![]() |
Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)
apoi ma tata io nu tre sa am o masina cativa ani sa-mi dau seama ce poate. ami ajunge o tura , doua, si m-am lamurit. sint altii care au masina de cativa ani si nici nu stiu cati cai putere are masina cu care umbla. si oricum masinile astea noi nu sant facute sa tina. doar atat cat e garantia. si alea se strica poate mai repede ca astea vechi. si cat te costa reparatia la o masina din 2007 sa zicem ? si cat costa la una din 1994 ? cu cat e mai noua masina cu atit te costa mai mult reparatia si piesele la ea. masina noua ? niciodata. tot ce e mai vechi = e mai bun. oricum nu se merita sa investesti in masina. e cea mai mare prostie. eu am masina veche din 96. da n-am bagat un leu in ea. inafara de consumabile. si ala cu masina noua - o schimbat turbo care l-a costat peste 1000 de euro. de 1000 de euro cumperi alta masina. ce prostie sa-ti i-ei masina noua. mai am prieteni care . unu are pegeout de 4 ani si tot timpu are probleme cu ea. dupa 3 ani a iesit din garantie si gata. apar probleme. apoi altu cu celica din 2001. ba asta trebuia schimbat , ba alta. si asta a bagat in ea de s-o saturat. si nu e vorba de consumabile. ci ba pompa, ba injectoarele, ba turbo si magarii din astea. vrei masina noua - bataie de cap. la cat bagi tu in masina ati i-ei doua bmw-uri din 96. schimbi consumabile si atit. daca ti se strica masina , o duci sa vezi cat costa reparatia. si daca e scumpa o vinzi. si-ti cumperi alta. scurt. mecanicii oricum te jefuiesc. toti. voi puteti sa bagati bani in masina. 1000, 2000 de euro. si cind va saturati de ea. o vindeti cu 500 de euro. afacere buna. inainte am avut un golf 3. am schimbat pe ea pina mi-o sarit capacele. si tot am avut probleme la directie. am fost in romania s-o fac. nimeni n-a fost in stare so faca. cacamas pe ei mecanici. ca m-am saturat de ei.am dat pe ea 1600 si am mai bagat in ea 1500 de euro. si am vindut-o cu 1200 cu noroc. ca n-au vrut sa-mi deie pe ea mai mult de 1000. cica masina din asta a-ti iei cu 700 de euro. cacatii. asta e cind bagi bani in ea. si si voi tot asa face-ti. eu nu mai fac asta in veci vecilor. strainii nu se duc cu masina la mecanic. fiecare asi schimba pe ea consumabilele si gata. cind se strica o vind. plin e internetu de masini. asa fac si eu. cum se strica cum o vind. si asa se procedeaza si cu loganu. o cumperi de noua. umblii cu ea 3 ani cit e in garantie. sau 5 ani maxim si o vinzi drecu. pt ca daca t-i se strica ai dat de belea. sa vezi cum te taxeaza mecanicii. ca o sa muncesti numai pe masina.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Hai sa iti zic eu o afacere mai buna: cu 1.000E mi-as lua o supernova in stare f buna in care nu bag un ban. Socoteste tu acum cata benzina bag pana la 2300E cat e masina ta :D Si daca patesti cu ea cum ai patit cu golful atunci dubleaza suma pentru benzina. Daca ar gandi toti asa atunci nici tu nu ai mai avea de unde cumpara acel BMW, pentru ca nu ar mai cumpara nimeni de nou. Chestia asta a spus-o un coleg de forum, Anaconda parca si este perfect adevarata. La fel si Cielo, unul nou era pana la 9.000E , unul SH e si 1300E. Daca lumea nu cumpara Cielo nou atunci ciuciu pomana si mergeam cu toti in Audi80 si Vectra din '92. |
Franz , prietene , tu esti ok? te simti bine?
In acelasi post tii pledoarie pentru masina suprema de 2000 de euro care nu mananca bani si la 3 randuri mai jos ne povestesti despre teapa vietii tale? Pai te anunt respectuos ca taica-miu nu a bagat atatia bani in 100kkm/5ani in logan, 2 capete de bara si consumabile, atat. Nu mai compara masina noua cu sh ca nu e acelasi lucru. Am mai zis ca am dat cam aceeasi suma cu tata pe masina (320d 9500-logan nou 8500) dar nici unu nu am fi multumiti sa facem schimb, pentru ca eu vreau un pic de performanta, el a vrut masina fara costuri neprogramate. Nici una nu a mancat bani dar sunt constient si pregatit ca a mea sa manace prima si destul de consistent. Daca ai fi fost atat de guru sa-ti dai seama de masina intr-o tura-doua , ai fi inteles ca 318i-ul tau nu e racheta care pare. De fapt sunt sigur ca pana acum te-ai mai consolat cu gandul "are chip!" cand ai dat de vreun tractorist care te-a papat cu fulgi cu tot. Te rog fie-ti mila si baga 2-3 paragrafe. |
Deci e clar ce as alege EU. Logan diesel - 100%. Numa pt aia ca are forta si consuma putin.
|
ahhhaaaaaa, acum ca ai diesel ti-ai schimbat parerea total.
Intre un golf gti si un 2.0tdi ce ai alege? |
Quote:
|
Dieselu ii cu probleme cica , 1.4 benzina ii slab. Deci recomand 1.6, am 1.4 da ii slab am condus 1.6 se simte diferenta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Stati mai un pic. Loganu pe benzina, daa ? Benzina e mai ieftina, piesele sint mai ieftine decit la diesel, si cu consumul cel castigi la diesel, nu faci mare brinza. Si de fugit, eu zic ca benzinaru fuge mai decit dieselu. Asa ca alegerea perfecta e Logan pe benzina. :) Are mai multe avantaje nu de alta. :)
|
Asta din postura unui proaspat posesor de diesel si aspirat pe deasupra?!?
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:39. |
- Copyright 2026 4Tuning