Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Diverse discutii despre telefoane mobile (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/104367-diverse-discutii-telefoane-mobile.html)

dolb 29-04-11 11:12

Re: Diverse discutii despre telefoane mobile

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4289942)
Are cineva idee cum decodez un X10 mini codat Orange ? Preferabil nu prin metoda aia cu cumparatul codului cu 50 de euro.

pai android parca era, open source si ii faceai root !

22VIN 29-04-11 11:28

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4290021)

Nu e asa de simplu, astea sunt "codate" bine
Tutorial de unbranding X10mini

_anaconda_ 29-04-11 13:48

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 4290021)

(nu trebuie sa pui virgula aia acolo, nu are niciun sens)

Este open source si ii faci root dar ce treaba are asta cu codarea Orange ? Sa iti fac un desen STAS sa il poti citi mai usor ? Se vede ca suferi ca un adevarat fanboy mar.

@ amphetamine -mersi.

aleks 29-04-11 22:54

dolb+ _anaconda_ = love :lol:

22VIN 30-04-11 00:37

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4291515)
dolb+ _anaconda_ = love :lol:

Iubire maxima:lol:

cangri 30-04-11 00:49

Quote:

Originally Posted by Snapy_xxl (Post 4241043)
Salutare.

Revin cu o problema la un Galaxy S. M-am documentat si am aflat ca este un bug: nu se conecteaza la sateliti. Am incercat cateva solutii pe net dar nimic :(
Ma puteti ajuta cu vreo solutie?

Baga pe el GPS Test vezi daca apare vreun satelit.
Daca nu recomand un alt firmware,sau poate chiar e bulit receptorul.
Eu nu am avut asemenea probleme si am si iGo,si Navigon si merg excelent.

_anaconda_ 07-05-11 19:48

Telefoanele BlackBerry sunt fiabile in general ? Ma gandesc sa dau X10-le meu mini + 4 milioane pe un BlackBerry 9700 Bold 2 impecabil, pachet complet. Si E72 imi place cum arata dar parca mai bine arata 9700-le si suna mult mai misto BB decat Nokia, e ultima fita in domeniu :lol:.

22VIN 07-05-11 23:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4310034)
Telefoanele BlackBerry sunt fiabile in general ? Ma gandesc sa dau X10-le meu mini + 4 milioane pe un BlackBerry 9700 Bold 2 impecabil, pachet complet. Si E72 imi place cum arata dar parca mai bine arata 9700-le si suna mult mai misto BB decat Nokia, e ultima fita in domeniu :lol:.

Sunt rezistente dar sunt degeaba fara abonament Blackberry. E mult mai util un E72 decat un BB fara abonament special; toate functiile legate de internet nu functioneaza din start fara abonament special, trebuie ori sa faci nu stiu ce modificari ori sa folosesti programe din alte parti (gen Opera Mini in loc de Browserul lui, alt messenger, aplicatiile trebuie instalate de pe calculator etc). BB e faimos si pentru encriptarea mai speciala a convorbirilor, devenind foarte greu de interceptat (din nou, degeaba fara abonament BB). Nu ai ce face cu un Blackberry decat daca folosesti cu adevarat mail-ul, messenger-ul si alte functii, pentru ca abonamentele speciale sunt scumpe. Plus ca designul submeniurilor e groaznic.

Daca vrei neaparat un QWERTY ia-ti un E72 si gata, sa-ti iei un BB doar ca sa ai BB nu merita deloc.

_anaconda_ 08-05-11 00:24

Mie imi place cum arata, atata tot, asta e cel mai important.

Daca intru pe wireless nu poti folosi browserul lor fara abonament bb ? Sau sa iei aplicatii de pe market-ul lor ? Stiu ca daca vrei sa beneficiezi de toate functiile tre abonament BB dar mi se cam falfaie de push email si alte balarii. Sa vorbesti la el si sa mai navighezi ocazional pe net, atata tot.

mini cooper 08-05-11 12:53

stie cineva cum fac update de la android 2.1 eclair la 2.2 froyo pe un sony ericsson xperia x8 ?

_anaconda_ 08-05-11 12:54

2.2 nu e suportat oficial pe X10/X10mini/X8 asa ca trebuie ROM custom, nu poti face update "oficial".

REPTYLE 08-05-11 16:32

salutare,am achizitionat astazi un iPhone 3g 8gb de la un baiat.
cand am ajuns acasa l-am conectat la iTunes si am vazut ca nu pot sa sterg fisiere pentru ca nu e bifat manage files si daca il bifez si dau apply trebuie sa formateze telefonul.
nu prea vreau sa formateze tel. pentru ca o sa se codeze ( nu este nerverlocked) si pierd jailbreak`ul .
As putea sa rezolv fara sa fie nevoie de formatare?

22VIN 08-05-11 16:34

Quote:

Originally Posted by REPTYLE (Post 4311844)
salutare,am achizitionat astazi un iPhone 3g 8gb de la un baiat.
cand am ajuns acasa l-am conectat la iTunes si am vazut ca nu pot sa sterg fisiere pentru ca nu e bifat manage files si daca il bifez si dau apply trebuie sa formateze telefonul.
nu prea vreau sa formateze tel. pentru ca o sa se codeze ( nu este nerverlocked) si pierd jailbreak`ul .
As putea sa rezolv fara sa fie nevoie de formatare?

Nu se sterg fisiere, se sincronizeaza cu library-ul tau si ce nu gaseste in library-ul tau sterge automat.

_Cox_ 08-05-11 17:29

3G-ul consuma din baterie?:lol:

22VIN 08-05-11 18:18

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 4311952)
3G-ul consuma din baterie?:lol:

Normal. Daca nu folosesti constant o conexiune la internet, dezactiveaza-l.

_anaconda_ 10-05-11 18:20

Am renuntat la ideea BB 9700 din anumite motive si mi-am achizitionat un BlackBerry 8900 la un pret bun (350 lei) in stare ~ impecabila, cred ca este cumparat de prin octombrie 2010. Drept urmare folosesc BB-ul la apeluri / sms-uri (durata mare de viata a bateriei) si X10-le pentru poze, aplicatii/jocuri, etc.

O singura chestie ma intereseaza: BB-ul este achizitionat din Franta (si foarte probabil furat intre timp :lol:) si codat pe Orange Franta dar functioneaza si pe Orange Romania. Impedimentul este ca daca dau apelare la un numar din agenta, gen 07xxxxx el automat imi pune prefixul de FR, +33, si nu pot apela, imi da Radio Path Unavailable. Solutia a fost sa pun eu la toate numerele prefixul de RO si ramane asta. Vreo solutie ? Daca il decodez o sa mai faca asa ? Acum nu ma mai deranjeaza fiinca deja sunt modificate toate...

Evoluzione 10-05-11 18:43

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4316824)
durata mare de viata a bateriei

Mobile din FR nu merita luate. Sunt furate majoritatea timpului. Si nu furate asa cum se fura in RO, se fura cu batai si cazuri omoruri. Sa cumperi este deja un gest infect, fara suparare.

Bateria la X10 e prea slaba. La X10 cea care o aveam si in X1. Dar mananca mult mai mult curent. Presupun ca si la tine cu X10 Mini iti consuma bateria in 24h.

dolb 10-05-11 19:02

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4316824)
Am renuntat la ideea BB 9700 din anumite motive si mi-am achizitionat un BlackBerry 8900 la un pret bun (350 lei) in stare ~ impecabila, cred ca este cumparat de prin octombrie 2010. Drept urmare folosesc BB-ul la apeluri / sms-uri (durata mare de viata a bateriei) si X10-le pentru poze, aplicatii/jocuri, etc.

O singura chestie ma intereseaza: BB-ul este achizitionat din Franta (si foarte probabil furat intre timp :lol:) si codat pe Orange Franta dar functioneaza si pe Orange Romania. Impedimentul este ca daca dau apelare la un numar din agenta, gen 07xxxxx el automat imi pune prefixul de FR, +33, si nu pot apela, imi da Radio Path Unavailable. Solutia a fost sa pun eu la toate numerele prefixul de RO si ramane asta. Vreo solutie ? Daca il decodez o sa mai faca asa ? Acum nu ma mai deranjeaza fiinca deja sunt modificate toate...

cred ca daca rescrii softul la BB ar trebui sa nu iti mai faca asa.
PS: ai incercat un master reset?

_anaconda_ 10-05-11 19:23

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 4316879)
Mobile din FR nu merita luate. Sunt furate majoritatea timpului. Si nu furate asa cum se fura in RO, se fura cu batai si cazuri omoruri. Sa cumperi este deja un gest infect, fara suparare.

Bateria la X10 e prea slaba. La X10 cea care o aveam si in X1. Dar mananca mult mai mult curent. Presupun ca si la tine cu X10 Mini iti consuma bateria in 24h.

Eu nu stiam ca e din FR decat dupa ce l-am butonat acasa...asta a fost al unei tipe dupa adresa de mail sincronizata si nu cred ca au batut-o sa il ia, cel putin asa sper :-). Oricum daca nu il luam eu il lua altcineva...

La X10 mini ma tine rezonabil bateria, intre 2 si 4 zile in functie de cat vorbesti si cat il butonezi. Il termini intr-o zi daca il terorizezi non stop cu ecran aprins (luminozitate mare), wi-fi, etc dar cel putin eu nu stau non stop pe telefon.

@ DOLB - habar nu am ce e ala master reset si cum se face, la fel cum nu stiu cum se face update la BB. Daca e codat pe Orange FR merge orice soft de update sau doar alea facute pentru providerul respectiv ?

BANK$ 10-05-11 19:37

puteti sa imi ziceti si mie ceva pareri despre Xperia X10 ,cel de 4" si 1ghz?

22VIN 10-05-11 20:44

Quote:

Originally Posted by BANK$ (Post 4317062)
puteti sa imi ziceti si mie ceva pareri despre Xperia X10 ,cel de 4" si 1ghz?

In principiu este ok, dar nu ti-l recomand pentru ca SE au binevoit sa-l limiteze la 2.1, ceea ce nu-i prea ok. Plus ca n-au fost nici prea generosi cu RAM-ul, care-i destul de important la un Android.
Cauta ceva upgradabil oficial la 2.2/2.3 (mai bine orienteaza-te spre un Desire, SGS etc.)

@Dolb: degeaba ii face master reset pentru ca ROM-ul tot ala ramane si tot la fel va face. Solutia e alt ROM.

Evoluzione 10-05-11 21:26

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4317016)
Eu nu stiam ca e din FR decat dupa ce l-am butonat acasa...asta a fost al unei tipe dupa adresa de mail sincronizata si nu cred ca au batut-o sa il ia, cel putin asa sper :-). Oricum daca nu il luam eu il lua altcineva...

Eh, nu cred eu ca ai luat pentru ca era furat, nu te cred pervers. Zic asta ca sa atrag atentia ;)
Mai, sa stii ca aici sunt salbatici oamenii, serios. Nu demult au agresat-o doi negrii pe Maria cu gaz si batai ca sa-i ia iPhone-ul. Iar nici macar nu au reusit sa-l ia.
Lunar mor femei pentru ca au rezistat, imi bag ceva in ea de tara salbatica. Aici te taie pentru cativa euro. Civilizatie gasesti in Luxemburg, Elvetia... nu Franta, Paris...

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4317016)

La X10 mini ma tine rezonabil bateria, intre 2 si 4 zile in functie de cat vorbesti si cat il butonezi. Il termini intr-o zi daca il terorizezi non stop cu ecran aprins (luminozitate mare), wi-fi, etc dar cel putin eu nu stau non stop pe telefon.

:| Serios?
Eu am X10 la 2.1 si nu tine mai mult de o zi... Tocmai acuma ceva minute a sunat alerta ca nu mai am baterie. Folosesc 3Gul, dar nu exagerat.
Eu cred ca se trage de la baterie, e absolut aceasi ca bateria pe care o am in X1.

ArCaDa 12-05-11 22:37

Salutare !Ce parere aveti de Nokia X3- 02 Touch and Type ? se merita la 609 Ron nou ? Calitati , defecte etc. Doresc sa'mi vand N85 ca tot nu prea il folosesc si sa'mi achizitionez asa ceva . Astept cateva pareri . Multumesc !

_anaconda_ 12-05-11 23:44

BlackBerry-ul s-a decodat (25 lei), s-a rezolvat problema cu prefixul (in optiuni pe acolo pe undeva iti alegi ce prefix de tara sa puna si in loc de 33 sa fie 40), s-au facut setarile si merge wi-fi atat pe browserul BB cat si pe Opera Mobile si in final a ajuns la un prieten de-al meu (isi dorea mult BB :-) ).

O sa mai astept vreo ocazie bomba si poate pun mana pe un qwerty, E63, E71, E72 sau un BB sa il pastrez.

@ EVO - bateria la X10-le mare este ok, nu vad problema cu faptul ca a fost si pe X1. Acum depinde si cum este setat, luminozitate, gps (on/off), background data (on/off), cat folosesti 3G, etc. Folosit moderat si cu functiile pe care nu le folosesti oprite ar trebui sa tina lejer 2 zile. Daca ai luminozitate 100% (displayul ala monstru rupe bateria) si stai pe 3G/Wi-FI e normal sa termine bateria repede, nu stiu ce smartphone >3.5" rezista foarte mult in conditiile astea.

22VIN 13-05-11 13:43

Quote:

Originally Posted by ArCaDa (Post 4321945)
Salutare !Ce parere aveti de Nokia X3- 02 Touch and Type ? se merita la 609 Ron nou ? Calitati , defecte etc. Doresc sa'mi vand N85 ca tot nu prea il folosesc si sa'mi achizitionez asa ceva . Astept cateva pareri . Multumesc !

Nu merita. Touch and type-urile de la Nokia sunt niste aberatii; daca vrei touch screen dar si tastatura fizica iti iei un QWERTY slider. La X3-ul ala nici ecran generos pentru experienta touchscreen n-ai, nici tastatura decenta si nici sistem de operare. Orienteaza-te spre altceva.

Evoluzione 13-05-11 20:35

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4322060)
@ EVO - bateria la X10-le mare este ok, nu vad problema cu faptul ca a fost si pe X1. Acum depinde si cum este setat, luminozitate, gps (on/off), background data (on/off), cat folosesti 3G, etc. Folosit moderat si cu functiile pe care nu le folosesti oprite ar trebui sa tina lejer 2 zile. Daca ai luminozitate 100% (displayul ala monstru rupe bateria) si stai pe 3G/Wi-FI e normal sa termine bateria repede, nu stiu ce smartphone >3.5" rezista foarte mult in conditiile astea.

Puteau face baterie noua si mai performanta, cred eu.
Eu am displayul la 50% approx (low, dar nu extremly low). Sunt pe retea 3G si folosesc moderat netul (ma uit la stiri pe Revista Presei Mediafax, mai ascult muzica din cand in cand, uneori radio... singurele sincronizari permanente sunt cu Twitter, GMail, Yahoo! Mail si The Weather Channel). GPS-ul e ON dar nu se activeaza decat cand folosesc navigarea sau programe ce il solicita (am incercat si OFF, nu face nici o diferenta la consum).

Azi la ora asta este la 40%, ii decent... Oricum eu incarc fiecare seara, nu-i problema.
Dar uneori ii nasol, cand sunt in deplasare pentru mai mult de 24 ore trebuie sa aduc incarcatorul de mobil. Sa ramai fara baterie in Luxemburg pe motor ii chiar urat, sau seara dupa chef sa nu mai poti suna pe nimeni ca nu mai ai baterie.

Mersi totusi pentru propuneri ;)

22VIN 14-05-11 00:11

Eu mi-am pus CyanogenMod7, acum am Android 2.3.3 :-) Sa vad cum se descurca bateria cu ROM-ul asta, pana acum imi place

22VIN 14-05-11 23:52

Deci, cu gingerbread-u cm7 am scor in quadrant:
920 @ 600mhz
1100 @ overclocking la 710mhz (si se mai poate pana la 806, dar nu stiu cat de stabil e si mananca si baterie)

Galaxy S vad ca are scorul 800, HTC Desire peste 500 (probabil testate cu android 2.1 care nu-i prea prietenos)

ROM-urile custom bune fac minuni:-)

ZaNe94 20-05-11 14:48

1 Attachment(s)
salutare, ma tot enervez cu al meu xperia x10 mini... tot ma freaca la cap ca cica e nu stiu ce nou software aparut si sa il upgradez pe al meu (primesc notificari pe telefon)... iar eu am deja android 2.1
bun, conectez telefonu la pc, intru sa il upgradez si astept de imi sar capacele si nu se incarca nimic deja am 20 de minute de cand "tot upgradez"

RoByNeT 20-05-11 15:09

Incearca sa scoti firewall-ul. Multe site-uri de genul nu "inghit" firewall-urile. Daca nu merge nici asa, ori e de la ei, ori nu faci tu ceva bine :-)

TaZzY E30 20-05-11 18:53

Nokia 5730 Xpress Music??o parere?cine a avut sa imi spuuna si mie daca se merita sa imi iau!

22VIN 21-05-11 10:46

Quote:

Originally Posted by RoByNeT (Post 4339117)
Incearca sa scoti firewall-ul. Multe site-uri de genul nu "inghit" firewall-urile. Daca nu merge nici asa, ori e de la ei, ori nu faci tu ceva bine :-)

Sau de la serverul lor de download.

_anaconda_ 21-05-11 11:19

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 4339077)
salutare, ma tot enervez cu al meu xperia x10 mini... tot ma freaca la cap ca cica e nu stiu ce nou software aparut si sa il upgradez pe al meu (primesc notificari pe telefon)... iar eu am deja android 2.1
bun, conectez telefonu la pc, intru sa il upgradez si astept de imi sar capacele si nu se incarca nimic deja am 20 de minute de cand "tot upgradez"

Nu e vorba de o noua varianta de Android pentru X10 ci de update-uri firmware, si eu primeam notificarile cand aveam 2.1 si i-am facut update dar a decurs fara probleme.

ZaNe94 21-05-11 13:57

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4340887)
Nu e vorba de o noua varianta de Android pentru X10 ci de update-uri firmware, si eu primeam notificarile cand aveam 2.1 si i-am facut update dar a decurs fara probleme.

bine, dar la mine nu merge... ce ii fac?

_anaconda_ 21-05-11 14:32

Pai habar nu am. Dai pe google, probabil au mai fost altii cu problema asta. PC Companion e updatat la ultima varianta ?

du0n 08-06-11 16:19

Am si eu o problema.Mi-am luat azi un Nokia 5228 White and Silver.Problema este ca nu imi citeste cardul..Intru pe card cu ajutorul Nokia PC Suit,imi trimit muzica,poze.Dar nu le vad decat pe cele de pe memoria telefonului.Stie cineva cum rezolv problema asta?Multumesc.

22VIN 08-06-11 19:43

Quote:

Originally Posted by du0n (Post 4383297)
Am si eu o problema.Mi-am luat azi un Nokia 5228 White and Silver.Problema este ca nu imi citeste cardul..Intru pe card cu ajutorul Nokia PC Suit,imi trimit muzica,poze.Dar nu le vad decat pe cele de pe memoria telefonului.Stie cineva cum rezolv problema asta?Multumesc.

Incearca un alt SDcard. Daca il citeste atunci formateaza-l pe al tau (FAT) si vezi daca-l ia.

Stiu ca era in meniu ceva cu external memory cu optiune de umount sdcard. Umbla si pe acolo si vezi.

22VIN 09-06-11 14:45

1 Attachment(s)
Un post de dragul conversatiei:

Eu unul am cam innebunit in ultima vreme cu modding-ul de Android. Dupa ce am incercat o multime de ROM_uri si 2.2, 2.2.2, 2.3.3, 2.3.4 am ramas la un 2.2 stripped-out total. Folosesc un kernel excelent si overclocking la 480mhz min 748mhz max @interactive governor => scor 1550 in Quadrant (un HTC Evo 2.2 stock are ~1200). Oricum ar fi la stock nu ma mai intorc, e mult prea mare diferenta.
(un atasament cu imaginea de boot a ROM-ului pe care-l folosesc, ca idee de cat de axat pe viteza si eliminarea chestiilor nenecesare)

Evoluzione 09-06-11 17:28

Foarte adevarat :lol:

Eu nu ma mai ating de tel... Nici update la soft nu mai fac.
Dar totusi, cine stie o modalitate de a instala un cod pe telefon, un cod care sa se ceara dupa ceva gen 30min de inactivitate?

22VIN 09-06-11 18:07

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 4385952)
Foarte adevarat :lol:

Eu nu ma mai ating de tel... Nici update la soft nu mai fac.
Dar totusi, cine stie o modalitate de a instala un cod pe telefon, un cod care sa se ceara dupa ceva gen 30min de inactivitate?

Incearca Lockbot. E doar o aplicatie (destul de apreciata) dar are multe optiuni si cred c-o sa gasesti si ce vrei tu. Pe telefonul meu n-a functionat chiar perfect, dar poate pe altele merge bine.

All times are GMT +2. The time now is 00:01.

- Copyright 2026 4Tuning