![]() |
Re: Masini Americane in Romania?
o intrebare pentru cei care cunosc, am luat de curand permisul pentru C si vreau sa-mi aduc din state o masina gen Ford Excursion, suburban, H2 ori o camioneta de genul la ford F350-650 sau echivalentul la Dodge sau alte firme!!
Din cate am citit pe ceva forumuri daca masina ar depasi 3,5 tone sau ar fi gen camioneta s-ar putea inscrie ca autoutilitara si taxa pentru 6000-8000 cmc E2 din 1990-00 la autoutilitara e undeva la peste 300-400E cel mult 1000E, iar impozitul anual cel mult 400-1000lei, deci stie cineva ceva concret daca se poate aduce si inscrie o asa masina ca autoutilitara>>>????? Si inca ceva --- ce gen de masina trebuie sa aduc ca sa depaseasca 3,5 tone (concret,model - motorizare,an,etc) :arrow: :weirdface |
Quote:
Pentru autocare, autobuze si microbuze impozitul creste de la 20 la 24 de lei pentru fiecare 200 cmc, pentru alte vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone inclusiv - de la 25 la 30 de lei/200 cmc, iar pentru tractoarele inmatriculate - de la 15 la 18 lei pentru fiecare 200 cmc, scrie NewsIn. Prevederile intra in vigoare de la 1 iulie 2010 Referitor la taxa de prima inmatriculare este asa cum spui, de exemplu pentru o autoutilitara cu motor de 5400cmc, E2 mai veche de 14 ani si cu masa mai mare de 3,5 t taxa e de 1100 euro. trebuie neaparat sa fie peste 3,5 t altfel cred ca se incadreaza la celelalte norme de plata. Sper sa nu gresesc... |
Eu stiam ca masinile aduse de la Americani, sau de pe alte continente, sunt Non-euro, pentru ca America nu e in Europa, deci...
Asa mi s-a spus, ca si pe mine ma batea gandul sa imi aduc masina de la americani. Prinsesem un Oldsmobile jmecher rau de tot la 300 de dolari canadieni, plus transportul. Masina era a unchiului meu, si era fabricata in ~97, dar era Non-euro, deci inscrierea era mult prea mare. |
Nu vad sensul. Daca masina este Euro 4 sau Euro 1 se constata la fata locului, adica atunci cand se face inspectia tehnica la noxe :-) Nu conteaza ca e din USA sau din Japonia, conteaza ce valoare iese la noxe ;) Europenii au niste standarde, iar Euro 1,2,3,4,5 se da in functie de cate noxe ies, sunt niste clasificari valabile numai in Europa ... poate ca in afara Europei au alt nume si alte valori ... :-)
|
Quote:
Conteaza valorile tabelare nu numele iar valorile sīnt identice cam peste tot, excluzīnd.... lumea a 3-a care mai circula cu brichetzi, tehnica anilor 70 sau si mai rau CUBA care sīnt la nivelul anilor 60 unde e īnca plin de Chevy BelAir din aceea epoca. |
OK, atunci e bine de stiut!!
|
De exemplu norma americana D3 este din punct de vedere al taxelor identica cu EURO3 cu toate ca normativul de noxe difera.
De ce se aplica astfel, nu stiu. Americanele de prin 89 - 99 au normativul D3 (EURO3) si nu Euro 1 FANTEZIST aplicat de ex., de Romānia. Si masina mea fiind fabricata īn 1989 are normativul D3 si o am īn clasa de impozit EURO3. |
Quote:
eu i-ti spun ca am patit,apii tu faci cum vrei,oricum noroc |
Salut baieti,
Am trait in America un an de zile si m-a prins si pe mine boala cu Pickup-urile cu motoarele alea nesimtite. :) referitor la partea cu masini ecologice: Cred ca treaba e simpla : Un V8 american tine poate si 30-35 de ani daca e intretinut calumea. Un cacatzel de 1.4 sau 1.6 sau 2.0 supraalimentate nu duc mai mult de 250.000 km niciodata. Prin urmare trebuie fabricat altu. Cate noxe se elibereaza in procesul productiei ? ... Aspir spre un F150 2011. cu motorul ECOBoost. are numai 3.500 cmc, dar scoate 340 de cai..si..vreo 500 Nm. Cred ca e de ajuns sa-mi care bicicleta |
Quote:
Asta īmi cere si mie aici īn Germania la prima īnmatriculare dupa importul din SUA. Cine cumpara masina din SUA si vine fara documentele astea pur si simplu nu stie ce face.... (sa nu-l numesc alt fel). Īn afara de asta sīnt si o serie de modificari ale sistemului de iluminat care trebuiesc facute dar asta-i alta treaba si priveste numai normele nemtesti (TÜV) |
cat costa inmatricularea in Germania ?
|
Quote:
Daca te referi numai la HĪRTOAGE + Testele de NOXE si verificarea tehinica TÜV (ITP), costa 120 EURO. |
Noua.
Sa zicem ca imi cumpar o masina noua in America, cu toate actele cap coada. Nu o inmatriculez acolo, ci mi-o aduc in Austria/Germania. Stiind ca stai in Deutschland, te intreb de taxele de acolo. |
Daca-i o cumperi de noua e alta treaba trebuie sa ai toate noxele date de fabricant si atunci nu mai au ce sa faca treuie sati dea euro fie si in romania.la mazda mea de ex actele de america au ramas in Italia ca de acolo am aduso iar cand am sunat la RAR-u lor cum ar fii,mi-au spus ca dupa 10 ani actele masinii din tara de provenienta se distrug in tara de inmatriculare,asa ca am luato drept in ....NON_EURO
|
vama din cate stiu se plateste la orice masina sua inmatriculata in ue.
|
Cu taxa astora nu iti mai trebuie ...sa inmatriculezi in RO .. doar la bulgari ..:)
|
nu se mai merita ca impozitul este enorm la asa motoare +asigurare. astia ne impoziteaza azi-miine si aerul.
|
Quote:
|
Quote:
Īn Germania, la un import particular ai de platit vama 10% din pretul masinii (22% la PickUp Truck) + modificarile iluminatului pt europa (faruri / semnalizare / triple) care costa dependent de masina aproximativ īntr-e 500 si 1500 EURO + actele europene vreo 100 EURO + īnmatricularea standard 35 EURO + TÜV / AU 120 EURO + 30 EURO numerele. Te ajunge tot "circul" pe undeva pe la 2500 EURO fara vamarea de 10% din pretul de achizitionare (22% la PickUp Truck). Asta pe līnga transportul īn container pe vapor din SUA pīna īn portul din Bremerhaven care te mai costa vreo 5000 EURO (inklusiv asigurarea de transport). Eu n-as face asta ca-i prea multa bataie de cap. Mai ales la masina noua nu se renteaza. Iesi mai ieftin daca mergi la un Händler auto si-ti iei masina gata "europenizata" si īnmatriculata + ca mai ai si avantajele GARANTIEI. La un import particular din moment ce ai parasit teritoriul SUA nu mai ai garantie. PS: Nu uita ca īn SUA se mai practica o magarie! Vīnzatorii americani au directive trasate de lege prin care li se interzice vīnzarea masinilor pt. export. Tu poti cumpara numai printr-un INTERMEDIAR LOCALNIC care cumpara masina si ti-o vinde tie. Asta iar te costa deoarece EL, INTERMEDIARUL este obligat s-o īnmatriculeze acolo. Cu alte cuvinte, EL cumpara PE BANII TAI, o īnmatriculeaza dupa care tu faci un contract fictiv cu el ca s-o treci pe numele tau. |
Quote:
|
@cyber 5000 euro /container ?
|
So ..... ne-am si digitalizat ...
pentru toate (sau mai toate) materialele media cu masini americane de pe la noi puteti sa intrati aici : https://www.facebook.com/pages/Americ...a/321083375632 |
|
Quote:
Gīndisem īpe moment īn MARCI. Atīt am platit eu cīnd mi l-am adus pe unul de-al meu īn '96. Īnainte era 5000 DM, acum vreo 2500 EURO cu asigurare cu tot. Sīnt si mai ieftini care aduc si cu 900 EURO dar......... daca ajunge masina vai de capul iei toata zgīriata, sa nu te miri. |
1 Attachment(s)
Oldsmobile Surrey 1901 :-)
|
sunt super masinile americane nota 10 pentru cine are una.
|
Caut om cu spatiu curte/garaj/hala/etc in Timisoara sau apropiere pentru a face un miniatelier de reconditionari masini americane/oldtimere. Eu am un Buick Electra partial reconditionat si un Cadillac De Ville V8 pentru piese. Mai multe detalii putem vorbi pe PM sau e-mail : [email protected] sau la telefon 0721291749 Florin.
|
Quote:
|
Va astept pe contul de facebook in grupul desckis de mine cu cate o foto si o parere de ce ati vazut sau stiti despre masinile americane. Mie imi plac foarte mult si apreciez mult pe cine are si isi permite o asa masinuta.Desi sunt fata ma pricep ceva la masini.... va astept .linkul nu merge aici cautati dvs chiar asa Masini Americane. http://www.*************/home.php?sk...617263417&ap=1
|
Quote:
de un pontiac rosu stii ceva tot in focsani in zona sud !! firebrid e modelul. |
pam pam ... un filmulet din weekendul trecut cand am facut un mic upgrade la un Pontiac Trans Am WS6 cu un motor L98, respectiv chiulase de aluminiu + evacuare completa Magnaflow + multe alte piese ... toate comandate de pe Summit Racing.
Un film cu testarea noului mini-starter : https://www.youtube.com/watch?v=MS5EJNEiiis |
1 Attachment(s)
sneak peak ...
|
Quote:
il cheama abbas....mai are si un camaro by hennessey si altele:))) |
1 Attachment(s)
Cam asta a fost standul nostru. Enjoy!
|
Quote:
unde a fost asta? |
A fost un eveniment organizat la Romexpo weekendul trecut. Am anuntat aici ca o sa fie masini americane prezente precum si locatia standului dar postul a fost sters de catre administratori.
|
Quote:
naspa rau bagama in lista ta de frends si anuntama cand e cate un eveniment plsss |
10 Attachment(s)
Am gasit un Buick Riviera prin Ploiesti. Frumos rau :)
Si un pic mai mare decat un Subaru Forester :D |
Masina frecventeaza des acel loc ?
|
Nu stiu. Eu eram doar in trecere pe acolo, dar din ce am putut sa observ ori e a proprietarului, ori vreun prieten de al lui.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:13. |
- Copyright 2026 4Tuning