Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Toyota - Lexus (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus.html)
-   -   TOYota Celica T20 reconditionata (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus/90577-toyota-celica-t20-reconditionata.html)

dell 26 05-11-11 17:50

Re: TOYota Celica T20 reconditionata

3 Attachment(s)
jantele sunt belea dar fara suspensie coborata nu da bine ca ai distanta intre aripi si cauciuc prea mare:shock:

quick_5hifter 01-12-11 13:50

Salut din nou si multumesc pentru pareri!

@CIP: pozele nu sunt la Vama Veche, desi au asfaltat si acolo (adica au stricat tot: de pe trepte de marmura ale hotelurilor, cu balustrade de inox, cobori direct pe nisip plin de umbrele de stuf si scoici si pietre, oameni la costum cu cravata coboara din "jeep" dand nas in nas cu oameni imbracati in haine "jamaica style" si frizuri rasta... s-a intors lumea pe dos!). Salutari si tie, de litoralul pustiu iarna; te astept la vara sa bem o bere, sau poate vin eu prin vest pana atunci.

@Dell: masina e destul de coborata, dar nu se vede bine datorita faptului ca gumele sunt prea mici fata de cum ar trebui sa fie. Pot sa o mai cobor un pic, dar nu sunt inca hotarat 100%.

@DUB-R: am tinut cont de parerea ta, desi initial nu prea mi-a convenit (doar ce luasem jantele, iar masina arata mult mai bine cu ele decat cu cele stock, pare mai lata, mai sport, mai lasata etc. Este si mult mai stabila cu ele, probabil si datorita faptului ca ET-ul este mic si J-ul este mare, dar si datorita balonului mic in combinatie cu bucsile din poliuretan, arcurile sport si amortizoarele reglate pe duritate maxima. Dar.... mi-am dat seama ca nici jantele astea nu sunt chiar cea mai potrivita alegere, cum nici OZ-urile nu erau, asa ca o sa merg iar pe stock o buna perioada.

Am decis insa ca e momentul sa-mi implinesc visul cu motorul, asa ca am sa las balta toate celelalte (muzica, interior, exterior etc.) si o sa imi cumpar motorul mult visat - 3sgte rev3, 242 CP. O sa-l iau "pe bucati", ca sa spun asa, adica mai intai motorul propriu-zis cu ECU si senzorii aferenti, pistoanele, bielele si turbina oem, apoi restul, pe masura ce fac rost de bani.
L-am gasit deja la cineva in apropiere, iar pana de sarbatori vreau sa cumpar motorul, turbina si ecu-ul cu instalatie electrica. Daca totul merge bine, o sa iasa o "frumusete" de masina, pentru ca am deja idee in ce ma bag, nu sunt nici pe departe primul care face asa ceva, stiu cam ce e de facut - in mare parte, iar ce nu stiu ... am de unde sa aflu. Motorul este, practic, bolt-on, iar restul masinii va ramane cam asa cum este, de la cutia de viteze la suspensii si frane. Doar ambreiajul va fi oarecum custom.
Va fi un proiect costisitor si rezultatele nu vor fi extraordinare, dar sunt convins ca eu voi fi foarte multumit de ce va iesi.

Va tin la curent pe masura ce avansez. Toate cele bune tuturor si va multumesc ca urmariti topicul!

Urban_Racing 01-12-11 14:05

Spor la treaba , daca ai nevoie de ceva sa imi spui , pun o intrebare aici este un depozit jdm , mare , numai import japan , jumatati de masina , motoare , cutii , cam tot ce are omu nevoie :)

celicagtfour 01-12-11 14:08

Ar fi super! Daca ai nevoie de ceva sfat poti oricand sa ma contactezi! Succes!

dell 26 01-12-11 21:28

voi vreti sa ma faceti:shock:

celicagtfour 01-12-11 21:32

Quote:

Originally Posted by dell 26 (Post 4753386)
voi vreti sa ma faceti:shock:

Cu un 3s-gte sigur te face :D :P

TM32CIP 02-12-11 09:24

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 4752354)

Am decis insa ca e momentul sa-mi implinesc visul cu motorul, asa ca am sa las balta toate celelalte (muzica, interior, exterior etc.) si o sa imi cumpar motorul mult visat - 3sgte rev3, 242 CP. O sa-l iau "pe bucati", ca sa spun asa, adica mai intai motorul propriu-zis cu ECU si senzorii aferenti, pistoanele, bielele si turbina oem, apoi restul, pe masura ce fac rost de bani.
L-am gasit deja la cineva in apropiere, iar pana de sarbatori vreau sa cumpar motorul, turbina si ecu-ul cu instalatie electrica.

Mama lui de Facebook ... cand am vazut ce-ai scris am inceput sa caut butonul de LIKE :D

celicagtfour 02-12-11 09:30

Motor de gt4 cu 90000 de km complet de cabluri, diferential, cutie disponibil in Italia la 2000 euro!

dell 26 04-01-12 19:05

,MAINE SEARA PUN COLETUL TE SUN CAND PLEACA DIN SIBIU

quick_5hifter 07-01-12 14:58

2 Attachment(s)
Multumesc tuturor pentru reply-uri!

Multumesc mult lui Dell26 pentru coletul trimis, care contine puntea spate (a mea a fost avariata in urma unui accident, mi-a fost lovita roata si s-a modificat pozitia de prindere a 2 brate spate) si 2 capete de bara noi.

Din pacate, nu am reusit inca sa achizitionez motorul. Am strans o parte din bani, mai mult de jumatate, dar nu am toata suma, deci trebuie sa mai astept un pic. Este doar o chestiune de timp. Chiar daca nu voi mai apuca motorul ieftin pe care l-am gasit in apropiere, nicio problema, gasesc altul si tot o scot la capat (de exemplu, cel din Italia, la 2000 e).

Nu vreau, insa, sa neglijez nici celelalte probleme, asa ca, in afara de reperele primite de la Dell26, voi mai achizitiona cateva piese, sa pot pastra masina "in forma". In principiu, bucsi poliuretan pentru restul, amortizoare fata etc.
Borbet-urile nu le-am dat, nici nu stiu daca le mai dau, insa le-am pus "gand rau", in sensul ca le voi polisha buzele si le voi vopsi "steaua" centrala cu un lila metallic de la BMW + perla sau fulgi metalici, asemanator cu nuanta de mov de la "D2 Racing". Asta, ca sa stabilesc oarece legaturi cu numarul masinii: JDM. Numar care, dupa montajul motorului, va fi altul (sa speram ca mai gasesc disponibil "CT-35-GTE - de la 3S-GTE).

Alte noutati: muzica s-a dus, mai ramane sa pun ceva ieftin, sa cante acolo ceva... nimic deosebit.

Totul merge mai greu acum, ca deh.... familie mai mare, "salariu" mai mic... dar vin si vremuri mai bune :D

Toate cele bune tuturor, va multumesc ca urmariti topicul si imi cer scuze ca n-am cu ce sa ma "laud" inca, dar voi recupera cat de curand posibil!

Edit: poate totusi, intre timp, ma ajuta cineva cu un mic photoshop, sa-mi fac o idee despre cum vor arata jantele vopsite si cu buza polishata - prima poza ilustreaza janta Borbet, cealalta poza reprezinta nuanta de vopsea, pe care deja am cumparat-o :arrow:

dell 26 08-01-12 13:42

lasa masina cat mai originala si strange banii de motor,sfatul meu:D

B-72-RZD 08-01-12 16:43

Oare cine o sa te ajute pe tine cu virtual-tuning :lol:

quick_5hifter 08-01-12 20:40

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dell 26 (Post 4814696)
lasa masina cat mai originala si strange banii de motor,sfatul meu:D

Fac asta oricum (strang bani de motor), deja am o buna parte din ei. Insa sunt probleme care trebuie rezolvate si cu motorul actual, si cu cel turbo (de ex. amortizoarele fata, puntea de la tine etc.). Intre timp, trebuie sa mai si circul... si avand in vedere ca am o fetita de aproape un an, iar cealalta masina disponibila este un Smart ForTwo (in care fetita mea nu are voie, dupa lege, nici d.p.d.v. al sigurantei). Deci singura varianta ramane tot Toyota...

Quote:

Originally Posted by B-72-RZD (Post 4815056)
Oare cine o sa te ajute pe tine cu virtual-tuning :lol:

Pai n-am indraznit sa rog pe cineva anume :D ca de fiecare data s-a oferit cineva :D

Nuanta de lila este, in realitate, mai apropiata de cea din poza de mai jos (de fapt asta am si cautat, culoarea de la D2 Racing):

quick_5hifter 14-01-12 11:32

@Dell26: ieri am montat puntea de la tine, vine la fix si deja se vad schimbarile in bine, rotile s-au aliniat cum trebuie si probabil voi putea face si unghiul de fuga in mod corespunzator.
Am mai observat, insa, o mica problema: unul dintre cele doua brate reglabile de pe spate este stramb. Am nevoie de unul dintre ele - cel din stanga, cum te uiti din spatele masinii, desi cred ca oricum sunt identice... ma poti ajuta?
Si amortizorul stang spate mi-ar trebui, chiar daca nu mai este functional... al meu este putin stramb la baza, chiar daca i-am pus tub Koni... astept un raspuns aici sau pe mesaj privat, cand ai timp. Multumesc!

Urban_Racing 14-01-12 12:41

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 4815511)
Nuanta de lila este, in realitate, mai apropiata de cea din poza de mai jos (de fapt asta am si cautat, culoarea de la D2 Racing):

Don`t do it

All times are GMT +2. The time now is 16:19.

- Copyright 2026 4Tuning