![]() |
re: Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin)
numai ai cardanul care a fost pe 2.0-ul carburatie ?
daca il ai .. poti sa-l pui fara nici o grija dar numai pe motoare in 6: 2.0,2.3,2.5. n-am masurat niciodata unu si nici n-am unul la indemana sa te ajut.. decat unu pe masina.. dar trebuie sa o bag sub rampa pentru a putea masura cardanul si cum n-am nici o rampa la indemana.. dar tot nu inteleg.. tu ai mai multe cardane si nu stii care e cel de 2.0 ? |
Quote:
DAR CEL MAI SIMPLU,DUPA CE MONTEZI MOTORUL,POTI MASURA ,SAU VERIFICA ,DACA VREUNUL DIN CARDANELE PE CARE LE AI TU E OK,IAR DACA NU,MODIFICI BUCATA MAI SCURTA.LUNGIMEA LUI E IN FUNCTIE DE TIPUL MOTORULUI(4 SAU6 CILINDRII)SI DE TIPUL CUTIEI DE VITEZE CU 4 SAU 5 VITEZE.PENTRU CUTIA CU 4 TREPTE CARDANUL E MAI LUNG,CUTIA FIIND MAI SCURTA,IAR PENTRU CUTIA CU 5 TREPTE CARDANUL ESTE MAI SCURT........ IN CAZ CA AI 2 CUTII IN 5 TREPTE ,DE RECHIN,AS AVEA EU NEVOIE DE UNA DIN ELE IN CAZ CA TE HOTARASTI SA O VINZI(DACA SUNT DE LA MOTOARE IN 6 CILINDRII) |
2 Attachment(s)
...ceea ce am eu este un cardan pe masina, motor 2.0 clasic in 4; mai am unu separat 2.0i tot in 4... asa ca nu merge nici unu sa inteleg, cutia de pe masina in 4 vit., inca o cutie in 4 vit. depe 2.0i; acum in afara de astea mai am inca 2 cutii in 5 de pe motorizare 6 pistoane, si nici un cardan pentru asta... referitor la acestea inca nu stiu in ce stadiu sunt... tot ce stiu e ca sunt identice...
|
vand jante alpina 15" 300 euro neg si rechin intreg tipla.....pm
|
..salutare...
problema se complica... am facut niste calcule simple, am masurat din cutie inclusiv pana in grup la ceea ce am pe masina (adica motor 1.8 carbuaratie in 4 cu cutie in 4) si am ajuns la concluzia asa cum a-ti spus si voi ca tre sa fie cardanul mai scurt cu 8cm, ca sa schimb mumai cutia in 5, nu mai zic ca mi se pare dubiosa prinderea... se pare ca tre sa o schimb si pasta... acum cum ramane cu motorul? daca nu se potriveste pe punte sau ma trimite mai inspate cu cutie cu tot? fratilor voi cand ati facut atfel de modificari, nu ati mers dupa anumite coduri? ori a-ti taiat sau sa sudat? (asa ceva nu vreau sa fac in nici un caz)... pe e21 sunt 3 modele de punti si 3 modele de cardane... pe caroserie am vazut ca am posibilitatea de a monta alta cutie, dar cutia in 5 are alta punte de prindere, este mai lunga ceea ce inplica un cardan mai scurt... si tot asa... poate cineva sa ma ajute? ...toate cele bune... |
Eu am pus cutia cu 5 trepte pe motorul de 1,8 si am avut trei cardane diferite.Doua erau acum prea lungi si al treilea mai scurt cu 1,5cm.Pe asta l-am prelungit si cu asta umblu.La cutie nu ai de modificat pentru ca sunt gaurile facute de fabrica in caroserie pentru ambele tipuri de cutie numai ca iti trebuie timoneria schimbatorului pentru cutie cu 5 trepte daca pui.La tine daca pui si motorul in 6 probabil ca vine si mai in spate dar cred ca ar trebui sa aiba gaurile pentru traversa de sub cutie facute de fabrica si iti trebuie timoneria originala pentru ea.In mod normal cred ca ar trebui sa potriveasca totul atata timp cat pui original fara sa modifici nimic la caroserie.Eu am modificat cardanul ca sa nu mai stau sa caut unul care ar fi fost exact original.
|
Quote:
|
sal am luat si eu un rechin de curand si o sa incep sa il "fac" o sa vin cu poze macar de inceput sa imi spuneti parerea voastra despre el:D
|
Quote:
aici lucrurile au cam statut...moare forumul..numai bine si spor la treaba;) |
5 Attachment(s)
..........intradevar, numai "noi" cei care avem asa ceva, adica E21 rechin.......... SUNTEM AICI, SI VOM RAMANE PRETUTINDEDI......E21 este bijuteria din viata ta! .... daca vrie sa intorci capu' dupa ceva care iti doresti poti sa te uiti dupa asta........
|
salut baieti. liviu, te mai intereseaza cutia? eu nu am mai intrat pe aici.
vand articulatie 323, cu discuri ventilate fata si discuri simple spate. 300e cu punti diferential etc. |
1 Attachment(s)
SOLD!!!...
|
caroseria separat cu roti originale de tabla si acte-1000 LEI
masina functioneaza fara probleme insa nu are ITP si RCA(lipsa fonduri) dar daca o vrea cineva intreaga fac eu ITPul SOLD!!! |
se pare ca nu doar eu nu am mai intrat pe aici :)
|
Quote:
|
In curand o sa scot si eu rechinul meu din NOU :D.. acum cu un motor 2.3.. punte discuri pe spate.... rollcage..scaune scoica si inca cate ceva.. undeva prin martie sper sa fie gata.. bafta
|
salut colegii....pacat k dau de forumul asta abea acum....am si eu de vreo 10 ani un bmw 320 din 79' cu motor m20,6cilindri cu carburator dublu corp cu 4 camere...vreau sa zic k sunt foarte multumit de el.inca e inca in stare de functionare cu toate k arata jalnic si am schimbat in 10 ani la el doar consumabilele radiatorul si pompa de abreaj....vreau sa subliniez k bmw e21 sunt masini rezistente puternice si care creeaza dependenta..o sa postez si cateva poze:D
|
5 Attachment(s)
conserva:-)
|
1 Attachment(s)
|
salutare tuturor. am cumparat de curand un renault 5 - nu, nu am gresit forumu :)) -si am 3 jante modelul cu multe spite. cel de la care am luat masina zice ca sunt de e21. asa ca daca ma puteti ajuta cu un nume sa o janta..ar fi ideal. multumesc mult
sarbatori fericite |
1 Attachment(s)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Attachment 735368 acesta este al meu
|
Nice, dar da si tu detalii in afara de ce vedem in poze. motor,cutie , an etc ...
|
este un 323i 1981 original restaurat in 2005-2006
|
1 Attachment(s)
|
frate vreau si eu un spoiler fatza cum ai pe FUR si KLF ai vreau unu in plus:-P sau poate stii vreunu, ms..?
|
nu am si nu stiu de unde ai putea gasi doar de pe un alt bmw care a intrat la conservat
|
1 Attachment(s)
|
BMW E21 - RECHINUL !!!
1 Attachment(s)
Sarbatori fericite toturor !!! Sa incalzim motoarele si sa tocim cauciucurile cu a noastra bijuterie BMW E21 (rechin)... Sanatate si toate cele bune !!! Atentie la trafic si mergeti innainte cu prudenta...
|
Quote:
|
Re: BMW E21 - RECHINUL !!!
Quote:
|
Quote:
|
cam la ce pret se mai vinde o capota in stare buna si o aripa, ziceti-mi un pret estimativ....ms
|
Aripa noua e undeva la 150ron,capota noua cam 250 ron.La second se negociaza in functie de preturile astea.Daca te intereseaza am si capota si aripi.Imi spui,le fac poze si daca le vrei ti le trimit cu curier.
|
3 Attachment(s)
de vanzare suspensie sport fata pt bmw e21 telescoape sport bilstein alpina si doua arcuri bbs,poate intereseaza pe cineva
|
Quote:
|
300,00lei fata complect arcuri+telescoape pt spate nu am
|
frumos rechinasul tau saby!e si modelul american cu faruri patrate foarte rar..unul singur am mai vazut pana acum la noi in tara e pe langa mine acum abandonat...sa il stapanesti sanatos fara incidente! La Multi Ani tuturor rechinistilor de pe aci, Sarbatori Fericite!
|
farurile patrate HELLA TAIFUN NU SUNT DE AMERICA de ce toti spuneti acelasi lucru pt america erau doar cu bari mai late si becuri laterale (lucasuri) farurile patrate nu sunt pt america
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:16. |
- Copyright 2026 4Tuning