![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Bine inteles este de acord cu tine ca noi toti daca esti deja in depasire daca nu ai apucat sa intrii era discutia dar daca esti bagat deja in depasire si ai numai 110 poti ramane acolo si pana depasesti si 5 tiruri. Este normal ca ala cu "racheta" sa puna frana.
|
ok, ma bucur ca ne-am lamurit :)
|
Quote:
|
pai atunci nu mai merge cu 220, cu toate ca sunt 100% sigur ca nu prinde atat:lol:iar zu faza cu tirurile pe autostrada, eu unul nu m-as risca sa ma bag intre ele...poa sa vina unu din spate si cu 500 la ora, nu ma intereseaza, atata timp cat sunt in depasire si n-am efectuat aceasta manevra in fatza lui, ci am semnalizat din timp schimbarea benzii, n-are decat sa astepte pana termina depasirea!cand vom aveam si noi autobanda altfel se va circula, dar fac pariu ca si atunci se vor gasi destepti care sa mearga cu 90-100 pe banda de langa ax!romania!!!get use to it!
|
Quote:
2 la mana am fost obligat sa merg cu asa viteza pentru ca am plecat din tgv la 17:00, si pe autostrada am intrat destul de tarziu .. in jur de 19:00 pentru ca au fost cozi interminabile pe centura din cauza idiotilor care stau enorm de mult sa se asigure! Trebuia sa ajung urgent in Mamaia ca sa imi caut de cazare :) 3 la mana si cu autobanda ca in america cu 6 benzi pe sens si tot o sa se gaseasca o fufa cu x5 sau ML sa depaseasca cu 90 la ora |
din ciclul "Draga soferule..."; faza de astazi: draga soferule care te pregatesti sa depasesti un tir, cand vezi ca vin in depasire de coloana si mai dau si flash-uri pe deasupra, incearca sa nu te bagi si tu in depasire in fatza mea ca poate nu-mi tin franele sau nu sunt atent si ma urc pe tine!oglinzile alea care le ai in lateralele masinii nu sunt pe post de design, sunt acolo pt ca trebuie sa te uiti in ele cand te pregatesti sa faci manevre d'astea suicidale!
|
a si voiam sa mai spun ceva!
una e sa depasesti cu 120 la ora pe banda de urgenta ( asa te poate vedea cel depasit ) si alta e sa vii cu 220 la ora pe banda de urgenta fiind aproape nevazut si se pot intrampla multe chestii tragice! asa ca dragi soferi daca tot depasiti greu si stiti ca incurcati, puteti folosi banda de urgenta! |
am patit o data o faza la un semafor. eram cu dacia solenza si un tigan cu o pisicuta "hai sa ne dam". i-am zis clar sa termine ca nu ma pun la mintea tuturor prostilor, el tot insista, mi-a taiat calea dupa semafor, s-a oprit pe dreapta, m-a lasat sa trec de el, apoi s-a tot tinut dupa mn pana am intrat intr-un MC.
De asemenea tin sa adaug: -nu mai circulati pe 10 benzi in loc de una de parca v-ati cumparat strada -in nici un caz nu mai mergeti cu 70 pe banda a 2-a pe DN1 in afara localitatilor si sa nu vreti sa va dati la o parte nici la flash nici la claxon!!!! -nu mai puneti frana aiurea, numai pt ca unu de la un km in fata a pus frana -nu mai taiati calea altora fara semnalizare -nu mai iesiti de pe stradute fara sa va asigurati (era sa fac n accidente din cauza asta) -nu mai depasiti coloanele de la semafoare ca dup-aia sa luati fata unui alt sofer care se chinuie in trafic -F IMPORTANT : NU MAI FACETI 3 BENZI IN LOC DE 2 SAU 2 IN LOC DE UNA! cei care au banda lor sunt facuti sandwich si mai mult trafic se face in stilu asta decat daca stati linistiti.. |
sunt 2 chestii pe care le-am observat citind pe aici:
1 cultura de autostrada la noi nu exista!(se intelege de fapt ca habar nu are lumea cu ce se mananca) 2 "figurile" de genu' depasim pe banda de urgenta,sau flashuim ca ne simtim tari in clanta (mentionez ca in tarile civilizate, de ex. germania nu se dau flashuri,intentia de a depasi se arata cu semnalizatorul, iar daca primesti flash,e bai mare ca intr-adevar ai incurcat omul),deci astea dispar instantaneu cind omul e in afara.de ce? pentru ca acolo stii bine ca e mucles!daca nu te comporti corect in citeva minute ti-ai luat ceaiul,ori de la politie...ori ai murit! iar daca faci un accident,nu numai tu o patesti !la 200/h sunt oameni multi,si mai toata lumea e peste 180...incercati sa uitati ideea asta timpita "las' ca intra","da-l in pul@,eu am iesit deja in depasire"...ca va jucati cu viata multora! poate nici daca vrea nu mai poate celalalt sa te lase... Bagati in cap!Autostrada nu e terenul de joaca,unde ne permitem sa ne rupem in figuri! |
la obiect, si perfect adevarat, la fel ca in toate domeniile, si in domeniul sofatului avem nevoie de cultura, cultura auto, cultura civilizatiei, asta e... doar in timp le putem capata.
|
din ciclul: "draga boule cu masina de firma". dau sa ies azi din parcare (cu spatele, masina fiind parcata in diagonala la bordura pe strada principala). vine unu cu un logan van pe banda mea, banda din dreapta lui fiind libera. deja statusem mult, am zis ca s-o simti si el. si ma apuc si dau incetu cu incetu sa-i dau timp sa vada ce am de gand. la care trece la cativa cm de mine si da claxon (il si vedeam in oglinda lui cum ma injura). dau si eu (fiind deja in spatele lui), schitez un "bagami-as p**a-n mata de cretin". ma vede si incepe sa franeze. dau sa trec prin dreapta lui, trage de volan spre mine. trag tare stanga, ma pun in stanga lui, iar incearca usor cu volanul. pana la urma s-a lasat si l-am depasit. dobitocu e dobitoc. murea daca se baga pe banda cealalta cand vroiam sa ies si eu, mai ales ca ma vazuse de departe. e greu sa fii de bun simt...
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:20. |
- Copyright 2026 4Tuning