![]() |
Re: Manuala vs. automata
Quote:
|
Quote:
N-ai mers cu nicio cutie automata moderna, asa-i? De ce te pronunti in necunostinta de cauza? |
Quote:
|
Pai acum o luna ziceai ca is cele mai tari cutiile alea automate vechi si proaste. Acum cutiile automate de generatie noua care sunt infinit mai performante decat aia ti se par proaste???
|
Quote:
|
La fel de bine se pot strica si cele manuale. Daca tot esti tu impotriva evolutiei, de ce nu ti-ai luat o Dacia 1300? La aia daca se strica ceva poti gasi pe marginea drumului piese ca sa o repari, si nu mai ai probleme!
|
Quote:
|
Quote:
de PDK de la Porsche nu mai zic ... Eu am E34 automat, intr-adevar e mai puturos decat unul manual, insa e o cutie automata de generatie mai veche, nu se compara cu astea mai noi de la BMW. Cat despre kick-down, cutia automata de pe masina mea e cam la fel cu aia de pe e36, si nu trebuie apasata pedala pana la fund sa iti dea inferioara, ci doar jumate...sau ceva de genul. Cel putin asa e la a mea. |
Eu zic de cutii moderne, de generatie actuala si el o da in '96.
|
Bai, deci nu pot sa cred asa ceva. Cand avea fritz e36 automat stia tot forumul ca o baga el in S si imediat ajunge la 340 km/h. Acum zice ca is puturoase si mai stiu eu ce. Se contrazice grav :|
Fritz, uita-te la comparatiile dintre Golf GTI manual si acelasi Golf GTI dar automat si vezi ce se intampla! Asta inseamna evolutia, prietene! Vezi ca era filmul comparativ pe pagina trecuta, cred. |
Quote:
|
Quote:
|
Pana acum am avut doar manuale.. :) Dar de abia astept sa trec pe ceva automat :D
Uleiul in cutie e bine sa il schimbi si la manuala, intradevar e mai ieftin, sunt doar 2-3 litri.. Singurul lucru ce nu imi place la automatele noi, am condus VW cu DSG6, DSG7 si BMW cu 6AT, ambele turbo benzina, este faptul ca in D, la mers normal si constant, orice incerci sa faci, masina merge exagerat de subturat... Adica la manuala, niciodata nu bag a 6-a la 60-70 la ora, ca sa merg cu 1300 rpm.. Consum, consum, dar nu sa exageram cu mersul la 1500 rpm :) Un DSG pe diesel este mai potrivit daily driver decat pe TFSI.. Acolo incepi sa simti masina cu viata in ea de pe la 1800 rpm, dar la benzina, de la 1300 rpm la peste 2500 e ceva de asteptat.. Si pe S masina merge smucit si te tine peste 4000 rpm, iarasi nu e prea comod.. Per total, la comoditate, cu toate plusurile si minusurile, prefer automata :) |
Quote:
|
E o foarte mare diferenta daca vorbim intre automate si noi si masini automate de 10+ ani..
Aproape toate automatele noi au performante si consum mai decat manuale.. Uita-te la niste comparatii de exemplu pe Polo, Golf 6 intre DSG si manuala.. La raliuri toate sunt secventiale si nu au nici o legatura cu cutile manuale sau automate de pe masinile de serie, cum si masina, in afara de forma caroseriei, e din alt film complet. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:29. |
- Copyright 2026 4Tuning