Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

bluey 25-03-08 22:36

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Quote:

Originally Posted by Nosfyrus (Post 1446564)
Da ... inteleg.. oricum 200-250 cai imi ajung ...despre supensii .. Iar desre suspensii nush ce sa zic stiu doar ca sunt sport...Okdar un pretz asa cam la cat sar ridica sa ii pun un chip si o turbina .. aproximativ. Sunt limitat la 5000 de euro... faza e ca vreau sa ii fac si exterioru sa o vopsesc negru mat cu rosu sa ii pun jenti negre angel eyes si interiorull vreau sa il fac roshu negru volan sport toate alea.. scaune race .. oricum sper sa ma incadrez cu totul in 5.000:rolleyes2

Pastreaza 2000 pentru soft si turbina dar sa stii ca schimbatul unei turbine la Seatul tau cred ca mai implica si alte modificari ca sa dea randamentul maxim.
Nu stiu arhitectura motorului tau dar daca nu ai FMIC ar trebui pus unul pentru ca noua turbina va incalzi aerul mult mai mult decat ce ai acum pe masina.Plus galerie de evacuare modificata pentru noua turbina.

razvanny 27-03-08 03:35

salutare fratilor!!!am un golf 4 gti d-ala 1.8 20v turbo de 150 de cai...am mare ambitie sa inving un golf 5 gti dsg.ia spuneti-mi ce ar trebui sa fac sa il fac...da praf nu asa,,,sau in 3 luni imi iau inca o masina pe leasing,si ma gandeam la un nisan 350z,sau un r32 de la golf5.dati-mi ceva sfaturi...va multumesc mult

eMH 27-03-08 11:59

In primul rand eu nu stiam ca exista motor de 20 V...adica e 5 in linie,sau cum ?
In al doilea rand,o modificare prea consistenta nu se merita sa faci,adica eu stiu ca golf 5 GTI are in jur de 200 de cai,incearca sa ii faci turbina si esapamentul,ca asta s-ar putea sa te duca de la 150 cam pe la 180 de cai,da' depinde si de sofer :D

razvanny 27-03-08 12:09

Pai motorul este in 4 cilindri.si are 5 supape pe piston.are 150 de cai.la tcm tuning mi-au spus ca cu cip imi da 197 de cai.daca schimb esapamentul si filtru de aer,sa zic ca ma duce pe la 200.dar nu este suficient.ca gti 5 are 5 cilindri si 5supape pe piston si motor 2.0.deci 2.0cc 24v turbo.200 de cai.da are cuplul mai mare,si ma face.singura solutie ar fi pe langa cip,filtru si esapament,alt intercooler si alt turbo mai mari.cred eu...si stai linistit ca soferul are piciorul greu si format pt 400 de metri.stoarce tot ce poate din amaratul ala de motor.:twisted:

bluey 27-03-08 13:08

Motorul tau e unul dintre cele mai "incercate" de tuneri.
Adica te poti apropia de 300 cp fara investitii exorbitante.
Fa-i intai o admisie serioasa , o evacuare si dupa aceea softul.
Ar trebui sa treci de 200cp lejer.
Acum fiecare motor raspunde diferit la resoftare si nu poti sti dinainte exact cat va da al tau.
Turbo de S3 si un soft reusit ar trebui sa te duca pe la 250cp avand in vedere ca motorul de 1,8T de pe S3 vechi vine cu 225cp din fabrica.
Ca sa faci un gti cu dsg stock trebuie sa ai minim 215 cp si sa stii sa pleci bine de pe loc.Cate kg are a ta???

razvanny 27-03-08 18:37

sincer habar nu am, cate kg are.dar nu este f grea.m-am dat cu un gti cu dsg, si nu m-a facut grav.nu mi-a dat rusine.alearga binishor al meu.ca m-am dat cu o skoda tot 1.8t de 150cp dar 24v si am facut-o, dupa aceea si-a pus omu cip si tot degeaba.tot l-am facut.alearga asa,dar am ambitie pe 5gti.si admisia si evacuarea cum fac?pot sa le cumpar sau cum?

GodfatherN 02-04-08 11:03

are cineva idee ce se poate pune pe 2.5 de la Focus ST ?
Adik dak exista un producator fie el si aftermarket care sa aiva turbina resp. fara a mofifica nimic..

Merci

upsy 06-09-08 21:33

vreau si eu o turbina pentru un e 36 cine are shi cat costa pentru 1.8 is

mituc 06-09-08 21:39

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1460524)
are cineva idee ce se poate pune pe 2.5 de la Focus ST ?
Adik dak exista un producator fie el si aftermarket care sa aiva turbina resp. fara a mofifica nimic..

Pe 2.5T-ul de la ford poti face remapare pentru inceput, ar trebui sa ajungi undeva in jurul la 260-270CP. Daca vrei si turbina vezi ca sint kit-uri bolt-on pentru motorul asta:
http://www.volvomotorsports.com/cata...roducts_id=102

upsy 06-09-08 21:46

pe bmw 318 is pe benzina 1800cmc

Hexer 07-09-08 00:29

Quote:

Originally Posted by upsy (Post 1736315)
pe bmw 318 is pe benzina 1800cmc

de pe unimog, cred ca e k16, sau ceva de gen

SUPAPA_Jr 07-09-08 00:39

ok...am si eu cateva intrebari..ca nu stau sa rasfoiesc 27 de pagini...
1. Sa zicem ca as monta o turbina si un intercooler nu foarte mare pe o Lada 1200...care ar fi pasii si dupa ce turbina trebuie sa ma uit...nu caut neaparat performante mult mai mari...motorul stock are compresie 8.5 : 1 deci nu e chiar asa comprimat si eu nu vreau sa bage presiune prea mare.
2. se poate monta turbina si radiator de ulei de pe masina cu motor diesel sau turbinele au mod de functionare diferit?
3. ce presiune pot sa bag in motor fara sa distrug internele stock?
4. vreau sa ii montez blow off...la presiune mica mai face sunetul ala ?

Hexer 07-09-08 02:38

Rasfoieste cele 27 de pagini si inca multe altele si dupa ce termini pune intrebarile.

vlad_strumph 07-09-08 04:59

Vreau sa pun turbo pe Fiat Tipo ,motor de 1,4...sfaturi?

Hexer 07-09-08 17:25

Quote:

Originally Posted by vlad_strumph (Post 1736691)
Vreau sa pun turbo pe Fiat Tipo ,motor de 1,4...sfaturi?

Schimba motorul, pune cel de pe UNO turbo, pana la 200 de cai nu prea ai probleme cu internele.
Sau pune motorul de integrale...intra si merge de rupe normele

All times are GMT +2. The time now is 20:32.

- Copyright 2026 4Tuning