![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
si mie mi s-a parut ciudat dar am preferat sa tac.
|
Quote:
2.0TFSI manuala 6V tractiune fata - mixt 6.6L multitronic tractiune fata - mixt 7,1L S tronic tractiune fata - mixt 7,4L manuala 6V quattro - mixt 7,4L pt mot de 211cp var. ech. AMBIENTE 2.0TDI manuala 6V tractiune fata - mixt 5,3L manuala 6V quattro - mixt 5,9L pt mot 170cp var. ech. AMBIENTE |
Quote:
|
Quote:
|
Daca si Escalade-ul are acceleratie sub 5 sec...mastodontul ala poate doar sasiul fara nimic pe el sa prinda asa :)
|
Am greşit eu. Văzusem în emisiunea auto de pe tvr2, dar am ţinut minte greşit. Are 3,2 tone şi acceleraţie sub 6,5 secunde. Cred că am reţinut greşit că parcă prezentatorul spunea că i s-a părut că scoate şi mai puţin. Poate ca senzaţie, fiind mare.
|
Quote:
Apropo...incerc sa ma lamuresc cu problema demarajului de 5.9s (anuntata de producator) la A5 3.0tdi.Cumpar frecvent reviste auto (precum AutoBild sau Auto Zeitung), caut si pe internet, dar inca nu am gasit nici un test care sa confirme acest demaraj.Toate testele pe care le-am citit anunta un rezultat de 6.4-6.6s (ceea ce mi se pare mult mai plauzibil).Bmw-ul 335d (mult mai puternic si mai usor) are un demaraj de 6.1.Deci mi se pare o enigma mult mai mare decat cea dintre Golful GTI si Passatul CC.De curiozitate, are cineva mai multe informatii?Dar din teste concrete, nu date pretinse de constructor, ca alea le stiu. |
Quote:
|
scuze, dar am cerut un link cu un test, nu un slogan :) .Mie de exemplu mi se pare o data tehnica fals pretinsa, pe care cum spuneam, nu am regasit-o in testele efectuate.Peste tot era mult mai mult, deci ramane o data pe hartie, cam cum ar fi calculat-o constructorul.Exemplu
http://www.kabeleins.de/auto/tests/artikel/12050/002/ pagina 2. |
Sa detaliez?
AWD are timpul 0/100 mai bun decat RWD.Audi nu face nimic cu 3.0 decat cu awd pe cand la BMW exista optiunea de rwd sau x. |
Degeaba imi detaliezi ca nu ai inteles ideea, sau te faci ca ignori.Datele de pe Audi A6 de exemplu (datele de demaraj), sunt mult in urma lui A5, suspect de mare diferenta, tot Quattro fiind.Si nu-mi spune ca ar face cutia o diferenta (pe 3 trepte, de la 0 la 100) de 9 zecimi, ca nu te cred...daca o fi alta cutie.Apoi ideea principala e cea din link.In test scoate 6.6s, scrie negru pe alb, si am mai vazut multe astfel de teste.Nicaieri nu scosese sub 6.4.Deci de unde acel 5.9?BMW-ul 330d macar are ca data de 0-100 6.7, si in test a scos 6.9, deci e mult mai aproape de adevar, el confirma acea data tehnica, A5-ul nu.Pina nu vad deci un test clar cu 5.9, consider la A5 acele secunde burtisme.Deci ca eu sa detaliez, intre ce scrie la el pe hartie si ce scoate in practica e diferenta mare.Nu era vorba de awd vs rwd, sau Audi vs BMW, desi daca comparam cu 335d nu mai are acoperire cu tot awd-ul lui ( sunt 46cp in plus si 86Nm).
|
eu nu inteleg de ce va mai bateti capul ! parca am stabilit ca pentru un gratar..motorina e cea mai buna ca se face jarul calumea!
|
Quote:
Quote:
|
Daca vorbiti de fiabilitate ...... de ce crezi ca turbo diesel e mai fiabil ca turbo benzina .... am vazut o gramada de motoare diesel cu motoare crapate si turbine varza de la folosire prea sportiva.
|
Quote:
|
da ce mai masina inseamna numai liniute?
|
Motoarele diesel au fost promovate incepand cu vreo 7 ani in urma stiindu-se clar ca vor urma taxe foarte mari ptr motorina din cauza poluarii mult mai mari. Toti care si-au luat diesel-uri acum regreta ptr ca nu si-au amortizat pretul de cumparare, piesele care sunt mult mai scumpe ( cine a schimbat pompa de motorina stie ce spun si nu numai ) motoarele prea mari si nici pe departe la fel de fiabile ca cele pe benzina.
Diesel se merita doar ptr masinile off road ptr ca ai nevoie de cuplu mai mare. In rest ptr o masina de zi cu zi e o prostie sa iti iei diesel, ptr ca o sa iti para rau cand vei plati la revizie dublu fata de altul cu benzina sau va cadea turbo sau pompa sau dupa o seara de distractii ti-au murit 20% din cai si masina lasa fum in urma. |
ce intelegi tu prin fiabilitate?
|
Quote:
Motoarele diesel nu au cum sa fie la fel de rezistente ca cele pe benzina ptr ca nu sunt de turatie mare ( vezi bordul ). De aia toyota se zice ca daca traiesti putin te duce o viata, si in special japonezele au o fiabilitate mare a motorului. Ca durata de viata si rezistenta dieselu e mult sub benzinar. |
SA STII Ca daca ai fi studiat problema in detaliu, dieselu tine cam de 3 ori mai mult ca o masina pe beninza. ma refer la motor, ca turbina o mai schimbi, o mai cureti. e facut din materiale mult mai rezistente decat un motor pe benzina si tocmai din cauza ca merge la turatie mai mica , e si uzura mai mica.pe langa asta temperatura de ardere e mai mica decat la un motor otto si la fel, scade uzura.
|
Quote:
Te pot cita? |
Quote:
|
cat tine ma o masina de F1 sau o motocicleta? aia la 30000 km e deja vai pielea ei, mai faci 10 si o arunci. turatie eh? ce sa stiti voi fizica ma. sunteti mari tuneri.
|
se referea omu...daca mergi cu benzina precum mergi cu dieselu...la 2500 ture...:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Pe lângă faptul că uzura din timpul cursei e incomparabil mai mare, motoarele bolizilor de formula 1 sunt anumit făcute aşa, că nu îi interesează să ţină mult, ci îi interesează să fie cât mai uşoare, şi de aceea totul în blocul motor a fost subţiat la maxim, eliminându-se cât mai mult metal. Dacă ar dori, le-ar putea face să ţină mai mult, în detrimentul greutăţii şi al performanţei. Deci nu e un argument relevant.
|
Quote:
Si de unde stii tu ca toti cei care si-au luat diesel acuma regreta ? ai facut un studiu de piata ? si piesele poate sunt mai scumpe, dar nu se strica in fiecare zi o piesa, si inafara de motor si ce tine de el piesele sunt cam identice benzina-diesel. O intretinere de ce ar fi dubla la diesel? la ambele motoare la revizii schimbi filtrele, la ambele schimbi uleiul, la ambele schimbi bucsaraia care nu are nicio legatura cu motorul, in plus la benzina schimbi si bujiile mai des (30.000 km cum era la a mea), distributia la fel o schimbi la ambele, poate i-mi mai scapa ceva, dar nu vad de ce ar fi mai schimb la diesel.. Si un diesel nu moare dupa 50.000 km, chiar sunt mai rezistente ca cele pe benzina, nu ai vazut passat-uri din 93, 94 care au la activ si 500 k km si inca rezista. |
Oricum costurile de intretinere la un diesel sunt putin mai mari cu 20-30%decat benzina,asta o stiu si producatorii,revizia in unele cazuri se face la 10.000km diesel fata de 15000benzina.Chiar de curand am vazut un test in Promotor,s-au luat 5 -6 autoturisme cate 2 din fiecare model,1 pe benzina si 1 pe motorina,la cele pe motorina calculand costuri,revizii,etc,pret piese a iesit un cost mai mare de intretinere.Dar daca facem mai mult de 30.000km pe an ,costurile astea in plus se amortizeaza si devine diesel-ul mai rentabil ca benzina.
|
asta e pur marketing. ca multa lume are diesel si tre sa mai ia si ei niste bani.
|
Aproximativ corect, doar nu uita ca sunt cu totul alte preturi.Nu mai stiu acum exact preturile, dar cand era la benzinar un set de bujii ca lumea 500.000, la diesel era 2mil.Distributia e mai scumpa, pompa de alimentare se inmulteste cu 4 din cate stiu fata de pretul de la benzinar.La filtre e cam la fel.Filtrul de motorina e de cca 3 ori mai scump si se schimba mai des.Ideea e ca daca faci multi km e rentabil dieselul fara discutie.Unii si-au luat insa diesel ca asa li s-a recomandat, asa li s-a parut, asa au considerat ca e la moda.Si acesti oameni, care intamplator faceau 5-10mii de km pe an, normal ca au dat dovada de cum sa-i zic, gandire economica stramba.Cam la fel cum ai da daca ti-ai lua benzinar (mai ales de capacitate mare, de la 3000cc in sus) si ai de facut 50k de km pe an (si fara a fi un tip neaparat full de bani, care nu se mai uita la consum, la banii dati pe carburant etc. ).
|
Quote:
p.s.: ce bujii schimbi la motoarele pe injecţie la benzinare? că acum nu cred să mai aducem în discuţie motoarele pe carburaţie, ca argumentaţie în versus. |
la masinile normale...ieftine...costurile nu sunt exagerate! asa cum am exemplificat in posturile anterioare, costul unei revizii diesel este cu 100 - maxim 200 ron mai scumpa! Insa sunt cazuri in care si benzinara depaseste dublu pretul dieselului
|
Quote:
Despre bujii la fostul meu benzinar scria ca trebuie schimbate la 30.000 km (clio 1.4) si nu era pe carburatie (din cate stiu).. |
Multi ani de zile ....eu am fost de parere ca benzina e ce-a mai buna..dar nu e asa tinand cont ca am o masina cu care se merge normal si se schimba treptele la 3500..nu te poti bucura de ce poate masina......un diesel..trage de la 2000 pana la 3500...si nu omor masina si ea chiar trage.
|
Quote:
|
Quote:
Si legat de ture, la un benzinar abea de la 3500 - 4000 incepe distractia, la diesel acolo se termina.. |
Quote:
|
Quote:
benzina http://autokarma.ro/catalog_fisa.php...8906&filtru=01 motorina http://autokarma.ro/catalog_fisa.php...8765&filtru=01 poti sa mai compari si alte preturi, dar o sa observi ca sunt cam aceleasi, un pic mai ieftine la benzina. |
Ok, filtru...sa zicem...mai departe...cauta dupa bujii, pompa, injectoare.Uita-te cat e un injector de benzinar si cat e unul de common rail.Se stie ca in Romania, injectoarele astea au mari probleme cu motorina autohtona.Degeaba ai spune "daca ai grija de unde o iei...", ca statisticile din service-uri vorbesc clar.Un PD e si mai scump, dar macar ala e mai robust, mai putin sensibil la problema asta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:41. |
- Copyright 2026 4Tuning