![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
pai ai vazut ca in final am avut dreptate ? motor mare = cuplu mare. daca motoru e mare, nu are cum sa nu aiba si cuplu mare. sau cai putere mare si cuplu mare.
|
era fiecare afirmatie a ta cu contradictia ei :lol: ideea era ca exista si motoare mici cu un cuplu maxim mare, cat si motoare mari, cu cai putini si un cuplu maxim tot mare. asta ca sa cuprind toata discutia noastra.
revenind la motorul de 1.2 TSI, mie mi se pare genial. este perfect din aproape toate punctele de vedere ... ceea ce nu stiu este cum sta cu consumul :rolleyes2 |
1.2 de pe polo mk4 e in 3 pistoane
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Motoarele mici turbo stau in general bine rau cu consumul, BC-ul Insigniei 1.6 de 180cp pe care am condus-o afisa 12l/100km mediu si era masina de testdrive, alergata in toate felurile. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tu poti sa-ti treci o data prin scoarta ideea " vino in secolul nostru" ?!?! Si eu aleragam cu 1.3 golfu de 90cp, in ziua de azi e altceva - cu tine as fi in stare sa pun orice pariu si sa vin pana in Viena doar sa-ti dau peste nasuc sa intelegi o data care-i treaba! Uita-te si tu pe cifre sa vezi ca si la bmw benzina 150cp aspirat este sub diesel 150cp inca din 2003! Golfu ala de 90cp - in primul rand e incurcat de propria inertie datorita puterii mici raporatate la propria masa a motorului - in al 2-lea rand are o turbina cu geometrie fixa, fapt care duce la o functionare optima a turbo-compresorului pe o plaja mai ingusta decat cele din ziua de azi. Si tata s-a mirat cand l-am plimbat prima data, fara sa incerc sa-l impresionez am reusit, dar tu esti mai tanar, ar trebui sa fi putin mai destupat la minte! Nu te mai aventura in notiuni pe care nu le stapanesti, cum ar fi de exemplu cuplu - masina mea are 330Nm, sunt sigur ca nu intelegei pe deplin de ce un 325i cu "doar" 245Nm e mult mai rapid. Quote:
Ti-am mai spus ca stiu ca tie iti consuma mosntrul ~16 la 180km/h iar la mine 8-9 e tipic deci un 50-55% fata de tine, ceea ce eu consider ca e destul de mult, pe bune. Sper ca te-ai lamurit si cu preturile la volanta/placa/disc Quote:
- daca tu in exemplele astea 2.0 benzina Ford Mondeo 2008, 210kmh : ~11.5 l/100 2.0 motorina Skoda Superb, 210kmh ~ 12l/100 (masina plina) vezi asemanari cu 10l la 170km/h esti mai pe langa subiect decat am crezut: - un diesel daca ia 12 la 210, la 170 ia 7 sau mai putin, deci 10 inseamna cu 42% mai mult, daca ai auzi de unu ca ii consuma masina 14 la 170, ai spune ca ia la fel cam ca a ta?!?! @22vin - motoarele mici turbo stau bine cu consumul atat timp cat le folosesti ca motoare mici, daca "dai" in turbo, in multe cazuri mai bine aveai aspirat de aceeasi putere. |
7 spre 8 l am cu masina plina la 170 pe gps. Testat astazi la 3 dimineata pe autostrada.
1 gr Celsius ambient. |
Quote:
Inca o ineptie - o inevti lenesa - :D :D :D - nu prietene, nu e bine sa mergi subturat pentru ca vibratiile excesive pot cauza o serie de probleme -cum ar fi afectarea distributiei culminand cu ruperea patinei sau chiar a lantului Si eu stiu logan taxi care i-a picat turbina la ~250kkm, asa si? cu diferenta de consum, la pretul de azi, aproape isi ia alt logan nou, dar nu e cazul ca o face cu ~250euro. |
Quote:
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:19. |
|
- Copyright 2026 4Tuning