![]() |
re: Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin)
Quote:
|
Quote:
SALUT CAND AI TIMP POTI SA TE UITI LA E 36-LE ASTA CU ECHIPARE M3 |
Quote:
|
Quote:
frumos rechinu....pacar ca are motoru bubuit... asa de curiozitate cati bani vrea pe ea ? :-? |
Cu parere de rau voi parasii momentan comunitatea posesorilor de e21 . L-am vandut din cauza ca nu am gasit un tinichigiu pe care sa mi-l pot permite si care sa fie si serios .....la inceput era vorba ca are de lucru cam 1 saptamana si s-au facut vreo 4 si masina nu era nici pe departe gata (adica era schimbat un prag si facut podul pedalier si prag interior pe partea aia ) asa ca mi-am pierdut rabdarea si cand am primit o oferta apropiata de suma la care am ajuns cu masina pana la momentul respectiv......... l-am vandut asa cum este . Poate ca in viitor va fii altul dar deocamdata nu am nervi, ambitie si timp sa ma mai apuc de asa ceva . Oricum e21 va ocupa un loc special in inima mea totdeauna . Saptamanile viitoare ma hotarasc ce masina imi voi cumpara ,oricum ceva mai nou la care nu trebuie sa apelez la serviciile unui tinichigiu .
|
Quote:
EU AM FACUT TOATA TINICHIGERIA CU 6 MILIOANE CU TOT CU MATERIAL. DACA TE INTERESEAZA UN E36,DIN 96,MOTOR DE 2,8 193 CP ,STIU EU UNUL LA 5000EUR PLUS TAXA.DAR CRED CA AR TREBUII SA TE GRABESTI SE CAM INGHESUIE LUMEA PE EL. VII ,LA BM., DUMINICA VIITOARE? |
Quote:
In legatura cu masina......... m-am cam hotarat ce vreau ,dar inca nu zic nimic in legatura cu asta. |
8 Attachment(s)
Eu zic ca asa ar trebui sa arate un E21 323i .....
|
3 Attachment(s)
Quote:
UITE ASTA E ADRESA MEA DE [email protected]-POATE IMI LASI NR.DE TEL. EU AM UN PRIETEN CARE FACE DESTUL DE DES CURSE IN BUCURESTI,SAU IN CAZ CA, MAI VIN EU PE ACOLO...... BAG SI EU VREO 2 POZE DE LA LINIUTA DIN BM . ACOLO I-AM PUS NISTE ROTI PE 15,FIIND CEVA MAI USOARE. |
Frumos ala de TM, frumos si al tau Liviu dar coboaro neaparat,jos jos jos de tot sa dea cu C..u de asfalt ,ca asa merita:D , i ai facut atatea poti sa o lasi si jos, va avea tinuta de drum mai buna si va arata mult mai bine de fapt stii si tu...chiar daca sunt drumurile cum sunt, ai tu ceva de zi cu zi cu care mergi pe drumurile din RO.......
|
Quote:
trebuie sa fie asa ca................. Felicitari De al lui Liviu nu mai zic nimic ,l-am vazut la Baia Mare acum 2 saptamani e foarte frumos si al lui . Cand vad masinile astea imi pare rau ca l-am vandut al meu inainte de a fii gata dar.... asta a fost .Probabil ca daca as fii avut mai mult timp sau mai multi bani alta ar fii fost situatia . |
Quote:
ACUMA SINCER NICI NU STIU CE SA ZIC, IN BM MAI SUNT CATEVA MASINI DIN ASTEA ADICA CU CAROSERIE E 21 ,(323 NU CRED CA MAI ESTE),TOATE SUNT CU GARDA MAI JOASA,DACA COBOARA CU 3 CM FATA DE CAT DE JOASE SUNT ALEA DE CARE POMENEAM INAINTE ,ATUNCI E OK,DACA COBOARA CU 3CM FATA DE CAT E A MEA ACU,NU E MARE LUCRU.SI CE AM PUS EU PE MASINA SUNT DIN GAMA SPORT,PE CARE O REC. FABRICANTUL,DAR SUNT LA FEL DE INALTE CA SI CELE DE FABRICA. PROBABIL CA SOLUTIA CEA MAI IEFTINA ,AR FI SA MODIFIC TIJELE DE LA TELESCOAPE,ADICA SA LE SCURTEZ UN PIC CAM CAT CRED EU CA AS VREA SA COBOARE MASINA,ARCURILE AS PUTEA SA LE LAS ASA, LA MONTAJ ELE VOR FI MAI COMPRIMATE UN PIC. CU SIMPATIE LIVIU |
nu vrea nimeni rechinul meu...il dau ieftin.... asa cum e el!... (300 euro jantele separat)...0745792190
Salutare tuturor! |
3 Attachment(s)
pt piese:!:30 mil discutabil...
|
M-ar tenta dar din pacate nu pot sa ma bag:cry:.Bafta!
|
3 Attachment(s)
pun si eu poze cu 323i-ul unui prieten de-al meu.sper sa nu se supere.este indentic cu cel din tm ,jantele difera(daca nu o fi acelasi :D )
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
vreau sa imi iau un motor de 2.3 ... am gasit deja .. dar stiu ca trebuie schimbata si puntea fata .. ca eu am de motor in 4cil si trebuie de motor in 6cil.. altceva ce mai trebuie schimbat stie cineva? are cineva o punte de 6?
|
chiar nu stie nimeni ce mai trebuie schimbat?
|
3 Attachment(s)
Quote:
|
merci mult.. da intre timp am aflat si am si cumparat :).. motorul a fost dat jos si acum urmeaza 2.3 :) o sa fac poze
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Salut baieti... I-mi cer scuze ca nu am postat nimic pe aici de mult timp.... am muncit ca un rob la masina, si inca nu am terminat... Am inceput cu tablaria pregatitul ceea ce ma dat gata dar insfarsit a iesit ceva... acum a ramas motorul si cutia !!! la care nu prea ma pricep; drept care va cer voua un sfat ce si cum sa fac... acum merg cu ea dar nu am cu ce sa-i dau :) ... DECI: am nu rechin din '76 cu motorizare carburator clasic 1.8 in 4 cilindri 4 viteze; am luat tot de pe aici un motor 323i si inca unu 320i din care nu stiu ce sa aleg... Am inteles ca pt 323i trebuie sa schimb puntea si ina ceva, 320i inca nu stiu nimic... mai e cutia la care am auzit ca, cardanul este extensibil, la care nu am vazut asta... ce pot sa fac in cazul asta? Imi este groaza sa incep sa demontez iar... Mi-am pus gengi pe care le aveam mai demult bbs bmw de 15" la care inca nu am gasit prezoane... am pus 3 feluri din care mie si frica sa nu pierd vreo roata pe drum... In concluzie, cum si ce imi trebuie sa montez un motor de 2.0i eventual 2.3i si o cutie in 5 pe e21 din '76... poate sa ma ajute cineva? Am sa pun si cateva poze , dar nu in starea finala ca nu am mai apucat sa mai fac...
|
si la 2.0 si la 2.3 trebuie sa schimbi puntea.... mai trebuie mai mult ca sigur sa schimbi si cardanul
|
de vanzare motor complet 1.8 injectie M10
200E negociabil 0731 123 934 |
Deci? nimic concret.... in concluzie, trebuie sa schimb puntea model e30 si cardan? de care? ... daca tot e musai sa schimb puntea mai bine pun 323i... nu a facut nimeni pana acum din 1.6-2.0 clasic in 2.0i-2.3i ? ...pe aici prin c-ta sunt numai de meseriasi cu basca care habar nu au despre ce e vorba... sincer nu prea mai am bani, dar la cat am muncit la masina asta, nu pot sa dau inapoi... E21 il am in sange...
|
Salut,
am deja un 2.3 si un 2.0 pe care incerc sa le montez... |
1 Attachment(s)
Quote:
MA GANDESC CA AI PUTEA SA FACI NISTE POZE CU PUNTEA PE CARE O AI TU ,DE LA 1,8 ,SI APOI SA FACEM COMPARATIE CU CE AM EU DE LA 323CA SA VEDEM DACA ESTE NEVOIE DE MODIFICARI,PROBABIL CA NU INCAPE BAIA DE ULEI. NU AI CUMVA O CUTIE DE VITEZE, IN 5 TREPTE PENTRU RECHIN, MOTOR IN 6 CILINDRII? CARDANUL TREBUIE FACUT DUPA CE MONTEZI MOTORUL V-A TREBUI SA SCURTEZI BUCATA DINSPRE MOTOR. |
sal,
maine am sa fac poze la ce am... am 2 cutii in 5 una de pe un 323i si una de pe un 2.0i, din care tre sa aleg, am sa ma uit pe ele sa vad ce model sunt. cardanul tre taiat? si cine il mai centreaza? c-am nasol... eu il am pala sport in 8 prezoane, si daca mai caut cred ca am si unu in 6... |
Quote:
NU TAIA NIMIC,PANA NU MONTEZI TOTUL SUS ADICA, MOTOR SI CV. DAR SA STII CA DACA AI TRECUT DE LA MOTOR CU 4CIL.LA UNUL CU 6 ,E MAI COMPLICAT CU ACTELE,TREB. SA FACI OMOLOGARE ,DAR IN BUC. IN CE PRIVESTE CELE 2 CV AR TREBUII SA FIE CAM LA FEL. MIE IMI TREBUIE MODELUL LA CARE SE MONTEQAZA CABLUL DE VITEZOMETRU. VEZI PE PAGINA ANTERIOARA AM PUS NISTE POZE,CU PARTEA DIN FATA JOS, DE LA 323 . |
deci.. se pare ca nu intelegi...
1. nu ai cum sa pui punte de E30 ca nu se potriveste 2. logic ca trebuie sa pui punte de E21 pt 6 cilindrii 3. dupa ce ai facut modificarile astea montezi motorul si vezi ce cardan iti trebuie ca sa se potriveasca eu am avut motor de 1.8 si acu iam pus motor de 2.3 si am schimbat puntea ca nu se potriveste la baie.. mai raspicat de atat nu pot sa iti spun bafta Ps: cardanul se centreaza pe strung... |
decat sa tai din cardanul pe care il ai.. nu mai bine ai cumpara un cardan de e21 2.0/6 sau 2.3 ? :-)
|
7 Attachment(s)
salutare,
ok am inteles, punte de e21 6 cilindri, dar se poate un cod ceva? am sa pun niste poze, referitor la cardan... cum? normal daca ai o caresorie e21 si afaci modificarile aferente, nu sunt piese aferente? tre sa le montezi ca sa vezi ce si cu cine se potriveste? cardanul pentru 2.0i este diferit de cel 2.3i? sincer sunt in mare dilema, si numai voi puteti sa ma ajutati cu aceste informatii... se stie, putini sunt care stiu cu ce se mananca, si mai ales aici in c-ta unde sunt numai "meseriasi cu basca"... multumesc, astept paspunsuri/pareri |
1. cardanul de 2.0 e la fel ca cel de 2.3
2. nu imi dau seama ce punte e tre sa faci alta poza din fata nu din spate.. daca faci o poza din fata iti spun de care este 3. punte de 6 cil difera de cea de 4 cil la prinderile motorului 4. ce fel de cardane ai de ce motoare? unu de 2.0 se potriveste pe 2.3..... 1.8 nu se potriveste pe 2.3 |
1 Attachment(s)
salut,
- cardanul de pe masina e de 2.0 clasic, cel din poza este 1.8i.... sa inteleg ca nu se potriveste nici unu... - puntea lafel cea din poza de masina 2.0 clasic si cealalta demontata 1.8i |
... mai am o mica intrebare, concret de cat ar trebuii sa fie cardanul in (cm) dupa ce ai pus motor de 2.3 si cutie in 5 ... cate modele sunt frate :) ?
sa inteleg ca, conteaza mult si tipul de punte, in functie de cat iti aduce motorul in fata... |
cardanul de 2.0 se potriveste la ce vrei sa faci tu si puntea de 2.0 e buna la motorul de 2.3 .. deci ai toate piesele care iti trebuie .. bafta la proiect
|
bun, deci zici ca ar fii bune cele de pe masina... ma bucur sa aud asta ... mesi mult
|
cardanul pe care il de m20 de pe ce motor si cutie ( in cate trepte ) provine ?
si ce cutie ai acum ( in cate trepte ) ? |
sal,
... deci am caroserie E21 fafricatie din '76, motor 2.0 clasic (carburatie)... istoria e ca a murit acest motor 2.0 clasic, si am pus un 1,8 tot clasic, care a inceput dupa un an sa bata linia si sa nu nu mai am presiune la ulei... cu toate ca ea trage... din punctul meu de vedere, este VARZA... Cutia este in 4, mama ei, de cand s-a nascut ('76)... cardanul pe care il am (in pze) este de pe un 1.8i e21, in rest totul este original, nu am schimbat si modificat nimic... Intrebarea este, cat tre sa fie lungimea cardanului la E21 cu motor de 2.0i sau 2.3i; NU verau sa tai din masina nimic !!! ... Am muncit 4 luni de zile, fizic, sa o aduc la ceea ce este... Sincer nu stiu cand va fii in parametri, sa pot sa zic ca am ceva... |
| All times are GMT +2. The time now is 01:22. |
- Copyright 2026 4Tuning