Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

timitza09 02-03-11 16:09

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Sa inteleg ca Trabantu' este 1/18?...Este foarte simplu!;)

Materiale necesare:Spray argintiu lucios ,flacon consumat de Paracetamol(sau alte pastile) un adeziv bun(poxipol transparent-in niciun caz Superglue-),o foarfeca/cutter!

Partea din flacon in care a fost pastila o decupezi cu multa grija pentru toate cele 4 roti(trebuie sa fie uniform taiate);apoi le pui pe un suport(ceva care sa le tina distantate de sol si sa fie ridicate) si le vopsesti cu grija!Dupa ce sau uscat le poti lipi pe capacul rotilor cu Poxipol transparent!Operatunea este foarte simpla si nu cred ca dureaza mai mult de 45-60 de minute,in functie de vopsea si timpul de uscare!;):twisted:

bogdan2001 02-03-11 18:05

merci dar ma refeream la niste capace universale adica pentru orice masina si ma gandeam cum sa fac niste capace cu emblema trabant .

timitza09 02-03-11 18:42

Redimensionezi emblema Trabant in corel si ii dai print pe a4 autocolant!Succes:oops:

p_bogdan_9 06-03-11 12:26

Daca vreau sa vobsesc bordul la o macheta cum acopar unele detali Ex:casetofon , navigatie etc. ? pentru ca,cu banda nu reusesc.:oops:

alynex 06-03-11 12:30

Scotch de hartie.E mai subtire si nu se intinde ca banda.

_Cox_ 10-03-11 18:08

Quote:

Originally Posted by p_bogdan_9 (Post 4146577)
Daca vreau sa vobsesc bordul la o macheta cum acopar unele detali Ex:casetofon , navigatie etc. ? pentru ca,cu banda nu reusesc.:oops:

Sau vaselina acoperi acolo unde nu vrei sa ajunga vopseaua si dupa ce termini de vopsit, o stergi.

bmwh548 10-03-11 19:33

Asta cred ca e cea mai tare duma pe care am citit-o recent.

FED express 10-03-11 19:42

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 4159093)
Sau vaselina acoperi acolo unde nu vrei sa ajunga vopseaua si dupa ce termini de vopsit, o stergi.

poti argumenta? cu ceva poze de ex.

livicu 10-03-11 20:38

in teorie ar trebui sa functioneze treaba asta cu vaselina, pt ca se creaza un strat ''flexibil'' pe care se depune vopseau ... numai ca in practica este posibil sa fie afectata de diluantul din vopsea. nu am incercat treaba asta.

bmwh548 10-03-11 21:00

Sa vad eu cine reuseste sa intinda vaselina perfect drept la margini ca sa nu iasa dealuri si campii pe acolo. E cativa lei o banda pentru mascare, decat sa faci ceva la misto mai bine stai linistit.

2010 10-03-11 21:17

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 4159093)

Cu vaselina te poti da in alte zone..:lol::lol:

_Cox_ 10-03-11 21:22

Da foarte funny, daca nu stiti nu vorbiti va rog eu..
Ce poze sa-ti dau incearca si o sa vezi daca functioneaza sau nu.
Intreba-ti vopsitorii de aceasta metoda sa vedeti ce spun ;)

aokimare 11-03-11 17:27

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 4159712)
Da foarte funny, daca nu stiti nu vorbiti va rog eu..
Ce poze sa-ti dau incearca si o sa vezi daca functioneaza sau nu.
Intreba-ti vopsitorii de aceasta metoda sa vedeti ce spun ;)

e o metoda folosita destul de des...ce e drept - nu poti obtine margini perfecte...dar in rest e ok

aokimare 11-03-11 17:39

3 Attachment(s)
Cred ca fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu sistemul de directie folosit de burago(sau alti producatori) la scara 1:24, si anume faptul ca bara directiei si piesa pe care sta roata(fuzeta) sunt intr-una, adica turnate impreuna..

cand miscam directia - partea cale leaga cele 2 piese (care e mai subtire) flexeaza, se indoaie odata cu pivotarea rotilor...si bineinteles la un moment dat se rupe...

Eu am avut aceasta problema la un MINI 1:24 care e destul de mic ca dimensiuni si piesele respective sunt minuscule...
Iata rezolvarea..
In fuzeta am dat o gaura cu un burghiu de 0,5 - 0,7 mm

Apoi am luat un ac de gamalie pe care l-am trecut prin gaura si l-am indoit in asa fel incat gamalia sa nu-l lase sa iasa.

Apoi partea cealalta am bagat-o axial in bara de directie intr-o gaura facuta in prealabil...(cu burghiu sau cu un alt ac incalzit)

Daca nu sta se poate folosi o picatura de lipici..

am facut ceva poze..sper sa intelegeti cum sta treaba...functioneaza perfect..in prima poza se vede diferenta - o parte e originala, cealalta reparata (piesele din poza sunt de la alta macheta..nu mai stiu care)

timitza09 11-03-11 19:43

Arata bine din punct de vedere estetic si se pare ca si functinal!Interesanta metoda si chiar utila! Felicitari !

icecubxx 12-03-11 23:19

salut am si eu 4 intrebari:
1.de unde as putea sa fac rost de o vopsea negru mat
2.cum pun folie pe geamuri si de unde fac rost
3. cum vopsesc jantele?
3. cum fac trapa ?

poate ca ai / ati scris in tutorialele din urma dar din nefericire nu prea am timp sa citesc 63 de pagini
multumesc anticipat:oops:

2010 13-03-11 02:42

Quote:

Originally Posted by icecubxx (Post 4164849)
salut am si eu 4 intrebari:
1.de unde as putea sa fac rost de o vopsea negru mat
2.cum pun folie pe geamuri si de unde fac rost
3. cum vopsesc jantele?
3. cum fac trapa ?

poate ca ai / ati scris in tutorialele din urma dar din nefericire nu prea am timp sa citesc 63 de pagini
multumesc anticipat:oops:

In incinta Promenada Mall este un magazin de jucarii unde gasesti vopsele Revell
In targ la Rusi gasesti folie auto
Cu spray pe care il cumperi tot din targ sau magazine auto

icecubxx 13-03-11 13:38

mersi da in legatura cu trapa?cum fac?

2010 13-03-11 21:52

Quote:

Originally Posted by icecubxx (Post 4165948)
mersi da in legatura cu trapa?cum fac?

Am evitat sa dau un sfat..nu am habar dar cu siguranta sunt baieti care se pricep si te pot ajuta!!

db_85_amd 18-03-11 16:50

BMW Z8,facut de Revell

8 Attachment(s)
am primit cadou de la cineva acest bmw z8,facut de revell...
intrebarea mea,unde gasesc kitul de lipiciuri si vopsele pt el?
ca in instructiuni arata ca treb vopsite piesele(jante,etriere,grile,manere etc,chiar is tapiseria) plus ca multe piese tr lipite,asa cum zice in prospect
sau ce vopsea recomandati si lipici pt ca sa o asamblez?

daca as lua cateva creioane dalea de vopsea corectoare din carrfour ar fi ok?

bmwh548 18-03-11 22:02

Atat adeziv cat si vopsele poti lua de la Revell. Vei avea nevoie si de niste pensule/pensoane de dimensiuni diferite (trebuie sa mergi sa le iei live de la magazine cu articole pentru pictura).

PS: pentru ca probabil va fi prima si ultima macheta de acest tip si nu vei vrea sa investesti in aerograf+compresor iti recomand sa cumperi vopseaua si lacul pentru caroserie la spray. Nu vei reusi niciodata sa vopsesti caroseria satisfacator folosind pensonul.

Racer21 28-03-11 20:59

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4180819)
Atat adeziv cat si vopsele poti lua de la Revell. Vei avea nevoie si de niste pensule/pensoane de dimensiuni diferite (trebuie sa mergi sa le iei live de la magazine cu articole pentru pictura).

PS: pentru ca probabil va fi prima si ultima macheta de acest tip si nu vei vrea sa investesti in aerograf+compresor iti recomand sa cumperi vopseaua si lacul pentru caroserie la spray. Nu vei reusi niciodata sa vopsesti caroseria satisfacator folosind pensonul.

Ca veni vorba de Revell. Am pus ochii mai demult pe cateva Ferrari 1/24 de la ei (360 modena, california) , bineinteles la preturi tipice Revell (90-100 ron) si tot ma gandeam daca sa strang niste banuti si sa le cumpar candva. Din ce ai spus, sa inteleg ca trebuie muncit la greu ca sa iasa ceva cat de cat acceptabil ? Ma refer la asamblat, ca de vopsit nici nu vreau sa ma gandesc ce complicat e .. :sad:

Intreb pentru ca, din ce am vazut in pozele cu instructiunile de montare, e foarte greu sa inteleg ceva, cel putin la prima vedere.

bmwh548 28-03-11 21:14

Instructiunile par complicate cand te uiti pe net, dar daca ai in fata si ramele cu piese devine mult mai simplu sa iti dai seama ce si cum.
E mult de munca la kituri, dar daca e un kit de calitate e o placere sa le lucrezi din cauza nivelului de detaliere. Piesele trebuie vopsite una cate una dupa ce le decupezi de pe rame si le debavurezi, trebuie atentie la cum le lipesti si la ce adezivi folosesti... La sfarsit ai satisfactia unui motor realist, nu placile penibile pe care le vezi de obicei la producatorii gen Maisto; prizele de aer desi nu sunt intotdeauna decupate sunt lucrate mult mai fin; suspensia e realista... Merita cu varf si indesat kiturile din plastic, mai ales daca iti place sa lucrezi si te atrage scara asta.

Racer21 29-03-11 13:54

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4207742)
Instructiunile par complicate cand te uiti pe net, dar daca ai in fata si ramele cu piese devine mult mai simplu sa iti dai seama ce si cum.
E mult de munca la kituri, dar daca e un kit de calitate e o placere sa le lucrezi din cauza nivelului de detaliere. Piesele trebuie vopsite una cate una dupa ce le decupezi de pe rame si le debavurezi, trebuie atentie la cum le lipesti si la ce adezivi folosesti... La sfarsit ai satisfactia unui motor realist, nu placile penibile pe care le vezi de obicei la producatorii gen Maisto; prizele de aer desi nu sunt intotdeauna decupate sunt lucrate mult mai fin; suspensia e realista... Merita cu varf si indesat kiturile din plastic, mai ales daca iti place sa lucrezi si te atrage scara asta.

Mersi de explicatii. Cine stie, poate in viitor o sa incerc ceva ..

dumitrumihai 19-04-11 15:15

Salut...vreau si eu sa pun niste roti de Maisto pe Bburago.Cum pot proceda sa le adaptez?

dumitrumihai 21-04-11 08:11

Quote:

Originally Posted by dumitrumihai (Post 4268530)
Salut...vreau si eu sa pun niste roti de Maisto pe Bburago.Cum pot proceda sa le adaptez?

Ma poate ajuta cineva?

FED express 21-04-11 08:17

Quote:

Originally Posted by dumitrumihai (Post 4272689)
Ma poate ajuta cineva?

in primul rand, ar trebui sa pui niste poze.sa vedem ce si cum...:wink:

dumitrumihai 21-04-11 09:37

2 Attachment(s)
Axul de Bburago (poza 1) este subtire
Roata de Maisto are acel orificiu gros(poza 2)

Cum pot face sa le adaptez?

Scuzati calitatea pozelor...facute cu Sony Ericsson W205

bmwh548 21-04-11 18:31

Sacrifici un set de jante Bburago de la care tai centrul (fix bucata in care intra axul) si le lipesti in interiorul jantelor Maisto. In felul asta pastrezi rotile functionale.

dumitrumihai 22-04-11 08:10

Multumesc de sfat :D

Lunganu' 13-05-11 14:27

tocmai am curatat de marker 5 geamuri ale unor machete cu periuta de dinti si pasta de dinti ...s-au matuit putin dar sa meritat efortul ...fara zgarieturi...doar foarte putin matuit...acum incerc sa fac rost de pasta de polish ...o sa revin cu poze

mini cooper 25-05-11 21:03

Quote:

Originally Posted by dumitrumihai (Post 4272864)
Axul de Bburago (poza 1) este subtire
Roata de Maisto are acel orificiu gros(poza 2)

Cum pot face sa le adaptez?

Scuzati calitatea pozelor...facute cu Sony Ericsson W205

stai asa pune pe pauza . intrusul tocmai a zis ceva......
vrei sa se si roteasca daca da atunci incearca sa pui sistemul de prindere de la maisto pe bburago

dumitrumihai 26-05-11 18:48

ideea era sa pun rotile de pe Maisto pe Bburago dar cand este nevoie sa le dau jos si sa le folosesc....pot face ceva?

BLooRS 14-06-11 19:56

4 Attachment(s)
as avea si eu o nedumerire:???: ,stie cineva sa imi spuna ce firma (gen bbs sau oz nu maisto sau bburago)sunt jentile din pozele urmatoare(stiu ca seamana cu cele koning podium dar nu sunt de genul ala)?precizez ca in mijlocul fiecarei spite e cate o taietura (in poze nu se prea observa):arrow:

scuzati claritatea pozelor:oops:

bmwh548 14-06-11 20:26

1 Attachment(s)
Eu as zice ca seamana cu niste Oxigin. Nu mai tin minte denumirea modelului, dar cred ca le gasesti pe site-ul lor.

FED express 14-06-11 20:27

nu-mi spune ca ai pus o codita de rechin pe Logan...:no::no::no::no::no:
:mad::mad::mad:

BLooRS 14-06-11 20:35

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 4397205)
nu-mi spune ca ai pus o codita de rechin pe Logan...:no::no::no::no::no:
:mad::mad::mad:

pai fiind macheta uneia 1/1 e antena radio(decat sa o las pe aia stock),oricum nu sunt sigur ca o las acolo :???:

nu stie cineva sa imi zica de jenti?

FED express 14-06-11 21:15

Quote:

Originally Posted by BLooRS (Post 4397225)
pai fiind macheta uneia 1/1 e antena radio(decat sa o las pe aia stock),oricum nu sunt sigur ca o las acolo :???:

da, nu o lasa acolo, pune-o mai bine pe capota.
vezi ca ai primit un raspuns pe pagina trecuta :rolleyes:

2010 14-06-11 22:15

Quote:

Originally Posted by BLooRS (Post 4397225)

JANTE

BLooRS 14-06-11 22:21

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4397201)
Eu as zice ca seamana cu niste Oxigin. Nu mai tin minte denumirea modelului, dar cred ca le gasesti pe site-ul lor.

aha,multumesc,cautam de mult modelul

All times are GMT +2. The time now is 20:06.

- Copyright 2026 4Tuning