci Dany? Cand te apuci sa lucrezi la masina sa montezi noua achizitie?:lol:

BTL-gordini 04-05-09 21:27

6 Attachment(s)
Impreuna cu prietenul Calin(Popasan), am dat un mic tun:D in targ cu referire la achizitionare piese vechi noi-noute, la preturi de si noua ne e rusine sa vi-i le spunem:lol:. Astazi le-am montat pe masina cu exceptia garnituri , care i va veni randul vreodata.;), Se pare ca in garaj la Popasan zac niste raritati(vreo 2 steme renault12 gordini + un ACR, semnalizari noi CIBIE albe, etc.), iti prind eu garajul deschis, stii u ce confisc eu :lol::lol:

popasan 04-05-09 21:33

Acum ca stie toata lumea ce ascund eu in garaj, o sa pun lacat si ce vrei tu o sa bag in seif:lol:
Deci manerele arata de nota 12* si unitatea aia de comanda ii cumva noua:D, cine stie ce raritati mai gasim pe la "6 cai";)
Si ziceai ca nu prea mai ai de lucru pe la masina.....

alex55 05-05-09 10:07

btl comanda de caldura sta la nivel cu bordul ;) si ca chestie in ct gasesti in magazin asa ceva nou 8) cel putin cand am fost eu

bolidu' 05-05-09 12:05

tapiteria aia mai trebuie si ea intinsa pe la margini!nu te costa foarte mult decat un tub de perlandez!

BTL-gordini 06-05-09 09:53

La noi sincer nu mai gasesti piese vechi sa le cumperi noi, cu o singura exceptie, platini de precizia sacele. Asa e Alex, doar ca e materialul prea gros si nu merge, e f.mica portiunea unde sta lipita si pe cupeu sus nu este, stii ca prinsa cu bare metalice.
La Brasov voi sta pana dupa masa, deoarece catre seara voi fi inapoi in Alba, ca apoi sa plec la show-ul de la Arad impreuna cu trupa din Alba. Un program mai incarcat.

popasan 06-05-09 09:59

Ma iei si pe mine la Brasov???, promit ca nu fac prostii.:-)

flocea_ro_ab 06-05-09 19:43

prostii mari :)) veneam si eu la brasov dar sapt asta ii in reparatie bomba... sper sa o desamorseze cineva :)) popasan cu ai grija la drum :d

b08ygs 06-05-09 21:51

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 2293313)
Ma iei si pe mine la Brasov???, promit ca nu fac prostii.:-)

vi cu sportul? sau ca pasager?:-P

popasan 07-05-09 13:24

Cu verzitura vreau sa vin:D, acum sa vedem.

mba 09-05-09 19:54

azi...sibiu..ora 15 .. prin vasile aron .. cu CAT-u ...superbe amnandoua ..bravo :D

a.. si cred ca unu dintre voi sa uitat stramb la mine..ca am vrut sa va fac poza :)) ...

CED 09-05-09 19:57

Quote:

Originally Posted by mba (Post 2303036)
azi...sibiu..ora 15 .. prin vasile aron .. cu CAT-u ...superbe amnandoua ..bravo :D

a.. si cred ca unu dintre voi sa uitat stramb la mine..ca am vrut sa va fac poza :)) ...

:D nu se uita nimeni strimb :D - poate era doar oboseala - eram plecati de dimineata devreme :D

All times are GMT +2. The time now is 05:50.

- Copyright 2026 4Tuning