Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Diverse discutii despre telefoane mobile (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/104367-diverse-discutii-telefoane-mobile.html)

Evoluzione 09-06-11 21:54

Re: Diverse discutii despre telefoane mobile

Ok, mersi :D

Edit: Defapt nu-mi merge nici mie, nu face absolut nimic. Insa n-am testat decat varianta free, eu fiind mai zgarcit in ultima vreme.

du0n 10-06-11 14:25

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4383757)
Incearca un alt SDcard. Daca il citeste atunci formateaza-l pe al tau (FAT) si vezi daca-l ia.

Stiu ca era in meniu ceva cu external memory cu optiune de umount sdcard. Umbla si pe acolo si vezi.

Mersi frumos.A functionat.A fost greu prima zi,pana m-am obisnuit cu comenzile,si locatiile lor.

22VIN 10-06-11 14:36

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 4386631)
Edit: Defapt nu-mi merge nici mie, nu face absolut nimic. Insa n-am testat decat varianta free, eu fiind mai zgarcit in ultima vreme.

Pai daca nu merge free n-o sa mearga nici aia cu bani...

du0n 10-06-11 14:59

Stiti vreun site de unde pot downloada jocuri,teme,aplicatii pentru nokia?Am incercat de pe mobile9,dar imi spune ca jocurile/aplicatiile nu sunt sigure,caci nu gaseste radacina (licenta) jocului,si pot fi periculoase pentru soft.

22VIN 10-06-11 15:07

Quote:

Originally Posted by du0n (Post 4388133)
Stiti vreun site de unde pot downloada jocuri,teme,aplicatii pentru nokia?Am incercat de pe mobile9,dar imi spune ca jocurile/aplicatiile nu sunt sigure,caci nu gaseste radacina (licenta) jocului,si pot fi periculoase pentru soft.

Mda, pentru asta trebuie sa-l "hackuiesti" cu HelloOX (nu ma intreba cum se face, nu mai stiu).
Pentru aplicatii "warez" cam trebuie sa-i faci un hack, altfel ramai cu ce gasesti pe OviStore sau altele free/trial din surse de incredere.

andi_cimpean 15-06-11 16:57

Ce părere aveţi despre Nokia 5800 XpressMusic!

Ştiu...este un symbian, dar mă gândesc la o posibilă combinaţie şi poate iau un 5800.

Am văzut ca are wi-fi, dar o versiune UPnP technology

Cum o fi asta şi cu ce diferă de wifi-ul standard?

P.S. S-o apropia de Samsung-ul Galaxy S, în ceea ce priveşte navigarea pe internet? :D
Ştiu, diferenţa este mult prea mare (atât de CPU cât şi de OS) dar poate poate...

22VIN 15-06-11 19:39

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4399308)

Ştiu...este un symbian, dar mă gândesc la o posibilă combinaţie şi poate iau un 5800.

Am văzut ca are wi-fi, dar o versiune UPnP technology

Cum o fi asta şi cu ce diferă de wifi-ul standard?

P.S. S-o apropia de Samsung-ul Galaxy S, în ceea ce priveşte navigarea pe internet? :D
Ştiu, diferenţa este mult prea mare (atât de CPU cât şi de OS) dar poate poate...

Upnp inseamna universal plug&play, iar wifi upnp mi se pare ca inseamna ca permite conexiune directa intre 2 useri. Dar poate ca ma insel. Oricum ar fi n-are treaba cu viteza conexiunii la net.

Cat despre browsing sincer iti spun, e praf. Motive:
- procesor lent deci reda paginile greu
- nu are multitouch deci e foarte greu cu zoom-ul
- nu are text reflow
- SO limitat

In fine, iti poti face treaba cu el, dar nu o faci cu usurinta. Nu se compara cu SGS la capitolul net browsing, nici macar pe departe nu se apropie (plus ca SGS are si flash). 5800 este un telefon de conceptie mai veche, pe vremea lui era cat de cat capabil dar acum e mult depasit. Singurele symbian care merita sunt, dupa mine, e71 si e72.

andi_cimpean 15-06-11 21:32

Am înţeles!

Mersi de pont!

Ca telefon de tranziţie, cred că este bun! Să vedem dacă îmi iese combinaţia! :)

22VIN 15-06-11 22:38

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4400006)
Am înţeles!

Mersi de pont!

Ca telefon de tranziţie, cred că este bun! Să vedem dacă îmi iese combinaţia! :)

De tranzitie da, dar o sa vrei sa-l schimbi repede :lol:

Cozmescu-Alin 15-06-11 23:09

Ce parere aveti de SK65. Eu ieri cand l-am luat nu eram cine stie ce incantat insa deja sunt mort dupa el. Nu reusesc sa fac netu sa mearga si sa pun parola la SMS-uri in rest... . Daca as putea intr-un fel sa fac astea ar fi telefonul perfect:lol::lol:

KTA87 23-06-11 21:10

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4399308)

Eu am tinut in mana recent un N97, model mult mai nou decat 5800. Mi s-a parut o bataie de joc comparativ cu iPhone... Iti trebuie multa rabdare si nervi tari ca sa te poti "bucura" de touchscreend-un acestui telefon, iar sistemul de operare este mult prea invechit...

..::AnDy007::.. 24-06-11 19:14

am si eu un star s5230...si am o problema la el
are accelometer [senzor de inclinatie] si cand fac poze trebuie sa il tin inclinat pe partea stanga.fac poza,dar cand ma uit la ea e cu susul in jos.se inverseaza.asa mi se intampla si la aplicatii,cand "vars" telefonul pe stanga,imaginea se intoarce spre dreapta.rog pe cineva daca stie sa posteze aici..multumesc anticipat

dolb 30-06-11 15:35

Are careva idee daca se poate face (software )carrier unlock la un SE xperia x10 mini?
Daca da, cum? :D

Spark 03-07-11 22:05

are idee cineva daca se poate instala alt mess .. sau ce ar trebui sa fac pe un Samsung S5260 Star 2
are messenger deja instalat dar in el nu merge tastatura qwerty, si accelerometrul functioneaza pe net sau la scrierea mesajelor si acolo baga qwerty-ul cand intorc telefonul
telefonul nu e smartphone in sensul ca nu are sistem de operare (android/bada/windows mobile) decat unul propriu
idei ? solutii ?

si nu e de la setari ca l-am piscalit pana nu am mai putut

22VIN 03-07-11 22:53

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 4441110)
are idee cineva daca se poate instala alt mess .. sau ce ar trebui sa fac pe un Samsung S5260 Star 2
are messenger deja instalat dar in el nu merge tastatura qwerty, si accelerometrul functioneaza pe net sau la scrierea mesajelor si acolo baga qwerty-ul cand intorc telefonul
telefonul nu e smartphone in sensul ca nu are sistem de operare (android/bada/windows mobile) decat unul propriu
idei ? solutii ?

si nu e de la setari ca l-am piscalit pana nu am mai putut

Incearca ceva Java, gen eBuddy.

bigmax 04-07-11 13:09

implica riscuri mare pentru a face un jaiblreak..iphone 3gs?

22VIN 04-07-11 18:00

Quote:

Originally Posted by bigmax (Post 4442310)
implica riscuri mare pentru a face un jaiblreak..iphone 3gs?

Da, explodeaza.

Serios acum: singurul risc e ca-ti pierzi garantia; aceasta se poate recupera daca dai restore.

_anaconda_ 09-07-11 17:03

Cineva cu BlackBerry pe aici ? :-)

Evoluzione 09-07-11 21:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4433653)
Are careva idee daca se poate face (software )carrier unlock la un SE xperia x10 mini?
Daca da, cum? :D

Se poate face cu un cod, dar acesta se cumpara. Nu am gasit inca acest serviciu free (e destul de scump sa-l cumperi aprox 30€).
Caut si eu pentru X10i... Daca unul dintre voi afla, please tineti-ne la curent. E chiar enervanta blocarea mobilelor si nu are niciun rost!

22VIN 09-07-11 23:04

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 4454393)
Se poate face cu un cod, dar acesta se cumpara. Nu am gasit inca acest serviciu free (e destul de scump sa-l cumperi aprox 30€).
Caut si eu pentru X10i... Daca unul dintre voi afla, please tineti-ne la curent. E chiar enervanta blocarea mobilelor si nu are niciun rost!

Parca pusesem eu un link cu decodare de x10mini cateva pagini mai inapoi.

Evoluzione 10-07-11 12:12

E la fel si la X10i?
Pe xda am gasit separat pentru X10. Dar oricum, mai trebuie sa gasesc un calculator pe care sa rulez PC Companion :lol:

22VIN 10-07-11 13:15

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 4455201)
E la fel si la X10i?
Pe xda am gasit separat pentru X10. Dar oricum, mai trebuie sa gasesc un calculator pe care sa rulez PC Companion :lol:

Scuze, am avut impresia ca ai zis de mini.
Nu prea cred ca e la fel ca vad ca tutorial-ul presupune si un ROM factory de mini in care trebuie sa modifici ceva fisiere si nu prea cred ca sunt la fel, pentru ca telefoanele astea au platforme total diferite.

Evoluzione 10-07-11 14:15

No problem ;)
Cred ca rezolv cand ajung in tara, va spun atunci ce solutie am ales si cum a mers :)

dolb 10-07-11 20:36

Merci baieti, am optat pt Samsung i5500 / galaxy 5 / europa .

22VIN 10-07-11 22:15

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4456157)
Merci baieti, am optat pt Samsung i5500 / galaxy 5 / europa .

Mi se pare ca au reusit sa porteze cyanogenmod si pentru asa ceva :-)

REPTYLE 11-07-11 00:32

ceva pareri de toshiba tg01?

22VIN 11-07-11 08:55

Quote:

Originally Posted by REPTYLE (Post 4456703)
ceva pareri de toshiba tg01?

Da. Orienteaza-te spre altceva. WinMo nu e o optiune cand pe piata exista iOS, Android, WebOS, Bada etc. WinMo e mult prea invechit, lent, instabil.

REPTYLE 11-07-11 14:30

ma puteti ajuta cu niste harti pentru un gps mio v3.3?

22VIN 11-07-11 16:42

Quote:

Originally Posted by REPTYLE (Post 4457873)
ma puteti ajuta cu niste harti pentru un gps mio v3.3?

Aici vorbim de telefoane mobile; pentru GPS-uri exista sectiune dedicata.

dolb 12-07-11 19:38

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4456437)
Mi se pare ca au reusit sa porteze cyanogenmod si pentru asa ceva :-)

Mda.. asta il tin ca bridge pana la iphone 5 .
Anyway, cu ce ma ajuta Android 2.3 fata de 2.2 ?

22VIN 12-07-11 19:49

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4460869)
Mda.. asta il tin ca bridge pana la iphone 5 .
Anyway, cu ce ma ajuta Android 2.3 fata de 2.2 ?

Hm, nu-i cine stie ce, e mai mult o mica imbunatatire a lui Froyo, ceva sa avem pana cand vine Ice Cream Sandwich (4.0), care e ceva gen Honeycomb pentru telefoane mobile.

Ce are Gingerbread in plus (din cate imi aduc aminte): performante 3d imbunatatite, multe tweak-uri pentru performante imbunatatie overall, adaugat "bara" pentru pozitionarea cursorului in editare (plus pentru o selectare mai buna, apar 2 bari, in fine, trebuie explicat in imagini), ceva smecherii de grafica (glow la end of list in loc de efectul de elasticitate de overscroll, animatie la stingerea ecranului care imita stingerea televizoarelor vechi cu tub, etc). Cele mai importante sunt tweak-urile de grafica si viteza, restul sunt asa, ca sa nu se spuna ca-i acelasi lucru la prima vedere.

Cyanogenmod e bun in sensul ca e bazat pe 2.3 dar e foarte optimizat pentru viteza si grafica.

Gutuie 12-07-11 21:24

Salut! Vin si eu cu o intrebare, ma tot gandesc ce telefon sa imi iau, am doar 400ron si vreau ceva in general cu wifi si de preferinta Nokia ma uitam dupa C3, este ieftin as putea sa ma lipesc la bani astia de unul nou, m-am jucat pe unul am vazut ca si design merita nota 9 dar la meniu e cam delasator... Voi ce ziceti sa imi iau ? O sa il folosesc ca telefon de zi cu zi, decat sa vorbesc la el, cateva mesaje si in rest seara 20/25minute stat pe net.Ma intereseaza sa nu crape repede :D

dolb 12-07-11 23:41

Quote:

Originally Posted by Gutuie (Post 4461101)
Salut! Vin si eu cu o intrebare, ma tot gandesc ce telefon sa imi iau, am doar 400ron si vreau ceva in general cu wifi si de preferinta Nokia ma uitam dupa C3, este ieftin as putea sa ma lipesc la bani astia de unul nou, m-am jucat pe unul am vazut ca si design merita nota 9 dar la meniu e cam delasator... Voi ce ziceti sa imi iau ? O sa il folosesc ca telefon de zi cu zi, decat sa vorbesc la el, cateva mesaje si in rest seara 20/25minute stat pe net.Ma intereseaza sa nu crape repede :D

Cand o sa fie Android sau cel putin Winmo7 pe Nokia, atunci se merita !
Pana atunci, Symbian/Anna , sunt cu muuuuuuult sub winmo7

22VIN 13-07-11 08:48

Quote:

Originally Posted by Gutuie (Post 4461101)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4461407)
Cand o sa fie Android sau cel putin Winmo7 pe Nokia, atunci se merita !
Pana atunci, Symbian/Anna , sunt cu muuuuuuult sub winmo7

C3 nu e nici Symbian, e S40.

C3 merita ca pret, e un QWERTY ok la un pret bun dar nu e facut pentru net. Chiar daca are wifi asta nu inseamna ca si este rapid iar ca browsere variantele sunt limitate: cel stock e destul de basic si lipsit de viteza si optiuni iar ca 3rd party cea mai buna optiune ar fi Opera dar si ala este varianta Java, deci nimic special. In concluzie pentru vorbit si mesaje e bun dar pentru net nu.

22VIN 13-07-11 10:14

Apropo de Nokia:
N9 e de departe cel mai bun smartphone touchscreen pe care l-au facut vreodata. E foarte original (n-am mai vazut OS bazat pe control prin swype), foarte misto si ca design dar pacat, mare pacat ca vor sa abandoneze Maemo. Pur si simplu nu inteleg de ce scot un telefon reusit cu Maemo, ii fac atata reclama si dupa aia abandoneaza proiectul pentru WP7 care sincer, e sub OS-ul asta.
Un video de prezentare al UI-ului
Nokia s-a bagat, parerea mea, aiurea pe WP7. Daca ar fi semnat cu Google pentru Android vanzarile lor ar fi explodat iarasi, multi s-ar fi intors la Nokia (inclusiv eu, pentru ca excluzand iPhone, Nokia are cele mai bune telefoane dpdv al calitatii constructiei - telefoanele din seria E sunt extrem de placute, asta pana cand deschizi meniul). Da, WP7 e peste Symbian dar comparat cu Android sau iOS pare inutil.

Gutuie 13-07-11 10:30

Multumesc Dolb/Amphetamine deci ma indrept spre C3 pana una alta, oricum nu o sa imbatraneasca la mine deci e de bine :))

ArCaDa 09-09-11 22:05

Nu stiu daca sa mai vorbit despre Iphone 4 , nu m'am uitat la toate paginile (scuze) . Vin si eu cu o intrebare : Se merita un Iphone 4 ? toata lumea care o cunosc si detine asa ceva spune ca se merita , pe net (forum) am dat si de pareri negative , so.... :-)

22VIN 09-09-11 22:53

Quote:

Originally Posted by ArCaDa (Post 4576179)
Nu stiu daca sa mai vorbit despre Iphone 4 , nu m'am uitat la toate paginile (scuze) . Vin si eu cu o intrebare : Se merita un Iphone 4 ? toata lumea care o cunosc si detine asa ceva spune ca se merita , pe net (forum) am dat si de pareri negative , so.... :-)

Acum cand trebuie sa apara iPhone 5 nu, nu merita.
Am inteles ca vor scoate un iPhone 4 de 8GB, varianta mai ieftina care sa mearga in paralel cu 5-ul (asa cum merge 3GS-ul acum), dar nici ala nu va merita pentru ca aplicatiile pentru retina display ocupa destul de mult spatiu si din cateva jocuri complexe + ceva muzica ai umplut memoria.

ArCaDa 09-09-11 23:01

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 4576254)
Acum cand trebuie sa apara iPhone 5 nu, nu merita.
Am inteles ca vor scoate un iPhone 4 de 8GB, varianta mai ieftina care sa mearga in paralel cu 5-ul (asa cum merge 3GS-ul acum), dar nici ala nu va merita pentru ca aplicatiile pentru retina display ocupa destul de mult spatiu si din cateva jocuri complexe + ceva muzica ai umplut memoria.

Hmmm , ce conteaza ca apare iPhone 5 ?!asta nu inseamna ca iphone 4 se duce . Ma refeream la unul de 16gb , banuiesc ca ajunge memoria , de cateva apps +poze+muzica ,8gb pe un iPhone 4 mi se pare prea putin :)) , iar cel de 16 gb are un pret destul de rezonabil pe okazii (nou) .

22VIN 09-09-11 23:15

Quote:

Originally Posted by ArCaDa (Post 4576269)
Hmmm , ce conteaza ca apare iPhone 5 ?!asta nu inseamna ca iphone 4 se duce . Ma refeream la unul de 16gb , banuiesc ca ajunge memoria , de cateva apps +poze+muzica ,8gb pe un iPhone 4 mi se pare prea putin :)) , iar cel de 16 gb are un pret destul de rezonabil pe okazii (nou) .

De ce conteaza? Pai cu banii pe care-i dai acum pe un i4 o sa poti sa-ti cumperi un i5 daca mai astepti putin. Ma refer la preturile din magazin. Sau daca vrei neaparat 4 asteapta sa se lanseze 5 si o sa-i scada putin pretul pe piata SH. Oricum ar fi, acum nu-i un moment prea bun sa cumperi i4.

All times are GMT +2. The time now is 14:17.

- Copyright 2026 4Tuning