Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

UNLORD 17-10-09 18:55

Re: AMG vs. M vs. RS

Seria 1: http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=311113

M3 CSL sau GT4: https://www.youtube.com/watch?v=cPyLZ...layer_embedded

Cel mai performant SUV al momentului ("We thought Porsche had written the final word on high-performance sport-utility vehicles. We were so wrong"):

https://www.youtube.com/watch?v=VYkYC...layer_embedded

http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=309478

CLM_Audi 17-10-09 19:33

RS3 se pare ca va avea motorizarea TT-RS (ca doar sunt pe aceeasi platforma -A- a lui Audi.) Era asteptat la Frankfurt din cate zic baietii astia: http://www.worldcarfans.com/10909082...ger--confirmed

Despre M1 apar stiri si in Romania: Auto.ro
oricum RS3 e mai aproape de o lansare si pana va fi un M1 sau un A-AMG, RS3 va face legea in clasa compacta. sa nu uitam ca deocamdata nu exista niciuna din aceste 3 variante sport ale nemtilor. daca RS se va lansa prima, este posibil ca M-ul sa vina mai puternic

off-topic: Referitor la X5 se stie ca are performante sportive e clar. Insa pe offroad favorit e touareg sau cayenne (aceleasi caroserii, motorizari, grupul VAG). Ca sa nu mai vorbim ca daca vrei exclusiv offroad nu iti iei suv ci wrangler de exemplu.

Concurenta e stransa intre ML-AMG si X5M. pe Q7 l-as pune la comparatie intro clasa mai mare precum GL. Q7 e de dimensiuni mai mari (7 locuri) si nu are RS nici macar S. X6 nu are concurent insa, vorbind de caroserie. nici macar la MB. cred ca X6M e criminal. cei 3 nemti isi pastreaza caracteristicile de producatori de limuzine si in ceea ce priveste suv-urile

_anaconda_ 18-10-09 10:16

X5 este ceva mai usor ca ML/Q7/Cayenne, unele chestii ii lipsesc (suspensie pneumatica de exemplu) si ajuta la o greutate mai mica. Asta se traduce intr-un comportament pe asfalt ceva mai bun dar este si penalizat in offroad fiind cel mai slab la acest capitol unde Cayenne se descurca foarte ok pentru un SUV, acelasi lucru se poate spune si despre ML + pachet offroad sau Touareg. Q7 este ceva mai ok ca un X5 in offroad dar nu e la nivelul fratilor Cayenne/Touareg (forma caroseriei il impiedica in anumite situatii, unghi de degajare si alte nebuneli).

De asemenea nu are concurent direct pentru Cayenne Turbo / Turbo S / ML 63 / X5M dar motorizarea 6.0 V12 TDI 500CP (te mai pot ajuta aia de la B&B pentru un Stage 2 8k euro la ~600CP/1300NM :D) este destul de interesanta si ii ofera performante de top. Touareg-ul e mai cuminte si "se limiteaza" la un 6.0 W12 care nu e lasat la tot potentialul saum sau V10 TDI.

UNLORD 18-10-09 15:33

Quote:

Originally Posted by CLM_Audi (Post 2727357)
off-topic: Referitor la X5 se stie ca are performante sportive e clar. Insa pe offroad favorit e touareg sau cayenne (aceleasi caroserii, motorizari, grupul VAG). Ca sa nu mai vorbim ca daca vrei exclusiv offroad nu iti iei suv ci wrangler de exemplu.

Eu zic ca mai degraba Defender, Land, Range Rover, Toyota Landcruiser, Nissan Patrol. G-Klasse etc ... astea fac legea in off...Touareg si Cayenne tot SUV-uri sunt si sa fim seriosi ca nu fac mare branza in off, iar la noi oricum lumea si le cumpara ca sa le parcheze pe trecerile de pietoni din dreptul cafenelelor de fitze nu ca sa le foloseasca in off...Tu crezi ca faci off-road cu un Cayenne Turbo S cu jante run flat de 20'' ? Eu zic ca nu ajungi prea departe de sosea ...

P.s. Hai sa revenim ontopic, adica cu picioarele pe asfalt, chiar daca am ajuns la SUV-uri. Ideea e ca la ora actuala X5/X6 M sunt cele mai rapide SUV-uri (desi pe mine ma lasa rece chestia asta, as fi preferat sa se concentreze pe Z4 mai degraba).

UNLORD 18-10-09 15:49

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2728395)
X5 este ceva mai usor ca ML/Q7/Cayenne, unele chestii ii lipsesc (suspensie pneumatica de exemplu) si ajuta la o greutate mai mica. Asta se traduce intr-un comportament pe asfalt ceva mai bun dar este si penalizat in offroad fiind cel mai slab la acest capitol unde Cayenne se descurca foarte ok pentru un SUV, acelasi lucru se poate spune si despre ML + pachet offroad sau Touareg. Q7 este ceva mai ok ca un X5 in offroad dar nu e la nivelul fratilor Cayenne/Touareg (forma caroseriei il impiedica in anumite situatii, unghi de degajare si alte nebuneli).

De asemenea nu are concurent direct pentru Cayenne Turbo / Turbo S / ML 63 / X5M dar motorizarea 6.0 V12 TDI 500CP (te mai pot ajuta aia de la B&B pentru un Stage 2 8k euro la ~600CP/1300NM :D) este destul de interesanta si ii ofera performante de top. Touareg-ul e mai cuminte si "se limiteaza" la un 6.0 W12 care nu e lasat la tot potentialul saum sau V10 TDI.

Sincer eu nu prea am vazut vreo masina din astea enumerate de tine sa mearga in off ... asa de cocotat pe un damb de zapada pe langa telecabina din Poiana...poti sa ajungi si cu un X1. IAr la noi 99% dintre oameni si le cumpara ca se simt mai in siguranta, a drumurilor infecte si pt ca este oricum o manie a SUV-urilor ci nu pt a face offroad. Iar dintre astea 3 (M/RS/AMG), cred ca AMG-ul cu G-Klasse AMG ar putea fi cel mai bun compromis. Dar inca odata repet, nu isi cumpara nimeni Cayenne Turbo S pt off-road. Iar daca ai vorbit de stage 2 ... eu cred ca la motorul biturbo de la BMW, nu e nevoie de mai mult de stage 1 (adica o simpla remapare, fara a scimba IC, admisie, evacuare, turbo) pt a depasi lejer 600 de hp (sa nu mai vorbim ca motorul are potential mult mai mare) ... si atunci sa vezi performante de top !

CLM_Audi 18-10-09 16:22

Partea cu SUV din postul meu era off-topic, si ziceam doar ca bmw are M la X5 si X6, MB are AMG la ML, G, etc, in timp ce Audi nu are RS la Q7.
Racing Sport, Motorsport... nu le vad rostul pe masini asa masive, dar in fine.

Off-Topic: Implicit numele SUV (Sport Utility) ne spune ca nu avem de-a face cu off-road, ziceam doar ca dintre SUV-uri, X5 e mai bun pe sosea in dauna iesirilor de pe aceasta. Normal ca orice masina dedicata pt OFF- da clasa unui SUV in momentul in care parasesc soseaua.
Avantajele SUV fata de masinile mici ar fi garda la sol, spatiul, siguranta. Pentru gropile din Ro ar merge. Eu le vad ca masini de familie, dar din pacate asa este cum ziceti, sunt doar masini de fitze, prin care se iese in evidenta. In opinia mea G de la mercedes nu este facut sa se bata cu vreun model de la Audi sau bmw, ci mai degraba cu alte masini speciale pt off-road, cum ar fi cele japoneze.
ps: Nu imi mai dati "Quote" la off-topic pt D-zeu, ca de-aia e off-topic prin care incerc sa aduc unele completari

Revenind: Q7V12 e destul de performant, dar nu cred ca la aceasta clasa Audi urmareste performantele sportive... nu stiu ce sa zic. Daca ar fi asa cred ca am fi avut pana acum un Q7 S sau RS... ramane de vazut daca este o prioritate pentru Audi acest lucru. Oricum, si fara RS pe Q7, 1000Nm si 500cp e suficient si cam acopera necesitatile unui SUV. Si pe mine mai degraba m-ar incalzi sa aiba Audi un RS5 performant.

Q7 TDI V12 vs M5 eu cred ca M5 nu da tot ce poate, filmul nu e relevant 100%. Daca luam in calcul gabaritul lui Q, garda la sol, si multe alte chestii... no chance. Totusi, curajos din partea Q7, vine destul de bine in spatele M5-ului, dar repet, nu stiu cat sa cred din acest film.

_anaconda_ 18-10-09 18:26

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2729223)
Sincer eu nu prea am vazut vreo masina din astea enumerate de tine sa mearga in off ... asa de cocotat pe un damb de zapada pe langa telecabina din Poiana...poti sa ajungi si cu un X1. IAr la noi 99% dintre oameni si le cumpara ca se simt mai in siguranta, a drumurilor infecte si pt ca este oricum o manie a SUV-urilor ci nu pt a face offroad. Iar dintre astea 3 (M/RS/AMG), cred ca AMG-ul cu G-Klasse AMG ar putea fi cel mai bun compromis. Dar inca odata repet, nu isi cumpara nimeni Cayenne Turbo S pt off-road. Iar daca ai vorbit de stage 2 ... eu cred ca la motorul biturbo de la BMW, nu e nevoie de mai mult de stage 1 (adica o simpla remapare, fara a scimba IC, admisie, evacuare, turbo) pt a depasi lejer 600 de hp (sa nu mai vorbim ca motorul are potential mult mai mare) ... si atunci sa vezi performante de top !

Pai nici la ala nu s-au schimbat interne and stuff, nu ar avea cum si sa coste doar 8k euro :). Asa l-au numit aia, Stage 2, nu ca ar avea ceva modificari serioase. La Stage 1 (2.5k euro, cred ca e vorba doar de resoftare) ai 565CP si 1230NM. Faptul ca din biturbo benzina scoti mult mai mult decat un biturbo diesel daca te apuci sa modifici serios e normal si logic, Audi demonstreaza cel mai bine asta cu al sau RS6 care dupa ce trece pe la MTM si niste modificari relativ banale (ai putea sa spui Stage I), o evacuare, o remapare si alte "nimicuri" are frumusel peste 700CP. La fel si S4, care dupa un simplu soft castiga enorm, aproape de 100CP daca imi aduc bine aminte cifrele S4-urilor modificate de firmele cunoscute.

Ce spui tu referitor la cati merg cu ele in offroad e adevarat dar asta nu inseamna ca daca romanul e frustrat si isi cumpara SUV desi nu iese cu el de pe asfalt nu trebuie luate in calcul si capacitatile offroad. In strainatate procentul alora care mai ies cu ele de pe asfalt este mai mare desi nu cat ar trebui de mare. Tot nu inseamna ca nu ar trebui testate in offroad si sa presteze bine (pentru un SUV) acolo. Tot 99.99% din soferii din Romania nu ar observa nicio diferenta cand vine vorba de performanta pura pe asfalt intre un Cayenne Turbo S, X5M sau un ML63 toate de peste 500CP fiind mult peste potentialul lor de "a pilota" astfel de masini asa ca cele 0.2 secunde in minus pe circuit ar trebui sa fie la fel de irelevante ca performantele mai slabe in offroad. Asta nu inseamna ca producatorii ar trebui sa nu se chinuie sa scoata tot din ele :)

Nu e bine sa plecam de la premiza "xx% din romani nu fac asta" ca asa am ajunge sa privim total aiurea masinile. 99.99% din romani nu pupa circuitul deci timpii de acolo ar fi fix irelevanti, sunt mult prea putini care ar putea scoate/evidentia diferentele alea de ordinul zecimilor de secunda sau 1 secunda in favoarea M3-ului vs RS4 pe circuit. Mai mult, daca ai da unui sofer de rand sa conduca ambele masini sunt destul de increzator ca s-ar descurca mai bine pe RS4 datorita sistemului Quattro. Sunt o gramada de proprietari de masini sport (inclusiv Ferrari, Lambo) care habar nu au sa scoata untul din ele si niciodata nu ajung pe circuit, totusi avantajul lor (chiar mic fiind) pe circuit sau unde exceleaza ele fata de concurenta nu trebuie neglijat doar ca nu se ocupa romanu (sau orice alt proprietar) cu asta

mircea600sel 18-10-09 18:51

AMG fara discutie.....{nu exista ceva mai frumos ca un S-classe AMG}

blazeyblaze 18-10-09 18:55

ba da....un slk amg, un clk amg, un sl amg,c amg, un e amg, un ml amg, un cl amg, un rs 4, un rs 6, un z4m , un x5m, un x6m, un m3, un m5, un m6, etc in functie de ce modele mai apar

acum va rog fiti seriosi si MOTIVATI SERIOS alegerea!

mircea600sel 18-10-09 20:19

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 2729754)
ba da....un slk amg, un clk amg, un sl amg,c amg, un e amg, un ml amg, un cl amg, un rs 4, un rs 6, un z4m , un x5m, un x6m, un m3, un m5, un m6, etc in functie de ce modele mai apar

acum va rog fiti seriosi si MOTIVATI SERIOS alegerea!

E parerea mea si nu e obligatoriu sa fii de acord cu ea....{toate modelele AMG sunt frumoase}...nu imi place bmw...

SEBASTIAN 18-10-09 20:24

Eu nu am avut bani de Porsche, de el aveam dar serviceul mi se pare slab si extrem de scump, iar operatile de intretinere la Porsche sunt clare cu piese f scumpe.
Asa am ajuns sa nu tradez BMW, sa respect mercedesul si sa privesc la RS ca lao masina polivalenta.

adrian78bmw 18-10-09 20:25

Quote:

Originally Posted by mircea600sel (Post 2730038)
E parerea mea si nu e obligatoriu sa fii de acord cu ea....{toate modelele AMG sunt frumoase}...nu imi place bmw...

prin aceasta afirmatie arati mai mult a om frustrat..argumenteaza cu motive mai relevante nu cu un motiv asa pueril doar din punct de vedere estetic..
SEBASTIAN ai dreptate dar totusi Porsche ramane o referinta in masini sport

SEBASTIAN 18-10-09 20:34

Nu poti sa apreciezi BMW daca nu cunosti Mercedes, lafel si pentru Audi + viceversa...

ionut_cluj 18-10-09 23:14

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2730057)
prin aceasta afirmatie arati mai mult a om frustrat..argumenteaza cu motive mai relevante nu cu un motiv asa pueril doar din punct de vedere estetic..

Tocmai ca iti arati frustrarile in momentul in care te lupti din rasputeri sa schimbi parerile cuiva cu argumente pur tehnice, care nu folosesc nimanui atata timp cat fiecare are stilul propriu de condus, si fiecare isi foloseste in mod distinct masina.
Deci argumentul estetic e cat se poate de plauzibil, se poate sa fie o masina senzationala dpdv tehnic, dar pur si simplu sa nu-ti placa, sa nu te simti bine in ea.
Si asta e un criteriu absolut esential in alegerea unei masini.

De-aia PVD asta a fost tratat cum a fost tratat, pentru ca era absolut incapabil sa inteleaga ca unora le plac masinile si din alte puncte de vedere.

adrian78bmw 19-10-09 09:34

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2730739)
Tocmai ca iti arati frustrarile in momentul in care te lupti din rasputeri sa schimbi parerile cuiva cu argumente pur tehnice, care nu folosesc nimanui atata timp cat fiecare are stilul propriu de condus, si fiecare isi foloseste in mod distinct masina.
Deci argumentul estetic e cat se poate de plauzibil, se poate sa fie o masina senzationala dpdv tehnic, dar pur si simplu sa nu-ti placa, sa nu te simti bine in ea.
Si asta e un criteriu absolut esential in alegerea unei masini.

De-aia PVD asta a fost tratat cum a fost tratat, pentru ca era absolut incapabil sa inteleaga ca unora le plac masinile si din alte puncte de vedere.

poate intr-un fel ai dreptate dar "frumusetea nu este de ajuns".in toate comparativele sunt mai multe criterii de departajare in afara de design.asa poate lui ii place si un C220cdi cu packet AMG doar din simplu fapt ca AMG arata mai bine..
mai mult m-am referit la afirmatia lui referitoare la o marca auto.

bluey 19-10-09 09:44

Care e diferenta intre un C220cdi cu pachet AMG si un C63AMG cand vezi masina din autobuzul 300???
Pe tot topicul asta daca sunt 2 sau 3 persoane care stiu diferentele intre M,RS,AMG si le-au si simtit.
Restul : poze,fastestlaps.com,topgear,cartile de istorie etc.
Si am si eu o nelamurire.
Brabus de ce nu e bagat in schema?
Daca AMG este pentru Mercedes cum este M pentru BMW si RS pentru Audi nu ar trebui sa existe si un AMG Brabus? :D
E o chestie de marketing cred dar nu prea o inteleg.
Stie cineva exact raspunsul?
AMG este tuner de casa sau este divizie sport?

mircea600sel 19-10-09 11:17

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2731357)
Care e diferenta intre un C220cdi cu pachet AMG si un C63AMG cand vezi masina din autobuzul 300???
Pe tot topicul asta daca sunt 2 sau 3 persoane care stiu diferentele intre M,RS,AMG si le-au si simtit.
Restul : poze,fastestlaps.com,topgear,cartile de istorie etc.
Si am si eu o nelamurire.
Brabus de ce nu e bagat in schema?
Daca AMG este pentru Mercedes cum este M pentru BMW si RS pentru Audi nu ar trebui sa existe si un AMG Brabus? :D
E o chestie de marketing cred dar nu prea o inteleg.
Stie cineva exact raspunsul?
AMG este tuner de casa sau este divizie sport?

C220cdi cu pachet AMG ii ofera ''C''-ului mai multa sportivitate{garda la sol mai mica,jante mai mari,discuri de frana perforate}la exterior...iar la interior{scaune sport,volan in trei spite..etc.}
La C63AMG este altceva,in primul rand motorul V8,jante mai mari pe 19'',alt design al capotei,doua tevi de esapament{prin care iese sunetul celor 457cp}sigur ii vei auzi din autobuz...
Cat despre tuneri din cate stiu eu AMG este tunerul ''de casa'' al Mercedes si BRABUS ''tuneaza'' si Maybach si Smart.{tot un tuner de-al casei dar nu oficial cred}

adrian78bmw 19-10-09 11:33

AMG was founded as a racing engine forge in 1967 under the name AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH (AMG Engine Production and Development, Ltd.), by former Mercedes engineers Hans Werner Aufrecht and Erhard Melcher in Burgstall an der Murr, near Stuttgart. The letters "AMG" stand for Aufrecht, Melcher and Großaspach, Aufrecht's birthplace (but at no time an AMG location). In 1976 most of AMG moved to Affalterbach, with the racing engine development remaining at the old location in Burgstall. At this time Erhard Melcher ceased to be a partner, but continued to be an employee at the Burgstall location.

In 1990, with AMG having become a high-profile purveyor of modified Mercedes cars, Daimler-Benz AG and AMG signed a contract of cooperation, allowing AMG to leverage Daimler-Benz's extensive dealer network and leading to commonly developed vehicles (the first one being the Mercedes-Benz C 36 AMG, in 1993). On 1 January 1999 DaimlerChrysler, as it was called between 1998 and 2007, acquired 51 percent of AMG shares, and AMG was renamed to Mercedes-AMG GmbH.[2] Racing engine development was divested and continues to exist in Burgstall under the name HWA (Aufrecht's initals). On 1 January 2005 Aufrecht sold his remaining shares to DaimlerChrysler, and since then it has been a wholly-owned subsidiary.

AMG a fost la inceput un fel de partener si preparator de motoare pentru curse la fel cum era si mai este AC Schnitzer pentru Bmw si ABT pentru Audi
AMG este divizie sport la fel ca si Quattro si M Gmbh iar Brabus este tuner la fel ca si Hamann si MTM.Singurul tuner de casa mi se pare a fi Alpina pentru Bmw..
C63 AMG are 4 evacuari cate 2 evacuari pe fiecare parte a masinii la fel ca si RS4 si M3

mircea600sel 19-10-09 11:35

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2730057)

Am condus cateva modele bmw si am simtit ca nu mi se potrivesc...{asta nu inseamna ca nu sunt masini deosebite}Ptr. mine un Mercedes mi se pare ca are de toate si sportivitate{numai e ca pe timpuri cand ''ursuletul'' batea cobra la demaraj}si Eleganta{pe care dupa parerea mea nu o va avea bmw niciodata...in comparatie cu Mercedes}
Mercedes nu mai este o masina ''de mosi'' cum se zicea pe timpuri,ba din contra au reusit sa construiasca niste modele foarte sportive{unele chiar mai sportive decat renumitele bmw-uri}.
Cat despre afirmatia referitoare la Porsche...ai perfecta dreptate...putin cunosc ce performante are un Porsche{care din cilindree mica scot o ''groaza de cai''}...dar la aparitia unui Ferrari sau Lamborghini unii uita de Porsche.

UNLORD 19-10-09 16:11

Quote:

Originally Posted by mircea600sel (Post 2731655)
Am condus cateva modele bmw si am simtit ca nu mi se potrivesc...{asta nu inseamna ca nu sunt masini deosebite}Ptr. mine un Mercedes mi se pare ca are de toate si sportivitate{numai e ca pe timpuri cand ''ursuletul'' batea cobra la demaraj}si Eleganta{pe care dupa parerea mea nu o va avea bmw niciodata...in comparatie cu Mercedes}
Mercedes nu mai este o masina ''de mosi'' cum se zicea pe timpuri,ba din contra au reusit sa construiasca niste modele foarte sportive{unele chiar mai sportive decat renumitele bmw-uri}.
Cat despre afirmatia referitoare la Porsche...ai perfecta dreptate...putin cunosc ce performante are un Porsche{care din cilindree mica scot o ''groaza de cai''}...dar la aparitia unui Ferrari sau Lamborghini unii uita de Porsche.

Adevarul e ca Mercedes A Klasse si B - Klasse sunt niste etaloane de eleganta! R-Kllase si CLC alte podoabe ... Arunca si tu mai multe argumente cand afirmi ceva (de genul; cate M-uri, RS-uri si AMG-uri ai condus si ce le-a departajat) si/sau spune-ne macar ce masinja conduci la momentul asta...

mircea600sel 19-10-09 16:38

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2732566)
Adevarul e ca Mercedes A Klasse si B - Klasse sunt niste etaloane de eleganta! R-Kllase si CLC alte podoabe ... Arunca si tu mai multe argumente cand afirmi ceva (de genul; cate M-uri, RS-uri si AMG-uri ai condus si ce le-a departajat) si/sau spune-ne macar ce masinja conduci la momentul asta...

Daca tu interiorul de la R-class nu il consideri elegant e parerea ta!Poate doar interiorul de calibra este mai frumos in rest nu s-a construit masina sa aibe interior mai frumos.Crede-ma in cei 27 de ani am condus masini cu care tu iti faci poze si acum pe strada.{asta nu inseamna ca toate au fost proprietate personala}Momentan conduc o masina{nu masinja}..si anume un biet E-class diesel.
Cat despre eleganta la modelele Mercedes ma refeream la modelele gen{E,S,CL,SL,CLS..etc.}

ionut_cluj 19-10-09 16:44

R-Klasse e o masina extraordinara! Nu vorbiti aiurea, va rog eu.

mircea600sel 19-10-09 17:16

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2732689)
R-Klasse e o masina extraordinara! Nu vorbiti aiurea, va rog eu.

R-classe este o masina foarte frumoasa..asta am spus si eu...nu mi se pare deloc ''o alta podoaba''

adrian78bmw 19-10-09 17:27

dupa parerea mea Rklasse e un produs inovativ de nisa (la fel ca si X6) dar un esec din punct de vedere comercial..nu cred ca va exista un viitor R-klasse pentru mine face concurenta interna pentru M si GL modelul R320CDI 4mattic

UNLORD 19-10-09 19:43

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mircea600sel (Post 2732674)
Daca tu interiorul de la R-class nu il consideri elegant e parerea ta!Poate doar interiorul de calibra este mai frumos in rest nu s-a construit masina sa aibe interior mai frumos.Crede-ma in cei 27 de ani am condus masini cu care tu iti faci poze si acum pe strada.{asta nu inseamna ca toate au fost proprietate personala}Momentan conduc o masina{nu masinja}..si anume un biet E-class diesel.
Cat despre eleganta la modelele Mercedes ma refeream la modelele gen{E,S,CL,SL,CLS..etc.}

Interiorul masinii postate de tine este absolut banal (Este destul de plasticos si tern)! Ce este asa deosebit la el ? Vrei sa iti mai spun ceva ? Mercedes au dat-o in bara la interioare si la calitatea materialelor de ceva timp... Daca vrei calitate la interior iti iei Audi eventual...

Si intradevar, mi-am dat seama ca ai condus multe masini pt ca nu mi-am facut niciodata poze (cu masini) si mai ales pt faptul ca ai spus "crede-ma" ... si ai fost plin de argumente ca si pana acuma!
P.s. Nu esti primul care o incearca cu placa "Calibra" dar vezi tu ... nu tot ce zboara se mananca!

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2732805)
dupa parerea mea Rklasse e un produs inovativ de nisa (la fel ca si X6) dar un esec din punct de vedere comercial..nu cred ca va exista un viitor R-klasse pentru mine face concurenta interna pentru M si GL modelul R320CDI 4mattic

Si seria 5 Gt e de nisa si are interiorul asa: http://www.carbodydesign.com/archive...erior-5-lg.jpg

P.s. mircea600sel, ti se pare mai aratoas, elegant si mai calitativ bordul postat de tine?

_anaconda_ 19-10-09 19:57

Interiorul de R-Klasse e OK dar nu te da pe spate, se putea mult mai bine. Desi Seria 5 GT nu o inghit de nicio culoare ca design exterior are un interior foarte reusit, printre cele mai reusite de la BMW (poate cel mai reusit). Din punctul meu de vedere e mult peste ala de la R.

In ultimul timp (ultimele generatii de C Klasse si E Klasse de exemplu) MB a luat-o pe un drum nu tocmai fericit cand vine vorba de aspectul interioarelor (ma refer mai mult la design, desi nici la calitate nu par etalon).

LE: Si aspectul volanului de multe ori se potriveste ca nuca in perete.

UNLORD 19-10-09 22:36

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2733377)
Interiorul de R-Klasse e OK dar nu te da pe spate, se putea mult mai bine. Desi Seria 5 GT nu o inghit de nicio culoare ca design exterior are un interior foarte reusit, printre cele mai reusite de la BMW (poate cel mai reusit). Din punctul meu de vedere e mult peste ala de la R.

In ultimul timp (ultimele generatii de C Klasse si E Klasse de exemplu) MB a luat-o pe un drum nu tocmai fericit cand vine vorba de aspectul interioarelor (ma refer mai mult la design, desi nici la calitate nu par etalon).

LE: Si aspectul volanului de multe ori se potriveste ca nuca in perete.

Unul din putinele posturi in care suntem pe aceasi lungime de unda ... :) La C-Klasse, plasticul de pe consola si lipsa de imaginatie a designului consolei centrale (parca ma gandesc la Astra H) nu imi dau chiar cel mai premium feeling. Iar eleganta ... nu prea se distinge!

SEBASTIAN 19-10-09 22:39

Va rog sa veniti la Tulcea cu RS si AMG sa ne dam duminica legal pe aeroport sa vedem ce spune duelul.

mircea600sel 19-10-09 23:59

4 Attachment(s)
Trebuie sa recunosc ca bordul postat de tine de seria 5Gt{exteriorul e super urat} este mai frumos decat cel de R-class...si un pic de dreptate ai cand afirmi ca pe la ultimele modele Mercedesul nu prea face interioare deosebite{lucru pe care nu poti sa le spui cand vezi un interior de S}
Si inca ceva imi cer scuze ca ''m-am luat de Calibra'' masina care o respect foarte mult si care cred eu va ramane frumoasa si peste 50 de ani{ce mi-as fii dorit si un Opel Calibra 2.0i 16v 4x4 pe la vreo 18 ani...chiar si acuma}

blazeyblaze 20-10-09 01:45

mdap...ce pot sa zic...misto interiorul de mercedes...mai ales i-driveul ciordit miseleste de la bmw...

SEBASTIAN 20-10-09 07:27

Toate sunt misto in felul lor si depinde ce gust si ceea ce ceri de la o masina.

KarFanatik 20-10-09 11:46

Depinde de cati bani esti dispus sa cheltui depinde de ce vrei sa faci cu masina...daca vrei fite iti iei AMG sau M daca vrei practicalitate iti iei RS6...si tot asa...oricum nu cred ca putem sa ajungem la vreun compromis in legatura cu aceste divizii :P

adrian78bmw 20-10-09 12:11

eu zic ca la aceste masini practibilitatea trece pe locul 2..

a3ds 20-10-09 21:48

Asa zisa practicabilitate a RS-ului e valabila numai pe coclaurii mioritici unde oricum nu cumpara aproape nimeni asa ceva. Eu am mers o saptamana prin Germania iarna, prin orasel de munte gen Sinaia unde ninsese 40 de cm de strat de zapada, drumurile si autobahnul erau IMPECABILE fara strop de gheata/zapada. Deci tarile pentru care au fost concepute masinile astea au si infrastructura, acolo iarna nu ia pe nimeni pe nepregatite si acolo poti sa mergi linistit cu M sau RS sau AMG in orice anotimp fara sa iti faci probleme. De acord cu ce a zis Adrian, masinile sport "practice" sunt o blasfemie.

blazeyblaze 20-10-09 22:30

va rog sa-mi scuzati impertinenta.....marea majoritate vorbiti ca si cum aveti multa experienta in domeniu.....puteti va rog sa ne spuneti si noua care este aceasta? nu de alta dar foarte multe pareri avizate vad

blazeyblaze 24-10-09 10:36

si tacerea este un raspuns

adrian78bmw 24-10-09 10:48

deci asta ar insemna ca 3-4 oameni sa posteze aici restul sa mearga la pescuit..

sageata 24-10-09 11:54

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2746421)
deci asta ar insemna ca 3-4 oameni sa posteze aici restul sa mearga la pescuit..

restul se documenteaza de pe Google. apoi dau copy/paste si sa vezi raspunsuri specializate atunci.:lol::lol::lol:

adrian78bmw 24-10-09 12:47

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 2746582)
restul se documenteaza de pe Google. apoi dau copy/paste si sa vezi raspunsuri specializate atunci.:lol::lol::lol:

nu e chiar asa cand te documentezi din mai multe surse ( reviste internet tv)poti sa iti creezi o imagine mai larga si sa tragi o concluzie cu toate ca vei fii departe de o concluzie obiectiva ca si cand te-ai afla la bordul masinii..Pot sa aduc si niste argumente referitor la latura practica: De ce Bmw pana la M5 e60 nu a facut nici un M break ?pentru ca i-a interesat mai mult tinuta de drum ,performantele lasand pe ultimul loc interesul pentru rostul practic al masinii de aici si zicala ca Bmw fac masinii numai pentru sofer..Era normal la Quattro sa aiba un succes mai mare cu avanturile deoarece in multe studii s-au observat ca la audi mai ales la gama A4 mai mult de jumatate din clienti se indreapta spre Avant si pana la RS6 C5 toate modele din gama RS au fost numai break-uri ..ma intreb cati din clientii unui RS6 isi cumpara masina pentru portbagaj sau pentru motorul V10 si performante cand asa poti sa iti iei linistit un A6 2.0 TDI fara sa mai arunci vreo 70000 de euro in plus..
blazeyblaze de ce nu ti-ai cumparat un RS4 avant atunci?
Tot respectul pentru userii care detin sau au condus masini din acest thread dar nu cred ca am luat la misto vre-o data afirmatile lor sau nu le-am luat in considerare dar nici nu vreau sa ajunga in postura de idoli ignorandu-i pe cei din jur asa cum se pare ca au ajuns altii ..

CLM_Audi 24-10-09 12:59

Quote:

Era normal la Quattro sa aiba un succes mai mare cu avanturile deoarece in multe studii s-au observat ca la audi mai ales la gama A4 mai mult de jumatate din clienti se indreapta spre Avant si pana la RS4 C7 toate modele din gama RS au fost numai break-uri..
nu te supara ca te corectez:
RS4 e pe platforma B, deci RS4-B7
RS6 e pe platforma C si s-a introdus RS6 [primul] pe modelul C5 si sedan si avant, adica incepand cu primul RS6 este si sedan.

AVANT ONLY au fost RS2 si RS4-B5

Chestia asta cred ca tine de satisfacerea cerintelor clientilor. Au avut succes RS-urile Avant, dar atunci oare de ce Audi a trecut si la sedan? Cred ca motivul a fost ca RS a inceput sa devina o masina tare si sa puna probleme concurentei

All times are GMT +2. The time now is 21:49.

- Copyright 2026 4Tuning