![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Inseamna ca a tinut-o mai mult de mobila... :lol:
Creste gaini in ea sau ce ii face? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Volksvagin-ul nu fugea tare, dar avea fotolii in fata. Asta nu are fotolii in fata, dar fuge tare! Si are si multe luminite inauntru si multe butonase! :rolleyes2 P.S.: Tare sunt curios sa vad o poza cu tine... :lol: |
Amu eu inteleg ca masinile astea noi germane sint beton, rau de tot : Bmw-uri si Mertanuri SLK si AMG , etc. Da le-oi vedea eu peste vreo 15 ani cum or mai fi. Am vazut eu pe multi cu masinile lor germane noi, ca dupa ce ies din garantie, asa dupa vreo 5 sau 7 ani vechime, deja apar probleme. Si majoritatea problemelor apar din cauza electronicii. Masina firmei un Mercedes nu stiu de care, ca nu m-am uitat in talon sa vad ce si cum, ca nu ma intereseaza, si vreau sa spun ca, eu si un coleg, am dus masina la un atelier, si ia explicat colegu meu la mecanic ca, cind ii dai gaz mai tare, se opreste motorul, si asta face de fiecare data. Stiti ce a zis mecanicu austriac ? Ca-i problema electronica. Cam asta inseamna sa ai masina noua. Au prea multa electronica, sa fie cit mai complicat. De aia nu-mi trebe masina noua. Eu la salaru meu, imi permit sa-mi iau masina noua in lising sau rate, platesc 100-150 de euro pe luna si gata, am masina noua. Pt ce ? Sa ma dau smecher ? Cind se strica o masina mai veche, reparatia nu costa mult. Da cind se strica una noua, te tii de cap si-l injuri pe ala de sus, de parca el ar fi de vina. Masina noua - il duci la atelier, si din cauza ca are prea multa electronica, nici testeru nu-i mai da de cap ce ar putea avea masina. Stiti ce am observat eu ? Inainte sa-mi iau Civicu, am vrut sa-mi iau o masina germana, si oricite masini germane am incercat, toate erau neingrijite, da japonezele erau toate ingrijite. Asta cum va explicati ? Mie-mi plac masinile germane, numa germanele nu ma plac pe mine, asta inseamna ca n-am noroc la ele. Pe cind japonezele nu prea imi plac, da alea ma plac pe mine, nu ma lasa balta, nu fac figuri, etc. Asa-s si cu femeile, cind imi place de una, la aia nu-i place de mine. Cind la una ii place de mine, mie nu-mi place de ea. Totu-i pe invers. Japonezii au facut totdeauna masini tapene si fiabile. Nemtii si ei, mai demult. Da astea noi, numa fiabile nu sint. Plini is atelierele de Bmw-uri, Vw-uri, Opel-uri. De franceze sa nu mai vorbesc.
|
Franz....esti sarea si piperul aici.
Amu , ca ai incercat CIvic, te poti orienta si catre Accord. Sa vezi ce fotolii superbe are in fata, si e printre cele mai fiabile masini construite in ultima vreme.... |
720.000 de masini marca BMW au fost chemate pentru verificari din cauza unei probleme la sistemul electric ce ar putea duce la calarea motorului.
Peste 700.000 de automobile BMW chemate pentru verificari Principalele modele afectate sunt Seria 1, produse in perioada 2008-2012, Seria 3 si Z4, produse in 2009-2011. Compania germana a chemat pentru verificari 505.000 automobile din Statele Unite, 65.000 din Canada, 100.000 din Japonia si 50.00 de autovehicule din Africa de Sud. Asta da. Se face Firma Bmw de rusine. Am spus eu ca masinile astea noi is complicate din cauza ca are prea multa electronica. Colegu meu cu Renaultu 1,5 dci, din 2004, a mers la reprezentanta Renault, pt ca are ceva probleme la electronica. Bine mia zis mecanicu ca, masinile franceze sint slabe sica au multe probleme la electronica. Cine ride la urma, haaa ? Cine ? Deci de masini franceze si germane, am auzit si citit ca, sint problematice la partea electronica. Da la japoneze inca n-am auzit. Deci, concluzia ..... Japaniiz is the best. :D :D :D |
Tu ai citit macar ce ai scris? Nici macar nu se intampla in Europa... :rolleyes2
|
VW vs. Honda
G60(160CP) e facut praf de B18C(200CP) de pe Integra; 2.0L 16V ABF(150CP) e jupuit de F20C(250CP) de pe S2000; R32(250CP) e mancat de C32B(290CP) de pe NSX. Cand treci de la o Dacie la o masina Nemteasca simti diferenta si te bucuri, tot lafel de mult te vei bucura atunci cand pui mana pe o Japoneza. Sa nu mai vorbesc de fiabilitate... La stilul meu de mers daca nu aveam Civic faramam 3 Golfuri pana acum. Honda The Power Of Dreams ! |
Quote:
Si Honda de 160 de cai e facuta praf de 328 de 193 de cai! Si S2000 de 240 de cai e facut praf de M3 de 286 de cai! Ideea era ca e normal ca o masina cu o putere mai mare sa mearga mai repede decat o masina cu o putere mai mica. Eu sunt singurul de aici care crede ca argumentul lui e invalid?? :rolleyes2 |
Quote:
|
Oricum nu stiu ce relevanta au puterile in topicul asta, al carui principal subiect e fiabilitatea! :rolleyes2
|
Quote:
|
Degeaba va certati aici pt ca fiabilitatea unei masini, fie ea germana sau japoneza nu tine de tara unde e facuta sau de fabrica de care e facuta ci tine in primul rand de cum e exploatata de catre proprietar! Poti sa ai tu masina masinilor, daca nu stii cum sa mergi cu ea ... daca o hingheresti, nu ii faci revizile la timp sau le faci la nea caisa, dai tare prin gropi cu ea etc ... se duce pe copca repede ... de obicei stim cu totii la ce sa ne asteptam cand luam o masina sh deja rulata in Ro (cam la ce e mai rau :) ), eu personal nu am curaj sa imi cumpar din Ro masina, pt ca stim cu totii cum sta treaba atat cu educatia soferilor cat si a starii drumurilor. Mai e o chestie, cu cat ai o masina mai noua si mai rafinata, garnisita de electronica si alte nebunii, cu atata vei avea si costuri de intretinere mai mari si uneori inevitabile probleme. Cu cat e mai simpla masina si mai nepretentioasa, fara electronica in exces, eventual motor aspirat cu atata poti sa ai o masina mai fiabila si cu costuri mici de intretinere si batai minime de cap. In sensul asta am avut un prieten cu Suzuki Samurai care mi s-a parut super robusta.
P.s. Mai in gluma, mai in serios, acum 10 ani se spunea ca masinile fiabile sunt alea pe care le vezi conduse de romi. (Lada de ex.) |
Nu stiu cum stau la tabla masinie asiatice facute recent. Candva insa, era o vorba in DE : aca inchizi muzica la masinile asiatice le auzi ruginind :)
Mecanicul de la noi de la firma se da cu Almera si e super multumit de masina. Drept ca nu face carca de km dar in afara de ceva consumabile nu a schimbat la ea mai nimic, si o are de ceva timp. Plus ca nu se poate spune ca tine mult la masina. |
Quote:
Bineinteles, cand a inceput asta sa se uite la ea a constatat ca discurile erau facute praf, placutele de frana erau facute praf, filtrul de aer avea pamant in el si o gramada de alte astea. Cand i-a zis aluia stiti ce a zis? "Hai dom'le, asta e masina luata din Germania, de 5 ani nu i-am facut nimic si acum vii tu si imi zici ca e stricata. Asa sunt mecanicii in Romania, te duci cu masina buna si te intorci cu ea stricata!". Mi-a picat fata... :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
In primul rind Bmw-u 1,8 IS nu are 143 de cai, ci 140. Ai gresit. In al doilea rind, Honda 1,4 i, sedan, cu 90 de cai, din '99 - 2000, face suta in 11 s. Uite aici dovada : http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=12259 Asta e masina mea, si scrie in cartea masinii modelul motorului D14A4, am verificat. Mai departe : Bmw 1,8 IS, sedan, cu 140 de cai, din '98, face suta in 10,2 - 11,6 s. Uite aici dovada : http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=10037 Ai vazut, daa ? Deci eu cind am spus ca Civicu asta al meu cu 90 de cai, e la fel de rapida ca si Bmw-u cu 140 de cai, nu mai crezut, si cred ca nu ma crezut nimeni. Am avut Bmw cu 140 de cai, stiu ce vorbesc. Deeeeci ... , o Honda face cit 5 Bmw-uri . E tare Honda degeaba. :D :D :D Japoneza tot japoneza ramine. Asa ca degeaba te zbati de pamint, ca japoneza da in freza la germane. Zii tu ca nu-s tari japonezele ! Si si fiabile, ca nu se strica in veci. :D :D |
Quote:
|
Quote:
|
Franz, fara suparare, nu imi spune tu mie de Honda! Eu aveam Honda Civic din 2007 probabil pe vremea cand tu te bucurai de Dacia ta 1300 cu carburatorul micsorat care consuma 3% ...
|
Quote:
Haai ma ce drecu atita vrajeala cu japonezele astea, ca doara nu-s din titan. Bine zic ? :D :) Hoppa, amu am vazut ca am gresit. Motorul nu e D14A4, cum am sris mai sus, ci D14Z2, EJ9. My Bad. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Tot pe pamantul asta sunt masini de 140cp si 1300kg si masini de 90cp si 970kg. Tot pe pamantul asta exista foi cu date si realitati pe sosele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sunt usoare, motoare foarte reusite, combinatie foarte buna pana intervin fortele aerodinamice unde nu le mai ajuta puterea, normal. |
Quote:
Uite aici dovadaa : http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=12273 Masina ta, Opel Vectra 3.0 cdti cu 184 de cai, din 2006, face suta in 8,9 - 9,7 s. Uite aici dovada : http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=2259 Io inteleg ca Vectra ta, e mai grea decit Honda, da sa nu uitam ca, Vectra are si motor de doua ori mai mare, si cuplu de doua ori mai mare, si cai putere cu mult peste, pluuus ca are si turbo, nu e aspirata ca si Civicu. Deci cum explici ca, Vectra cu 184 de cai, nu-i instare sa bata un giug de Honda cu 125 de cai ? Asta cum explici ? La citi cai putere are, ar trebui sa manince pamintul cu Honda aia, nuu ? Deci amu intelegi ce inseamna masina jaaponeza ? Daca ar fi sa aduc o japoneza cu turbo, atunci chiar ca te faci de rusine. Nisan 200 SX, 1,8 cu 169 cai, din '90 - '93, face suta in 7,5 s. Uite dovada : http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=381 Vectra ta face in 8,9 - 9,7 s. E foarte mare diferenta, asai ? Tinind cont ca e motor mic de 1,8 si doar 169 cai, fata de 184 cai, motor de 3000. Deci ........ :D :D :D Maaa, io nu stiu, ca nu iam dat in gura la Civicu asta de 90 de cai, doar asa pina la 4000 rpm. In cartea masinii scrie ca, e pina la 6400 rpm. Da linia rosie incepe de la 7000 rpm. La Bmw-u cu 140 de cai, linia rosie incepe de la 6000 rpm. Daca ar fi sa-i dau la Civicu asta de 90 de cai, pina la 7000 rpm, ( cit permite ), io cred ca maninc pamintu cu Bmw-u ala cu 140 de cai. Ce tare-s in gura, asa-i ? :D :D Mai ales daca la Civicu asta de 90 de cai, ii instalez un biturbo, atunci ii dau pina la 9000 rpm, ca la motociclete. Si atunci nu ma mai ajunge din urma, nici Alpina de la Bmw, nici AMG-u de la Mercedes, nici Ferarii, nici D-zau ala de sus nu ma mai ajunge din urma. :D :D Stii ce o zis vulpea catre arici ? Poate nu sti de gluma ! :D :D |
mi-au trecut prin mana zeci de masini, printre care destule japoneze, nemtoaice si altele..., deci vb din proprie experienta, si nu din auzite.
nu exista grad de comparatie intre japoneze si nemtesti. acum am o honda prelude cu 133 de caluti pe carte si care nu a vazut inca spatele nisi unei nemtoaice. (e adevarat ca m-am intrecut doar cu masini de pana in 200 de cai). mai am un mitsubishi 3000GT din '91 cu motor aspirat si 286 de cai pe carte. dau ceata la orice motor de pana la 5000 de cmc facut la nemti in perioada aceea si multi ani dupa. |
Sau honda vs dacia(1.4 energy carb moto) si mai iau si bataie :)) .
Frant tu nu ai inteles, cursele nu se fac care atinge primul 100 km/h, ele se fac pe 402 m, si cine trece primul linia, ala a castigat, poate face 100 in 10 secunde, dar mai departe accelereaza prost, slab, etc.. :) Tu faci niste comparatii din care vrei sa reiasa ce e bine pt tine, fara un motiv intemeiat. Nici nu stii ce motor e ala de 125 cp :-j . Da fum la asta https://www.youtube.com/watch?v=CnRxJclk9UQ |
Quote:
Crede-ma , nu poti da ceata chiar oricarei nemtoaice. Hai totusi sa revenim cu picioarele pe pamant.Poate ai vrut sa zici ca dai ceata oricarei nemtoaice pana in 3000, dar peste...cam dau cu tine de pamant.... |
Problema e ca noi vorbim de fiabilitatea masinilor din zilele noastre nu de vremurile demult apuse.
franz34sm : sunt uimit de cunostintele tale tehnice .. aproape la fel de uimit ca de faptul ca ai de 9 ani permisul; mai vreau sa adaug ca , cu 90 de cai ai tai nu bati un bmw de 150 de cai. Acum .. nici nu iti sugerez sa treci peste 4000 rpm .. ca incepe sa consume dupa aia .. plus ca nu stiu daca vei putea controla bestia. |
Quote:
probabil vei spune ca nu exista 3000GT aspirat care sa fie 4x4 si la care sa vireze si spatele. si cel mai probabil habar nu ai ca masinile astea se fac din 91, pentru ca in cam toate specificatiile vei gasi din 92 in sus, si motoarele aspirate doar tractiune fata. insa in 91 sa facut o serie destul de limitata si cu motore aspirate si 286 de cai. am dat ceata unu bmw 850. (motor V12 de 5000cmc) de mai multe ori. ge golfuri VR nu mai vorbesc... |
Quote:
BMW 325i E30 bate Prelude-ul (stoc amandoua) fara drept de apel din orice pozitie. Bate si Prelude-ul de 160 CP. Mitsubishi 3000GT in varianta aspirata a avut 221/233 CP, iar in variantele turbo (biturbo) 276/286/300/321 CP. Aspirat de 286 CP nu a existat. |
Quote:
Arata-mi si mie, daca esti atat de cunoscator un GT aspirat de 286cp. Asta daca nu vorbesti tu in necunostinta de cauza. P.s. daca 850i-ul ala ar fii fost in mintile lui, iti cam dadea ceata de multe ori. Dar stii cum e cu romanul, a lui e cea mai lunga, cea mai groasa.... P.s.2 nu o lua in nume de rau, nu am nimic personal cu tine sau 3000GT.... |
| All times are GMT +2. The time now is 13:07. |
- Copyright 2026 4Tuning