Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

blazeyblaze 09-10-09 18:05

Re: AMG vs. M vs. RS

amg vs m vs rs

hmmm....e cumva diferential neutru vs diferential activ vs puii mei?
s-a transformat intr-o bataie a bembeistilor cu audistii....scopul threadului , dupa parerea mea, este sa dea necesarul de informatii restului de eventuali clienti de M RS sau AMG prin prisma celor care au detinut una din masinile astea

MOMENTAN , sebastian detine M, eu am detinut si M si RS, iar in rest sunt multi care vorbesc pe langa si din filme.....putem fii putin realisti va rog?

motivati-va optiunea prin argumente exacte care sa reflecte experientele voastre cu masinile astea

eu personal sunt pro RS pentru ca acolo m-am simtit eu cel mai bine....faptul ca e foarte gadgeturizata , super stabila si in plus cu un feel nemaipomenit in momentul in care vorbim de directie...spre deosebire de m-ul pe care l-am avut , rs-ul este foarte jucarie, respectiv il pui unde vrei cand vrei cum vrei....si mai e un aspect, pe mine personal ma atinge mult mai bine lookul overall al rs-ului....soundul lui mult mai agresiv si grav in bass...dar ma repet....IMO (in my opinion) RS e net superior celorlalte....sper ca am putut da macar un motiv real unui client care vizeaza zona asta de masini sport

adrian78bmw 09-10-09 19:34

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2705103)
Imprumuta de la BMW 4x4 sistemul asistat special oentru astfel de cobarari.

https://www.youtube.com/watch?v=YUMi_O7Ojqk
https://www.youtube.com/watch?v=bqPwC0z35f4

defapt Land Rover e tata la HDC si Bmw l-au imprumutat de la ei.

BMW begins selling the new 5 Series globally in 2010 and the M5 should follow around a year later. It is thought that BMW's 4.4-litre twin turbo machine will also do duty for the bahnstomer but instead of 300kW (408hp) or 408kW (555hp) it will produce something close to 430kW (585hp).

Speculation is that an 8-speed sequential transmission will send all power to the rear wheels with the assistance of an electronic differential. To improve driving dynamics and fuel efficiency, weight will be kept as low as possible using sophisticated light body construction materials.

bogdan_wrc 11-10-09 19:01

https://www.youtube.com/watch?v=R6ecB...ture=rec-HM-rn

babau88 11-10-09 19:10

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 2710063)

si ce legatura are cu Rs M AMG ?

makess 11-10-09 22:30

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 2710063)

pai h1 are ~3t, se vede ca nu isi i-a avantul 80 Quattro!

AppleOfAutoIndustry 13-10-09 20:49

E mai "fun 2 drive" un BMW M decat acest RS?:))
https://www.youtube.com/watch?v=1Fwx423iC5U
Foarte bine spus dl. Blazeyblaze, ai pus punctul pe "i" si era necesar. Siguranta in volan la viteze mari si manevrabilitatea e mult diferita la un RS decat un M. RS-urile te fac sa te simti mai in largul tau, dar ce sa stim noi, noi suntem "dusmanii" M-ului "scump si drag"....

ionut_cluj 13-10-09 21:42

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2716466)
E mai "fun 2 drive" un BMW M decat acest RS?:))
https://www.youtube.com/watch?v=1Fwx423iC5U
Foarte bine spus dl. Blazeyblaze, ai pus punctul pe "i" si era necesar. Siguranta in volan la viteze mari si manevrabilitatea e mult diferita la un RS decat un M. RS-urile te fac sa te simti mai in largul tau, dar ce sa stim noi, noi suntem "dusmanii" M-ului "scump si drag"....

TU NU AI RS! :D:D

aleks 13-10-09 23:56

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2716466)
dar ce sa stim noi, noi suntem "dusmanii" M-ului "scump si drag"....

"Noi" cine, tu cu Blazey?
Te rog eu, opreşte-te. am īnţeles deja: rs e neutru. restul sunt "a piece of shit" extrem de nesigure. Lasă şi pe alţii poate mai spun altceva.

AppleOfAutoIndustry 14-10-09 15:24

Ideea e ca nu numai Mercedes, Lexus si mai ales Audi sunt mai sigure si mai stabile decat BMW-urile la viteze mari dar am constatat personal weekendul trecut cand am fost in vizita in Buc ala idiot de aglomerat ca intr-un Masserati Quattroporte S in care am stat in dreapta la noul dealer Autoitalia fata in fata cu Carrefour Colentina, fiind invitat la ceremonie bla bla, am avut ocazia sa stau in el iar soferul sa conduca exact pe un drum stiut de el cu nu mai putin de 247km/h...IN BUC! Defapt cred ca era vreo iesire, dar in fine...masina aia statea pe strada ca pe sine, tractiunea era incredibila, fara scarturi, porcarii, derapaje tampite, pur si simplu ireprosabil, dusa in rosu de sofer, o experienta de vis.
Tin sa mentionez ca ESP era off...si ca anvelopele spate erau de 285/35, da aderenta mare, dar faptul ca aia sunt in stare sa faca o masina cu motor de Ferrari si cu tractiune care nu te lasa la greu la un pic peste 100.000euro iar BMW M6 e zero la tractiune, ce poate insemna asta?!Si e Masserati Quattroporte S, o masina exclusivista, mult mai frumoasa ca BMW-ul, cu stil si prestanta, sa nu zic ca toti se dadeau din calea masinii, n-am vazut pana acum ca cineva sa se dea la o parte cand vine vreun BMW din urma, BMW n-are respect, n-are exclusivitate. Pe strada exista cazane de BMW-uri la orice colt de strada dar si masini noi, sunt prea multe...Apropo uite ce face un BMW cu spatele pe la munte...si ce comentariu "inteligent" da proprietarul
http://stirileprotv.ro/stiri/social/...de-toamna.html
Din intamplare ti-a trecut vreodata prin minte ca imaginea BMW e patata rau de tot in tara noastra si international si ca la ora actuala nu prea mai primeste respect?Cunosc fani care au preferat un Audi, Lexus, Mercedes, etc decat BMW din cauza "imaginii" cocalaresti ale BMW-urilor, inclusiv ale M-urilor... Iar M este mult mai ieftin decat un RS sau AMG, nu cumva spune ceva despre "calitatea lor"?
Si ce simti tu in BMW diferit in domeniul "senzatiilor" si "sigurantei"?Ca parca M3 e de mii de ori mai asistat ca un C63 sau un RS4, avand cel mai "productiv" procesor din industrie, demonstrand ca BMW-urile sunt ultra asistate acum si chiar nu simti nimic mai mult decat daca te mananca bibilica si tragi stanga de volan maxim si apesi in blana acceleratia ca sa faci derapaje pentru "privitori".
In orice caz si in domeniul stilului RS si AMG sunt mult peste M. M n-as iesit niciodata in vreun concurs de design sau in vreun test ca fiind cel mai frumos impotriva celor doua, iar imaginea atrage si vinde, mai mult decat orice altceva.

carutasu 14-10-09 15:47

oh, iara incepem cu aiureala aia cu imaginea "cocalareasca".Cocalari gasesti cati vrei si in "haudiuri" si in "mertane".
Iar despre stabilitate, inca o data, mi se pare exagerat ce spui.Toate testele de circuit pe care le-am vazut aratau mai bine pe parcursul facut de un bmw.Iar filmul ala care a mai circulat pe aici (al lui Top Gear) arata clar o diferenta uriasa de tinuta de pista.Chiar Clarkson spunea ca din exterior arata "booring" ...nu subvireaza (precum RS4), nu fuge aiurea de spate (precum AMG-ul) etc.Si iti dai seama ca testele de circuit sunt facute de catre piloti cu toate asistentele off.Nu mai vorbesc de cele 5 secunde diferenta pe un singur tur.
Partea cu designul e subiectiva, desi recunosc ca sunt modele de Audi ( gen A5) pe care castiga puncte la design in fata bmw-ului ( nu neaparat insa si in cazul RS4 vs M3), iar la capitolul interioare i-as credita pe ei mai aproape de Mercedes decat pe BMW.Iar daca vrei neaparat sa faci comparatie cu Quattroportele, ala oricum e peste toate 3 la un loc ca design.

UNLORD 14-10-09 16:44

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2718270)
Ideea e ca nu numai Mercedes, Lexus si mai ales Audi sunt mai sigure si mai stabile decat BMW-urile la viteze mari dar am constatat personal weekendul trecut cand am fost in vizita in Buc ala idiot de aglomerat ca intr-un Masserati Quattroporte S in care am stat in dreapta la noul dealer Autoitalia fata in fata cu Carrefour Colentina, fiind invitat la ceremonie bla bla, am avut ocazia sa stau in el iar soferul sa conduca exact pe un drum stiut de el cu nu mai putin de 247km/h...IN BUC! Defapt cred ca era vreo iesire, dar in fine...masina aia statea pe strada ca pe sine, tractiunea era incredibila, fara scarturi, porcarii, derapaje tampite, pur si simplu ireprosabil, dusa in rosu de sofer, o experienta de vis.
Tin sa mentionez ca ESP era off...si ca anvelopele spate erau de 285/35, da aderenta mare, dar faptul ca aia sunt in stare sa faca o masina cu motor de Ferrari si cu tractiune care nu te lasa la greu la un pic peste 100.000euro iar BMW M6 e zero la tractiune, ce poate insemna asta?!Si e Masserati Quattroporte S, o masina exclusivista, mult mai frumoasa ca BMW-ul, cu stil si prestanta, sa nu zic ca toti se dadeau din calea masinii, n-am vazut pana acum ca cineva sa se dea la o parte cand vine vreun BMW din urma, BMW n-are respect, n-are exclusivitate. Pe strada exista cazane de BMW-uri la orice colt de strada dar si masini noi, sunt prea multe...Apropo uite ce face un BMW cu spatele pe la munte...si ce comentariu "inteligent" da proprietarul
http://stirileprotv.ro/stiri/social/...de-toamna.html
Din intamplare ti-a trecut vreodata prin minte ca imaginea BMW e patata rau de tot in tara noastra si international si ca la ora actuala nu prea mai primeste respect?Cunosc fani care au preferat un Audi, Lexus, Mercedes, etc decat BMW din cauza "imaginii" cocalaresti ale BMW-urilor, inclusiv ale M-urilor... Iar M este mult mai ieftin decat un RS sau AMG, nu cumva spune ceva despre "calitatea lor"?
Si ce simti tu in BMW diferit in domeniul "senzatiilor" si "sigurantei"?Ca parca M3 e de mii de ori mai asistat ca un C63 sau un RS4, avand cel mai "productiv" procesor din industrie, demonstrand ca BMW-urile sunt ultra asistate acum si chiar nu simti nimic mai mult decat daca te mananca bibilica si tragi stanga de volan maxim si apesi in blana acceleratia ca sa faci derapaje pentru "privitori".

Realizezi ca nu te crede nimeni la ce ai scris tu acolo ...

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2718270)
In orice caz si in domeniul stilului RS si AMG sunt mult peste M. M n-as iesit niciodata in vreun concurs de design sau in vreun test ca fiind cel mai frumos impotriva celor doua, iar imaginea atrage si vinde, mai mult decat orice altceva.

Arata-mi si mie concursurile de design si testele ... ma faci sa rad cat de penibil esti. Iar despre imaginea care atrage si vinde mai mult decat orice altceva, cum iti explici ca M-ul e pe primul loc la vanzari ? Btw, care e rezultatul poll-ului asta (in conditiile in care majoritatea posesorilor de Seat/Skoda/Audi/Vw .. si sunt multi ... ar da voturi RS-ului) ?

UNLORD 14-10-09 16:57

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2706027)
Un LOrd, daca vreodata o sa ajungi sa ai bani sa iti cumperi asemenea masina cred ca nu ar trebui sa te iei nici dupa cousin rudotel, nici dupa site-ul X sau Y ci ar trebui sa faci test drive cu ambele masini si sa o iei pe aia care iti place tie cel mai mult. Voi chiar va cumparati masini dupa ce scrie pe internet sau dupa prejudecati sau cumparati ce va place si ce va face sa va simtiti mai bine?

Pai si daca vreau o masina sh din Germania?

a3ds 14-10-09 17:00

Cand cumperi masina te plimbi cu ea inainte, nu? O iei de la autohaus, te dai cu ea, te duci la alt autohaus, te plimbi cu celalalt model, eu asa fac cel putin. Tu daca preferi sa iti iei masina dupa ce le place altora, problema ta, nu detin eu adevarurile absolute.

AppleOfAutoIndustry 14-10-09 19:20

http://www.germancarblog.com/2009/10...ack-video.html
Cand BMW o sa ajunga la nivelul asta de performanta, design, SUNET, prestanta, exclusivism, calitate si agresivitate atunci are rost sa iti mai zic ceva...

Niciodata BMW nu a fost cel mai bun in nimic, in special la design. Sa iti reamintesc ce face cel mai rapid si cel mai scump si cel mai "exclusivist" BMW din istorie, adica M6?
Convinge-te:https://www.youtube.com/watch?v=1CxgMNAT55g

Teapa...

aleks 14-10-09 19:25

Din păcate nu ai reuşit să depăşeşti problemele de comunicare şi īnţelegere ale complexei industrii auto pe care pretinzi că o cunoşti pānă la ultimul detaliu tehnic, stilistic şi de imagine. Te rog să nu-ţi creezi o altă clonă pentru că va fi inutil.

a3ds 15-10-09 02:14

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2718926)
Teapa...

Quote:

Originally Posted by AppleOfAutoIndustry (Post 2718926)
http://www.germancarblog.com/2009/10...ack-video.html
Cand BMW o sa ajunga la nivelul asta de performanta, design, SUNET, prestanta, exclusivism, calitate si agresivitate atunci are rost sa iti mai zic ceva...

Niciodata BMW nu a fost cel mai bun in nimic, in special la design. Sa iti reamintesc ce face cel mai rapid si cel mai scump si cel mai "exclusivist" BMW din istorie, adica M6?
Convinge-te:https://www.youtube.com/watch?v=1CxgMNAT55g

Teapa...

Diazepam,chiar ca teapa. In primul filmulet, la secunda 29 se vede cum pilotul pierde masina, fuge de cur dupa aia imediat se schimba camera ca sa nu vezi ca in viata reala te faceai praf, foarte stabil R8, nimic de zis. Quattro o sa fie tractiune smechera pe masini cu pretentii sport cand o sa se bata cu porsche 911 turbo si cu nissan gtr.

In al doilea filmulet, cum sa testezi Porsche Carrera S cu M6? M6 nu e masina de circuit, are 500 de kg peste carrera si este alta clasa. Normal ar fi sa compari carrera s cu m3 , dar asta la o emisiune normala despre masini, nu la top gear. Nu sunt maniac bmw, intre m3 si carrera s as alege porsche sincer sa fiu dar hai sa fim seriosi.

blazeyblaze 15-10-09 08:07

1 - ti-ai dat tu seama ca s-a facut praf? eu am fost cu rs-ul in situatii mult mai cumplite si nu am patit nimic....pur si simplu e foarte usor de pus la loc asa ca nu imi inchipui ce criterii ai folosit pentru a realiza ca r8-ul ala "s-a facut praf"....stiu ca nu asta ai scris dar asta lasi de inteles

2 - "n al doilea filmulet, cum sa testezi Porsche Carrera S cu M6? M6 nu e masina de circuit, are 500 de kg peste carrera si este alta clasa."

se ridica niste intrebari aici
1)carrera S e de circuit?
2) daca m6 are approx 1712 kg si 507 cai, iar carrera S are 1495 kg si 355 cai unde e problema?
3) tie ti se pare mai putin corecta comparatia intre un carrera S si un m6 decat intre un porsche carrera turbo (911 turbo) si m6?

iti explic eu foarte clar ce se intampla....porsche, in afara faptului ca are motorul amplasat mult mai inteligent decat bmw-ul, are un power-to-weight ratio mult mai bun decat bmw-ul....respectiv 4,21 fata de 3,37
deci nu vad de unde nemultumirile dumitale si vehementa exprimarii

facts are facts

acum sa vorbim despre M AMG SI RS

UNLORD 15-10-09 12:25

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2718504)
Cand cumperi masina te plimbi cu ea inainte, nu? O iei de la autohaus, te dai cu ea, te duci la alt autohaus, te plimbi cu celalalt model, eu asa fac cel putin. Tu daca preferi sa iti iei masina dupa ce le place altora, problema ta, nu detin eu adevarurile absolute.

Test drive faci la dealer cu masina noua, ala se numeste test drive. In al doilea rand de autohaus-uri ma cam feresc, tu nu ai decat sa mergi la autohausuri. Eu merg intotdeauna la privati sau chiar la masinile rulate vandute de catre firma producatoare. In al treilea rand poate nu ma intereseaza din start performantele diminuate date de greutatea si frecarea unui sistem 4x4, sa nu mai spun ca asta implica un consum mai mare si costuri de intretinere simtitor mai mari. Iar daca in testele facute de cele mai tari publicatii auto, masina respectiva nu s-a comportat stralucit (ba chiar a fost cea mai slaba, cel putin la performante: http://www.caranddriver.com/reviews/...mparison_tests - asta e unul din teste) stiu din start spre ce sa ma orientez. Si bine inteles ca ma plimb cu masina inainte de a o cumpara. Si mai am o intrebare, tu de ce stai pe forumul asta ? Nu ca sa mai auzi niste pareri ? Tu nu citesti reviste/siteruri auto ?

a3ds 15-10-09 15:26

Blazey, am exagerat, nu sunt 500 de kg diferenta, doar vreo ~300 give or take dar repet, m6 nu e masina de circuit si este din alta clasa, e un gt de lux orientat spre confort. Nici Carrera S nu este o masina dedicata de circuit dar este mult diferita de m6, e totusi un 911 adica masina sport suprema, sunt clase diferite de masini Iar 300 de kg pe circuit sunt ceva, oricat ai incerca tu sa negi. Oricum parerea celor de la top gear este 0 pentru mine, nici fastestlaps nu este o icoana sau litera de lege in materie de ales masini si timpi dar macar de acolo nu reiese ca e asa de praf M6-le cum reiese din emisiunea alora de la top gear.Macar pe fastest laps nu pot sa ii acuzi pe piloti decat de incompetenta in condus masini, la top gear intervin chestii comerciale si pareri biased din acelasi motiv. Ce am vrut sa subliniez este un singur lucru anume ca nu mi se pare normal sa compar M6 cu un 911, e ca si cand ai compara pe circuit Bugatti Veyron cu Mc Laren F1, e stupid.

Apropo de Audi R8, am zis ca in viata reala te spulberai cu el daca iti scapa la modul ala in curba si ieseai pe contrasens cu el, think about it, ai vazut ca a pierdut spatele si dupa aia au schimbat camera, nu au aratat cum a redresat-o, de ce oare?Pentru ca a fost destul de nasol momentul zic eu si nu dadea bine la imagine. Desigur, este posibil sa ma insel.

Pe circuit normal ca nu patesti nimic pentru ca esti singur pe drum si nu exista parapeti, copaci etc. Am facut aceste precizari apropo de tractiunea inumana a sistemului quattro care tine masina lipita de asfalt si care prin rahaturile astea sforaitor comerciale a convins multi retarzi ca daca iti iei quattro esti superman si poti sa mergi oricum cu masina ca te scapa din orice situatie, adevarul evident este ca nici Audi nu face masini magice care sfideaza legile fizicii dupa cum se vede clar din filmulet. Asta nu inseamna ca am ceva cu Audi sau cu RS-urile, nu am avut onoarea macar sa merg in asa ceva necum sa conduc.
Oricat ai insista tu ca nu ai patit cu masina ta nimic si bla bla, e normal, esti fan Audi si ai avut RS, eu am comentat ce se intampla in linkul dat de apple, nu contest ca tu esti un mare pilot, mai bun ca ala din filmulet si ca iesi din orice situatie cu RS-ul.

Un lord, nu stiu care e problema ta, daca in mintea ta crezi ca nu poti face test drive decat la masinile noi...ce sa mai zic. E ca tine.
Fereste-te de autohausuri si cumpara de la privati,whatever,chiar nu imi pasa, eu ti-am dat un sfat, e treaba ta ce faci de acum incolo, nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca nu ma intereseaza parerile altora.Iar la cealalta intrebare, da, citesc reviste si siteuri auto dar am ideile mele proprii despre ce vreau de la o masina si ce imi place. Nu sunt lemming, nu am nevoie sa imi spuna un jurnalist ce masina imi place sau ce sa imi cumpar.

UNLORD 15-10-09 15:41

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 2720162)
1 - ti-ai dat tu seama ca s-a facut praf? eu am fost cu rs-ul in situatii mult mai cumplite si nu am patit nimic....pur si simplu e foarte usor de pus la loc asa ca nu imi inchipui ce criterii ai folosit pentru a realiza ca r8-ul ala "s-a facut praf"....stiu ca nu asta ai scris dar asta lasi de inteles

2 - "n al doilea filmulet, cum sa testezi Porsche Carrera S cu M6? M6 nu e masina de circuit, are 500 de kg peste carrera si este alta clasa."

se ridica niste intrebari aici
1)carrera S e de circuit?
2) daca m6 are approx 1712 kg si 507 cai, iar carrera S are 1495 kg si 355 cai unde e problema?
3) tie ti se pare mai putin corecta comparatia intre un carrera S si un m6 decat intre un porsche carrera turbo (911 turbo) si m6?

iti explic eu foarte clar ce se intampla....porsche, in afara faptului ca are motorul amplasat mult mai inteligent decat bmw-ul, are un power-to-weight ratio mult mai bun decat bmw-ul....respectiv 4,21 fata de 3,37
deci nu vad de unde nemultumirile dumitale si vehementa exprimarii

Nu stiu ce ai explicat tu acolo dar mie imi aduce a povesti de adormit copii. Un test facut de Drivers Republic intre M6 si Porsche Turbo si ai sa observi cum sta M6-le pe langa Turbo: https://www.youtube.com/watch?v=n_GK03w2xTM asa ca hai sa nu mai vb din auzite si din calculele de pe hartie.

Iar legat de "inteligenta" amplasarii motorului la BMW ... esti uin pic carcotas, Audi-ul tau il are cumva mai "inteligent" amplasat ?Mai ales ca si-o ia rau pe circuit de la M3, as putea spune ca il cam ingenuncheaza ! La acceleratii sa nu mai spunem (5 secunde diferenta la 150mph, cam mare ecartul...). http://www.caranddriver.com/reviews/..._bmw_m3_page_4 - vezi test sheet pt fiecare in parte. Si sa revin la "inteligenta" ampasarii motorului, poti cumva sa iei 4 oameni intr-un Porsche 911? Adica faptul ca sunt 2 masini diferite si cu meniri diferite de ce nu observa nimeni? Normal ca daca ai 4 locuri, ai din start greutate suplimentara si performanta sacrificata. Si sa iti mai spun ceva, BMW-ul are raportul distributiei pe punti 50:50, pe cand Porschele nu il are, iar asta se poate vedea in competitii gen GT4 unde conteaza f. mult acest lucru.

P.s. Inca niste teste, sa nu spuneti ca si astea sunt manarite:

M3 din nou pe circuit: https://www.youtube.com/watch?v=BKaUm5jNY-Y

Uite M6 versus Nissan GTR pe 800m:
https://www.youtube.com/watch?v=X30yp2qhUgE
https://www.youtube.com/watch?v=ocaRpjxNId8

PS: PDV, iti recomand sa nu te uiti ca sa nu mori si mai tare de oftica !

UNLORD 15-10-09 15:49

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2721244)
Unlord, nu stiu care e problema ta, daca in mintea ta crezi ca nu poti face test drive decat la masinile noi...ce sa mai zic. E ca tine.
Fereste-te de autohausuri si cumpara de la privati,whatever,chiar nu imi pasa, eu ti-am dat un sfat, e treaba ta ce faci de acum incolo, nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca nu ma intereseaza parerile altora.Iar la cealalta intrebare, da, citesc reviste si siteuri auto dar am ideile mele proprii despre ce vreau de la o masina si ce imi place. Nu sunt lemming, nu am nevoie sa imi spuna un jurnalist ce masina imi place sau ce sa imi cumpar.

Pai si eu am ideile mele despre masini, ti-am si scris mai sus cam ce vreau sau nu vreau de la o masina dar nu poti sa imi spui ca nu conteaza si ce mai scriu jurnalistii auto ce conduc milioane de masini si zic eu ca pot avea o parere mai buna decat a mea sau a ta, niste muritori de rand care cumparam o masina, odata la cativa ani. Iar de testat, fii sigur ca le testez inainte...si tin cont si de parerea jurnalistilor. Si inca o "parere" o mai au uneori si banii de care dispui dar in fine discutia e lunga ... oricum merci de sfaturi!

a3ds 15-10-09 15:56

Man, nu ai idee cat lobby se face si cati bani negri se dau la emisiunile care prezinta masini. Eu nu am DELOC incredere in Top Gear sau orice emisiune similara tocmai din cauza asta, banii vorbesc in ele mai mult decat ingineria si asta e de inteles, toti vor sa isi vanda produsele prin orice mijloace.

Also, eu nu sunt pilot ca sa imi pot conduce masina la limita si nu am nici unde pentru ca nu am circuit la dispozitie sa ies cu masina pe el, deci asta e ultimul motiv pentru care imi cumpar o masina, circuitul. Astia tot insista cu circuite cu plm cand de fapt 99% dintre oameni isi cumpara masini din cu totul alte motive. Banii bineinteles ca sunt factorul determinant in alegerea unei masini dar cand vorbim de RS si M si AMG noi deja e clar ca banii nu prea sunt o problema. Chiar si alea vechi, chit ca dai putin pe ele la achizitie costa destul de serios intretinerea, trebuie sa ai portofelul destul de gros ca sa tii pe drum asa ceva.

E putin offtopic dar da cu geana pe articolul asta:

http://schimbarea.blogspot.com/2007/...in-consum.html

SEBASTIAN 15-10-09 16:34

ala e un mare show, o emisiune de divertisment auto, nu emite certificate de omologare

blazeyblaze 15-10-09 16:45

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2721281)
Nu stiu ce ai explicat tu acolo dar mie imi aduce a povesti de adormit copii. Un test facut de Drivers Republic intre M6 si Porsche Turbo si ai sa observi cum sta M6-le pe langa Turbo: https://www.youtube.com/watch?v=n_GK03w2xTM asa ca hai sa nu mai vb din auzite si din calculele de pe hartie.

Iar legat de "inteligenta" amplasarii motorului la BMW ... esti uin pic carcotas, Audi-ul tau il are cumva mai "inteligent" amplasat ?Mai ales ca si-o ia rau pe circuit de la M3, as putea spune ca il cam ingenuncheaza ! La acceleratii sa nu mai spunem (5 secunde diferenta la 150mph, cam mare ecartul...). http://www.caranddriver.com/reviews/..._bmw_m3_page_4 - vezi test sheet pt fiecare in parte. Si sa revin la "inteligenta" ampasarii motorului, poti cumva sa iei 4 oameni intr-un Porsche 911? Adica faptul ca sunt 2 masini diferite si cu meniri diferite de ce nu observa nimeni? Normal ca daca ai 4 locuri, ai din start greutate suplimentara si performanta sacrificata. Si sa iti mai spun ceva, BMW-ul are raportul distributiei pe punti 50:50, pe cand Porschele nu il are, iar asta se poate vedea in competitii gen GT4 unde conteaza f. mult acest lucru.

P.s. Inca niste teste, sa nu spuneti ca si astea sunt manarite:

M3 din nou pe circuit: https://www.youtube.com/watch?v=BKaUm5jNY-Y

Uite M6 versus Nissan GTR pe 800m:
https://www.youtube.com/watch?v=X30yp2qhUgE
https://www.youtube.com/watch?v=ocaRpjxNId8

PS: PDV, iti recomand sa nu te uiti ca sa nu mori si mai tare de oftica !

esti mult prea infocat
eu am avut si m si rs...sunt in continuare fan M pentru agresivitate si RS pentru exactitate

simplu scurt si la obiect

cat despre inteligenta amplasarii motorului....vorbeam doar de exemplul in cauza....imi ofeream parerea vis-a-vis de versusul din film....carrera vs m6
in rest mi se rupe baschetu de tot...am avut rs....am avut m....cu cauciucuri de iarna la m abia ma miscam prin oras, in schimb cu rs-ul urcam la cota 1400 fara probleme...asa ca imi convine sa imi iau bataie de la un m (ceea ce am si patit , m3 fiind in cauza) dar sa pot sa imi folosesc masina tot timpul la capacitati maxime

_anaconda_ 15-10-09 16:54

Vad ca puneti filme doar cu M3 unde Audi nici nu are masina in comparatie care sa se produca, cu M5 de ce nu va inghesuiti ? Sau faptul ca RS6 4x4 il lasa pe afara va deranjeaza ? :lol:.

Cate informatii "pline de acuratete" au fost postate pe paginile trecute...ramai masca. De la filmuletele alea fantoma care aratau superioritatea X-Drive pana la afirmatii gen BMW folosea 4x4 inainte ca Audi sa apara. Avand in vedere ca Audi a sarbatorit 100 de ani recent in timp ce BMW a sarbatorit 80 de ani imi dau seama cum ei inca foloseau 4x4 inainte ca Audi sa existe :lol:. Multumim pentru informatii de calitate, continuati, e amuzant. La fel si cu Quattro pe masini sport cand o sa se ia la tranta cu 911 Turbo. Pai R8 V10 FSI ce face ? Nu se distreaza cu el ? Sau Gallardo LP560 care este foarte similar.

SEBASTIAN 15-10-09 16:55

CSL ...

_anaconda_ 15-10-09 16:57

CSL e masina de circuit orientata clar pentru asta deci nu are nicio legatura cu RS4 sau RS6 care sunt masini normale. Cand o sa vezi versiuni hardcore gen CSL de la Audi atunci sa le compari. Dovada ca NU au legatura este faptul ca si M3 E92 ia bataie de la E46 CSL. Ce sa intelegem din asta ? Ca E92 este o masina slaba si BMW a luat-o inapoi daca ia bataie de la generatia trecuta ? Sau ca e aiurea sa faci comparatii de genu' ? Hmm...greu de gasit raspunsul. Cand ai cauciucuri exclusiv pentru asfalt uscat, semi slick-uri, dotari ioc in mare parte, suspensie setata in asa fel incat daca treci peste o moneda iti dai seama daca a fost cap sau pajura si alte chestii setate fix pentru circuit e NORMAL ca bati o masina buna la toate care nu e track car. Cat de greu e sa iti dai seama de asta ?

xxdadixx 15-10-09 20:28

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2721485)
CSL e masina de circuit orientata clar pentru .... dotari ioc in mare parte,

Majoritatea CSL-urilor puse la vanzare au xenon, 4 geamuri electrice, cd-player, bancheta spate rabatabila asimetric. Toate au climatronic .E doar o versiune mai dopata si mai usoara a M3-ului E46 si nu vad de ce nu ar putea fi folosita ca masina de zi cu zi si mi-e greu sa cred ca toate CSL-urile scoase la vanzare au km facuti pe circuit.

HoricutzWSR 15-10-09 20:44

sa bata RS4`le cu motor 4.0 aspirat un M3 E92...now that`s justice!

singurii care au dreptate deplina sunt dupa cum e mentionat si in paginile precedente fostii/actualii proprietari ai marcilor in cauza...restu cu gura mare, doar drojdie...

_anaconda_ 15-10-09 20:55

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2722120)
Majoritatea CSL-urilor puse la vanzare au xenon, 4 geamuri electrice, cd-player, bancheta spate rabatabila asimetric. Toate au climatronic .E doar o versiune mai dopata si mai usoara a M3-ului E46 si nu vad de ce nu ar putea fi folosita ca masina de zi cu zi si mi-e greu sa cred ca toate CSL-urile scoase la vanzare au km facuti pe circuit.

Astea sunt dotari elementare. Un M3 normal cu optionale destule (cum probabil sunt majoritatea) nu se rezuma la 4 geamuri electrice, CD player si servo, dotari care le are si un Logan. Tocmai, e mai usoara, lucru obtinut si prin renuntarea la anumite chestii inutile. Aceeasi politica este aplicata si la unele Porsche-uri orientate spre circuit (nici macar logo-ul din fata nu este din acelasi material, este un fel de sticker subtire care mai salveaza cate ceva :D). Faptul ca proprietarii l-au avut dar nu l-au folosit unde exceleaza el este partea a doua. Referitor la masina de zi cu zi..tare imi e greu sa cred. Sa trecem peste setarea suspensiei dar ajungem la cauciucuri. Conform unui fost proprietar de M3 el de abia se tara prin oras cu cauciucuri de IARNA nu semi slick-uri...so...o mare parte din an ai fi penalizat. Cel mai elocvent exemplu este sa te uiti peste dotarile standard ale unui M3 normal si ale unui CSL care nu are CD Player, geamuri electrice si multe altele, este stripped out aproape la maxim. Pana si fundul portbagajului este din un fel de carton. Multi care si le-au luat au adaugat optionale dar asta mai penalizeaza performanta, partea a doua este ca de obicei exemplarele trimise pentru a fi testate si implicit a posta timpi erau troaca pentru a fi cat mai rapide. Cand lumea se uita la niste date pe circuit vede ce este mai bun din masina aia fara sa fie ingreunata la loc (cel putin intr-o anumita masura) de optionale pe care si le aleg unii. E drept ca pe strada 99% din soferi nu ar simti diferenta aia de greutate.

E clar ca undeva s-au facut compromisuri din moment ce E46 CSL este mai rapid ca E92 M3. Daca nu erau compromisuri cu siguranta E92 (care e o masina relativ normala, fara sa se exagereze pe undeva si sa fie track car) era MULT mai rapid, dar nu s-a putut dovada ca e mai lent. Nu poti sa le ai pe toate, ceva trebuie sacrificat totdeauna. O masina luxoasa si confortabila nu o sa exceleze pe circuit, o sa aiba ruliu pe viraje, performantele nu o sa fie de top, feelingul probabil o sa fie afectat etc. Una foarte performanta pe circuit clar nu o sa fie foarte confortabila din cauza profilului cauciucurilor, dotari, setarea suspensiei si altele. Greu sa impaci si capra si varza.

UNLORD 16-10-09 17:34

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2722220)
Astea sunt dotari elementare. Un M3 normal cu optionale destule (cum probabil sunt majoritatea) nu se rezuma la 4 geamuri electrice, CD player si servo, dotari care le are si un Logan. Tocmai, e mai usoara, lucru obtinut si prin renuntarea la anumite chestii inutile. Aceeasi politica este aplicata si la unele Porsche-uri orientate spre circuit (nici macar logo-ul din fata nu este din acelasi material, este un fel de sticker subtire care mai salveaza cate ceva :D). Faptul ca proprietarii l-au avut dar nu l-au folosit unde exceleaza el este partea a doua. Referitor la masina de zi cu zi..tare imi e greu sa cred. Sa trecem peste setarea suspensiei dar ajungem la cauciucuri. Conform unui fost proprietar de M3 el de abia se tara prin oras cu cauciucuri de IARNA nu semi slick-uri...so...o mare parte din an ai fi penalizat. Cel mai elocvent exemplu este sa te uiti peste dotarile standard ale unui M3 normal si ale unui CSL care nu are CD Player, geamuri electrice si multe altele, este stripped out aproape la maxim. Pana si fundul portbagajului este din un fel de carton. Multi care si le-au luat au adaugat optionale dar asta mai penalizeaza performanta, partea a doua este ca de obicei exemplarele trimise pentru a fi testate si implicit a posta timpi erau troaca pentru a fi cat mai rapide. Cand lumea se uita la niste date pe circuit vede ce este mai bun din masina aia fara sa fie ingreunata la loc (cel putin intr-o anumita masura) de optionale pe care si le aleg unii. E drept ca pe strada 99% din soferi nu ar simti diferenta aia de greutate.

E clar ca undeva s-au facut compromisuri din moment ce E46 CSL este mai rapid ca E92 M3. Daca nu erau compromisuri cu siguranta E92 (care e o masina relativ normala, fara sa se exagereze pe undeva si sa fie track car) era MULT mai rapid, dar nu s-a putut dovada ca e mai lent. Nu poti sa le ai pe toate, ceva trebuie sacrificat totdeauna. O masina luxoasa si confortabila nu o sa exceleze pe circuit, o sa aiba ruliu pe viraje, performantele nu o sa fie de top, feelingul probabil o sa fie afectat etc. Una foarte performanta pe circuit clar nu o sa fie foarte confortabila din cauza profilului cauciucurilor, dotari, setarea suspensiei si altele. Greu sa impaci si capra si varza.

In primul rand daca tot vorbeai de RS6, am posta un filmulet tot pe acest tread in care M3 E90 Sedan era mai rapid decat RS6-le pe un circuit umed. Cred ca iti mai amintesti si tu ... In al doilea rand CSL-ul E46 a fost intradevar o masina eminamente pt circuit, avea sub 1400 de kg si e si in ziua de azi f. performanata si se pare ca e mai rapida decat M3 E92, doar ca BMW are in teste versiunea CSL a M3-ului actual: http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=311551 . Si se zvoneste ca ava avea 470 de hp si cel putin 100 de kg in minus. Adica un posibil concurent pt R8 v10, asta doar din punct de vedere al performantelor.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2722120)

Cand iti comandai CSL-ul, el venea standard fara nicio optionala (de la geamuri pana la clima, toate erau scoase). Iar daca vreai optionale, scoateai bani din buzunar. Plafonul portbagajului e facut din carton iar ca fapt divers venea cu semi-slickuri pt care BMW recomanda sa nu depasesti 50 km/h pe carosabil ud. Si ca alt fapt divers, ma gandesc sa imi cumpar unul dar deocamdata sunt inca f. scumpe. :)

CLM_Audi 17-10-09 15:57

Reiau acest post fiindca nu a fost discutat
Quote:

Originally Posted by CLM_Audi (Post 2698740)
off-topic la ce se discuta aici:

TT-RS-------------SLK-55-AMG---Z4-sDrive-35i----Z4-M(2003 parca)
2.5 {L5} Turbo-----5.5 {V8} ------3.0 {6L} Twinturbo-----3.2 {6L}
340/5400----------360/5750------306/6400------------343/7900 [HP/rpm]
450/1600----------510/4000------400/2750------------365/4900 [Nm/rpm]
4.6 s--------------4.9 s----------5.2 s-----------------5.0 s [0-100 km/h]
9.2 %-------------12.0 %--------9.4 %----------------12.1 % [consum mixt]
48 k---------------72 k-----------39 k-----------------50 k [pret. mii euro]

surse: auto-bild.ro mercedes-benz.ro top-gear.com automol.ro bmw.ro audi.ro

La Z4 am pus doua versiuni: actualul Z4 care exista pe site, cu cea mai tare motorizare si fostul Z4M pentru a putea compara modelele prin ceea ce ofera producatorii la ora actuala, respectiv pentru a avea un M de comparatie. Am luat aceste modele in comparatie fiindca sunt din aceeasi clasa. nu am postat dimensiunile ext fiindca sunt identice, la fel viteza maxima de 250 limitata este valabila la toate inafara de Z4-35i la care este 242km/h.

TT vine cu cel mai mic motor, 2.5 {L5} si scoate cu 20CP mai putin decat 5.5{V8} al lui Mercedes, la turatii apropiate. Z4M scoate acelasi nr de cai ca si TT-RS la 7900r/m si asta din 6 cilindri si motor tot mai mare. La cuplu castiga tot Audi, ba chiar in ture mult mai joase. La 0-100 cel mai bun timp il scoate Audi. (Sper ca nu voi fi banat daca am pus un post in care castiga Audi) Daca senzatia incepe pe la 200km/h cum ziceti (si intr-o oarecare masura sunt de acord) nu inteleg de ce producatorii dau mereu timpii de la 0-100. Cam depasit sa zicem, mai ales pt masini sport. La ce motoare si masini se fabrica in prezent ar trebui timpii masurati si a viteze mai mari. Consumul nu este un aspect important la masini sport, in opinia mea. TT vine cu cel mai mic consum. Pret: la Audi mai mic decat Mercedes.
Ce nu inteleg eu: la toate modelele MB vine cu motorizari f mari ca sa scoata aceeasi putere cu a celorlalti doi producatori. Z4M totusi este mai vechi cu vreo 6 ani (poate ma insel, nu imi sariti in cap) decat TT-RS. Sunt convins ca urmeaza ceva tare si din partea bmw ca raspuns la TT-RS.

La fel si in cazul RS4 cu noul M3... RS4 s-a produs in 2006. clar ca M3 nou domina RS4, dar nu categoric. La lansare RS4 era peste E46, apoi a venit E90 putin peste RS4. Totusi dominatia nu a fost una categorica incat sa spunem ca RS4 a fost facut praf. Sunt de fapt legile ciclurilor de productie. Concurenta niciodata nu va scoate ceva mai slab, mai ales daca exista 1-2 ani diferenta. Un nou RS4 sau poate un viitor RS5 in aceasta clasa ar schimba lucrurile sunt convins. Cu actualul model M3 domina bmw, fiindca RS4 e de generatie mai veche, dar repet nu categoric incat sa putem spune ca Audi a fost facut muci. Tot in aceasta clasa, ce au scos bmw si Audi din motoare de 4.0 sau 4.2, MB nu a reusit decat din 6.2 litri.

In clasa mare, RS6 domina M5 si E-AMG, clar. Un RS6 trecut pe la MTM rupe stilul, parerea mea.

In clasa compacta nu exista RS, AMG sau M, insa Audi au anuntat RS3. Astazi am gasit o stire pe Auto.ro cum ca si bmw vine cu M1 din urma.

Testul celor de la fifth gear:
https://www.youtube.com/watch?v=ultwFlD9b3A (vedeti ca este filmulet continuare)
-Demaraj linie dreapta: castiga Audi (quattro)
-Drift: bmw nota 10, Audi nota 7
-Circuit: castiga Audi
Totusi in aceste teste depinde reactia soferului, si mult alte chestii. Nu este relevant un singur film. Cand insa din 10 filme, o masina castiga doar intr-unul, atunci e clar. Valabil pentru toate comparatiile. Filmulete pro sau contra unui lucru se gasesc.

Referitor la subvirare, se pare ca din cauza tractiunii si pe fata, ar exista aceasta problema insa la modelele pe care nu a fost EDL sau Haldex, eu asa stiu. In filmulet (https://www.youtube.com/watch?v=-4xe48RC924) RS4 depaseste in curba M3-ul, deci...

Referitor la design: il consider relevant pentru un versus Audi, bmw, MB, dar nu pentru un versus al masinilor sport, unde se urmareste performanta. Finisajele interioare la aceste modele au importanta in masura in care influenteaza condusul, atat.

Cat despre sfanta treime a automobilelor germane, este clar ca un posesor de bmw isi va sustine M-ul, unul de Audi RS-ul, iar unul de Merts va sustine AMG. Ok pana aici. As vrea insa parerea celor neutri celor 3 marci, desi la auzirea numelui multi ar spune bmw cand vorbim de masini sportive. A... sa nu uit: este un topic al posesorilor celor 3 modele? Daca nu te-ai urcat intr-unul nu ai voie sa postezi?

babau88 17-10-09 16:13

In filmulet (https://www.youtube.com/watch?v=-4xe48RC924) RS4 depaseste in curba M3-ul, deci...

in filmuletz este vb de rs4 vs M3 E46 ... dar fie cum zici u ! ai dreptate ! Pana la urma toate sunt bune , dar asta nu inseamna ca una din ele este de c***t (cum spun altzi)... deci sunt egale nu domina niciuna !! exista 8346568 de filmuletze in care unul iese castigator,apoi celalalt si vesnic aceasi problema..

CLM_Audi 17-10-09 16:17

da, pai RS4 a fost lansat dupa E46. E clar ca lucrurile au evoluat intre timp si pentru bmw

_anaconda_ 17-10-09 16:51

Quote:

Originally Posted by CLM_Audi (Post 2726801)
...

Tu uiti un aspect important.

1) TT-RS e turbo, Z4M e aspirat de turatie, MB e aspirat fara turbo si fara sa aiba nevoie de 8000RPM ca sa scoata putere. De aia au nevoie de cilindree ca sa scoata CP, fiecare cu politica lor.

2) Situatie identica si la RS4/M3/C63. RS4/M3 sunt aspirate de turatie in timp ce C63 AMG e aspirat "normal", de aia ii trebuie cilindree mare ca sa scoata caii putere dar la capitolul motor eu il vad invingator. De ce ?

Pai unu la mana e detuned, varianta normala de 6200 V8 AMG are 500+ CP in timp ce asta e lasata mai moale intentionat pe la 450. Doi la mana acest motor e mai usor ca ala de pe M3/RS4 cu toate ca are inca 2000CMC in plus. De asta ce zici ? Cu ce ma incalzeste ca RS4/M3 au 100cp/litru deci 400+CP la 4000CMC daca motorul lor este mai greu ca unul de 6000CMC AMG care are cu 50% mai mult cuplu ? E pointless.

CLM_Audi 17-10-09 17:36

mersi de lamuriri. asa este, fiecare producator cu politica lui in ceea ce priveste turbo/aspirate. se pare insa ca turbo aduce performanta clara unui motor, vorbesc cel putin de Audi unde se vede clar la RS6 cu bi-turbo... de ce nu pun toti turbo?

a3ds 17-10-09 17:41

Pai nu vezi ca si BMW a inceput sa renunte la aspirate si anunta turbo pentru urmatoarele M-uri? Evident ca tehnologia a evoluat si turbo este viitorul. AMG folosesc supra alimentarea de mult, numai BMW a ramas in urma cu aspiratele dar se pare ca si-au dat seama ca nu mai merge asa chit ca s-au tinut bine cu aspiratele lor de turatie dupa turbo/compresoare. Imi place ce ai postat CLM, decent si fara fanatisme, este evident ca nici unul nu "sterge pe jos cu competitia", tot timpul e o concurenta intre cei 3 si din asta profita consumatorii.

CLM_Audi 17-10-09 17:52

revista autobild nr 18:
Chiar daca viitoare serie 5 nu va fi disponibila in showroom-uri mai devreme de primavara 2010, a fost surprinsa foto viitoarea versiune M5 care va fi lansata un an mai tarziu (pfuu deci asta inseamna 2011, cred ca pana atunci nici Audi nu se chinuie sa scoata RS6 mai nou). Noutatea este motorul V8 bi-turbo, 4.4 litri, 555cp de pe X6M si X5M care va inlocui V10 de 5.0.
Cutia cu 7 tr. va fi inlocuita cu 8 trepte su dublu-ambreiaj.

Deci cand iese asta, o sa le dea batai de cap celor de la Audi.
Chiar sunt curios ce va face RS5 cu concurenta, fiindca din cate stiu este anuntat cu motorizarea lui RS6, care deocamdata e competitiva pt clasa ei. RS5 se pare ca va fi lansat la unul din saloanele de anul viitor, posibil Geneva

SEBASTIAN 17-10-09 18:04

foarte elocventa lamurirea adusa tuturor iubitorilor emblematici

adrian78bmw 17-10-09 18:05

Quote:

Originally Posted by CLM_Audi (Post 2727069)
revista autobild nr 18:
Chiar daca viitoare serie 5 nu va fi disponibila in showroom-uri mai devreme de primavara 2010, a fost surprinsa foto viitoarea versiune M5 care va fi lansata un an mai tarziu (pfuu deci asta inseamna 2011, cred ca pana atunci nici Audi nu se chinuie sa scoata RS6 mai nou). Noutatea este motorul V8 bi-turbo, 4.4 litri, 555cp de pe X6M si X5M care va inlocui V10 de 5.0.
Cutia cu 7 tr. va fi inlocuita cu 8 trepte su dublu-ambreiaj.

Deci cand iese asta, o sa le dea batai de cap celor de la Audi.
Chiar sunt curios ce va face RS5 cu concurenta, fiindca din cate stiu este anuntat cu motorizarea lui RS6, care deocamdata e competitiva pt clasa ei. RS5 se pare ca va fi lansat la unul din saloanele de anul viitor, posibil Geneva

eu zic ca va avea mai mult de 555cp undeva la 570-600cp ..
nu cred ca se va folosi pe platforma de B8 motoare v10 de pe RS6 doar viitorul S8 va utiliza v10 de 5.2 de pe R8 V10..politica de downsize va continua viitorul SLK AMG va avea V6 de 3.6l si 480cp iar urmatorul M3 3L Biturbo..Se va pune mai mult accent pe reducerea greutatii si consumului de combustibil implicit reducerea noxelor de CO2
Since Audi postponed a number of their new product launches, thanks to the global recession, the RS 5 has had to bide its time and clock up extra test miles. Hopefully that makes it an even sharper road hog than originally planned.

Under the bonnet lurks a rumoured 330kW (449hp) of power from a 4.2-litre V8 engine. It would be placed under the care of quattro AWD and a standard 6-speed manual or a 7-speed R Tronic. As with recent versions of quattro most torque should head rearwards under certain driving conditions.

The RS 5 will debut at an international motor show within the next few months, with first sales scheduled for July 2010.

All times are GMT +2. The time now is 19:37.

- Copyright 2026 4Tuning