Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

eqilibruee 08-09-09 15:49

Re: Tutoriale tuning manual machete!

1 Attachment(s)
daca ar putea cineva sa ma ajute cu un sticker "motul" de la uleiul motul..sigur stiti :D ceva something like this

ciuca2 08-09-09 16:05

1 Attachment(s)
Ii dai si tu un resize,in functie de scara machetei.

eqilibruee 08-09-09 16:16

si niste jante scara 1:16 cu multe spitze..ca am o macheta si vreau sa o fac identica cu fordul din poza de mai sus! deci daca ma poate ajuta cineva ....

L4uR 09-09-09 16:28

urme de burnout...daca sunteti fumatori...fumati tigarea...iar la sfarsit o puneti jos pe ciment...si apasand cu piciorul trageti intr-o parte...si iese asa dorita dara de cauciuc:)...

bmwh548 23-09-09 12:28

2 Attachment(s)
Unii dintre voi poate stiu metoda...altii nu.
Indepartarea urmelor de zgarieturi si gazare de pe geamurile machetelor.
Aveti nevoie de o pila multifatetata (se gasesc usor prin supermarketuri sau prin trusa de cosmetice a mamei/prietenei/sotiei...), pasta de dinti clasica (din aceea ieftina, alba), cea de tip gel nu e prea buna pentru operatiune, servetele de unica folosinta sau o carpa moale (bumbac), o sursa de lumina foarte buna, o mana sigura si muuuuuulta rabdare.
Se demonteaza geamul de pe macheta (operatiunea include si spalarea geamului asa ca e mai simplu sa il demontati decat sa spalati toata macheta), se identifica zona cu probleme, se stabileste gravitatea problemei (daca zgarietura e superficiala, nu in profunzime, nu are sens sa folositi pila de unghii, treceti direct la pasta de dinti) si se trece la lucru.
Pentru o zgarietura profunda luati pila de unghii cu fata nr.2 sau nr.3 (personal am folosit fata nr.3) si frecati usor in zona respectiva. Cand observati ca zona e matuita si nu mai exista zgarieturi profunde treceti la fata nr.4. Incercati sa indepartati cat mai mult din "matuirea" geamului. Nu e obligatoriu sa indepartati toate zgarieturile fine ramase de la pila nr.3. Cand vedeti ca geamul si-a recapatat mare parte din transparenta treceti la pasta de dinti. Puneti putina pe un servetel si frecati geamul, nu adaugati apa. Frecati pana nu mai ramane multa pasta pe geam, adaugati din nou pasta si frecati iar. Clatiti geamul cu apa calduta si verificati daca mai exista zgarieturi. Daca inca mai vedeti zgarieturi fine pe geam folositi din nou pasta de dinti.
Metoda ar trebui sa mearga ok si pentru geamuri gazate din cauza adezivului de tip cyanoacrilat (SuperGlue, Picatura etc).
ATENTIE:
- in timpul operatiunilor geamul se incalzeste puternic fiind vorba de o slefuire uscata; piliti cateva secunde, lasati apoi cateva secunde geamului sa se raceasca, piliti din nou samd.
- incercati sa pastrati suprafetele cat mai curate (stergeti cu atentie geamul si suprafata pilei din cand in cand cu ajutorul unui servetele pentru a indeparta resturile de plastic sau eventualele gunoaie)
- clatiti geamul din cand in cand pentru a putea observa mai bine progresul operatiunii
- nu folositi detergenti solizi pentru spalare pentru ca pot zgaria geamul (granulele nu se dizolva instantaneu si pot deteriora suprafata), folositi sapun (lichid sau solid...eu prefer solid pentru ca cel lichid contine unele substante de hidratare si nu curata perfect)

Personal am folosit metoda de mai sus pentru parbrizul unui seria 5 PMA (scapasem o picatura de parfum pe el si s-a solidificat pe suprafata geamului). Metoda a functionat cu succes la mine, geamul arata ca nou.

DannyKid 23-09-09 18:20

1 Attachment(s)
Salut pe toata lumea care se implica pentru machete si le modifica.
Am si eu o mica problema...cred ca e bine unde am postat !
Problema...e cam asa:
Am un Morris Minor 1/26 facut de Saico ...dar este intr`o stare deplorabila.
Am si eu nevoie de bara fatza, bara spate, faruri, stopuri, eventual geamuri laterale...scaune...
Masina arata ca ce`a din poza numai ca e albastra. O sa-i fac si poze la a mea sa vedeti cum arata....dar intre timp...daca e cineva amabil sa ma ajute cu piese...

zN3u 23-09-09 19:23

2 Attachment(s)
La acest gen de "balamale" sa le spunem asa se pot transforma cumva in lambo doors ?

Iar la grila fata sa o dau jos si sa ii pun "plasa"(din ce anume) ? sau am un marcar argintiu si sa ii fac dungile arginti ?

edyopel 28-09-09 14:01

2 Attachment(s)
stie careva cum as putea da jos acele nituri? (cele de la prtbagaj ca as putea face sa se deschida cred ca e ca la r32 sau care mai are vreun dodge chalenger kit maisto 1:24 modelul nou stie si el cum sunt niturile:oops::lol:

D0ryN 28-09-09 14:28

De obicei niturile se scot prin gaurirea lor...

edyopel 28-09-09 15:56

Quote:

Originally Posted by D0ryN (Post 2675349)
De obicei niturile se scot prin gaurirea lor...

pai sunt de metal:lol::lol::sad: si de aceea intreb fiindca cum scoteam celelalte nituri m-am gandit ca ies si aceste

alynex 29-09-09 15:52

Nu stiu o solutie exacta la asta, eu le-am scos pur si simplu ca am tras de ele, am tras incet pana au cedat.La mine a mers asa.Eventual incearca cu o pila sau altceva, nu stiu ce sa zic.

bmwh548 29-09-09 15:56

Daca ai folosi limba romana corect si te-ai exprima coerent, astfel incat sa intelegem care e problema...
Cauta un burghiu potrivit la diametru si gaureste cu atentie interiorul nitului. Dupa un timp va ceda.

BroascaDilie 04-10-09 09:12

Salutare tutoror ! Am si eu cateva nedumeriri: 1: Cum as putea micsora garda la sol ? 2: Pe ce suport pot vopsi macheta si rotile ? Va multumesc anticipat !!! Cu respect, BroascaDilie

alynex 04-10-09 12:25

Pai, daca sunt suspensi cu arcuri, poti taia arcurile, pe jumate sau 3 sfert.
Daca is fara arcuri, indoi puntea,"te lasi pe ea"pana se curbeaza. Elentul o prinzi cu ceva sa stea asa.
Te referi la ceva care sa sustina macheta si rotile?Sau ceva care sa pui jos cand vopsesti?
Poti folosi un tub,o cutie pe care sa sprijini macheta de plafon.Sau pe o sarma de rufe,o agati cu o ata,eu asa am facut odata.Si la roti la fel,le-am pus pe saram de rufe legate cu o ata.
Sper ca nu te-am incurcat,si sper sa te descurci.
Bafta!

bmwh548 05-10-09 01:48

Depinde de scara machetei. Daca e de la 1:24 in sus sta foarte bine pe capacul unui spray cu vopsea, daca e mai mica poti incerca sa improvizezi ceva din sarma putin mai groasa. Jantele in general se vopsesc ok daca le scoti de pe ax si le pui cu "fata" in sus.

All times are GMT +2. The time now is 14:00.

- Copyright 2026 4Tuning