![]() |
Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994
Sunt foarte multumit de cutia care ii acuma pe masina si de ambreiaj. Merge foarte bine.
Mi-am gasit la 100 EURO instalatie de clima de pe un SFI. compresor , tevi , radiator alea alea , tot ce am nevoie |
Ce marca sa imi cumpar flansele la telescoape ? ca sunt gata deja , daca virez , chiar si cand accelerez dintr-o data se aud puscaturi foarte tari. Ar fi cazu sa ii dau putina atentie si pe partea de directie.
Se comporta bine , accelereaza bine , la drum depasesti usor , doar ca trebuie sa fi in ture ca altfel nu ai nici o sansa. Nu are pic de forta sub 3.500 4.000 Ture , dehh 16V :D |
daca pusca la viraj ar trebui sa fie de la rulmenti, nu de la flanse.
cat despre marca, in mod normal cu cat mai scump cu atat mai bine :) |
cand stii exact ce e baiul, eventual suna-ma sa vedem la ce bani ti-as putea face eu rost de piesa...
|
Deci nu stiu ce se petrece , dar se petrece bine :)
De cand am usurat volanta , am schimbat cutia si am pus ambreiaj nou , trage masina intr-un mare fel. Nu stiu ce cutie ii pentru ca nu scrie absolut nimic pe ea . Nici F16 nici F18 nici F20. A fost pe C20NE care si ala tragea foarte interesant fata de restul NE-urilor. M-am dat cu masini pe care inainte nici nu ma gandeam sa ma aliniez cu ele la start si le-am dat fum. Gen MG ZR care inainte ma afuma , acuma s-a intors roata urat de tot. M-am dat cu Seat Leon 1.8 T 180 cai si ma tin dupa el foarte bine. Citroen C4 VTS 180+ cp si la fel ma tin dupa el perfect. Darrrr daca tot scriem hai sa revenim si cu vesti proaste :) Am ramas aseara fara franeeee :) . S-a spart ceva furtun de la etrier si adio franee , ca noroc ca terminasem de franat de la vreo 200 km/h :) |
cum este cutia, scurta sau lunga...asa am patit eu cu vechea cutie nu tragea masina absolut deloc.acum cu f20 imi trage toate treptele calumea...cam cat te duci 1 si a 2
|
Cutia este relativ lunga. Habar nu am cat ma duc in fiecare treapta pentru ca am plasme si acele is schimbate si am observat ca nu is prea calibrate.
A 2 a ii ceva in jur la 110 115 km/h , a 3 a undeva la 150 , iar a 4 a habar nu am. Ideea ii ca trage bine si liniar |
Ma bucur ca vi si tu odata cu vesti bune ma obisnuisem de fiecare data cand intru pe topicu tau sa vad numai vesti proaste :D sa te bucuri de ea la maxim si cat mai multi km fara probleme
Aaaaa si mai verifica si tu racordurile de frana din cand in cand ca doamne fereste bn ca nu ai patit nimic... |
Ai avut 5-6 franari consecutive de la 200-0 km/h, cred ca s-au dus garniturile in etrieri!
in orice caz masina aleagra f bine! |
Era fisurat racordu de pe stanga fata. L-am schimbat dar ceva tot nu merge cum trebuie la frane. Pe spate stanga am aerisitorul rupt de la etrier si nu am putut aersii cum trebuie. Sigur mai am aer pe instalatie ca am ramas fara lichid pana am dus masina la garaj. Pe spate dreapta aveam un etrier blocat imi rodea placuta pe interior.
Ieri am cumparat 2 etrieri pentru spate , astazi am sa ii montez sa vedem cum si ce va fi. Sa speram ca o sa am si eu frane normale , ca ieri cand am franat prima oara am crezut ca ma duc la ametzu :) |
ai grija cu franele, in special cu franele spate pe disc.
stiu multe persoane care au patit-o din cauza lor, unele mai rau, altele au avut noroc. Nu te juca cu chestia asta. Si acum pe o nota mai optimista, ma bucur ca in sfarsit te poti bucura asa cum trebuie de masina si de cum trage motorul. Cutia intr-adevar face mult, bine ca ai nimerit una buna si potrivita la tine pe masina. |
Exista si varianta aerisirii pe la conducta nu? ;)
|
Degeaba am aerisit la conducta ca nu iesea cum trebuie aerul. Ieri am pus alt etrier pe spate si acuma merge perfect. Franeaza cum trebuie
|
Acum sunt iar in Satu Mare . Masina chiar se comporta frumos la drum , se intinde bine cu cutia asta interesanta.
Nu stiam de ce ii asa galagioasa evacuarea , se pare ca toba borla a cedat si s-a rupt la imbinare in spate unde intra teava in ea. Dupa ce voi ajunge la Oradea ma voi ocupa si de treaba asta. Urmeaza sa imi fac rost de rotile dintate de la ABS de pe spate ca sa am si eu intr-un final ABS pe masina ca nu se poate fara el. Ca noutati , urmeaza sa montez o bara de rigidizare pe masina. Alte flanse la amortizoare , si ii posibil alte jante , sa vedem ce si cum. Daca imi iau alte jante si au alt ET fata de al meu care freaca de inebunesti atunci o sa ii pun arcuri sport sa o rigidizeze putin si sa o las mai jos. |
Cele mai proaste vesti din ultima vreme :((
Astazi am fost am sudat evacuarea frumos , nu mai sufla , totul era ok pana acum seara. O inceput sa bata motorul urat de tot. Am zis ca ii din cauza ca lipsea din ulei. Am mers am luat 2 L de ulei , l-am bagat la fel :(. Parka ar fi un sunet de tacheti foarte strident , si cum accelerez se accentueaza. Daca accelerez mai tare parca se blocheaza face f urat :( De suparare am trantit capota am rupt o ureche la un far , nu m-am putut stapanii i-am dat un picior la oglinda si o zburat de la loc. M-am saturat . Masina ii de vanzare , daca cineva chiar ii interesat si are puterea sa termine o masina ... |
| All times are GMT +2. The time now is 21:29. |
- Copyright 2026 4Tuning