![]() |
Re: Machete in lucru - eddycdk
Golful e pe gustul meu.Felicitari pentru bun gust.
|
11 Attachment(s)
Desi mai am de monat tetierele si bara fata la Golf I pt. a fi complet gata, m-am bucurat ca am pus mana pe un chilipir si m-am apucat de treaba.
A intrat de curand in scena un TT 1/24, luat intr-o stare jalnica. Caroseria s-ar fi dorit probabil sa fie japan style, ceea ce bineinteles nu era pe gustul meu. Asadar am inceput prin demontarea body-ului (era facut din poxilina si pragurile din styrene) dupa care am decapat caroseria. Am astupat gaurile de la eleron, locasele numerelor si manerele usilor cu chit auto. Am elimnat si semnalizarile laterale, deoarece masina o sa fie clean OEM look. Apoi am trecut la sasiu. Deoarece va fi joasa, foarte joasa, am taiat partea fata (unde e motorul) pt a o lipi mai tarziu altfel, in asa fel incat sa nu atinga de pamant. Am pilit suportii de la esapament si am repozitionat finalele, taind in sasiu, deoarece stateau aiurea in comparatie cu caroseria. Am confectionat si 2 tips-uri de aluminiu cromat pt ele din teava de antena. Apoi a urmat interiorul. Nu mi-a placut griul tern asa ca l-am vopsit negru mat. Am decupat inaltatoarele scaunelor, pt a face podeaua neteda si astfel am putut monta mocheta neagra fara defecte. Scaunele, bancheta, frana de mana, volanul si pernitele de la sprijinatorul de picioare de sub bord si consola au fost vopsite maro deschis (culoare ca cea de Porsche) cu Humbrol mat 61. Deoarece nu avea faruri si stopuri, am decis sa ii fac eu. Am facut mai multe modele si pana la urma am ales niste stopuri cu LED, imitatie dupa cele de Carrera GT. Farurile... nu au iesit asa cum imi doream, deci o sa caut un set original. Nu avea nici grila fata si oricum nu imi placea cum arata. Asa ca am facut o grila honeycomb din plasa de aluminiu. La fel o sa aibe si in prizlele de aer ale barii fata, in stilul TT V6, sau mai noile RS-uri. Am renuntat si la proiectoarele fata. Jantele vor fi (ca de obicei) BBS, model LM pe 20 inch (cu inele cromate la care inca lucrez - posibil sa le fac din aluminiu daca gasesc teava). Urmeaza sa ii finalizez detaliile de interior zilele astea, sa dau caroseria cu filler si sa vad cam ce fac pe la motor. Apoi o sa plece catre Romania intr-un pachet cu alte neamuri din grupul VAG pt a fi vopsite cum trebuie. Va tin la curent. Mai jos sunt 2 imagini cu el asa cum arata la inceput si restul in stadiul actual. |
Interesant. Cum se prezinta Humbrol la capitolul pigment? Acopera bine dupa cate straturi?
|
va iesi genul de TT care-mi place.combinatie perfecta.clean OEM look + BBS ...:dribble:
am si eu aceeasi nuanta de portocaliu, doar ca de la Revell. abia astept sa-l vad gata.spor la treaba ! |
Interesant proiectul! Culoarea asta Fresh Metal arata interesant, fara vopsea e parca mai brutala! Astept in curand updateuri si iti doresc spor la lucru si multa inspiratie!
P.S. Te-ai dat pe 1/24, sau e doar o intamplare? Numai bine, Cristi! |
Quote:
Quote:
Quote:
Mersi la fel Cristi! Problema e ca am multe VAG-uri 1/24, desi arata ca cele de 1/18. Succes si tie si celorlalti tuneri! |
Am inteles, mersi. Eu cam injur cand am de dat culori mai deschise (cu tot cu grund trebuie vreo 3-4 straturi, iar daca e vorba de alb...Dumnezeu cu mila), am sa caut si Humbrol.
|
Quote:
|
Fac un inventar si iti dau un mesaj privat, mersi frumos.
|
se anunta ceva frumos aici...
|
10 Attachment(s)
Ei iata ca lucrarile la Golf-ul verde se apropie repezitor de final.
Mai jos sunt pozele dar si lucrurile pe care le-am facut in ultimele zile, toate piesele fiind realizate scratch built: - stergatoare, prinderea e de la stergatoarele originale, semibratul din fir de otel si lamele stergatoarelor din styrene; - iron cross care atarna la oglinda interioara; - tetiere mai detaliate (de la GTI-ul maro) imbracate si ele in acelasi vinil; - geam oglinda exterioara heliomat (albastru); - duza stropitoare parbriz; - tableta portbagaj functionala cu fire de sustinere; - emblema volan Wolsburg Edition cu inel cromat; - parasolare; - geanta asortata cu interiorul; - embleme rosii BBS la toate rotile; - buson rezervor cromat; - bara fata cromata; - semnalizari fata; - terminatii la mocheta peste locasul unde vin suruburile de prindere cu caroseria - locase pt centurile fata. Saptamana viitoare vor aparea si pozele in configuratia finala!!!! |
Frumos, foarte frumos! Edy as vrea sa ma abonez si eu la niste culori Humbrol! Cam ce poti trimite si in ce bani?
|
Frumos. Abia astept sa vad rezultatul finit.
PS: ma dezabonez de la Humbrol; am gasit in Romania (dupa indelungi cautari), am sa le iau de la noi ca sa nu ne mai incurcam cu posta, multumesc frumos oricum :) |
Ma bucur ca va place. Si eu abia astept sa il pozez... caut locatie!
OK Radu. Atunci vorbeste si cu Cristi si spune-i de unde le iei. |
Quote:
Merge inchis nu zice nimic! :lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 16:55. |
- Copyright 2026 4Tuning