![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
1 Attachment(s)
aveti alaturat schita !
Dintre cei de pe lista de inscriere prezentata mai sus, unii resiteni, erau pe aici activi, pana mai ieri! Ii asteptam cu comentarii!:-) |
8 Attachment(s)
Sa mai ramanem pe vestul tarii ...pe la Satu Mare in anii 83 si 86 si ...surpriza!
|
1 Attachment(s)
si tot 1983 Resita !
|
7 Attachment(s)
Am mai gasit cateva tot cu Resita 83! ( scuze daca una nu pare a fi tot din acel circuit)
|
poze excelente care trezesc multe amintiri
sa tinut circuitul in Timisoara pe 10 aprilie 77 cred ca nu,fiindca afost dupa cutremur anul 1977 a fost anul meu de pauza Motociclism am fost din martie pina in septembrie la armata,de acea nu mai stiu |
4 Attachment(s)
Marin DUMITRESCU reprezintă pinionul de transmisie între generaţia de aur ilustrată de Calcianu şi Cristea şi generaţia clasicilor, apărută după anul 1967. Marin Dumitrescu a fost campion la motociclism viteză la 125 cmc activând la clubul sportive Steaua şi Dinamo şi campion la motocros. Debutează în 1948 în cursele de viteză pe circuit, cu Jeep-uri modificate. Bucurându-se de condiţii propice, Marin Dumitrescu devine, între 1949 şi 1958, strângătorul majorităţii titlurilor de campion absolut de viteză pe circuit şi coastă. A concurat şi în raliuri, alături de Petre Vezeanu, Ştefan Iancovici. Ultimul titlu de campion l-a câştigat cu Dacia 1300, în anul 1976. A activat ca sportiv legitimat la: C.C.A., DINAMO, STEAUA, CICLOP, ACR Bucureşti. Este fondator al cluburilor: UNIREA TRICOLOR Bucureşti, POLITEHNICA Bucureşti. A fost antrenor al echipei de viteză POLITEHNICA Bucureşti. În anul 1978 a scris o carte autobiografică: „Un sfert de veac la volanul bolizilor”.
Lucrări: Marin DUMITRESCU Marin Dumitrescu a lucrat întreaga iarnă 1948-1949 a lucrat la pregătirea unor bolizi care să participe la curse sub culorile echipei „VULCAN”. Datorită largheţii regulamentelor de atunci, prepararea automobilelor de curse depăşea stadiul bricolării, ajungându-se la adevărate prototipuri. Monopostul „VULCAN”, preparat şi pilotat de Marin Dumitrescu, era o armă redutabilă în cursele de viteză pe circuit din Bucureşti, împotriva unor bolizi de Grand Prix mult mai puternici: Maseratti, Duesenberg, Alfa Romeo. În 1946 a construit două automobile performante de curse, utilizând mecanica BMW la uzina VULCAN. În 1973 a construit prima maşină românească de performantă de curse (DACIA 1300) Palmares : 1945-1975 Multiplu campion naţional absolut la viteză în coastă şi viteză pe circuit (« adunătorul tuturor titlurilor de campion absolut la coastă şi circuit » - Almanah Auto 1973). În total peste treizeci de titluri de campion naţional absolut şi la grupe. Internaţional Raliu: -1967 locul II cls general, Raliul TRANSBALCANIC, copilot Ştefan IANCOVICI. Palmares Naţional: Raliu: -1969 Campion Naţional clasa IV, Vice-Campion Absolut, copilot Petre VEZEANU Viteză în coastă: -1968 Campion Naţional Absolut -1970 Campion Naţional Clasa II -1972 Campion Naţional Clasa III -1973 Campion Naţional clasa IV, Vice-Campion Naţional -1976 Campion Naţional clasa VI — MARIN DUMITRESCU ( |
1 Attachment(s)
Si cativa din " actorii" acelor ani ' 80 !
|
2 Attachment(s)
In grupa C ) modificari la liber) evoluau granzii!
|
1 Attachment(s)
13 ! mai 1979 Circuit de viteza Braila
Duel Stefan Iancovici cu Andrei Bellu ! |
4 Attachment(s)
Victor Patriche originar din Bacau si pilot de raliuri in div B pana in 1989, prezent in zilele noastre pe traseele de coasta !
|
4 Attachment(s)
O frumoasa masina donata muzeului din Pitesti.
http://ziarulargesul.ro/5699-fostul-...n-pitesti.html |
1 Attachment(s)
Quote:
Asta este fotografia originala! |
1 Attachment(s)
O poza din anii cand Victor Patriche alerga pe Oltcit Club! Am adus-o aici desi nu e chiar topic, dar cu speranta ca anumite sensibilitati se vor calma, intrucat despre pilotul V. P era vorba ! :???:
|
Quote:
|
Nu mi se pare ok sa iei o fotografie a cuiva si sa decupezi semnatura! Si sa si flituiesti autorul in stilul de mai sus...
In afara celor care fotografiaza la curse pt bani - pe care nu ii condamn, nu vreau sa fiu inteles gresit - de cate ori am gasit o imagine pe net si am cerut autorului permisiunea sa o foloses, pe site-ul meu, in prezentari sau alte materiale, de fiecare data mi s-a acordat fara pretentii, insa e corect si civilizat sa se precizeze sursa. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:31. |
|
- Copyright 2026 4Tuning