![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
1 Attachment(s)
Quote:
54 – Mátyás Szigetvári, Hungary, MTX 1-06. |
Quote:
|
Quote:
|
cu masina si femeia ai dreptate,dar nu am avut de ales,masina am facuto impreuna,fiindca asa cum am spus undeva mai inainte pentru anul1982 eu am primit numai licentza de coasta,din motivul pe care lam amintit undeva mai inaite Tibi C.a facut circuitele.Pentru 1983 am avut ambele licentze,asa cum dovedeste postul 3962 poza de pe coperta revistei automobilism septembrie 1983 povestea cu casca pe dos,nu am fost beat cum ma intrebat multa lume,dar din nu mai stiu ce motive,sa amanat startul,era cald,foarte cald si eu nu am avut umbrela,ceva gagici poate faceam rost,problema a fost umbrela
cu licentza NUMAI de coasta o alta poveste pe care am sa o scriu mai tirziu acuma trebuie sa plec |
Frumoasa poveste :-) Doar pe coasta asta jivra carburatorul Cornele? O fi fost de la izvoarele sulfuroase din zona (ca sa nu zic de la unguri)! :-)
Pai daca Sf Ana era pe stanga inseamna ca startul era dinspre Bixad, nu cum s-a tinut pana prin 2005 de la Balvanyos spre hotel... |
Quote:
|
Quote:
|
vad ca stai bine cu memoria,sint foarte curios daca mai tii minte ce mi sa intimplat mie pe circuitul ala rece,cu ploaie si frunze,fara vizibilitate dar cu niste nebuni la volan eu cel putin imi amintesc,chiar daca cu un ochi plingind si celalalt ochi razand
cea ce priveste sotia,mia iertat pacatele de mult,chiar daca nu am fost tot timpul o usa de biserica daca nuti amintesti ,miine povetesc mai departe |
Quote:
|
dupa cursa de la coasta am chefuit un pic,am schimbat pinioanele in reductor,dar la antrenament am fost prea lung angrenat si am schimbat din nou,dar se pare ca prea scurt,miam dat seama imediat dupa start dar a fost prea tirziu,asa ca dupa aprox.1/3 din cursa pe linia dreapta daca imi amintesc bine pe stinga erau pomi si spectatori si pe dreapta case,in orice eram undeva aproape de 8000 in ultima viteza,cind a aparut celebrul zgomot trrrrrrrrrrrr presiune de ulei mica si cuzinet defect,am luat gazul,normal mai putea fi ceva salvat,dar faza urmatoare a fost un zgomot infernal ceva in genul cu motorul lui John din video,si dupa aceea liniste pentru mine cursa a foat termimata doamne ajuta dupa terminarea cursei,eram deja la incarcat,au aparut linga mine doi oameni,unul un pic cam palid si celalalt cu un bandaj pe mina dreapta si miau facut cadou o bucata de fier,care a fost cindva o biela si miau povestit ce sa intimplat imediat dupa explosia motorului,cel palid a cazut ca secerat la pamint,bucata de fier la lovit exactin "bijuteriile"barbatzilor si celalalt a vrut sa ridice bucata de fier care ia facut o basica in palma oameni foarte de treaba,care pina la urma au ris si ei.Mie mia pierit rasul,cind am ajuns acasa,am vizionat motorul am vazut ca pot sa ma uit prin el,gaura mare peste tot,nici macar demarorul nu mai era bun zgomotul de cuzinet mi sa ars in creier,trrrrrrrrrrrrr il aud si azi cind vin clientzi la noi in firma cu moto defekt
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
3000 era STAS ul pret pentru o axa cu came cea care am avuto la sf.Ana a fost una buna,dar a fost paradita in motor eu am recuperato atunci,stricat a u fost numai cele 4 lagare lipsa de ungere dar am hotarat sa o copiez munca de chinez batran dar a reusit la Resita exista in uzina in aceea vreme o masina de copiat dar sablonul de pe care copia era foarte mare o cama de aproape juma de metru a trebuit sa execut prima data un astfel de sablon,dupa axa defekta si dupa aia puteai copia axe cite ai vrut cu sablonul am dormit sub perna,foarte putini au stiut asta si din cind in cind vindeam cite una la juma de pret + axa originala
|
Dap, nasol rau moment! Eu baremi n-am auzit decat cand au inceput sa zboare diverse prin masina... Dar cu el pocnind in ceafa trebuie sa fi fost si mai si.
La Sf Gheorghe in '85 am fost spectator si acolo am vz cea mai mare densitate de gagici misto, nu stiu cum naiba i s-a aratat lui Cornel dihania :-) Se mai strica si "mobrele" BMW?! Ca la ce preturi au, chiar si sh, credeam ca dureaza vesnic... Ce vremuri, cu masini de copiat axe, cu axe de INMT sau Pitesti! Axa mea de la Dacia de strada parca 2500lei am platit-o, deci a fost "in pret". Dar nu ma plang, lucram la service si banuti aveam, doar ca nu stiu cum de nu m-am apucat atunci de curse... |
in cei aproape 5 ani cu motoare Dacia,am prapadit cred ca 8 bucati,dar ca asta nu a fost nici unul,macar mai puteai folosi ceva piese,bloc,chiulas,axa cu came,dar la asta nu a mai ramas nimic.Werner a mai avut la grupa A,cu care a mers inCPP un caz asemanator nu a mai fost bun de nimic
cu gagicile ai dreptate,dar pe aia a aleso nevasta lui Cornel,si bine ia facut,de ce trebuia el sa caste ochii la altele,fiecaruia ce merita |
2 Attachment(s)
Sărbătoarea Paștelui cu sănătate, bucurii și liniște!
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:29. |
|
- Copyright 2026 4Tuning