Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/122958-liderul-clasei-premium-bmw-mercedes-audi.html)

aleks 19-06-09 15:05

Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2420458)
pe poarta fabricii Audi ies 90% masini cu tractiune integrala, care e mult superioara celei spate ca senzatia la volan

Ai aruncat un procent care mă face serios să mă îndoiesc de corectitudinea argumentărilor tale în general. 90% din AUDI sunt cu transmisie integrala? Nu pot să nu repet ce ai scris acolo, e incredibil...
Iar cu senzaţia la volan, ţi-am mai explicat, e o chestiune pur subiectivă, diferă în funcţie de fiecare şofer, eu unul nu dau tracţiunea spate pe integrală sub nicio formă, din punct de vedere al senzaţiilor.

Reality Check 19-06-09 15:25

Cred ca cea mai la indemana concluzie a unei lecturari a ceea ce s-a scris la acest subiect este: Un nebun arunca o piatra si zece cuminti se chinuie s-o scoata.
Oameni buni, voi chiar nu vedeti ca n-aveti cu cine discuta? PVD este setat pe AUDI si nimic nu-l va convinge sa renunte la asta.

Evil Yuri 19-06-09 16:53

Avand in vedere ca un A6 2.5 TDI vine cu tractiune fata, inseamna ca Audi vinde numai RS6 si R8 ca sa scoata procentele astea fanteziste afirmate de colegu'.

Intrebare: cati bani trebuie sa ai in buzunar (minim) ca sa iti poti permite un Audi Quattro ? Pentru ca pana la urma asta este esenta Audi, tractiunea magnifica Quattro, care tinde sa para oarecum...invechita.

lascarica 19-06-09 17:38

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 2421280)
............................................ Pentru ca pana la urma asta este esenta Audi, tractiunea magnifica Quattro, care tinde sa para oarecum...invechita.

..ca si galeriile de admisie din aliaj de alumiu pe care unele marci adepte ale "modernismului" le fac acum din..plastic,ca si faptul ca structura ce tine de siguranta la impact, a fost limitat drastic pe baza unui calcul al probabilitatilor..discutabil- daca a fost facut mai mult avand in vedere COSTURILE de productie sau cu adevarat "siguranta mediului" prin limitarea greutatii (fiind inlocuite repere de metal cu altele din diverse materiale- DAR ,ciudat,greutatea totala a masinilor noi..NU este mai mica ci mai MARE decat a generatiilor precedente-ATI remarcat OARE sau sunteti orbiti de diverse tampenii pe care echipele ce se ocupa de promovare,vi le arunca continuu in ochi?!)...si altele ale "modernismului" ai carui adepti sunteti majoritatea. Mic -OFFTOPIC cu legatura>...ca sa extindem exemplele,am putea ajunge si la faptul ca nu mai sunt in trend nici merele normale ci doar cele cat capu' boului...care sunt extrem de rentabile dpdv al Afacerii cu produse agricole...si ,ciudat...datorita promovarii inteligente,au ajuns chiar sa fie cautate...Puteti extinde la TOATA gama de vegetale existente pe piata ro,sau pe piata europeana LA pret accesibil muritorilor de rand!

aleks 19-06-09 19:36

Piaţă de consum dusă la extrem, un fel de pastilaţi, cu maşini, fructe sau orice bunuri

carutasu 20-06-09 01:27

https://www.youtube.com/watch?v=DaZEx...eature=channel

lider cu 5s pe tur ...M3, care a aratat de-a dreptul perfect in miscarea pe circuit....and it is also there the sound of dissapointment.... :) . Glumeam, ca si ei...dar pilotul cred ca e suficient de profesionist...mai mult cred decat tot acest forum adunat la un loc.

GTR 20-06-09 03:53

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 2422399)
https://www.youtube.com/watch?v=DaZEx...eature=channel

lider cu 5s pe tur ...M3, care a aratat de-a dreptul perfect in miscarea pe circuit....and it is also there the sound of dissapointment.... :) . Glumeam, ca si ei...dar pilotul cred ca e suficient de profesionist...mai mult cred decat tot acest forum adunat la un loc.

eu cred ca, comparatia de fata spune totul, nu e vorba doar de un pilot si nu etse vorba doar de un circuit.

http://www.fastestlaps.com/index.php...=4585874a284a1

Este aiurea sa discutam de RS4 in comparatie cu M3 ca isi ia bataie clar, RS6 insa este lider in clasa lui deocamdata si clar este o masina de exceptie.

carutasu 20-06-09 10:59

Eu unul nu ma pot grabi sa-l desemnez pe RS6 lider in fata lui M5 atata timp cat M-ul este aspirat, iar celalalt "dopat".As fi frut sa vad un RS6 5.0 non-turbo si sa fi vazut rezultatele (sau de ce nu, un M5/M6 bi-turbo).Asta vorbind strict ca performanta, o masina intr-adevar , mai ales premium, nu e facuta numai dintr-atat.Chiar si asa...situatia nu e chiar atata de rea pentru bavareza

http://www.fastestlaps.com/index.php...=481c0cdbbdd8c

http://www.fastestlaps.com/index.php...=459a7182aff15

@Pe de alta parte insa, ca si conceptie generala (printre altele), "premium" inseamna (cred) RWD (Mercedes, BMW, Lexus, Jaguar etc ) sau AWD plecand de la platforma RWD (X-drive-urile).Atata timp cat stup de modele Audi au FWD sau platforma FWD ( A3, A4, buna parte din A6 sunt chiar FWD), iar restul, chiar daca sunt integrale au aceasta platforma de tractiune...nu da tocmai bine.Nu pot critica Audi ca marca, ar fi si culmea, sunt masini super-ok, imi plac, dar o diferentiere putem totusi face.Asa cum ar fi greu pentru noi sa apreciem ca un pilot de WRC e slab, dar putem aprecia ca e sub nivelul altui pilot de acolo, deci facand comparatii la acel nivel.

a3ds 20-06-09 11:16

Deja cand ai bani de asemenea masini, si de cumparat si de intretinut ma refer, decizia se ia dupa test drive si dupa senzatia pe care ti-o ofera masina, niste timpi seci pe un circuit nu ar trebui sa fie un criteriu pentru un om normal in alegerea unui autoturism, timpii aia sunt obtinuti de piloti profesionisti cu masini tunate/preparate si scopul este reclama, chiar daca nu o spun, un om obisnuit nici nu stie sa plece de pe loc cum trebuie cu o manuala pusa pe o masina de >300 de cai fara launch control and shit.

O masina, cel putin pentru mine, este cu totul altceva decat un timp pe fastest laps punct com dar poate sunt eu mai ciudat, nu am fost in viata mea pe un circuit si nici nu imi cumpar masina pentru asa ceva.

Discutiile astea strict tehnic-ingineresti nu duc nicaieri iar clasa premium pentru mine inseamna confort, frumusete, eleganta, dotari de top, calitate nicidecum drag race sau circuit, nu iti iei S klass ca sa te dai cu el la semafor chit ca e AMG sau seria 7 ca sa te fugaresti pe rucar bran cu diversi.

PvDTranceAddicted 20-06-09 11:31

Deci in primul rand in RO si mai ales in zonele in care asfaltul nu e chiar cel mai bun BMW nu are ce cauta, iar o tractiune spate e foarte ineficienta pe drumuri proaste, poate pierde oricand tractiunea intr-o clipa si in momentul acela ti-ai fi dorit sa ai o integrala. Intelege si tu odata ca nu traiesti pe circuti si chiar si asa un BMW n-are cum sa fie mai sport decat un Audi ca am simtit-o pe pielea mea.
In plus de asta o mai repet inca odata, cea mai tare senzatie din lume e cand intrii in viraje cu viteza foarte mare iar masina se lipeste de asfalt, la acest capitol Audi n-are rival din partea BMW sau a vreunei masini premium din clasa sa. RS-urile sunt singurele masini premium cu tractiune integrala, iar asta isi spune cuvantul mereu. Toata lumea vb de "grip grip grip", tractiune, avantaj pe suprafete alunecoase, plecari de pe loc mai fulgeratoare si tot asa. Cum poti tu sa imi spui mie ca o tractiune spate e mai sport decat una integrala?!U chiar crezi ce zici?!
Pai in primul rand fi sigur ca o tractiune spate nu face masina mai neutra la limita, nu iti permite sa faci ce vrei cu masina in orice moment, nu iti creeaza senzatia de siguranta deplina, spatele e foarte usor de controlat si stiu si eu cum e, dar tot functioneaza pe baza inertiei in viraje luate stramt si pe suprafete alunecoase. Interventia sistemelor de siguranta gen ESP, TC, etc e mai sigur sa apara la un RWD fata de un 4WD la care nu prea ai nevoie de ESP. De exemplu ai vazut vreun test cu noul S4 cu acel diferential sport care imparte puterea incredibil pe puntea spate facand ca masina sa fie fantastic de neutra?! Stiai ca neutralitatea e baza tuturor masinilor sport in privinta sportivitatii si dinamicii?! O masina adevarata nu e nici supraviratoare nici subviratoare, ambele variante avand dezavantaje si avantaje, dar o masina neutra la limita iti arata adevarata sportivitate si manevrabilitate extrema. Crede-ma ca nu e vorba ca tin eu cu Audi, imi plac atat de mult brand-uri si masini ca n-am degete la mana sa le numar, singurul brand care nu ma fascineaza e BMW pt ca nu reuseste sa ma impresioneze, parca fac mai rau in fiecare an lansand masini lipsite de personalitate si convingere sa le cumperi.
Inca odata iti zic ca eu am condus sute de km in bmw-uri si stiu ce vb. Am mers foarte tare cu ele, am mers si fara DTC, stiu sa ma joc cu covrigul, stiu sa provoc si mici derapaje, stiu sa fac multe cu masina, nu sunt deloc un incepator sau novice in a conduce sportiv. BMW e sigur pentru mine, ba chiar dinamic dar tot nu ma convinge in fata unui Audi care imi creeaza o senzatie de apartenenta la volan, ceea ce bmw nu prea o face. In bmw simti conectarea cu masinii intr-un anumit fel dar nu in totalitate, lipseste ceva, mai ales la noul active steering senzatia de deconectare e foarte mare si iti creeaza un disconfort total la viteze mari. Ador sa conduc bmw-urile si eu, sunt minunate la condus, pacat de design, dar sunt masini bune, dar nu intratat incat sa vreau sa le conduc mereu. Imi place senzatia de plecare de pe loc intr-un bmw, e dinamic, te tine in suspans, accentueaza sportivitatea masinii. Tin minte ca am facut pe nebunul la cateva semafoare cu un 320i manual si eram cu turatiile sus de tot eliberand ambreiajul brutal am observat aderenta pe care o avea si plecarea mea a lasat in urma toate masinile, a fost foarte marfa. In bmw totul e diferit fata de un audi, clar diferit, nimic nu se aseamana cu un Audi la mers, ceea ce e derutant pt mine pt ca in Audi simt si confort si sportivitate si pot sa fac mai multe lucruri deodata in Audi, asa simt eu din tot ce am condus. Chiar trebuie sa demonstrez toate acestea de fiecare data?!

carutasu 20-06-09 11:33

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2422865)
Deja cand ai bani de asemenea masini, si de cumparat si de intretinut ma refer, decizia se ia dupa test drive si dupa senzatia pe care ti-o ofera masina, niste timpi seci pe un circuit nu ar trebui sa fie un criteriu pentru un om normal in alegerea unui autoturism, timpii aia sunt obtinuti de piloti profesionisti cu masini tunate/preparate si scopul este reclama, chiar daca nu o spun, un om obisnuit nici nu stie sa plece de pe loc cum trebuie cu o manuala pusa pe o masina de >300 de cai fara launch control and shit.

O masina, cel putin pentru mine, este cu totul altceva decat un timp pe fastest laps punct com dar poate sunt eu mai ciudat, nu am fost in viata mea pe un circuit si nici nu imi cumpar masina pentru asa ceva.

Discutiile astea strict tehnic-ingineresti nu duc nicaieri iar clasa premium pentru mine inseamna confort, frumusete, eleganta, dotari de top, calitate nicidecum drag race sau circuit, nu iti iei S klass ca sa te dai cu el la semafor chit ca e AMG sau seria 7 ca sa te fugaresti pe rucar bran cu diversi.

corect, era vorba insa doar de un raspuns la ideea ca orice RS... e nasul M-ului corespondent de la BMW in materie de performanta.
Tocmai in ideea asta, ca si masina premium, una din primele mele optiuni ar fi un Jaguar sau un Quattroporte.Mi-ar placea ca o masina de acest nivel sa fie capabila, puternica, rapida, dar nu neaparat cea mai rapida.Nu va fi probabil niciodata la fel de rapida pe circuit ca un M, dar ar avea alte atuuri (din punctul meu de vedere si bineinteles nu neaparat valabile pentru toti).
@ In filmul de la Top Gear nici o masina din cele 3 nu a mers cu ESP si TSC active.Dar M3 a fost de departe maestru la trase si la tinuta de drum, din afara chiar cica parea plictisitor de stabil.Conduse de acelasi om.

dolb 20-06-09 11:38

PvD..am o intrebare.. ce e ala DTC?:):lol: ca tot vad ca vorbesti de DTC in continuu :)

Si da..tractiunea spate este mult mai sportiva decat integrala ( atentie.. si integrala iti aluneca aproape la fel de bine ca rwd insa cu un unghi mai mare , deci faza cu drumurile proaste nu tine ! ), RWD este folosit in Formula 1, iar asta spune totul.

Bogdan2fsc 20-06-09 11:49

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2422898)
Deci in primul rand in RO si mai ales in zonele in care asfaltul nu e chiar cel mai bun BMW nu are ce cauta, iar o tractiune spate e foarte ineficienta pe drumuri proaste, poate pierde oricand tractiunea intr-o clipa si in momentul acela ti-ai fi dorit sa ai o integrala.

tu cu ce viteza intri in curbe prin oras? de zici ca poti pierde imediat aderenta la o masina RWD?ca sa pierzi aderenta la o masina RWD intr-o curba trebuie accelerata iar viteza undeva peste 40-50 km/h..deci faza cu AWD prin oras e irelevanta..

aleks 20-06-09 11:59

Quote:

Deci in primul rand in RO si mai ales in zonele in care asfaltul nu e chiar cel mai bun BMW nu are ce cauta, iar o tractiune spate e foarte ineficienta pe drumuri proaste, poate pierde oricand tractiunea intr-o clipa si in momentul acela ti-ai fi dorit sa ai o integrala.

Asta face diferenţa între mine, un şofer cu experienţă cu transmisia spate, şi tine, un şofer normal, în cel mai bun caz.
Ţi-am mai explicat, nu enunţa chestiuni care ţin de experienţa şi priceperea fiecăruia dintre noi drept legi absolute.

Quote:

Cum poti tu sa imi spui mie ca o tractiune spate e mai sport decat una integrala?!U chiar crezi ce zici?!

Te-ai uitat la Formula1 în ultimii 50 de ani?

PvDTranceAddicted 20-06-09 12:15

Oare de ce Audi a fost obligat sa nu mai foloseasca 4WD in curse?! Pentru ca ei castigau mereu cu 4WD, iar GT-R, Lamborghini, Porsche 911 Turbo sunt cele mai elocvente raspunsuri de ce 4WD si nu RWD. Daca e vreo masina din cele enumerate mai sus care ia bataie de la un RWD BMW atunci mai bine lasa-te de meserie. DTC=DYNAMIC TRACTION CONTROL, denumire folosita la BMW. Crezi ca sunt vreun prostovan plin de mine care nu stie ce vb?!Eu zic ca sunt mai bine informat ca tine.
Apropo zi-mi si mie un BMW mai neutru pe circuti decat noul S4. Sunt curios daca ai raspuns la aceasta intrebare. Ai vazut testul autocar in care S4 a fost dus in limita si incercat sa derapeze?!Si abia dupa a nu stiu cata incercare a reusit asta...a si zis ca e cea mai neutru masina pe care a condus-o pana atunci, sa nu mai zic de 4WD de pe GT-R care zapaceste tot ce face BMW cu RWD. Viitorul masinilor sport e 4WD, pana si Ferrari are in plan asta si multe alte masini, asa ca inca odata iti repet nu stii ce poate face un 4WD de ultima generatie gen S4, GT-R, etc. Pe viitor o sa iti iei mare teapa cu RWD.

All times are GMT +2. The time now is 09:05.

- Copyright 2026 4Tuning