![]() |
Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?
te rog frumos, nu incurca DTC cu DSC ;) asta daca esti atat de mare cunoscator.
|
Quote:
2. "Premium inseamna RWD" - asta este chiar aberatie, ce legatura are una cu cealalta ??? Premium insemana dotari, confort, design, siguranta, ce legatura are cu tractiunea ???? 3. Ce fel de legatura are M6 cu RS6 !?????? Una este un coupe elegant si sport si cealalta este o limuzina sportiva de familie. Quote:
RS6, M5, M3, AMG etc. nu sunt pentru oameni obisnuiti, asa ca nu ma intereseaza cum stie sa plece de pe loc un sofer obisnuit, unii vor sa imbine performanta cu confortul, spatiul etc. Asta este, parerea ta nu coincide cu a mea de ezemplu. Nimeni nu spune sa pleci cu o masina de gen primul de la semafor, sau sa merg cu ea pe pista (cu toate ca as merge), dar pot sa consider ca poate sa imbine luxul, spatiul, confortul, siguranta cu performanta mare si atunci mi se pare foarte ok. Desigur poate sa fie si premium fara veleitati sportive dar unii doresc si sportivitate. |
Quote:
"RS-urile sunt singurele masini premium cu tractiune integrala" - vezi ca si seria 3 e premium si E-klass e premium si aman2 au variante cu tractiune integrala. Mercedes, Audi si BMW sunt branduri premium si fac numai masini premium daca cumva nu stiai. (si A2 este premium in clasa lui) Repet, nu ne mai spune tu ce poate sa faca o masina sau alta si care sunt limitele lor cand tu nu ai legatura cu soferia, asa ca din puntul asta de vedere nu ai ce sa ne demonstrezi. |
Quote:
Nu prea poti sa faci o regula, care este mai buna, care este mai rapida, in functie de putere si de scopul masinii pot sa prefer 4x4 sau RWD si de ce nu in multe cazuri FWD. Niciodata nu-mi pot imagina un Ariel, Caterham, Lotus etc. cu tractiune integrala, asa cum nu as concepe STI sau EVO fara 4x4. |
Postul tau chiar a fost scurt si la obiect GTR. Bv, asa trebuia inchisa conversatia ca premium=RWD. Unde naiba scrie asta nu stiu, dar in fine acum.
Ideea e simpla premium inseamna clar dotari, siguranta, sa iti ofere o senzatie placuta in conducere si in interior, sa iti placa cap coada toata masina si sa nu te lasa la greu cand ti-e lumea mai draga. Plus ca intervine si designul care e cel mai cautat aspect la ora actuala in gama premium din ce am observat. Si inca ceva, uite ce G-uri scoate GT-R, o masina grea in fata unui BMW M6 de exemplu, e umilinta totala. Masina aia e poezie in miscare. Ca sa scoti un timp la fel de bun cu un RWD fata de 4WD pe circuit si mai ales in viraje trebuie sa ai LSD si sa ai slick-uri pe spate de minimum 285 latime. Ai vz acel test cu diferentialul acela LSD pus pe 335i vs 335i de fabrica?! A scos 2sec mai rpd ca versiunea cu diferential stock. De-aia spun BMW e facut pt derapaje, asta e menirea lor, sport la limita cu bmw fara riscuri n-ai sa vezi, iar dupa ultimile statistici in care bmw e clar cea mai periculoasa masina, unde mor anual sute de soferi pe baza "increderii ca bmw e bmw" s-a ajuns ca un roman obisnuit sa nu isi mai doreasca un bmw. Asta e dura realitate in care traim. Din pacate prea multi nu stiu sa conduca si nu stiu ce inseamna un bmw si cum trebuie sa il conduci si ii duc pe multi spre pierire. In LSD si in siguranta ar trebui bmw sa mai investeasca parerea mea. Si inca ceva, daca era prost sofer muream demult la cat de tampit pot fi uneori la volan, dar cel putin sunt tampit cu acte in regula, nu vreun tampit mort si ingropat de tanar. Si asta fara sa am vreun sistem de siguranta. Covrigul e viata mea, poate pasionat de asta mai mult ca oricine sau cel putin la fel de mult. Sunt obsedat de sportivitate, acceleratie si senzatii tari la volan, crede-ma ma cunosc destul de bine si pe cine ai intreba iti va spune cat de obsedat de sport si de masini sport sunt sau mai bine zis foarte pasionat. Pe mine confortul dus in extrem ma lasa rece, prefer suspensii tari care ma lipesc de asfalt si functioneaza impecabil in orice circumstanta, de-aia spun ca sportul cu masina e viata mea. |
cine mama naibii a zis ca RWD = premium? eu am zis ca RWD = SPORT , RWD este cat se poate de SPORT.
Inca o intrebare mare cunoscator: ce tractiune au urmatoarele masini? Mercedes A-klasse, Bmw serie 1, Audi A 3 ? |
Cred că asta a fost ultima încercare de a menţine deschis un topic de versus între mărci, la modul general.
Datorită obtuzităţii şi limitării dusă până la prostie a unora din useri discuţiile nu pot fi menţinute în limita normalului, cum s-a întâmplat dealtfel de fiecare dată de-a lungul anilor în cazuri din astea. Pentru că habotnicii au depăşit frontiera religiei şi pentru că îi găsim discutând la fel de surzi la argumente în orice domeniu, inclusiv cel auto, cu părere de rău închidem topicul. Sper să ne auzim mai raţionali şi mai calmi pe restul topicurilor de versus. O zi bună tuturor. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:50. |
- Copyright 2026 4Tuning