Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

Hexer 28-01-08 14:48

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 1318742)
Era mai interesant pt. cei care au rabdare sa citeasca sa fi dat tu o explicatie in lb. romana. In limbaj de specialitate,(in teoria sistemelor si automatizari) termenul consacrat pt. intarzieri este delay timing. Lag este un termen folosit mai mult de intarzierile introduse de calculatoare in retele(de ex. la jocul Counter Strike).
Un diferential scurt iti mareste cuplul la roata nu puterea. Puterea motorului ramane neschimbata.EVIDENT...

Era Ctrl+c...Ctrl+v de la wikipedia parte de LAG...ca mi e lene sa mai scriu atata...daca vrei dai seama si asa...

Despre putere...e incorect ceea ce ai scris...pe jumate. Da, nu se schimba puterea motorului, in schimb puterea motorului nu este o cifra ce reproduce in realitate calitatea unui motor, ea este calculata din cuplu si turatie... Deci daca culpul creste la roata creste si puterea la roata...

razvanny 28-01-08 18:38

adica daca schimb diferentialul si pun unul mai scurt creste puterea la roata nu?aduca fac nazdravanii mai usor

MerlinSpitfire 29-01-08 07:39

Quote:

Originally Posted by razvanny (Post 1319940)
adica daca schimb diferentialul si pun unul mai scurt creste puterea la roata nu?aduca fac nazdravanii mai usor

creste cuplul la roata

Hexer 29-01-08 09:14

Hp (putere, cai sau cum vrei tu) = 2 x Pi x n x T
...unde Pi = 3.1415', n e turatia (rot/min) si T este cumplul

Deci, daca schimbi diferentialul la una mai mare implicit creste amandoua, dar numai la roata, la motor nu se schimba nimic!!!

Apropo puterea data de un catalog...chiar nu prezinta nimic, ma intereseaza pe mine cumplul si ea cum extinde cu turatia...nu-s roman...nu pot sa explic mai clar, ma intereseaza numai diagrama cu turatie si cumplu.

aleks 29-01-08 19:45

va rog sa incetati cearta.
disputele purtati-le doar referitor la subiectul topicului, nu faceti di nasta o disputa personala.
cu totii stim anumite lucruri, si cu totii avem lipsuri sau lacune, ca nu ne-am nascut nici unul invatati.
de aia suntem pe forum, ca sa aflam ceea ce avem nevoie

MerlinSpitfire 29-01-08 20:08

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1321772)
va rog sa incetati cearta.
disputele purtati-le doar referitor la subiectul topicului, nu faceti di nasta o disputa personala.
cu totii stim anumite lucruri, si cu totii avem lipsuri sau lacune, ca nu ne-am nascut nici unul invatati.
de aia suntem pe forum, ca sa aflam ceea ce avem nevoie

Citat din Hexer:
"Deci, daca schimbi diferentialul la una mai mare implicit creste amandoua, dar numai la roata, la motor nu se schimba nimic!!!"
Daca cineva intelege logica acestei fraze, sa ma lamureasca si pe mine.
Daca se refera la putere si cuplu atunci e de premiul Nobel.
Cu respect, Merlin

razvanny 30-01-08 00:53

am vb cu un prieten de al meu care a avut un e34 20 d-ala benzinar, si mi-a zis ca imi schimba el diferentialul.dar rapoartele o sa fie prea scurte si o sa am un top speed foarte foarte mic.

MerlinSpitfire 30-01-08 07:18

Quote:

Originally Posted by razvanny (Post 1322434)
am vb cu un prieten de al meu care a avut un e34 20 d-ala benzinar, si mi-a zis ca imi schimba el diferentialul.dar rapoartele o sa fie prea scurte si o sa am un top speed foarte foarte mic.

Incearca pt ca n-o sa-ti para rau

bazza 30-01-08 11:44

ce vreau sa intreb si eu...pe motoare mai mici se pot pune turbine?k eu as pune p unul d 1.2 la un punto...se poate?si cam cat m-ar costa.mersi

Hexer 30-01-08 11:47

Quote:

Originally Posted by bazza (Post 1322962)
ce vreau sa intreb si eu...pe motoare mai mici se pot pune turbine?k eu as pune p unul d 1.2 la un punto...se poate?si cam cat m-ar costa.mersi

Scuze dar de zici de ori era scris ca nu merita, absolut tot se poate, dar nu merita banii. O sa costa cam cat merita masina, mai ales ca sunt motoare mult mai mari la punto.

bazza 30-01-08 11:51

eu sunt constient k nu prea s merita dar ce pot face atunci sa mai cresc puterea motorului???ca admisie sport am,evacuare la fel...ce ii mai pot face in afara de chip-tuning k fiind benzina nu ii creste puterea numa cu vreo 8 cai si chiar nu merita 300 d euro asa ceva...astept lamuriri.salutare

Hexer 30-01-08 11:55

Quote:

Originally Posted by bazza (Post 1322982)
eu sunt constient k nu prea s merita dar ce pot face atunci sa mai cresc puterea motorului???ca admisie sport am,evacuare la fel...ce ii mai pot face in afara de chip-tuning k fiind benzina nu ii creste puterea numa cu vreo 8 cai si chiar nu merita 300 d euro asa ceva...astept lamuriri.salutare

Sincer...pur si simplu nu merita sa bagi bani in acel motor.
Numai schimbatul merita. nu stiu care modele ai dar ori pui motorul turbo de fabrica ori motorul HGT, la aia merita sa faci tuning in rest arunci bani prin tereastra.

CarteluL 03-02-08 16:12

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1322988)
Sincer...pur si simplu nu merita sa bagi bani in acel motor.
Numai schimbatul merita. nu stiu care modele ai dar ori pui motorul turbo de fabrica ori motorul HGT, la aia merita sa faci tuning in rest arunci bani prin tereastra.

salut...m`ar interesa si pe mine un supercharger ptr o honda crx cu motor de 1.6 16 v modificat adika...pistoane , valve, vibrochen si cuzineti de la AEM motor in rodaj cu galerie de inox...are aprox 140 hp acuma dar m`ar interesa...cam cat ar costa cu toate instalatiile aferente...? va multumesc

horatzyu 03-02-08 17:27

salut,
De curand am achizitionat un golf 2 gti 8v si as vrea sa imi pun un turbo pe el,cam de ce bani as avea nevoie aproximativ si ce putere as avea in plus

DaNy>DmN 03-02-08 21:30

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 1321852)
Citat din Hexer:
"Deci, daca schimbi diferentialul la una mai mare implicit creste amandoua, dar numai la roata, la motor nu se schimba nimic!!!"
Daca cineva intelege logica acestei fraze, sa ma lamureasca si pe mine.
Daca se refera la putere si cuplu atunci e de premiul Nobel.
Cu respect, Merlin

Offtopic: Hexer a vrut sa spuna(si sunt total de acord), ca schimband diferentialul cu unul mai scurt cresc, puterea si cuplul la ROATA , insa la motor ele raman aceleasi...
Ontopic: Oameni nu mai puneti intrebari legate de turbo pe motoare mici, pentru ca nu are rost... Ganditiva ca puterea obtinuta din motor , va fi foarte mica in comparatie cu costurile ,in aceste cazuri fiind mai buna varianta schimbarii motorului ...:-)

All times are GMT +2. The time now is 17:56.

- Copyright 2026 4Tuning