Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Firme Electronica Auto (https://forum.4tuning.ro/672-firme-electronica-auto.html)
-   -   borduri modificate cu lumina albastra, alba etc (https://forum.4tuning.ro/672-firme-electronica-auto/1329-borduri-modificate-lumina-albastra-alba-etc.html)

Nitr0 03-08-06 15:09

Re: bord cu lumina albastra, alba etc

daca s-ar putea schimba acele... si pus ceva in gen pasat ar fi superb

aleks 03-08-06 15:28

a iesit bine tare, ce sa mai....

vyper2thex 03-08-06 17:26

Superb, imi pare sincer rau k se vad in unele locuri mecanismele acelea butucanoase de la Dacie din spatele cadranelor.... in rest superb.... astept stopurile pe led shi de ce nu, poate dak ai prieteni cu bani sa te imprumute... poate iti pui shi Xenoane... bafta in continuare shi distractie placuta la mare...

SORAN 03-08-06 17:50

Se lucreaza...poza cu stopurile este asa ca sa vedeti transformarea. Oricum a cam deformat si aparatul realitatea. Acele se vad spre violet etc.

Notorius 03-08-06 17:57

Salut cat imi iei pentru un bord de dacie??? In verde tot...dar poate potzi sa imi schimbi acele....si un numar de telefon sa vb...

Ursu07 03-08-06 21:28

In primul rand,MULT RESPECT PT MUNCA SI TALENTUL VOSTRU!!!!!!!As vrea sa stiu si eu cat ma costa sa fac un bord de bmw525(care va fii montat pe o DACIE)cu lumina albastra si cu limbile la ceasuri rosii?

Ursu07 03-08-06 21:32

Si as mai vrea sa stiu dc se poate face ceva si pt stopurile de dacie.Eventual cu o alta forma(stopurile)dc nu,doar sa le fac cu leduri.Cat m-ar costa?

eu 03-08-06 22:22

Mi se pare mie sau la dacia lui TAO ai pastrat si iluminarea de sus?

dsign 04-08-06 09:13

la TAU am pastrat oarecum iluminarea de sus, adica am pus UV ca sa luminez acele... acele sunt viopsite cu ceva special, care le face fluorescente...

Pt ursu: astept sa vad tabloul de bord mai intii si vorbim

Pt Notorious: am zis mai sus cit costa totul (100e) cu cadrane schimbate si lumina de dedesubt. Daca faci rost de ace, cu cea mai mare placere ti le schimb...

Pt toti ceilalti: multumim de aprecieri, ele sunt binevenite, cu atit mai mult cu cit punem si noi suflet in ceea ce facem... Cei care au fost pe la noi si carora le-am facut chestii unicat, pot confirma...

Nr tel : eu 0723 264 207 sau 0729 019 115

Sorin 0723 823 679

Revin cu rugamintea sa posteze cei care au fost pe la noi, daca au vreo nemultumire, ceva... Primul pe lista ar fi Tufy :P

Psycho 04-08-06 09:54

bai le-am vazut aseara pe a lu` tau si arata bine ... da ma intreb cum de nu-l deranjeaza :) ... e nebun :)

ps ashtept stopurile :D

manole74 04-08-06 10:56

Multa lume a auzit de plasma.Multa lume , de asemenea, le-a si vazut. Eu unul nu stiu si nu inteleg sistemul, cu toate ca-mi place foarte mult. Poate-mi explicati voi si poate ca intro zi o sa si faceti asa ceva. Pot nadajdui?

dsign 04-08-06 18:48

Ceea ce voi cunoasteti sub pretentiosul nume "plasma" nu este decit o folie nenorocita, electroluminiscenta, peste care se aplica un autocolant special, de multe ori colorat intr-un anume fel

Folia respectiva se gaseste in magazinele virtuale de pe net la 30 $ bucata (are o dimensiune suficienta pt 2 tablouri de bord). Autocolantul se face oriunde exista cutter-plotter si putin talent in Corel. In total, "plasma" pentru 2 tablouri de bord v-ar costa maxim 40$ si aproximativ 7-8 ore de munca migaloasa (la montaj, pe care oricum o depuneti atunci cind va comandati folia gata facuta si dati sute de euro pe ea)

As fi putut face si eu asa ceva, insa nu am chef sa imi veniti dupa citeva luni sa-mi spuneti ca nu se mai aprinde sau ca nu mai are aceeasi culoare ca inainte. Folia respectiva (partea care se aprinde) este facuta din mai multe straturi suprapuse dintr-o pulbere speciala, care, alimentata la curent, devine luminoasa. In timp, datorita diferentelor de temperatura, umezelii, condensului si expunerii la soare, pulberea respectiva isi pierde proprietatile.

Rezultatul l-am spus mai sus: nu se mai aprinde sau se aprinde cu o culoare din ce in ce mai palida

Eu unul nu ma bag sa fac asa ceva... A, era sa uit: consumul de curent pentru asa ceva este destul de mare, pentru ca foliei respective ii trebuie un ridicator de tensiune, exact cum le trebuie neoanelor "under car"...

Ramin cu ledurile mele, si, cine vrea nu are decit sa cheltuie de cel putin 3 ori mai mult pe o folie "plasma" , ca asa am vazut noi in filme si in reviste ca-si pun baetzashii pa mashini ! ! !

Ursule: vorbim pe viu si despre stopuri, ca te costa o avere doar ledurile, tati, ca sa u mai zic de munca... dar cel mai bine te dumiresti dumneata cind ne-om vedea

dsign 04-08-06 18:59

detalii despre alimentarea cu curent a "plasmei" vs. leduri :

unui led ii trebuiesc 0.02 A (20 mA) si o tensiune de 3v ca sa fie aprins, deci eu le protejez cu rezistenta atunci cind alimentez la 12v. Unui dispozitiv de genul "plasma" ii trebuiesc cam 30-75v sa se aprinda, in functie de specific, deci are automat un ridicator de tensiune care suge curent... nu zic ca de la un astfel de dispozitiv vei pierde bateria, dar crede-ma ca nici bine nu e.

In acest moment, pe masina mea, singurele becuri conventionale care se aprind odata cu pozitia sunt cele din triple, care vor fi schimbate si ele... eu va asigur ca imi las pozitia aprinsa cel putin 24 ore si nu are nimic bateria, in conditiile in care aceasta baterie Rombat are deja 2 ani de folosinta! Si am o multime de lumini de ambient montate prin masina... (ca deh, tre sa vada lumea ce pot face cu ledurile, nu?)

manole74 04-08-06 21:31

Nici daca imi asum toate riscurile care decurg din operatia asta?
Pentru modelul meu, unul vechi nu gasesc nicaieri! Eu cred ca merita incercat!

P.S. N-am cunostinte si nici dexteritate de-a desface si reface piese, iniferent de gradul de dificultate!!!

Ursu07 04-08-06 21:49

1 Attachment(s)
Cam asa arata bordul.Astept un raspuns.

All times are GMT +2. The time now is 19:47.

- Copyright 2026 4Tuning