![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Quote:
|
z16a0000206
|
Mitsubishi 3000GT nici nu prea are concurent cu masini din europa , si sunt cam putine in RO.
Cat despre prelude sunt rapide masinille , mai ales pt. ca sunt usoare , am fost cu un Prelude 2.2 Vtec 184 cai si pot sa-ti zic ca tragea suuuper bine masina , ii da cu fum la orice e30/e36/vr6 stock. |
Quote:
|
2.2 v-tec de la honda e un motor strong. da fum cam la tot ce inseamna europeana cu motor de pana in 3000, dar sigur se vor gasi unii care sa zica ca masini gen:vectra, tigra, ursulet, pisicuta sau alte animalute sunt mai fiabile si mai tari. dar daca prelude e masina veche, si se vrea a se vorbi si compara masini de noua generatie, atunci comparati Honda S2000, (motor de 2000 250 de cai) cu orice europenana.
le va face de rusine pe toate :)) |
Quote:
|
Quote:
|
E chiar asa motiv de lauda ca ai facut cu o masina de 286 de cai un golf vr de 174?
|
imi pare rau. masina mea e facuta in japonia, pentru japonia, si e dintr-o serie limitata facuta in 91. seria de sasiu este: Z16A0000206
banuiesc ca Z16A e modelul, iar 0000206 numarul masinii (a 206-a masina fabricata) e foarte posibil sa ma insel si sa insemne altceva... dar asta e seria tipul motorului e 6G72 |
am zis ca de golfuri vr nici nu mai vorbesc...
sa zis japoneze vs germane. am amintit de golf vr, ca sa se vada ca la aceasi capacitate cilindrica japonezele sunt mult superioare. |
Quote:
|
prietene, ma jicnesti, si e pe gratis.
pentru cultura ta generala, care in domeniul auto se pare ca e foarte slaba, iti spun ca unele masin japoneze au serie scurta (de 11 caractere), mai ales la mitsubishi. deci daca ai fi fost intra-adevar un cunoscator mitsubishi, ai fi stiut asta. nush ce programe ai tu, dar nu vorbi pe gratis si in necunostinta, si nu te da cunoscator |
Quote:
Esti penibil. VIN-ul s-a standardizat in 1981 sub forma unei serii alcatuita din 17 caractere. Si da, este un standard international, din 1981 incoace toti producatorii de vehicule il respecta. |
penibil esti tu.
cauta pe google si vezi. seria masinii care la mine e trecuta si pe acte si pe masina (caroserie) are 11 caractere. poate niste poze sau link-uri var scoate din prostie pe tine si pe cei asemeni tie. daca nu esti limitat, si sigur tu pretinzi ca nu esti, atunci cauta pe google, si fii barbat si recunoaste ca ai gresit. |
1 Attachment(s)
1- Nu ma dau cunoscator. probabil nici nu sunt..., dar nu fac afirmatii fara sa pot argumenta.
2- apreciez modul in care vorbesti, si dai dovada ca esti mai mult decat un pusti frustrat ca majoritatea celor care latra pe aici. 3- te inseli. motorul de care vorbesti tu e 2.0 (f20c) si are intr-adevar 240 de cai. mai sunt insa si motorele urmatoare pe honda S2000: 2000cmc-231cp 2200cmc-239cp 2000cmc-240cp 2000cmc-250cp (184kw) am bagat un ochi si acolo unde ai spus tu si se pare ca am dreptate. uite un print screen din link-ul postat de tine. |
Quote:
Dar fie Quote:
Quote:
http://despretot.info/2012/11/ce-ins...cation-number/ http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle...ication_Number http://www.nisrinc.com/include/common/VIN.html |
din al 2-lea link postat de tine inteleg ca in 81 a luat nastere standardul ISO3779 in america si europa. poate japonezi sau alaturat mai tarziu.
sau ce sa inteleg acum? ca masina mea, si a altora ca mine, care au serii de sasiu scurte sunt OZN-uri? ca sunt venite din alta parte? ca desi sunt inmatriculate nu exista? standard sau nu eu am serie de 11 caractere. asta incerc sa te fac sa intelegi pe tine si pe alti ca tine care nu cred. nu contest faptul ca exista un standard conform caruia VIN-urile au 17 caractere. incerc sa te conving ca pe caroseria si actele mele sunt doar 11. si nu sunt singurul. daca s-a inteles asta e ok. daca nu... nush cum sa fac sa te conving |
Voi aveti impresia proasta ca tot ce stiti sau aveti voi e etalon. Scrieti pe gooogle "jdm vin" si vedeti imagini cu seriile de pe masini pentru piata nipona .
|
Quote:
in primul rand pune la prima categorie 1.6 vtec de 125 daca vrei echitabilitate...si te asigur ca 1.6 vtec manca 1.8 ala de 143 de cai in al doilea rand compari un motor de 1.6 160 de cai cu unul aproape dublu si cu 33 de cai mai mult...si acolo si-o fura bmw-u tau rau de tot. si in al treilea rand ar trebuie sa conduci tipurile de masini care le-ai enumerat si apoi sa spui si sa compari. din auzite iti propun si eu fel si fel de provocari. parerea mea e ca ar trebui sa compari de la ambii producatori motoarele cu aceeasi cilindree si intre ele sa vezi care pe care face de exemplu: honda 1.6 sohc vtec 125cp VS bmw 316 honda integra type R 1.8 vtec 191 cai VS bmw 318 si honda NSX vs bmw M3 aici deja se schimba treaba. concluzie ca si japonezii sau mai bine zis ca Honda la motoarele aspirate nu e nimeni. |
masinile nemtesti sunt fiabile.
asta stim cu toti, insa cine a avut si japoneza si nemteasca stie ca japonezele sunt MULT peste germane cam din orice pct de vedere. rog sa fiu contrazis doar de cei care au avut masini din ambele tari, comparabile ca si an de fabricatie si cilindree. as aprecia mult daca pustii carora le-a cumparat taticu masina s-ar abtine de la comentarii (sau daca ar comenta venind cu argumente si nu doar cu pareri) |
Quote:
|
Quote:
E ca si cum ati compara cel mai bun motor de pe e36, 3.2 321 de cai cu motorul de pe lexus ls400, de exemplu. Si dpdv al greutatii tot cam aceeasi e comparatia. Comparati de exemplu prelude 2.0 cu bmw 2.0 pentru ca ambele sunt motoare mediocre pe caroserii cu greutate apropiata si o sa vedeti ca treaba nu mai e atat de roz pentru honda. Si oricum, mai spun o data, aici e vorba despre fiabilitate. De ce va intereseaza puterea/acceleratia/viteza maxima??? |
mare greseala. prelude de 2.0 da fum la bmw de 2.0 de nu stie de el...
am condus ambele masini. chiar acum am un prelude de 2.0 cu care am dat fum multor pisici de 2.0 am avut bmw de 2.2 si de 2.3 de la care am avut asteptari mari si de care am fost foarte dezamagit. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nu intotdeuna piesele la japoneze sunt mai scumpe, dar de cele mai multe ori asa este. japonezele prezinta insa avantajul ca pica mai rar.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
da-mi un singur exemplu de piesa care poate sa pice la o japoneza si sa coste cat jumatate de motor de germana. daca doresti voi putea si eu sa iti dau MULTE exemnle de piese mai ieftine la o japoneza decat la opel sau vw. daca e sa aducem in discutie mercedes si bmw... vezi cat costa acolo piesele... (probabil vei fi surprins sa afli ca multe sunt mai scumpe ca la japoneze) |
vezi in link kit de ambreiaj pentru Mitsubishi 3000GT din 92.
te rog sa postezi link-uri cu kit-uri de ambreiaj pentru orice alte masini nemtesti cu motor de 3.0 benzina, facute in perioada aia si chiar mai noi. (cel mai ieftin kit pentru mercedes probabil costa cel putin dublu decat cel mai ieftin pentru mitsubishi) in al 2-lea link ai un seturi de placute de frana pentru 3000GT, care costa de la 51 de lei in sus. exemplele pot continua... http://www.ingaraj.ro/set-reparatie-...33/3445/10151/ http://www.unixauto.ro/Unix_CikkekLi...5&cMegnNr=4168 |
Quote:
|
:))
am telefon fara camera, dar o sa fac poze cu camera, sau tel unui prieten si o sa le postez in curand. pana atunci poti sa verifici cum a zis "!41!" scrie "jdm vin" pe google si vezi o gramada de poze cu serii de sasiu scurte ale masinilor nipone. |
Quote:
De unde 280+ cai? |
ce ai pus tu acolo sunt modele pt america si europa
cauta pentru japonia sau intra pe unix.ro, sau in garaj.ro sau orice alte site-uri de unde poti comanda piese si vei gasi putere 210Kw |
de acolo 286 cai :)
|
|
uite si aici:
http://www.carrepairdata.com/service...6g72/2972/210/ |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:58. |