![]() |
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Stii care e faza? E bine ca un mapamond intreg e prost si te-ai trezit tu mai destept ca toti. Mercedes si toate germanele nu mai sunt ce au fost.
|
Eu nu zic nimik de mapamond, nu zic ca masinile japoneze nu sunt bune de nimik, si nu zic ca masinile germane sunt la fel cum au fost. Eu zic doar ca germanii incearca sa aduca acel rafinament din trecut si se pare ca o fac foarte bine indiferent de marca. OFFTOPIC Incetul cu incetul isi revin toate, pana si DACIA sa relansat ceea ce mie mi se pare un pas mare pentru Romania, fiind singura marca de masini care ne reprezinta tara. Fii sigur ca daca DACIA ar face o masina pe masura E clasului sau C clasului, la fel de sigura confortabila si eleganta, mi-as baga **** in masinile europene de tot felul , dar asta e.
|
io ti-am zis ca e parerea mea.... si cred ca e cea buna:D.... nemtii nu mai fac masini cum faceau odata pt ca au ajuns la concluzia ca o masina trebuie sa te tina atat cat ai nevoie... nu 100 de ani...poate gresesc da nu cred ca in loc sa progreseze ei au inceput sa dea inapoi e o simpla strategie.... multi "batrani" zic ca dak nemtii ar fi facut masini cum faceau odata ar fi intrat in faliment... bineinteles e sub forma de gluma asta, dar are un sambure de adevar...revenind la idee "Honda a depasit Mercedes":lol:
|
nu as vrea sa se inteleaga gresit nu am nimik cu japonezele sau cu Honda in special ba chiar sipatizez Honda mai ales Accordul :D... da nu se poate compara Honda ca, constructor care face 3 modele de masini si 2 de motociclete(vorba vine ca habar nu am cate face :D si nici nu ma intereseaza) cu Mercedes care face de la masini super sport la autocare tiruri, masini de dezapezit(ca tot e sezonul) si multe altele
|
Quote:
|
PaRaDoX esti penibil, sti cate probleme tehnice au mercedes si bmw? dute la reprezentanta si o sa vezi parcarea plina! de ce sa dau peste 100.000$ pe un spercar european cand pot cumpara un "supercar japonez"(evo, wrx sti, supra, 300zxtt, skyline) la juma de pret si sa`l duc peste supercarul european si sa am si portofelul plin la sfarsit, iar pe 400 m sa fac proprietarul europencei sa regrete ca a dat o carutza de bani pe masina si si-o ia de la o bazaitoare de japoneza!
|
a si normal ca europeni sa ne protejam piata noastra am pus taxe mari pentru masinile extraeuropene, ca altfel le numarai pe degete masinile europene! Iar ca lux Lexus deja mi se pare peste Mercedes!
|
Nu va suparati dar concernele Europene si cele americane sunt mai mari decat cele Japoneze. Si Japonezii sunt impanziti pe alte genuri de piata: barci (Honda), aer conditionat (Mitsi), utilaje grele (Nissan, Mitsi,Toyota)...dar pe piata japoneza era o limita de 280 de cai putere pt masinile de uz personal (si asta pana de curand). Toate aveau putere si cuplu limitat din fabrica. In romania nu vezi asa ceva si inafara de filme si jocuri lumea nu prea stie dar un Skyline GT-R pleaca de la 280 de cai stock (limitate la greu) si cu un simplu cip, remapare si un nou sistem eshapament sare la 400-450. Pe strazile din romania sunt masini japoneze gata handralite pe autostrada in germania sau alte parti si sunt modele pt europa si america....lumea nici nu se oboseste sa le modifice...si daca le modifica arunca motorul si pun unul full-spec.
Discutia asta va continua la nesfarsit. Cert este ca in romania lumea nu prea are cunostiinte in materie de masini Japoneze din mai multe motive. Ca si de pe thread-ul cu "Cea mai modificabila masina" lumea nu stie cat de flexibil este un motor Honda, cat capabil este un rb26. Europenele.....in trecut, prezent, viitorul apropiat si viitor indepartat vor avea mai multa clasa si un nivel de lux mai ridicat DAR nu subestimati Japonezele mai ales daca nu stiti ce vorbiti. Daca esti tanar si zburdalnic....iti place sa sari de pe o banda pe alta, iti place sa asculti motorul cand esti la podea cu ea.... dar nu ai bani de M3, Porshe, Lambo, AMG,Rs4 sau altele...japonezele sunt de tine....Esti casatorit,vrei sa te simnti comfortabil si sa ai un stil aparte fara sa te infigi in scaune....vrei sa ai o imagine mult mai respectabila.....atunci ia-ti un Mercedes, BMW, Audi...etc. NU EXISTA SUPER-CAR JAPONEZ......CITITI EXPLICATIA MEA PUSA CU CATEVA PAGINI MAI SUS PS: Nu am crezut ca voi trai ziua cand 350Z, RX-7, EVO 9, Nissan Sylvia, RX-8 ajung in categoria de FWD (PARADOX)...si un copil de 10 ani care joaca NFS poate sa iti spuna ce fel de tractiune au masinile astea. |
Inca nu am copiat filmul si Nicknamed inca nu am dat nume si lasa ca am trait yo clipa in care Honda a depashit Mercedes ul :))). The mask ia uitate si vezi ca nici o masina de 100 000 de euro nu are probleme tehnice grave. Si inca ceva nu exista supercar european care sa coste 100 000 de euro. Acolo sunt numai masinile care costa 20 000, 30 000 de euro cele mai ieftine din serie. Si acum japonezele nau nici o problema , dar de fapt voi stati pe langa o reprezentanta de masini japoneze (oricare) si nati vazut nici o masina care sa aibe defecte. asai ba masinile japoneze au atins perfectiunea. Iar treaba aia cu 280 de CP, aia e o mare vrajeala. Mercedesul cand au facut S clasul asta nou, au integrat in lampile spate faza aia pe mijloc (nush cum draq sai zic) care era impotriva unei legi date de Asociatie europeana de automobile (nici asta nush cum se cheama). Totusi Mercedes a facut mare scandal si pana la urma Asociatia aia iau permis sa foloseasca tehnologia pe o perioada de 2 ani de zile. Deci credeti voi ca dak O marca japoneza se ducea la Guvernul lor sau la aia care au dat legea, si le baga in fata un motor de 400 de cp mai economic decat unu de 200 sa zicem, nu se schimba nimic???. SAu macar sa incerce .Lasati-o moarta ca e altceva la mijloc. Nu-mi exprim parerea pe acest subiect din simplu fapt ca iar am sa aud comentarii, si poate parerea mea e eronata.
P.S. Si nu am zis niciodata ca BMW ul sau Mercedesul sunt masini perfecte, dar oricum sunt peste multe japoneze. Si ca tot e vorba de supercaruri, cum sa castige Japonia cand ei nici macar nau supercaruri. Asta dovedeste subiectivismul de care dau dovada fanii japonezelor cand au votat polul. |
E foarte adevarat faza cu cei 280 de cai exact ca si cu kilometrajele japonezelor pe piata lor care la f multe masinie e gradat doar pana la 180kmh! Documenteaza-te inainte de a vorbi.
P.S. Ap prieteni care lucreaza la reprezentantele Honda, la toyota si la Mitsu si stiu din sursa sigura ca in afara de schimburi de ulei si de ferificari cam mor de foame mecanicii. Au zis ca mai schimba cate un ambreaj din cand in cand. |
Yo nu am zis ca nu e adevarat, yo zic ca de ce firmele japoneze nau facut nimic pentru a scoate legea, sau de ce nu au protestat cu dovezi ceva ca asa normal ca nu le convine.
|
Plus ca la aceeasi cai putere cu o europeana , japoneza alearga mult mai bine!
|
Quote:
Cu un sedan mediu FWD sub 200 CP si un roadster mai lent in linie dreapta decat un hot-hatch bun drept varful ofertei,nici macar nu au concurenta pentru Mercedes.Ce sa-i mai si depaseasca... Quote:
Quote:
Quote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Un E V8 e mai rapid in linie dreapta decat minunatia de coupe cu tractiune de pick-up,Skyline,si pierde cu putin in fata unui NSX,masina sport cu motor central si doua locuri.Si e vorba de un sedan luxos de clasa mare cu cutie automata,cu V8-ul de baza.Nici nu se mai pune problema de 55 AMG,63 AMG sau 65 AMG. Quote:
Vorbiti despre orezariile modificate extrem care sunt foarte rapide in linie dreapta de parca ar fi pe toate drumurile,si orice cacat de Civic care face 17 secunde pe 400m ar bate un Enzo.Erau la sectiunea "Filme" doua FWD-uri rapide,un R5 si un Grand Prix,niciuna japoneza.Faptul ca poti sufla aer in motor pana la limita exploziei si scoate tot de pe masina pentru a fi cat mai usoara si a reusi sa faca cele 3 sferturi de mila in 10 secunde fiecare inainte de a face motorul praf nu inseamna mare lucru,si se poate face cu orice masina. Quote:
|
Cu un sedan mediu FWD sub 200 CP si un roadster mai lent in linie dreapta decat un hot-hatch bun drept varful ofertei,nici macar nu au concurenta pentru Mercedes.Ce sa-i mai si depaseasca...
da,mercedesul a fost depasit de honda la fiabilitate Aceleasi ca in Europa,si in plus un sedan FWD de clasa mare,ieftin si prost (Accord bazat pe modelul japonez nu cel european),un autobuz mai mic pentru oamenii care nu mai au nici un motiv sa traiasca (Odyssey),versiunea pentru piata americana de Kangoo si Partner (Fit),un pick-up pentru carat saci de ciment (Ridgeline),plus 2 SUV-uri care nu merita luate in calcul.Ce tare... de ce denaturezi lucrurile?esti axat pe masinile americane care exct cum ai tu repulsie pt japoneze asa am eu pt ele.numai versiunile de lux ar mai arata a masini,restul fiind niste gunoaie miscatoare cu tot felul de plastice ce zornaie tot timpul,dar fiind americane sunt cumparate de ei din patriotism.de ce honda e vazuta ca printre cele mai bune marci de import?ar mai avea o cotatie asa de buna daca era ieftin si prost?sau scriind acest lucru te gandeai la marcile americane?p.s ai omis modelul legend si sa nu mai vorbim de acura |
Hai sa o luam practic! o masina americana...ca sa aiba mai multa putere ii pune un motor foarteee mare si un supercharger p masura....la un R34 doar schimba setarile din calculator...pt ca are;). La o masina europeana ... pt a o face mai stabila incep si isi stor creerii zeci de ingineri si se complica cu tot felul de chestii la sasiu si suspensie ...la un R34 doar schimbi setarile din calculator....deci in concluzie: masinile americane raman muscle cars uri foarte durabile...masinile europene incearca sa fie p placul consumatorului si omului de rand...iar jdm urie sunt gandite pt strada si pt circuit...iarsetarile pot fi schimbate in cateva minute8) JDM`s RULZ
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:41. |
- Copyright 2026 4Tuning