Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

Detman 10-07-08 00:53

Re: Taxa de prima inmatriculare

deci, sa inteleg, ca eu daca am luat un rand de numere rosii, fara nici un fel de "atentie" la vre-un politist/comandant pot sa scot al doilea rand de numere?

Antilles 10-07-08 07:21

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1637182)
S-au mai schimbat legile, adica, o masina poate fi inmatriculata provizoriu (numere rosii) o SINGURA data pe teritoriul Romaniei (30 de zile), nu mai merge schema cu judete diferite.

asa stiam si eu,dar mi-a spus cineva care lucreaza la o firma care se ocupa de contracte auto si alte alea sa merg sa cer numere caci de cateva zile se dau pe inca 1 luna,eu oricum am trecut masina pe prietena mea:)

Detman 10-07-08 08:05

masina e pe numele meu, si eu nu am mai scos numere, doar proprietarul anterior.

Antilles 10-07-08 09:33

Quote:

Originally Posted by Detman (Post 1638176)
masina e pe numele meu, si eu nu am mai scos numere, doar proprietarul anterior.

si tu poti scoate

Detman 10-07-08 11:39

mi-am scos numere rosii, a doua oara, deci e posibil. :) acum pot sa ma duc cu masina pe roti la RAR. :)

NWZeu 10-07-08 11:42

Deci sa fiu bine inteles, pe autorizatia provizorie scrie CLAR in partea de jos langa valabilitate - nu se prelungeste valabilitatea, repet, inainte mergea pe 2 judete diferite acum au scos optiunea asta, daca aveti relatii sus puse la politie sa le aprobe e altceva, daca nu - 1 rand de numere rosii per masina.

Detman - daca masina e de import si acum are numere rosii, tu ai cumparat-o si vrei sa ii pui tot numere rosii e posibil sa nu poti face acest lucru, mai bine suna si intreaba decat sa ai surprize.

Detman 10-07-08 11:47

chiar am facut, am numere rosii pe masina. se pot prelungi, doar ca trebuie sa specifici ca le scoti ca sa poti sa mergi la RAR cu masina, asa e procedura. oricum in Cluj se mai pot face programari la RAR doar pe august, luna iulie e full. nu am dat nici un fel de atentie la nimeni.

Antilles 10-07-08 13:24

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1638407)
Deci sa fiu bine inteles, pe autorizatia provizorie scrie CLAR in partea de jos langa valabilitate - nu se prelungeste valabilitatea, repet, inainte mergea pe 2 judete diferite acum au scos optiunea asta, daca aveti relatii sus puse la politie sa le aprobe e altceva, daca nu - 1 rand de numere rosii per masina.

Detman - daca masina e de import si acum are numere rosii, tu ai cumparat-o si vrei sa ii pui tot numere rosii e posibil sa nu poti face acest lucru, mai bine suna si intreaba decat sa ai surprize.

Ieru am trecut (vandut) masina prietenei mele,15 minute mai tarziu a luat numere rosii chiar daca eu am avut deja 1 luna....am si fost deja la RAR

Aaliyah1985 10-07-08 13:44

Cat te mai costa sa scoti a 2-a oara nr rosii? chiar numai asigurarea? sau si ceva pentru numere? Mie imi expira numerele pe 2 august iar programarea la RAR o am pe 13 august.

Antilles 10-07-08 14:53

Quote:

Originally Posted by Aaliyah1985 (Post 1638666)
Cat te mai costa sa scoti a 2-a oara nr rosii? chiar numai asigurarea? sau si ceva pentru numere? Mie imi expira numerele pe 2 august iar programarea la RAR o am pe 13 august.

costa exact la fel ca si prima serie

Aaliyah1985 10-07-08 20:40

pai si numerele le mai platesc 1 data?

avolocaru 10-07-08 22:18

Pentru a-ti lua inca un set de nr rosii se procedeaza exact lafel ca si pentru primul. Mergi la un birou de copiat acte, faci asigurare pe o luna platesti la CEC, la politie numerele (primesti altele decat cele pe care le-ai avut), etc. Treaba nu este o noutate, dar cand la ghiseu ti se spune ca o masina poate beneficia de un singur rand de nr rosii pe teritoriul Romaniei, indiferent de proprietar, tu nu poti sa faci altceva decat sa crezi. Problema e ca bajetii jmecheri puteau obtine si pana acum 2 randuri de nr rosii. Evident cand primul jmecher a luat al doilea rand de nr rosii, a deschi CUTIA PANDOREI, astfel si alti jmecheri au beneficiat de acest privilegiu. Acum cei jmecheri pot lua si al treilea rand de nr rosii, in timp ce amaratii se multumesc cu 2 randuri.
Dar sa va mai spun ceva, acum numerele rosii se elibereaza imediat, iar cele definitive in maxim 8 ore daca sunt preferentiale. Dar stiti de ce? nu pentru ca statul ar duce grija de timpul nostru, ci pentru simplul fapt ca politia are acum afecere cu numere. Adica numere se produc chiar in orasul in care se face inmatricularea. De aici => si permisivitatea la numere rosii, un set de numere rosii costa 40 lei, sunt 2 table vopsite pe care platesti destul de mult zic eu. Prin urmare politia este interesata sa stanteze cat mai multe numere, evident numerele definitive le faci si gata. Eu cred ca numerele rosii vor fi disponibile pentru fiecare proprietar nou al unei masini cel putin cate 2 luni. Evident politia castiga iar proprietarii de masini pierd, asigurarea e mai scumpa platita in fiecare luna decat cea platita anual, taxa la cec etc... E clar ca daca nu ai un motiv intemeiat iti vei lua numere rosi o singuara data.

Aaliyah1985 10-07-08 22:22

mi se pare o mare porcarie sa mai fac inca o data exact cum am facut pentru primul rand de numere. era mult mai simplu sa platesti asigurarea si sa se prelungeasca primele, dar nu ma mai mira nimic in tara asta plina de hoti. cred ca voi circula cu ele expirate, pana o inmatriculez si gata.

avolocaru 10-07-08 22:46

Quote:

Originally Posted by Aaliyah1985 (Post 1639598)
mi se pare o mare porcarie sa mai fac inca o data exact cum am facut pentru primul rand de numere. era mult mai simplu sa platesti asigurarea si sa se prelungeasca primele, dar nu ma mai mira nimic in tara asta plina de hoti. cred ca voi circula cu ele expirate, pana o inmatriculez si gata.

Ai grija ca o asemenea decizie te poate baga la puscarie. Eu zic ca nu merita un astfel de risc. Poti sa ma crezi, stau cu un Nissan Ptrol in curte de peste 7 luni, din cauza taxei de poluare/auto.

cosmin_cosmin_1 10-07-08 22:51

sa nu faci prostia sa mergi cu numerele expirate. poti intra in probleme grave, de la dosar penal la inchisoare. poate crezi ca sunt sanse mici sa te prinda,dar oricand se pot intampla diverse in trafic,de la accidente banale pana la amenzi,controale.
dupa mine, nu merita sa iti asumi atatea riscuri pentru cateva sute de mii.
Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neinmatriculate sau a unui tramvai neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.
Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare ori tractarea unei remorci cu numar fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

All times are GMT +2. The time now is 05:21.

- Copyright 2026 4Tuning