![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
|
Regulile sunt facute pentru a fi incalcate atunci cand esti in camp, pe DN cu 4 benzi, nu dai peste nimeni si nici nu e un Garcea prin preajma ca sa te vada. Iar unii purtatori de permis, ca e greu sa poarte titlul de sofer, sufera atat de tare de ei incat trebuie sa "incalce regulile" oriunde altundeva, numai sa fie spectatori care sa-i vada cat sunt ei de jmekeri :D
~Nautilus PS am fost prins de radare, dar niciodata in camp si nu prea imi amintesc sa fi vazut acolo asa ceva. Oare purtatorii de caschete sunt atat de prosti si rauvoitori pe cat ii credem, sau au si ei logica lor?... ;) |
important nu e sa respecti regulile, important e sa ii respecti pe ceilalti. daca ii tratezi ca si cum ar fi "trafic" atunci nu esti prea interesant, daca nu incurci pe nimeni e treaba ta.
|
Quote:
|
Quote:
|
la traficul care e in ziua de azi mai peste tot, si daca mergi cu bicicleta si tot iesi in castig:lol:
|
in bucuresti la ore de varf daca mergi pe jos + metrou tai jumate din timpu care il faci cu masina. mai ai o optiune sa mergi cu masina pana la statia de metrou.
|
Quote:
O singura data l-am repezit pe un cretar intr-o intersectie pentru ca eu veneam cu 60 la ora (Blvd Unirii - limita maxima este de 60), s-a aruncat in fata masinii si m-a intreabat "Unde te grabesti, ba?". Raspunsul a venit foarte usor: "Domnule BA, eu veneam cu 60, deci regulamentar, si dumneata te-ai aruncat in fata masinii. Cred ca adresarea dumneavoastra nu este una demna de un politist platit din banii nostri, nu?" Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Auzi, doar pe Mahgeru seara? dar pe Dorobanti nu? :)) Hai noroc bun all, si cati mai multi km fara incidente! |
Quote:
Asta a fost ca o paranteza si clubul automobilistic-sportiv din care el zice ca face parte demonstreaza faptul ca se grabeste pentru ca ii place sa fie grabit. Este unul din oamenii ce-si sustrag energia din adrenalina. De asta scopul calatoriei presupun ca este sa se grabeasca, competitia fiind cu el insusi nicidecum cu ceasul, cu ceilalti participanti la trafic si asa mai departe. In principiu toti oamenii pe pamantul asta au un scop, si trebuie sa invete niste lectii. Lectia ce o ai tu de invatat e rabdarea si responsabilitatea, eu am invatat-o pe o cale grea, altii n-au invatat-o niciodata si dau restante tot timpul. Tu sper sa o inveti si sa se intample in timp si fara evenimente majore. |
Totul ţine de proporţie, cât de mult te grăbeşti, cât de des o faci şi cât de mult rişti. Să nu fim lupi moralişti, cu toţii conducem tare, ziua, noaptea, când se nimereşte, să mă înjure primul cine n-a avut niciodată 100 în localitate...
|
asa e aleks. sa te injure cel care nu a avut niciodata 100 in localitate dar si noi sa il injuram pe cel care merge doar cu 100 in localitate...
da bine la fete baieti nu? "vai fata, ai mers cu Miky? Merge ca un nebun, vai ce tareeeee..." Teribismul e in floare se pare.. frate, daca stai la o ora de facultate, pleaca cu o ora inainte ca sa ajungi la timp. Nu esti tu mai smecher decat nimeni din trafic. Si am mai vazut eu dastia ca tine care se dadeau rotunzi si cand ii oprea politia: "hai sefu nu imi da amenda ca ma rupe taicamiu si nici nu am bani de amenda"... |
@aleks: 100 in localitate nu e deloc ok, chit ca se intampla 1 data, chit ca se intampla de 1000 de ori. La 100 deja daca iti sare un om in fata, sau poate chiar e pe trecere, nu prea il mai eviti. Practic, in localitati nu mergi cu 50-60 ca asa zice legea, ci pentru ca respecti vietile oamenilor. Nu doresc vreunui "smecher" sa omoare vreunu pe trecere, dar daca cumva se intampla, lasa puscaria, sa vezi constinta cum te macina !
App de asta, ati vazut cum a omorat`o diplomatu ala pe tipa aia pe trecere ? Pe Kiselef ? 130 km/h avea, tipa era pe trecere. O fi bine ? |
Din pacate nu o sa se schimbe mentalitatea asta de smecheras decat cand o sa arate la tv un interviu cu un sofer din puscarie. POATE atunci o sa se schimbe ceva, pentru ca, Romania nu va creste prin bun simt si responsabilitate, ci prin frica si amenzi.
|
Din pacate...
ON Topic: Draga soferule, TE IMPLOR nu iti mai lasa masina chiar in coltul strazii, ba mai mult, IN STRADA la coltul strazii. NU VAD ! Si intr`o buna zi o sa se izbeasca un neatent in mine, care sunt iesit sa ma uit. Si cine o sa fie de vina ? Eu, normal, ca ies cu masina in strada, pentru ca nu vad de TINE ! Imi platesti tu amenda, reparatiile, si faci pe soferu personal 90 de zile ? |
N-a zis nimeni că e ok, departe de mine gandul ăsta, am spus ca toţi facem excese si greseli uneori, ideea era să nu ne transformăm într-un cor de acuzatori, pozând într-o turmă mare şi neprihănită de mioare inocente. Că la un moment dat aşa apare discursul multora pe aici...
|
Quote:
- mai dai burtica jos - mai faci un mic sport - te mai relaxezi Nu ai probleme pentru ca sunt benzile alea pe trotuare facute... daca sunt facute acolo, pe acolo merg... asta e! Quote:
Cu smecherasi din astia o sa ai parte indiferent de cati ani trec. Inconstienta gasesti la toti ciutanii care abia si-au luat permise si s-au trezit cu masini cu puteri apreciabile de la taticu' si mamica. Aia care trec prin Dacia din 1900 am observat ca sunt mai conservatori putin cu viteza, in momentul cand schimba Dacia cu ceva mai competent. In fine... scuze de offtopic - sper ca m-a inteles cineva. :) |
nu neaparat ca mai sunt daia cu dacii care cred ca au masini de curse pe mana. chiar azi a bulit unu o cutie de viteze cu dacia si dadea in ea de parca era facuta sa merga asa. dupa ce isi iau aia masina mai calumea , sa te fereasca sfintii ce se poate intampla.
|
pnm...cam aveti dreptate...si sunt constient de toate lucrurile care se pot intampla...citeam mai sus , nu mai stiu cine zicea ceva de smecherashi, de jmecherie..... conduc in felul meu, ptr ca asa imi place mie, nu ca ma dau smecher sau ceva.....nu conduc ptr a impresiona pe cineva, sau ptr a ma da smecher, pur si simplu asa imi place mie.....
@dimitris..in legatura cu politia, stai tu linisit, ma confunzi cu tine, in buc nu am pb... @CYBERBOB...stai linisitit ca nu din cauza mea se intampla nenorociriile, stiu prea bine cand se poate si cand nu se poate ...nenorociriile se intampla din cauza soferilor de weekend, taximetristilor, camionagiilor @Herbas @Aleks: aveti mare dreptate.... si in bucuresti sunt foarte multe scurtaturi care scurteaza drumul cu cel putin jumatate din timpul normal de mers...de ex; de la lia manoliu pana la universitate, nici un semafor, 5-10 min max.. |
Quote:
Treaba cu benzile alea speciale e mai complicata, ca sunt zone unde nu sunt, si sunt zone unde n-ai loc de pietoni si de masini parcate...oricum e o idee buna asta cu bicicleta. @87MTX daca stii cand se poate si cand nu, atunci e bine. Totusi sa nu generalizam, un accident i se poate inampla oricui, nu numai categoriilor enumerate de tine. Noroc bun! |
-draga propietar,conducator de caruta(poate sunt si de astia pe aici)te rog fa tot posibilul sa iti iluminezi corect caruta si nu goni cat de tare se poate pe un drum neiluminat tu neavand deloc lumina...
1-draga pietonule te anunt ca strazile sunt facute pt masini si trotoarele pentru tine; 2-daca totusi nu este trotuar nu folosi toata strada si date la o parte cand vezi ca vin... Era sa o patesc in seara asta.. Mergeam linistit cu 40-50km intr-un sat (drum ff bun)cand vine din departare o masina,schimb pe faza scurta si imediat dupa ce trece masina de mine vad 3 pietoni asezati in asa fel incat ocupa 90% din banda dreapta..cum faza scurta nu imi bate prea bine nu i-am vazut din timp si a trebuit sa trag stanga ca sa ii evit(ei nu au avut nici o treaba),pana aici toate bune..numai ca imediat in spatele lor pe celalt sens)era o caruta(fara nici cea mai mica lumina pe ea,nimic!) care mergea cat de tare puteau cei doi cai... Noroc ca am fost cat de cat atent si am tras repede inapoi de volan dreapta evitand contactul cu caruta la o distanta de 20 cm:punch: Mi-a stricat toata dispozitia pe ziua de azi faza asta:cry: |
@plsx e bine ca nu s-a intamplat nimic.
O intamplare funny care mi s-a intamplat azi pe podul grand, iti multumesc draga soferita de polo, ca m-ai facut economie de lichid de parbriz, udandu-mi cu stropitoarele tale si parbrizul meu :))))) Ontopic: draga posesor de remorca, cand lasi remorca in fata curtii, incearca s-o apropii cat mai mult de bordura, nu o lasa in curba, si sa ocupi jumate din banda, ca e posibil sa nu te vad noaptea, mai ales ca aseara a fost si ceata. Ps. e vorba de o remorca d-aia mica "de dacie" |
hai ca postez tot io :). Dupa o zii obositoare nu prea mai imi arde de nimic, asa ca draga sofer, de ce claxonezi ca retardu sa ma disperi pe mine si pe ceilalti participanti la trafic? Mai ales ca esti la 200m de semafor si pana ajungi tu il mai prinzi de 1-2 ori.
Draga sofer, cand stai la semafor si e panta, nu mai sta cu piciorul pe frana te rog...ca imi spargi ochii mai ales ca e noapte, poti sa ridici un pic frana de mana. Atat am avut de spus, in rest.....asfalt uscat si p!@a umeda :)) |
Draga soferita de logan, te rog sa nu te mai bagi cu japca peste mine DE 2 ORI la 2 SEMAFOARE CONSECUTIVE !
Mergeam linistit pe Giurgiului, iar la semaforul de la Myrmyr am ramas pe a 2a banda, prima se pierde dupa semafor. In fata mea cativa fac stanga, trec aia, cand sa merg si eu intra aia peste mine :shakefist. Nici o problema, franam deosebit de brusc, era sa o dau pe mama cu capu de bord (traiasca centura), schitez o injuratura si trec mai departe. La urmatorul semafor, la Luica, raman pe a 2a banda sa fac stanga. ACEEASI soferita de Logan era la jumatate de masina mai in fata de mine, pe prima banda. Nici nu plec bine de la semafor, ca ma pomenesc cu ea peste mine, fara semnal, fara nimic. avea jumatate de masina pe banda mea. A 2a frana la fel de brusca, de data asta injuraturi de rigoare... din partea lu mama:lol:. Imi venea sa ma dau jos la ea si sa o bat :chainsaw: |
draga sofer de matiz de firma. cand semnalizezi si vrei sa te bagi la stanga, asta nu se face in mijlocul unei strazi de 3 benzi, si daca faci asta, nu mergi cu 5km/h cu 20m inainte sa faci stanga. si cand te claxonez pt ca esti un dobitoc, nu mi te infigi brusc in frana si vrei sa te dai jos la mine, pentru ca n-o sa fug, n-o sa ma sperii si daca am si nervi la momentul ala (cum aveam aseara) s-ar putea sa ti-o si iei
|
pai daca nimeni nu il lasa sa treaca pe banda aia normal ca trebuie sa opreasca sa poata face stanga, dar altii nu inteleg ca mai trebuie mers si din stanga in dreapta nu doar inainte. daca a semnalizat sa se bage pe stanga sa poate schimba la stanga, trebuie lasat sa treaca sa nu se incurce circulatia.
|
Quote:
|
pai nu te dai viteaz, dar din bun simt poate si ala sa te lase. deci nici unu nu a avut obraz. in afara in orice tara daca vrei sa treci benzile de pe bulevarde si semnalizezi aia te lasa.
|
nu m-au lasat in italia, nici gand sa ma lase in franta, in germania au avut o tentativa dar tot nu m-au lasat, si in austria... da m-au lasat :))))
|
in germania se aplica regula :te bagi in fata , ala da frana in blana :D daia nu teau lasat, in franta si italia nu stiu cum e ca nam condus, dar in cehia , olanda, spania, e foarte misto.
|
in italia nu te lasa nici de-ai dreq...si daca esti pieton, pe trecere tre sa stai ceva pana traversezi
|
Quote:
|
:)) poate
|
Quote:
|
Am trecut joi printr-o experienta ciudata rau de tot.Ma indreptam cu masina de serviciu(Loganul) spre o clinica veterinara din cartierul aviatiei(str.alexandra serbanescu),in masina eram cu un prieten si cu cainele.Cand am facut stanga de pe sos. bucuresti-ploiesti(dn1) pe bvd.aerogarii din dreptul statiei ratb a plecat fara semnal si fara sa se asigure un range rover alb,care mi-a taiat fata atat de brutal incat am iesit pe contrasens(mi-a lovit si oglinda),am continuat sa merg pe contrasens pentru ca pur si simplu ma tinea acolo,ba mai mult intrase si el pe contrasens ca sa ma impinga si mai mult(un gest extrem de nemaintalnit ,fara motiv,din pura rautate,inconstienta,nebunie)...A continuat pe contrasens taindu-mi fata,eu m-am bagat frumos inapoi in coloana regulamentar,injurandu-l binenteles de tot ce se putea,am descarcat un camion de p**i in tot neamul lui.el a depasit tot pe contrasens pe linia de tramvai,si tot asa...as fi vrut sa ma tin dupa el sa il bat va spun sincer,dar diferenta dintre masini era astronomica si m-am resemnat imediat.Nu stiu cum s-a intamplat ca pe podul aerogarii am ajuns paralel cu el(m-a asteptat de fapt),eu eram pe banda 1 ,el pe banda 2,si am constatat ca era un pusti cu mama lui in masina,i-am aratat pumnul si i-am zis sa traga pe dreapta ,si am primit imediat raspunsul:A TRAS BRUSC DE VOLAN DREAPTA SI M-A LOVIT IN ARIPA STANGA SPATE,in urma impactului am ajuns perpendicular pe banda lui(un fel de fishtail maneuvre),m-a lovit in plin in usa stanga spate,si si-a continuat deplasarea in tromba facandu-si loc dandu-ma la o parte(mi-a harait toata masina).Am vazut ca 50 m mai in fata in dreptul agipului era un echipaj de politie,m-am dus imediat si le-am reclamat incidentul(le-am spus ca m-a lovit si ca a fugit si sa-l dea prin statie)...binenteles ca politia romana e "frectie la picior de lemn"(ei isi fac datoria cu zel atunci cand nu e cazul,iar cand ar trebui sa ia atitudine sunt indiferenti).Ma duc frumos pe calea grivitei la accidente usoare,dau declaratie ,se face constatare,am fost tratat cu un sictir nemaintalnit de agentul de politie(am ramas putin nedumerit din cauza asta deoarece mai fusesem acolo de vreo 2 ori si fusesem tratat bine).Mi s-a spus ca celalalt va fi gasit si va fi adus la politie si se va stabili cine e vinovat,de parca nu era evident."Suntem in cercetari " mi-a zis.Masina era in leasing binenteles(ii luasem numarul).A fost interogat si martorul de la mine din masina fara sa fie prea mult bagat in seama.Asta se intampla la ora 13,la ora 23 sunt sunat de la politie sa ma anunte ca a aparut cealalta persoana implicata care a dat o declaratie opusa cu a mea si i-am zis "normal doar nu era sa zica ca e vinovat".Ma duc acolo sa lamurim problema,si sunt scos vinovat.Baietasul de bani gata venise insotit de alte 2 masini de lux(bmw x5 si audi a8) pline de "tovarasi".Situatia lui materiala i-a permis sa isi aranjeze repede totul.Cum mi-am dat seama? Cand am fost pusi fata in fata el nu a vorbit aproape deloc,politistul vorbind pentru el de parca era avocatul lui si ii lua apararea,a aparut in alt politist care a spus ceva de genul"nici nu trebuie sa citesc declaratiile si stiu ca soferul loganului e vinovat numai dupa cum sunt lovite masinile) si i-am zis"dar ce sunteti mama omida?".Trebuie sa mentionez ca range-ul avea 3-4 zgarieturi superficiale in timp ce masina mea avea ambele usi si aripa spate ZOB.M-am certat cu politisti si i-am acuzat ca au luat bani de la baietas .I-am zis si lui"ai fugit pentru ca stiai ca iti rezolvi si ai venit la ora de inchidere cand numai e nimeni aici ca sa poti sa faci treaba in liniste si ai mai venit si cu nush cati dupa tine,ce ti-era firca sa nu te bat?"...In fine el mi-a raspuns la misto ca e timid si de aia,si multe vrajeli dinastea penibile ca sa dea bine in ochii lumii.A spus ca nu a fugit doar ca i-a fost frica sa opreasca ca sa nu il bat si tot asa.Am primit 3 puncte penalizare si 120 lei amenda in 48 ore.Am semnat procesul verbal cu mentiunea ca "nu ma consider vinovat si voi contesta decizia".Am si eu ca tot omul niste relatie in politie la care am apelat si le-am expus cazul ,mi s-a spus clar ca am fost tras in teapa de politisti si de banii aluia si am fost sfatuit sa il actionez in instanta.Lucru pe care ma gandesc serios sa il fac(intre timp am platit amenda si masina va intra la reparat saptamana asta),daca voi castiga ii voi cere cu mult mai multi bani decat am cheltuit...Cu parere de rau va zic"sistemul e corupt"...ahhh si am trimis mailuri la cateva posturi de televiziune carora le-am expus cazul si am primit raspuns de la pro tv ca se vor interesa si se vor duce sa puna intrebari "politiei",sa vedem ce va iesi
|
ce de handicapati. nai sa vezi asa ceva. io ii dadeam in judecata si pe politai si ii reclamam la DNA sau stiu eu pe unde o trebui. trebuie gasita o rezolvare permanenta pentru astia. o idee ar fi sa aiba fiecare camera de filmat in masina, io stiu... bine ca nu ai patit nimic. ah si inca o chestie: trebuia sa soliciti expertiza.
|
...da,ms...o sa fac ceva nu o sa o las asa...toata lumea imi zice bine ca nu am patit nimic dar totodata ma incurajeaza sa il actionez in instanta...am gasit un numar la care poti suna gratuit sa reclami acte de coruptie...poate o sa dau in telefon
|
eu sincer acum, daca eram in locul tau, dupa cate ai patzit cu el, urmaream masina ca sa vad unde sta si a doua zi o gasea baietzasul pe sticle de lapte( nu cred ca iti strica sa ai 4 jante pe 21-22" ;) ) si cu cheia desenat pe una din usi o mare _|_ . nu-mi sta in caracter sa fac dastea si cred ca nici tie, insa dupa cat cacat e in tzara asta, ajungem sa recurgem si la astfel de metode! inca un sfat, incearca sa dai mail la Acces Direct la Antena 1, sunt 100 % sigur ca o sa ii intereseze;)
|
Eu sincer cand sunt cazuri din astea, as merge pe metoda razbunarii. Ca mori pana iti fac astia dreptate.
|
...stiu zona unde sta si m-am gandit la metoda razbunarii,chiar am si vorbit cu niste cunostinte,dar am zis ca nu e cazul acuma imediat,sa mai treaca o perioada si atata timp cat are casco(masina fiind in leasing) il afecteaza mai mult sau mai putin depinde si cata nesimtire are in el(o gramada cred)
p.s. ms pentru sfatul cu acces direct |
| All times are GMT +2. The time now is 01:17. |
- Copyright 2026 4Tuning