![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Quote:
am rugat sa nu fiu contrazis de pusti frustrati care nu pot sa argumenteze. te-am rugat sa imi dai exemplu de cel putin o astfel de piesa. cat despre cunostintele tale vaste in ale mecanicii cred ca esti cam penibil si pe dinafara si nu te-a intrebat nimeni. legat de cunostintele mele legate de comandarea pieselor probabil ca ai dreptate. eu nu sunt nevoit sa ma tarasc sub cazanele altora sa-mi castig existenta. eu imi comand dor piese pentru cazanele mele de care sunt foarte multumit. tot respectul pentru cei care fac asta si se pricep, dar se pare ca nu esti unul dintre ei. in tot cazul... subiectul nu era care dintre noie e mai priceput. (e despre masini) si daca tot vorbim aici unde poate vedea toata lumea... nu m-am contrazis cu nimeni fara sa pot argumenta, si se pare ca cei mai multi au inteles asta... |
Quote:
|
ai dreptate este destul de prost... :))
adica nici nu esti in stare sa argumentezi ce spui. eu tot ce am spus am sustinut cu argumente. cat despre banii pe care ii castigam noi... nu are legatura cu topicul. dar fii cocalar si urla sus si tare ca ai bani de motorina. e inco o dovada ca vorbesti fara sa fii in stare sa sustii. 1- habar nu ai cat castig eu sau oricine altcineva de aici de pe forum. 2- ai spus ca eu nu aveam permis cand aveai tu service, nu ca hamaleai sluga de la 16 ani. acum ai face bine sa nu mai scrii pe aici ca murdaresti topicul, si nu e al meu sau al tau... e al tuturor. deci sa nu ne batem joc de el! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
:sad::sad:
Quote:
|
Quote:
|
din pacate cifre de genul asta nu am, (decat tot gasite pe net).
preturile difera in functie de producatorul pe care il alegi. un filtru de ulei original costa 19 lei, iar uleiul costa sub 150 de lei (eu folosesc eneos, care mi se pare foarte bun, si intra 4,3 litri) distributia costa cam asa: -curele incep de pe la 145 de lei si ajung pe la 550 cele originale. -role 360 de lei originale. pompa de apa costa de la 100 de lei pana la 500 de lei originala. deci ar costa cam 600 de lei cu piese mai ieftine si cam 1400 de lei tottul pe original. |
Quote:
o sa ma intrebi unde l-am gasit? 850-ul era al unui tip din bacau, caruia am vrut sa-i dau GT-ul la schimb. costurile de intretinere, optiunile pe care le avea masina si cutia automata m-au facut insa sa ma razgandesc. |
Quote:
Iar se incep abureli pe aici.... P.s. daca e cineva interesat, am un motor de vanzare. si nu are 286cp...decat daca-i cresc doua turbine langa..... |
ok. poate sunt slab pregatiti cei care au facut actele... dar fama sa inteleg. daca e aspirat inseamna ca nu e 4x4 si ca nici nu-i vireaza spatele?
|
ti-as multumi mult daca mi-ai raspunde
|
si daca vinzi debitmetrul de aer sunt eu interesat. :)
|
Quote:
Dar nu mai insista ca e NA si 286 cp. P.s. debitmetrul nu mai e. |
ok. nu am masina de noua si nu contest ce spui.
e foarte posibil ca in anii ce au trecut pana a ajuns masina la mine sa se fi schimbat si 50 de motoare. asta doar proprietarii anteriori stiu. ce am sustinut eu tot timpul e ca am 286 de cai pe acte si serie scurta pe sasiu. daca masina mea are doar 200 si cativa caluti, atunci ar fi mare rusine pt bmw 850... (si-a luat fum de multe ori :D ) si sunt tare mandru de ea. |
Quote:
Nimeni nu a contestat faptul ca nu ai 286cp trecuti pe talon, chiar si eu ti-am spus mai devreme ca e posibil sa fii gresit cei de la RAR, dar tu o tineai sus si tare ca ai o versiune JDM aspirata de 286cp si eu ti-am raspuns ca nu exista asa o versiune. In link-urile atasate de tine era vorba de versiunea VR4 si nu de cea aspirata. 850i automat nu a fost conceput pt liniute, ci era un GT veritabil. Si mai ales daca nu era in mintile lui, e normal sa-l faci cu un 220cp. |
ok. sper ca lucrurile au fost lamurite. erau insa cativa care vroiau poze cu actele si seria de pe sasiu, ne concepand faptul ca e posibil o serie scurta.
afundati in prostia lor mau atacat cu replici dure si au urlat ca serie scurta nu exista. |
Quote:
Mergem mai departe......sunt mai bune japonezele sau europenele? Oare cati din cei care arunca cu pietre catre japoneze, au detinut sau macar au condus una? |
probabil foarte putini, sau chiar nici unul.
eu am avut, am condus, si respect europenele/germanele pentru fiabilitate si tinuta de drum, dar fara sa le compar cu japonezele. daca e sa le compar, din punctul meu de vedere, japonezele sunt superioare din orice punct de vedere. |
Quote:
|
Quote:
PS: am vrut sa dau edit, sa scriu in loc de taran cuvantul nesimtit pt. ca mi se parea o adresare prea dura, dar analizand ultimele posturi (in care ai jignit gratuit pe toti colegii de forum) cred ca e bine cum am procedat. |
Quote:
|
Quote:
Treaba asta se aplica la mai toate masinile asiatice de pe drumurile patriei, nu vorbim de SF-uri, ca nu comparam preturile la Zonda cu preturile de la GTR, alea-s de numarat pe degetele la o mana, si nu fac obiectul discutiilor de aici. Quote:
Te maturizezi sau nu mai postezi, e simplu. |
Quote:
|
Ai dreptate, si stiu ca poti gasi motive nenumarate.
Nu asta e solutia insa. Sunt convins ca gasesti destule alternative, esti suficient de priceput sa vezi alte variante... |
1- lord_wader te superi pe mine, dar cand era atat de evident ai mai cerut inca poze. asta nu ma deranjat. am spus ca voi pune.
2- alex.panciu care e o mare minte, un mare om, mare caracter, a vorbit ca ultimul mahalagiu aici, si a postat expresii demne de viata pe care o duce ininte sa se lamureasca ce si cum. daca conduc hartii, o matura sau orice altceva nu avea de unde sa stie. 3- daca sunt prost luminati-ma, fara sa jigniti sau abtinetiva de la a comenta. 4- accept orice critica cu placere, dar argumentata si chiar facut cu rautate dar cu bun simt. 5- credeam ca 300zxtt a lamurit problema si ca va fi in continuare despre masini. 6- chiar daca motorul ar fi schimbat si ar avea mai putin cu ~50 de cai, acestia la un 3000GT (si cred ca cam din orice motor cu capacitatea asta) se pot scoate usor din alte componente decat turbo. am pe masina kit de admisie K&N, evacuare schimbata cap coada cu una de inox, si alte artificii. (eu am spus ca am 286 pe acte) |
marcelush, nu-i cazul sa ne alintam suplimentar, e evident ca sunt dispute, hai sa ne relaxam, depasim momentul si discutam despre 2 lucruri: masinile japoneze, si, incredibil, masinile europene.
restul, in alte zone.... |
Quote:
2.cu jigniri ai inceput tu cand i-ai facut prosti pe unii colegi,eu ti-as recomanda sa mai inveti putina gramatica,am 8 clase si nu am facut in viata mea atatea dezacorduri si greseli gramaticale cate ai facut tu intr-un singur post.... 3.spui ca vrei sa te lamureasca lumea....pai cine a incercat sa iti arate cate ceva real ai inceput sa te contrazici si sa ii faci prosti,d-aia nu isi mai bate nimeni capul cu tine pentru ca s-au lamurit cat te duce capul din punctul meu de vedere,din respect pentru toti colegii si pentru aleks,din momentul asta am incetat orice cearta sau discutie in contradictoriu cu tine. |
Quote:
prost i-am facut pe unii si pe altii dupa ce au m-au jicnit ei primii. nu am spus nici unuia ca e prost pana nu a intrecut masura. daca respecti atat de mult acesti colegi, spune-mi doar unul singur pe care l-am atacat eu primul sau l-am jicnit si eu nu mai postez aici. iar dintre noi 2 cel care a aruncat primul replici acide ai fost tu. (SI ASTA FARA ABSOLUT NICI UN MOTIV) cu tine a inceput disputa cand a venit vorba de costul pieselor la japoneze. te-am contrazis si ai luat foc, si pentru ca nu ai putut sa sa ma contrazici cu argumente la ceea ce am zis ai inceput sa jicnesti. |
Quote:
|
Quote:
|
depasim momentul si noi?
prea mult testosteron face rau, e un fel de dopaj:lol: |
Quote:
|
22vin mi-a spus ca sunt penibil si ca nu exista VIN mai scurte de 17 carectere. deci el m-a atacat primul desi nu avea dreptate, si nu regret felul in care i-am raspuns (sper ca acum toata lumea a inteles ca exista si VIN-uri care nu respecta standardul).
daca am conrazis un om care avea dreptate fara insa sa ii vorbesc urat nu inseamna ca l-am jignit. cat despre pustii care scriu in functie de filmele cu masini pe care le-au vazut stim cu totii ca nu sunt putini. acum revenind la tema topicului... tocmai am asistat la un transplant (swap) facut unei pisicute 320 aflate in moarte clinica dupa ce i-a fiert motorul. (dupa mai multe interventii asupra motorului, proprietarul a ales sa-l schimbe cu totul). |
citate dintr-un articol destul de recent...
"Warranty Direct, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Marea Britanie, a publicat o listă cu companiile auto care au avut cele mai puţine probleme la motoare în 2012, dar şi o listă cu producătorii ai căror motoare au avut parte de cele mai multe probleme în 2012." "1. Honda, 0,29%, 1 din 344 2. Toyota, 0,58%, 1 din 171 3. Mercedes-Benz, 0,84%, 1 din 119 4. Volvo, 0,90%, 1 din 111 5. Jaguar, 0,98%, 1 din 103 6. Lexus, 0,99%, 1 din 101 7. Fiat, 1,17%, 1 din 85 8. Ford, 1,25%, 1 din 80 9. Nissan, 1,32%, 1 din 76 10. Land Rover, 1,38, 1 din 72 Dintre cele zece companii, patru sunt japoneze – dintre care două ocupă poziţii fruntaşe, iar şase sunt europene." |
citat:
"Iată în continuare un TOP 10 al companiilor auto care au avut cele mai multe probleme la motoare în anul 2012, potrivit Warranty Direct. Poziţie, marcă, rata de defecte (%), rata de defecte (1 din X motoare): 1. MG Rover, 7,88%, 1 din 13 2. Audi, 3,71%, 1 din 27 3. MINI, 2,51%, 1 din 40 4. Saab, 2,49%, 1 din 40 5. Vauxhall (Opel), 2,46%, 1 din 41 6. Peugeot, 2,26%, 1 din 44 7. BMW, 2,20%, 1 din 45 8. Renault, 2,13%, 1 din 46 9. Volkswagen, 1,91%, 1 din 52 10. Mitsubishi, 1,70, 1 din 59 După cum se observă, cele mai mari probleme au fost întâmpinate la motoarele MG Rover, urmate de cele Audi şi MINI." |
https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...are-17804.html
Masinile japoneze sint fiabile, haa ? https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...nia-12961.html Cam atit despre Honda si japoneze. Deja cu probleme din fabrica, tot la partea electrica, dealtfel ca si la Bmw. Eu nu stiu ce credeti voi de japoneze, da eu m-am lamurit si de japoneze, si de germane. Tot la masini vechi raminem noi. Probleme la partea de frinare, si nu e prima oara cind vad asta, la japoneze. Am japoneza , daa ? Ma duc sa cumpar o piesa, si pe piesa scrie Made in Corea, sau Made in China. Asta-i original ? Daca zic in magazin, ca eu vreau piese japoneze, din parti. Atunci totuna e ce marca de masina imi iau, pt ca oricum pe piese scrie Made in Corea, sau Made in Germany, sau Made in China, sau Made in Italy. Care e cel mai bun din punct de vedere calitativ ? Ca sa stiu ce piese sa-mi iau. Nici una, ca toate-s la fel. Ca nu stie nimeni, care tara face pisese mai bunde dpdv calitativ. La masini noi nu conteaza marca, ca toate-s cu probleme din fabrica. Da la astea vechi se stie ca japonezele sint mai superioare fata de germane. |
franz, fii atent: ti-au tot povesti oamenii, dar iti mai povestesc si eu odata, ca nu doare :)
Problema ta e ca generalizezi. Trasezi reguli pentru TOATE masinile dupa cazuri PARTICULARE. Sunt x milioane de asiatice vandute anual, y americane, si z europene, tu tragi concluzii dupa 3-5-7 cazuri. Asta inseamna ani lumina distanta de marja de eroare la sondaje, nu te apropii macar de o fractiune de procent din total... |
Spune-i si despre cealalta problema! Acum vreo doua saptamani, cand a luat-o, honda erau cele mai jmechere si cu cele mai jmechere frane si cele mai jmehere luminite in bord. Acum sunt proaste.
Cam de fiecare data cand si-a luat fritz o masina a fost cea mai jmechera. Pana cand s-a decis sa o vanda si au devenit toate niste cazaturi infecte bune de remat. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:28. |
- Copyright 2026 4Tuning