![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
no problem ;) sper sa rezolvi intr-un fel problema;)
|
la urma urmei sincer te-a facut... din pacate te-a facut pentru ca suntem in ro si nu in alta tara...
Chiar imi pare rau pentru ce ai patit, sunt convins ca nimeni nu se gandeste ca se poate intampla asa ceva, dar din pacate tu chiar ai patit-o. Se pare ca violenta in trafic este dusa la extrem din ce in ce mai des... Oricum, spre deosebire de mulţi zmei, iti zic ca nu rezolvi nimic cu razbunarea fiind considerat probabil suspect principal in cazul in care masina lui pateste ceva, nu cred ca vrei inca un dosar penal pe cap. Incearca sa iti cauti dreptatea pe cai legale, nu prin smecherie, pentru ca ti-a demonstrat ca la capitolul asta sta mai bine din pacate... Chiar sper sa reusesti sa iti faci dreptate, nu ar strica un smecheras in minus pe strazi... |
...ma gandeam sa o rezolv pe ambele cai:D...aveam relatie chiar la sectie acolo dar nu am apelat pentru ca stiam ca nu sunt vinovat si chiar nu imi faceam probleme...mi s-a parut inutil sa-mi folosesc relatia pentru ceva de care eram 100% sigur ca e e in favoarea mea...intr-adevar m-a facut si recunosc ,m-a facut urat de tot,am picat de prost nasol rau,dar voi incerca sa nu o las asa
|
frate, nu stiu cum ai rezistat tu, dar eu nu stiu daca m-as fi abtinut la politie sa nu-l iau si sa-l dau cu capu' de toate mesele... chit ca pateam ce pateam dupa. oricum, si eu zic sa nu te rabuni acum, nu are rost, da-l in judecata (cine stie ce pile o mai avea si pe-acolo) si daca nu merge incearca razbunarea. dar sa fie frumoasa de tot, nu numai o zgarietura pe usi.
oricum, multa bafta in continuare, si sa se faca dreptate |
Cu violenta nu rezolvi nimic, mai ales in zilele noastre cand multa lume are in masina arme albe sau arme de foc. nu merita sa iti risti viata pentru o tabla indoita.
@roberthino, gandeste-te ca daca te razbuni pe cale ilegala poti sa te trezesti cu masina in flacari sau alte lucraturi de genu. Nu mai e ca pe vremuri cand totul se rezolva cu pumnu... Nu se merita. Cred ca ai mai multe sanse sa iti faci dreptate pe o cale legala... @amphetamine, mi se pare o ironie sa spui chestia asta tocmai intr-un topic in care discutam despre bunul simt, nu crezi? |
Dimitris, pune-te tu in locul lui Robertinho, ai mai fi incercat pe calea "bunului simt" sa castigi dreptatea?! cand vezi ca Po-Po Romana nu face absolut nimic, crede-ma ca te gandesti si la optiunea cu razbunarea, chiar daca nu e cea mai buna varianta;)
|
...haideti gata ca nu are rost sa ne certam,pe cuvant...ar trebui sa ne unim sa scapam de astfel de specimene care sunt foarte multe...
crede-ma dimitris ca stiu ca e cu 2 taisuri razbunarea ilegala si am ajuns la o varsta si la un statut cand nu imi permit sa ma duc la costum de la munca sa spar parbrize sau alte chestii,voi incerca sa imi gasesc dreptatea pe cale legala ...ca o paranteza cred ca ati vazut toti unde a ajuns lumea interlopa din romania(ma refer la scandalul de la mall plaza de acum 1-2 zile) cand un "cunoscut clan"(dupa cum spunea stirista de serviciu andreea esca) a facut mare show |
e frustrant si enervant chiar si cand citesti asa ceva. Lucrul cel mai important este sa treci peste asta si sa te calmezi, sa privesti situatia obiectiv si sa cauti partile bune chiar si unde par ca nu exista. Pana la urma te-ai ales cu o experienta, ai invatat ceva. Da e dureros cand cineva iti face o asemenea paguba si vezi ca unii oameni te fac pe fata si chiar iti vine sa ii omori pe loc, dar ceea ce nu facem in aceste situatii ne defineste ca oameni. Daca iti pierdeai cumpatul il urmareai aks si ii faceai un rau nu erai cu nimik mai presus. La urma urmei e un putzoi prost care cel mai probabil va muri in accident de masina in 2-3 ani asa cum deja cunosc prea multi. Si maica-sa aia care era in dreapta o sa planga pentru el. Tu mergi mai departe cu procesul, mai ales daca iti permiti, cauta sa il pedepsesti pe cale legala, desi nu ai mari sanse si lasa-l in treaba lui. Universul asta are niste legi bine definite, una din ele spune ca orice actiune are si o reactiune.
Banii care ii are nu ii aduc caldura in suflet si nicidecum decenta. Ii aduc aroganta, aroganta ce pe multi i-a costat scump. Nu e nevoie sa cerem rezbunare, aceasta vine la momentul oportun. Sanatate tie si pasagerului tau, si putere sa treci si peste asta ca viata asta e frumoasa, da doare ca naiba. |
Quote:
|
Ca sa mai iesim putin din un oarecare offtopic...
In 2 zile petrecute la volan alergand ca nebunul pentru o inmormantare, am cate ceva de spus: Fara DRAGI in fata, ca nu merita niciunul: TAXIMETRIST Daca este ora 03:00 si strazile sunt relativ goale, nu cred ca este frumos din partea ta sa blochezi o straduta si sa imi faci semne disperate sa ocolesc jumatate de cartier pentru a intra pe straduta X, unde ma intereseaza sa ajung, ca n-ai tu chef sa iti muti caruta din drum si ca preferi sa stai de vorba cu colegu' de "firma". Si daca ambalez motorul si dau flashuri nu sunt taran, ci TU esti pentru ca insisti sa fii un nesimtit notoriu. PART II Cand coloana funerara schimba directia de mers intr-o intersectie, se cuvine ca cei care au ocazia sa treaca prin fata masinii "mortului" sa opreasca si sa acorde prioritate din bun simt! Nu este o regula de circulat, ci una de bun simt, care ar trebui invatata in clasele primare. Asa ca am rugamintea pentru imbecilul cu numere de AG pe o Nova/SuperNova alba cu sigla de 4tuning si cu lamaia in geam sa nu mai faca scandal daca a provocat un accident intrand in o masina din coloana funerara. Cum cei de pe benzile alaturate au putut avea bun simt, rabdare si respect pentru coloana, asa o puteai avea si tu. Si daca faci accidentul, din bun simt lasi omul sa se duca la inmormantare si va intalniti la biroul de accidente usoare aferente sectorului 4 Bucuresti. De altfel, nu cred ca e ceva frumos sa injuri de mama focului si sa ameninti cu bataia o persoana care NU avea prioritate (conform legii), dar avea o prioritate, sa zicem, din punct de vedere moral. Pentru ceilalti imbecili: cand e coloana funerara, lasati masina "mortului" sa schimbe banda si nu incercati sa tineti soferul blocat pe banda 1 doar ca nu aveti chef voi sa lasati coloana funerara sa intre pe banda a doua... Iar cand o masina din coloana ia decizia sa iasa "neortodox" pentru a permite masinii "mortului" sa intre pe banda a doua, nu incepeti cu sicanari in trafic. Dati dovada de badaranie, de lipsa celor 7 ani de-acasa si de un cap GOL, fara pic de creier in el. Va multumesc. |
...si revin tot eu cu amanunte picante...am fost prin oras cu niste prieteni,ne-am plimbat exact cum zice o melodie celebra"senzatie majora cu 40 la ora",am mers mai mult decat regulamentar fara fite si alte nebunii...veneam dinspre unirii si in rondul de la universitate unde sunt benzile acelea pe care 95%dintre soferi nu reusesc sa le tina sau sa se incadreze corect,o dubita care teoretic in rond fusese pe banda 3 si trebuia sa continue tot pe 3,eu fiind pe 2,a gasit de cuvinta ca e mai greu sa tii volanul si a luat-o de-a drept in fata mea...ii dau claxon si flash si imi tranteste frana in fata...alt claxon si flash si il las(Ascultam muzica eram relaxat) ...ajung la semaforul din dreptul de la inter si soferul dubitei(un batranel ) incepe sa ma injure ca la usa cortului si sa-mi zica ca sunt prost si nu stiu sa conduc...CAT ERAM DE CALM ,AM CEDAT,MI S-A APRINS BECULETUL...SI L-AM INJURAT SI L-AM TOT INJURAT SI L-AM MAI INJURAT ODATA PANA AM RAGUSIT...erau alte masini langa noi ,oprisera toti muzica si deschisesera geamurile sa auda si radeau cu o pofta ca ma bufnit si pe mine rasul
|
plin bucurestiu de handicapati.... frate io cred ca o sa se ajunga la razboi civil in trafic acolo. claxoane, batai, impuscaturi... chiar asa nu se poate sa se respecte reguli, sa se mearga civilizat?
|
Quote:
Quote:
Ma numar si io printre aia 95% atunci cand n-am nici masina in dreapta nici in stanga, sunt liber si-mi fac de cap pe acolo, da cand e aglomeratie, o las nene mai incet, daca nu ma simt in stare sa le tin, sa treaca lumea apoi o iau si io cum pot, asa mi se pare normal, oricum ce ti s-a intamplat, deja numai e o noutate, bine ca n-a scos o bata sau ceva. Ca atunci era de ras. |
Quote:
|
referitor la cazu` lui robertinho, e incredibil ce se intampla in tara asta de k*t, esti bagat la puscarie cu dreptatea de partea ta .Sistemul e corupt pana la radacina si nu cred ca in 50 de ani se va schimba ceva .. trist daca adevarat
on: citesc si ma minunez unde s`a ajuns in conditiile traficului actual, nesimtirea e dominanta dupa cate observ, bineinteles cu exceptiile de rigoare... Si la partea cu mosnegii la volan, sunt pericol, am patit`o si eu intro zi, cu un "specimen" din asta care nu a avut nici o intentie de a opri la STOP, a iesit ca si cum avea prioritate, si dupa ce ca il claxonez si ii dau flasuri, tot el imi face semn sa tac si gesticuleaza... |
draga sofer de limuzina , si anume balena A8, cand dau semnal sa intru pe o stradutza laturalnica de pe care tu tocmai te chinui sa iesi, afla ca sunt obligat sa ocolesc centrul imaginar al intersectiei si, implicit, pe tine, asa ca te rog frumos, nu iesi ca mare sofer de fitze ce esti tu in fatza mea ca sa fiu nevoit sa-mi las cauciucurile pe asfalt datorita franei! si daca vezi ca m-am dat jos la tine pentru ca tot tu erai cu gura mare, nu deveni fricos sa pleci cu scartz, nu-ti faceam nimic ca aveai martori, decat voiam sa lamuresc problema;) nu de alta dar cred ca au ras gagicile din dotarea masinii tale ( in numar de 3, toate blonde :lol: ) cand te-au vazut ca te sperii de un pusti de 20 de ani:lol::lol::lol:
|
fa-i masina zob, da-l in judecata si pe el si pe gabori si omoara-l din bataie pe figurantu ala..eu asa as face..
|
draga soferule conducator de logan rosu ...data viitoare cand o sa se faca rosu de cel putin 30 secunde sa stii si tu ca rosu inseamna stop..adica trebuie sa opresti...nu sa accelerezi ca ***** ******* ce esti....nu e vorba de tine, nu dau doi bani pe tine...e vorba de viata a inca cel putin 6 persoane care le-ai pus-o in pericol azi de dimineata la eroilor..pe la 6:30 asa..... ****** ****** *****
|
Quote:
Ajungi in puscarie in secunda 2... |
...eu numai zic nimic ca parca sunt blestemat in ultima vreme,ma gandesc sa las masina acasa va spun sincer si sa merg cu ratb...ieri seara apare mama acasa plansa toata(in parcarea de la metrou au jefuit-o usurand-o de bani si bunuri in valoare de aproape 3000 ron)...iau frumos masina ei si pe ea si plec spre politie sa dea declaratie si sa se ia eventualele amprente...in dreptul sensului giratoriu de sub unul din podurile de pe dn1 ma aflam in sens avand prioritate iar un NENOROCIT cu un logan a trecut fara sa se asigure si sa-mi cedeze trecerea ...l-am vazut fix in dreptul meu,l-am evitat,a evitat si el ca altfel ne facea ZOB(mama saraca dupa ce ca era suparata ,a inlemnit)...nu m-am mai abtinut si m-am dat jos la el,norocul lui ca si-a cerut mii de scuze si a facut plecaciuni ca eram in stare sa-i iau capul de pe umeri...ma gandesc daca intra in noi si ne facea varza cu ce ne mai ajutau scuzele lui
|
aaaaa
|
Dragule sofer de tir.. cand semnalizezi si schimbi banda 1-a cu banda a2a uita-ten p...a matii de bou sa nu fie careva in depasire sa i-l scoti pe contrasens
|
Quote:
|
dah... la mine era mai nasol... eram in a 4a... la deal in blana cu inca 3 in masina .. fics p cand am ajuns langa cabina lui . .el semnalizeaza scurt si se baga ...o trebuit sa franez si eu si cel care venea de sus
|
regulile p**ii, la noi se poarta jmekeru la care măsa i-a luat strada fara limita de viteza, si discutii in contradictoriu cu flegme cadou, cateodata ma simt complet scarbit de tara asta!
|
Quote:
Uite un caz asemanator pe care l-am patit in 2005, cu Broscuta: am oprit la intersectia Viilor - Academia Tehnica Militara sa ma asigur, in spatele meu un Clio Symbol bleumarin. Am lasat masina sa mai alunece cam 1 metru ca sa vad mai bine intersectia si am franat iar. Vaca de la volanul Clio-ului s-a luat dupa mine si n-a apucat sa franeze la timp, oprindu-se in bara mea spate. Cand am coborat sa vad ce si cum s-a rupt/zgariat/indoit si am strigat/urlat dupa ei, coboara pasagerul din dreapta, un cimpanzeu cam de 1,65 cu ochelari, si sare la mine sa ma bata, treaba destul de grea pentru el fiindca il tineam de gat la distanta iar el n-avea labele de cimpanzeu destul de lungi :) am raportat incidentul in str. Candiano Popescu in dupa amiaza acelei zile, mi-au luat alcoolemia, au constatat ca n-am avarii si m-au pus sa scriu in declaratie ca nu am pretentii materiale de la vinovat, informandu-ma si ca va fi pus sub urmarire fiindca a fugit de la locul accidentului daca nu vine in 48 de ore la cercetari. Am o vaga impresie ca nici gogomanul cel pitic si nici gratioasa si delicata lui vacutza de partenera n-au patit nimic; cam asa functioneaza "calea legala". ~Nautilus |
Quote:
Cu autoritatile insa nu ai ce face, nu te poti baza pe ele : Veneam intr-o seara spre targoviste iar in fatza mea un nene cu un audi 80 mergea in zig-zag pe toata latimea drumului. Ii scotea pana si pe cei care veneau pe banda cealalta pe marginea drumului...De aici nu rezulta decat un singur lucru, omul era MUCI ( termen care defineste o alcoolemie mai mare de 0.8 / 1000 ) . In sfarsit, mi-am facut curaj si l-am depasit intr-un final, iar la intrare in Targoviste m-am oprit langa un nenea militian care controla traficul. I-am explicat cum sta problema, i-am zis mai exact " Domne, fa ceva ca ala nu ajunge intreg acasa plus ca mai pune in pericol zeci de vieti " si , bineinteles, ca am primit un raspuns flegmatic tipic organelor romaneste : " Mda...o sa dau prin staaaaatie ". Acuma explicati-mi si mie ca ma simt cam prost la faza asta, de ce nu s-a dus chiar el impreuna cu parteneru' din dotare sa-l prinda pe betiv? |
Quote:
nu te-a vazut...erai in unghiul mort al oglinzilor eu de obicei cand incep sa depasesc, dau un flash...sa fiu sigur ca m-a vazut cel dinainte (asta daca nu imi face semn din semnalizari ca pot sa il depasesc, sau nu se trage mai la dreapta) |
spuneti-mi si mie va rog: un sens giratoriu cu 3 benzi, cine are prioritate in el ? cel care se invarte pe banda din mijloc sau cel care vrea sa iasa de pe banda din interior? ca imi daduse foc unul intr-o zi :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dragi soferi:
Daca tot parcati pe locul altuia, aveti bun simt si ocupati numai un singur loc de parcare! Si daca ma lipesc de usa soferului parcand, nu mai faceti scandal ca nu va puteti urca in masina... Daca tot ati parcat de-an-pulea, va urcati prin dreapta. Nu mai zbierati ca handilaii ca nu asa se parcheaza... pentru ca eu imi pastrez marcajul de loc de parcare. Daca voi sunteti tembeli ca nu puteti gara cu spatele un ARO pe un singur loc de parcare, CIOCU' MIC si invatati din nou parcarile prin poligoane. |
Dragul meu sofer incepator (care, din intamplare, ai si nr. de Arges),
sa stii ca atunci cand esti intr-un sens giratoriu si vrei sa iesi din el, daca s-a intamplat ca un alt sofer sa vina cu viteza (crezand ca tu nu te vei misca precum un melc) si sa te sperie atat de tare incat tu sa uiti ca trebuie sa faci respectiva manevra, nu trebuie sa te opresti in sens si sa astepti sa nu mai vina nimeni pentru ca apoi sa dai cu spatele. E suficient sa te invarti in sens si ai rezolvat problema. (M-a distrat teribil cand am vazut faza asta in Pitesti) |
Anul trecut, in Pitesti, pe la 10, intr-o seara de iunie, trafic aproape zero: mergeam linistit pe una din strazile principale si am observat ca din dreapta se apropie o masina. M-am gandit ca fiind tarziu, soferita respectivei masini s-ar putea sa nu se mai asigure asa ca m-am asigurat eu si am trecut pe banda stanga. Ehe, insa doamna nu s-a multumit sa nu se asigure si sa intre frumusel pe prima banda, asa ca m-am trezit cu ea in fata mea si am fost fortat sa franez puternic. Am depasit-o apoi prin dreapta, i-am intrat in fata, am oprit, m-am dus la ea si am intrebat-o rastit ce-a avut in minte. La care, foarte senina: "Dar nu s-a intamplat nimic!". Corect, nu se intamplase nimic... dar se putea intampla. M-am urcat in masina si mi-a parut rau pentru ca din "dobitoaca" n-o scosesem.
Apropos de epitetele din trafic: un amic trebuia sa ajunga la o conferinta importanta intr-un oras in care nu mai fusese vreodata (pe vremea aceea nu erau sisteme de navigatie). Grabit fiind, a incurcat un alt sofer care l-a gratulat cu "Boule". Toate bune si frumoase, amicul meu ajunge la conferinta cu pricina. Intr-o pauza, la un pahar de vorba si cunoastere, apare si respectivul sofer. Isi intind mainile, respectivul spunea cum il cheama, la care amicul meu: "Eu sunt boul." |
Subscriu si eu la partea cu parcatul .
Ptr posesorul loganului rosu cu antena tip rechin , care a parcat astazi in fata la Plazza pe partea cealalta a liniei ce delimita locul lui de parcare, respectiv cat mai aproape de portiera masinii mele. Tin sa-i spun ca pe langa faptul ca e un dobitoc care a luat carnetul pe saci de cartofi , mai e si chior avand in vedere ca nu a observat ca volanul e pe partea dreapta si nu voi putea urca . Nu ma razbun pe masina altuia si nu i-am ridicat nici macar stergatorul cu toate ca mi-a fost greu sa ma abtin. De asemenea , am intrat vineri in tara si fiind si cu masina cu nr straine am zis sa circul cu viteza regulamentara in localitati . Dar se pare ca am deranjat masa de soferi isterici care se deplasa in spatele meu . Eu nu inteleg unde e problema , daca limita e 50 si eu vreau sa circul cu 50 consider ca e dreptul meu. Nu ma intereseaza ca nu este radar in localitatea respectiva si se poate circula cu 1xxkm/h . Mi se pare o nesimtire sa conduci la 1m de masina din fata doar ptr ca tu ai chef sa te deplasezi cu o viteza mai mare . Asta in conditiile in care te deplasezi regulamentar, chiar cu limita maxima de viteza . |
Quote:
|
Eu am mers cu 50-60 in localitate in duminica asta... Cui nu i-a convenit a folosit semnal, a efectuat depasirea, s-a dus in origini. Am primit un flash de la o Dacie 1310 sa imi misc masina mai repede in localitate, am dat semnal dreapta ca poate depasi, dar maimuta n-a inteles mesajul pana la iesirea din localitate. Oricum n-am mai asteptat sa ma depaseasca si m-am dus.
|
Eu ii inteleg pe cei care merg regulamentar prin localitati, dar nu ii inteleg pe cei care vrei sa ii depasesti si care accelereaza o data cu tine si ii mai vezi ca se uita si la tine si rad.Asta am patit eu cu niste pusti intr-un bmw care mergeau regulamentar in afara localitatii (adika 90km/ora) si am vrut sa ii depasesc.Tin sa precizez ca din fata venea un tir, iar ei se amuzau copios.Iar pentru cei care merg cu ceata aprinsa cand nu e (sau cand e ceata) am o intrebare. Ati mers si voi 10 km nu mai mult in spatele vreunuia care avea ceata pornita la 10 seara, dupa 200 km facuti pe drum ca sa vedeti cum e?
Eu chiar nu inteleg de ce va trebuie, ca mai ales la masinile noi se vad foarte bine stopurile si numai trebuie aprinsa ceata. P.S: i-am depasit cand prostii au ajuns in curul unei dacii si le-am multumit cu o frana de la 100 km/ora pana la 30 km/ora. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:47. |
- Copyright 2026 4Tuning