Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Opel tuning (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning.html)
-   -   Club Astra Bertone (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning/21370-club-astra-bertone.html)

flo_bbi 27-08-08 14:21

Re: Club astra bertone

1 Attachment(s)
care stiti unde pot sa-mi fac stopurile fumurii?? :D
Attachment 625766

Renesys 27-08-08 16:01

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1717997)
care stiti unde pot sa-mi fac stopurile fumurii?? :D Attachment 625766

Se gaseste spray cu vopsea pentru stopuri...daca nu ma insel am vazut la brico store la vopsele spray...iti cumperi 2 sa fii sigur cati ajunge ca sunt micutze dupa, degresezi stopul cu diluant, daca vrei sa acoperi becul de mers inapoi cu scotch dala de vopsea din hartie...si la final daca vrei sati luceasca totul iti cumperi un spray cu lac si dai peste tot...io asa am facut cand le aveam palea vechi :)

flo_bbi 27-08-08 16:17

Quote:

Originally Posted by Renesys (Post 1718173)
Se gaseste spray cu vopsea pentru stopuri...daca nu ma insel am vazut la brico store la vopsele spray...iti cumperi 2 sa fii sigur cati ajunge ca sunt micutze dupa, degresezi stopul cu diluant, daca vrei sa acoperi becul de mers inapoi cu scotch dala de vopsea din hartie...si la final daca vrei sati luceasca totul iti cumperi un spray cu lac si dai peste tot...io asa am facut cand le aveam palea vechi :)

ok :) mersi frumos.. si inca ceva.. banuiesc k trebuie dat jos stopul nu? :)))

Renesys 27-08-08 16:51

Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1718200)
ok :) mersi frumos.. si inca ceva.. banuiesc k trebuie dat jos stopul nu? :)))

Dap, este extrem de simplu scoti bucata aia de plastic si are 2 piulite de plastic perfect sa le desfaci cu mana, deconectezi mufa si scoti suportul la becuri si scoti stopul:)...asta daca nu vrei sa pui scoth cu ziare pe toata masina sa no mazgalesti pe ea:)))

crystip84 27-08-08 20:19

merci mult renesys, trebuie sa cumpar toate astea ? asta nu am inteles si codurile alea le gasesc astia la piese auto sau doar la di-bas? Parts Required
Traction Control Switch - 90437527
Traction Control Switch Loom - 9270597
Trim Panel (Black) - 90437593 (single hole) or 90437561 (three hole)
Trim Panel (Gun Metal Grey) -13129777 (single hole)

eu am tc si esp sau doar tc ?
si inca 1 intrebare ce bujii folositi ? ai dreptate algorunescu, era ulei pe bujii.. este garnitura dintre chiluoasa si capacul de la axe sau garnitura de chiuloasa efectiv? si dupa ai simtit diferenta majora? si la cine ai schimbat garnitura?

crystip84 27-08-08 20:25

cat te-a costat bara de opc renesys? eu primul lucru o sa-i fac unichip sau chip tuning , dupa ce o sa pun la punct masina cat de cat , adik sa trga de cai originali si dupa ma ocup de exterior.. si dc stie cineva pe forum sau dc a facut kestia asta , vreau sa tai din arcuri ..se poate? sa o mai cobor putin sau trebuie sa cumpar arcuri sport..nu vreau si amortizoare ca imi rupe spatele dupa...se mai organizeaza cumva vreo intalnire astra bertone ?

algorunescu 27-08-08 20:33

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 1718633)
merci mult renesys, trebuie sa cumpar toate astea ? asta nu am inteles si codurile alea le gasesc astia la piese auto sau doar la di-bas? Parts Required

si inca 1 intrebare ce bujii folositi ? ai dreptate algorunescu, era ulei pe bujii.. este garnitura dintre chiluoasa si capacul de la axe sau garnitura de chiuloasa efectiv? si dupa ai simtit diferenta majora? si la cine ai schimbat garnitura?

Ai si tc si esp.
Cel mai bine este sa verifici toate garniturile pe unde se poate scurge ulei. LA motoarele turbo, pt ca se incing mult, tot cedeaza diverse garnituri. Eu mi-am rezolvat problemele la Craiova, nu aici. S-a simtit serios diferenta dupa ce am pus-o la punct.

Renesys 27-08-08 20:51

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 1718633)

ai si tc si esp dar poti pune buton doar la tc sau esp+tc decuplare...
si din toate alea iti trebuie doar butonul...dar cred ca mere si cu un boton normal. tiam zis ink vbesc cu un baiat de la opel sasi faca timp sa montam si sa vada daca ne trebuie neaparat buton original sa nu fie vreo problema...

bara de opc in jur d 23milioane fara proiectoare...

si bujii NGK Iridium IX, are elspa 4 la super oferta...

flo_bbi 27-08-08 21:58

Quote:

Originally Posted by Renesys (Post 1718265)
Dap, este extrem de simplu scoti bucata aia de plastic si are 2 piulite de plastic perfect sa le desfaci cu mana, deconectezi mufa si scoti suportul la becuri si scoti stopul:)...asta daca nu vrei sa pui scoth cu ziare pe toata masina sa no mazgalesti pe ea:)))

ok.. am inteles.. deci mai bine le dau jos :)) am vazut cum erau ale tale.. dar asta ce o fi facut k la becurile pt mers cu spatele parca era mai alb stopul decat la u.. si inca ceva? se mai vad celelalte becuri bine sau slab? :|

Renesys 27-08-08 22:10

Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1718823)
ok.. am inteles.. deci mai bine le dau jos :)) am vazut cum erau ale tale.. dar asta ce o fi facut k la becurile pt mers cu spatele parca era mai alb stopul decat la u.. si inca ceva? se mai vad celelalte becuri bine sau slab? :|

poi nare faru fumuriu ca la bertone...daia se vede alb...da se vad becurile bine depinde cat de fumurii le faci...

crystip84 27-08-08 23:13

si-a schimbat cineva arcurile fara sa schimbe si armotizoarele ... si va intreb dc e tiganie dc incerc sa tai din arcuri ..vreau sa o mai cobor putin

crystip84 27-08-08 23:23

vinde careva ceasurile de la astra bertone pe alb model 2.0 turbo..eu am pe negru si nu-mi plac ...si dc si-a taiat careva arcurile sau e tiganie? ...

flo_bbi 28-08-08 02:58

Quote:

Originally Posted by Renesys (Post 1718848)
poi nare faru fumuriu ca la bertone...daia se vede alb...da se vad becurile bine depinde cat de fumurii le faci...

am inteles.. ms:)

Florinike 28-08-08 04:01

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 1718969)
...si dc si-a taiat careva arcurile sau e tiganie? ...

E masina sport, tu crezi ca e dacie sau? Poate trebuia sa te limitezi la Logan....

flo_bbi 28-08-08 04:13

Quote:

Originally Posted by Florinike (Post 1719314)
E masina sport, tu crezi ca e dacie sau? Poate trebuia sa te limitezi la Logan....

:))))) buna asta :))) 1.6 16v ..cica fuge rau :)))

algorunescu 28-08-08 09:25

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 1718953)
si-a schimbat cineva arcurile fara sa schimbe si armotizoarele ... si va intreb dc e tiganie dc incerc sa tai din arcuri ..vreau sa o mai cobor putin

Eu te sfatuiesc sa n-o mai cobori. Fiind turbo este deja coborata de la mama ei. Pe drumurile noastre nu este bine s-o ai mai jos. Crede-ma ca am avut niste incidente cu diverse gropi/lucrari cand am multumit cerului ca nu am garda la sol mai mica ca sigur ma alegeam cu ceva spart. O fi mai frumos cu ea mai lasata dar este total nepractic.

Renesys 28-08-08 11:59

Quote:

Originally Posted by algorunescu (Post 1719407)
Eu te sfatuiesc sa n-o mai cobori. Fiind turbo este deja coborata de la mama ei. Pe drumurile noastre nu este bine s-o ai mai jos. Crede-ma ca am avut niste incidente cu diverse gropi/lucrari cand am multumit cerului ca nu am garda la sol mai mica ca sigur ma alegeam cu ceva spart. O fi mai frumos cu ea mai lasata dar este total nepractic.

Total de acord ! Si eu la fel de cate ori mam bucurat cai inalta. O prefer cocostarc decat sai sparg bara sau baia de ulei...
si am avut masina joasa, e un chin...

sabothor 28-08-08 13:48

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1717997)
care stiti unde pot sa-mi fac stopurile fumurii?? :D
Attachment 625766

Stopuri in genul asta gata vopsite am eu in debara. Sunt stopurile de pe bertonele mele, dar vopsite la un service de calitate. Unul din ele are lacul un pic cojit, dar nu dauneaza.

Daca te intereseaza, vii la giurgiu si ti le dau, cu conditia sa mi le dai pe ale tale in schimb. Nu iti cer nici o diferenta.

Eu nu le folosesc ca am aftermarket actualmente pe masina (FK).

Uite niste poze ca sa iti faci o idee.

PS. Mi se pare mie sau mi-ai copiat modelul de semnatura? :oops:
PS2: Cadranele albe nu cred ca ti le da nimeni la schimb, dintr-un simplu motiv: cele care vin cu cadrane albe au acele negru mat (neiluminate). Ale tale au acele transparente si iluminate cu rosu, deci ai si instalatia pentru iluminat acul. Eu daca ti-as da cadranale mele, noaptea nu o sa mai vad nimic in ele avand acul negru mat ...
In schimb tu iti poti pune cu succes o plasma de la innoparts avand acum iluminat si se va vedea mult mai bine! ;)

sabothor 28-08-08 13:54

Quote:

:shock: CUM DE TI-A VENIT IDEEA ASTA GENIALA ?!?!? :shock:

Daca tot vrei sa faci ceva cheap iti recomand sa le mai torsionezi, dar nu tu, ci un meserias (iti pot recomanda unul) ... dar sub nici o forma sa nu te musce sarpele sa le tai ca a o dai dracului de tot.

Meanwhile iti recomand cu placere niste arcuri sport. Alea macar sunt gandite (cu capul chiar:D)

flo_bbi 28-08-08 14:17

Quote:

Originally Posted by sabothor (Post 1719775)
Stopuri in genul asta gata vopsite am eu in debara. Sunt stopurile de pe bertonele mele, dar vopsite la un service de calitate. Unul din ele are lacul un pic cojit, dar nu dauneaza.

Daca te intereseaza, vii la giurgiu si ti le dau, cu conditia sa mi le dai pe ale tale in schimb. Nu iti cer nici o diferenta.

Eu nu le folosesc ca am aftermarket actualmente pe masina (FK).

Uite niste poze ca sa iti faci o idee.

PS. Mi se pare mie sau mi-ai copiat modelul de semnatura? :oops:
PS2: Cadranele albe nu cred ca ti le da nimeni la schimb, dintr-un simplu motiv: cele care vin cu cadrane albe au acele negru mat (neiluminate). Ale tale au acele transparente si iluminate cu rosu, deci ai si instalatia pentru iluminat acul. Eu daca ti-as da cadranale mele, noaptea nu o sa mai vad nimic in ele avand acul negru mat ...
In schimb tu iti poti pune cu succes o plasma de la innoparts avand acum iluminat si se va vedea mult mai bine! ;)

ok.. stai intai sa`mi iasa din service.. si la urma poate trec sa facem repede un schimb pe schimb ;) ms

modelul de semnatura chiar n`am avut nici o intentie..sa semene cu a ta.. sunt multe poze in linie nu cred k e unic :)))

si ... eu n`am cerut nici un cadran.. eu le am albe..cred k m`ai confundat aici :)

sabothor 28-08-08 14:19

Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1719822)
ok.. stai intai sa`mi iasa din service.. si la urma poate trec sa facem repede un schimb pe schimb ;) ms

modelul de semnatura chiar n`am avut nici o intentie..sa semene cu a ta.. sunt multe poze in linie nu cred k e unic :)))

si ... eu n`am cerut nici un cadran.. eu le am albe..cred k m`ai confundat aici :)

Dap, te-am confundat .. sorry ... e de la oboseala.

Anunta-ma pe privat cand vrei sa faci o cursa aici ... si apoi sa imi spui ce parere ai de soseua Bucuresti - Calugareni - Giurgiu. Mare grija la radare!;)

flo_bbi 28-08-08 14:23

Quote:

Originally Posted by sabothor (Post 1719825)
Dap, te-am confundat .. sorry ... e de la oboseala.

Anunta-ma pe privat cand vrei sa faci o cursa aici ... si apoi sa imi spui ce parere ai de soseua Bucuresti - Calugareni - Giurgiu. Mare grija la radare!;)

a e varza? :))))

flo_bbi 28-08-08 14:27

1 Attachment(s)
dar vad k nu sunt foarte fumurii.. sunt 1 pic mai inchise decat normal.. eu daca le fac negre? sigur n`am probleme cu becurile? as vrea sa le fac exact cum sunt cele din poza asta..
Attachment 626733

VLAD_85 28-08-08 15:39

Quote:

daca te intereseaza am eu de vanzare o suspensie sport (arcuri+amortizoare) la super pret.

crystip84 28-08-08 18:38

da aveti dreptate cu arcurile taiate.. da cu unele sport as incerca ..mi se pare prea coctata de fund si nu da f bine..macar pe spate sa le schimb ..azi mi-am cumparat ceas turbo si ceas temp ulei ..sambata dc nu o sa muncesc toata ziua va spun rezultatul...

crystip84 28-08-08 18:45

apropo.. azi am sunat la di-bas.. nu vor sa-mi monteze buton de esp... au spus ca nu se baga dc masina nu a venit.,. am intrebat dc au buton macar la vanzare .. parca i-am intrebat de nu stiu ce smecherie... m-au dezamagit.. bine nu ma asteptam la prea multe .. dc si--a montat careva buton esp astept un raspuns .. la motorul asta de 2.0t .. macar vreau sa stiu dc e buton normal care functioneaza ca un contac (inchis/deschis) sau e contactor ... mihai (elspa) stie.. dar nu cred ca are timp de explicatiii

sabothor 29-08-08 00:01

Quote:

Originally Posted by flo_bbi (Post 1719834)
a e varza? :))))

E impecabil! Probabil cel mai bun si modern drum din romania la ora actuala. (25km sunt inca neterminati, sate etc)
Cat despre triple, vii si le vezi, nu ti le bag pe gat, nu ma rog de tine :lol: Dar iti spun ca sunt destul de inchise.

Quote:

Originally Posted by VLAD_85 (Post 1719962)
daca te intereseaza am eu de vanzare o suspensie sport (arcuri+amortizoare) la super pret.

Vlad, ce pret zici ca are suspensia aia? Deocamdata nu sunt foarte interesat, dar ... ca sa imi fac o idee ...

Mersi frumosc de raspuns!

VLAD_85 29-08-08 18:21

Vlad, ce pret zici ca are suspensia aia? Deocamdata nu sunt foarte interesat, dar ... ca sa imi fac o idee ...

Mersi frumosc de raspuns![/QUOTE]
250e suspensia o am din martie pe masina este aproape noua,o schimb pt ca vreau sa-mi iau KW reglabila..daca mai vii pe la oltenita te dau o tura gratis;)

alinWRC 30-08-08 21:13

bai nu e nici unul care si-a montat buton de esp..cum suportati sa mergeti cu masina asa...?

sabothor 30-08-08 23:04

Quote:

Originally Posted by VLAD_85 (Post 1722334)

Mersi frumosc de raspuns!

250e suspensia o am din martie pe masina este aproape noua,o schimb pt ca vreau sa-mi iau KW reglabila..daca mai vii pe la oltenita te dau o tura gratis;)[/QUOTE]

Stiu cum se comporta masina cu suspensie sport, dar mai stiu si in ce tara traim si de aceea as cam da inapoi ...

Nu de alta, dar deja m-a sunat florinike sa ma certe ca de ce te-am intrebat de suspensie :rolleyes2 (am prieteni grijulii, :D)

Oricum multumesc mult de oferta, daca ma vezi prin oltenita, da-mi un flash ceva. Am vazut (aka admirat) masina si iti stiu si fostul logan, din pacate nu te cunosc personal, deci slabe sanse sa te recunosc.

Tot ceea ce stiu despre tine este ca ai un nume marfa, "de legenda" :D

Oricum pretul suspensiei este destul de bun. Daca ma razgandesc, te anunt.

Multa bafta si pastram legatura!

sabothor 30-08-08 23:07

Quote:

Originally Posted by alinWRC (Post 1724087)
bai nu e nici unul care si-a montat buton de esp..cum suportati sa mergeti cu masina asa...?

Ce sa facem "bai" alin, daca suntem toti niste tarani, de-aia nu ne-am montat. :twisted: Cum o suportam? Poate te miri daca ti-as spune ca o suport ... si n-am de gand sa ii dau foc. :rolleyes2

De curiozitate, pe google ai cautat?

mekhi 31-08-08 09:22

Sunt si eu proaspat posesor al unui Astra Bertone Cabrio 1.8 :D si am luat masina pentru calitatiile tehnice. Prelata masinii are ceva defecte si as vrea sa o schimb. Imi poate recomanda cineva unde gasesc material, sau unde se poate schimba sau chiar si repara.

Florinike 31-08-08 14:50

Eu am montat un buton de ESP dar as fi taran daca as monta unul. Zilele trecute eram la mare si vroiam sa plec mai tare si am scos ESP:am lasat dare pe asfalt metrii buni si abia dupa 5000 rpm in a 2 a a inceput sa miste. Sfatul meu e, lasati ESP ul acolo, va ajuta chiar si daca credeti ca nu aveti nevoie.

Mondeo 01-09-08 12:11

pai ai sau nu?
:D

algorunescu 01-09-08 13:17

Quote:

Originally Posted by Mondeo (Post 1726429)
pai ai sau nu?
:D

Are dar nu montat de el ci de fostul propietar. Cred ca asta a vrut sa spuna :).

VFFtuning 01-09-08 13:26

Quote:

Originally Posted by Renesys (Post 1713573)
si 3 poze mai artistice cu bertonele meu...

PS: Nu imi cumpara si mie cineva bara aia sami fac si io un chip tuning:))...

salut...de unde ai luat bara astade opc si cat te a costat??? multumesc

Florinike 01-09-08 14:16

Da, scuze am fost cam ambiguu. Am dar era deja montat pe masina. Sincer sa fiu eu nu vad de ce anume poti sa iti doresti sa il scoti pentru ca daca faci asta cauciucurile le prajesti muuuult mai repede si mare diferenta nu e. La mine se simte de la a 3 a in sus fara esp scos cand nu te mai limiteaza. In rest, merge foarte bine si cu el pus, se poate da in ea si cu el mai ales daca pleci usor de pe loc.

Renesys 01-09-08 20:28

Quote:

Originally Posted by VFFtuning (Post 1726566)
salut...de unde ai luat bara astade opc si cat te a costat??? multumesc

cam 23mil...de la opel...dar vopsit gratis la un amic si montaj eu:))
aaa si fara proiectoare care era unul 5mil
am gasit 2 la 1mil cu angels eyes:))

algorunescu 01-09-08 21:18

Am niste chestii de care as vrea sa scap. Care ma ajuta ?
1 bucata cauciuc dunlop sp maxx in stare f buna (mi s-a spart un cauciuc intr-o groapa si le-am inlocuit pe amandoua cu sp9000)
1 bucata far stanga original pe negru
1 bucata toba originala

Imi ocupa aiurea spatiul prin balcon si n-as vrea sa le arunc ca sunt folosibile.

crystip84 02-09-08 00:35

cand am cumparat masina lunea trecuta am observat ca becul de la check engine e lipsa.. dar am zis domnule nu e problema.. cine mi-a pus-o pe tester gasise o eroare de debitmetru care duoa ce a sters-o incepuse sa se balbaie rau motorul... in cele din urma isi revenise la normal.. ieri am demontat ceasurile de bord si surpriza mare.. fostul proietar anulase becul de check engine.. oare dc...am pus un bec eu..bineinteles ramanea aprins .. azi am reusit sa-o pun pe op-com un fel de vag-com eroare p0170 fuel trim malfunction .. din ce am vazut eu pot fi mai multe kestii.. debitmetru ,sonda , pierdere de presiune pe tubulatura turbinii... inca ceva va rog dc ati reusit sa va dati seama cu schema de la esp.. pinul 31 se pune in locul la 25 si asa e esp-ul scos sau cum se face.. nu am inteles .. engleza din tutorialul respectiv nu seamana a fi engleza.. exprimarea lasa de dorit.. dc aveti o schema electrica ar fi perfect.. a by the way de vreo cativa km eroarea nu mai apare si masina parca trage mult mai bn...astep pareri sau dc ati patit la fel la z20Let asta pacatos..

All times are GMT +2. The time now is 04:55.

- Copyright 2026 4Tuning