![]() |
Re: Tutoriale tuning manual machete!
buna sunt nou pe aicia si am si eo o intrebare din ce si cum pot face o boxa audio vreau sa pun la un renault clio v6 2003 scara 1/24
|
Quote:
|
ok multumesc
|
am si eu o intrebare vreau sa fac 2 dungi pe mijlocul masini si am observat ca la banda de hartie intra sub ea vopseaua si nu iese cum trebuie imi poate spune cineva ce asi putea folosi (scuze pentru 2xpost)
|
1. Limba romana e obligatorie.
2. Daca dai un simplu search ai sanse mari sa gasesti singur rapsunsul la intrebarile tale in acest topic. A fost o discutie acum ceva timp cu privire la banda pentru mascare aici. |
Le recomand celor ce doresc sa aplice un bodykit pe o macheta sa vizioneze urmatorul filmulet https://www.youtube.com/watch?v=76MPU...eature=related si sa procedeze ca acolo,sa foloseasca banda izolatoarea pentru a putea "refolosi" macheta dupa ce se plictisesc de kit :D
|
interesanta metoda, dar mai interesant materialul pe care il foloseste. pe la noi se gaseste asa ceva??? si daca da, unde anume??
|
Quote:
Materialul in germania se gaseste sub numele de Epoxyd Aluminium Knetmasse von Weicon si ceva similar am gasit pe site-urile din romania drept Rasina epoxidica pastoase cu pulbere de aluminiu ambele fabricate de aceeasi firma Weicon.Materialul se intareste in 15 minute. L.E Am mai gasit si Rasina epoxidica universala Eporit. |
salut:drunk:
am un bmw seria 7 :pelvic_th de la welly , l-am tunat putin :rockon: si as vrea sai pun niste becuri :pistoles: de la o instalatie ca sa se aprinda am nevoie de o baterie de 9V si nu am loc sa o pun sub scaune sau ceva . ce as putea face? :help: PS: o sa incerc sa pun poze daca pot |
Deschide-ti topic separat daca vrei sa arati ce ai facut. Asa, dintr-un foc, eu zic sa lasi in pace bateriile de 9V ca sansele sa le faci sa incapa intr-o macheta 1:24 fara sa se observe sunt cam zero barat.
|
Buna, am si eu o intrebare, imi poate spune careva cam din ce material asi putea confectionea un parbriz pentru o macheta . Va multumesc.
|
Quote:
|
Salut.
As vrea sa fac white wall la cateva machete 1:24. Am urmatoarele probleme: - de unde as putea cumpara o pensula cu varf asa subtire. Profilul magazinului, eu fiind din Craiova, nu incerc sa gasesc raspunsuri gen "magazinul X din Bucuresti" - ce vopsea pot sa folosesc? Unele cauciucuri (machete Welly) sunt dintr-un material foarte moale si ma gandesc la manipulare sa nu se crape vopseaua Astept sfaturi. Multumesc. Ionut. |
Magazinele cu articole pentru pictura. Te duci si iei pensoanele pe alese (in functie de marimi/flexibilitatea parului etc). Probabil 5/0 ti-ar fi suficient pentru ce vrei tu sa faci, dar exista si mai mici (pana la 10/0 care au doar vreo 3-4 fire). Vopsele ai putea sa iei tot de acolo, dar eu iti recomand vopselele speciale pentru modelism (Tamiya/Model Master/Revell etc).
|
Aş dori şi eu să ştiu ce anume face decapantul ?
Aşa am înţeles eu de la un prieten , dacă laşi macheta ~24h vopseaua de pe ea dispare ... Şi cam la ce preţ ar fi ? |
Quote:
Decapantul ajuta la inlaturarea vopselei.Dupa vreo 10 minute (daca ai pus suficient decapant) vopseaua va putea fi inlaturata destul de usor. Eu am luat un recipient de Decapant (Decanol) de la Policolor pe care l-am cumparat cu vreo 15 lei parca.(era anul trecut). |
Mulţumesc FED că m-ai lămurit :D !
|
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Cum pot sa confectionez cauciucuri pentru jante la scara 1/24. Nu vreau sa cumpar nu mi se pare convenabil 3 lei cauciucurile si 8 lei transportu ( am dat un exemplu) , si nici nu am de unde sa fac rost . Multumesc.
|
Cum scot un strat de Superglue, Atack mai precis, de pe o macheta fara sa ii deteriorez vopseaua?
Astept raspuns de la cineva care a incercat sau care are experienta in domeniul asta. Merci! |
Nu stiu daca exista o metoda sigura. Eu as incerca sa maschez, sa ramana doar zona afectata vizibila. Apoi smirghel fin (de pe la 1000 in sus) si apa. Dupa ce ai dat jos tot adezivul speli bine si polishezi. Nu garantez ca nu se strica vopseaua, dar alta metoda nu prea vad.
PS: daca e vopsea metalizata mai bine nu te apuci. |
E foarte complicata treaba, este o piesa foarte fina care a fost lipita cu un litru de superglue. Acum s-a dezlipit, si daca incerci sa o pui la loc stratul vechi de superglue o scoate in afara liniei caroseriei....de smirghel nici nu poate fi vb...este o macheta de 200 de euro.
Merci oricum! |
Fa o poza. Daca stratul de adeziv e subtire poate merge cu un polish mai abraziv urmat de polish fin.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Cu o freza fina ar merge, Dremel-ul sau cum naiba ii spune are asa ceva?
|
Quote:
|
Quote:
|
Am eu freza (cu tot cu accesoriile pentru polishare), da' sansele sa ne intersectam sunt cam mici:sad: E pozitionata cam nasol, pe muchie vopseaua fiind mult mai subtire decat pe restul machetei, e suficient sa tii freza acolo putin mai mult si risti sa treci prin vopsea pana la metal. Nu e imposibil de reparat, dar e o operatiune foarte delicata.
|
Quote:
nu mai bine ii dai alta vopsea?? |
Sansele sa-ti iasa la fel de bine ca vopseaua de fabrica sunt foarte mici.
|
Quote:
|
Pfff, chiar uitasem de acetona. E folosita uneori cu succes pentru indepartarea adezivilor. Testeaza totusi pe o portiune ascunsa ca sa fii sigur ca nu ataca vopseaua.
|
2 Attachment(s)
e posibil sa ia si vopseaua acetona ... depinde de vopsea , eu am patit-o ... oricum bafta ...
cum pot face lsd doors la o macheta maisto 1:18 ? si ce fel de prindere are la roti ? nu am vazut macheta inca ... |
Sistemul de prindere e unul specific Maisto (il au si unele Bburago fiind de fapt aceeasi Marie cu alta palarie). Janta are un locas in care intra o bucsa din plastic, de obicei de culoare alba, la variantele kit sunt verzi. Ansamblul vine montat pe un fel de ax din plastic. Vezi ca sunt niste poze tot pe aici pe topic (mai pe la inceput, cred).
|
Are cineva amabilitatea (si macheta in mod special) si timp de a face o poza clara la sistemul de deschidere al usilor de la Mercedes-Benz SLR? Sau aveti idee cum le pot recrea?
Multumesc anticipat! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)