Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

Cosmin255 19-12-06 20:30

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Fanii VW sunt mai multi decat cei pe care ii are Ford , pe acest forum , iar faptul ca ST se afla pe primul loc la voturi mie imi spune ceva:)

SFW 19-12-06 22:54

Quote:

Originally Posted by -ZZ- (Post 667632)
dar ce treaba are plecatul...si tractiune integrala sau nu....tu ziceai ca st-ul are mai mult potential la de dezvoltat motorul...eu ti-am aratat deocamdata contrariul ;) ..k?

St-ul e mai nou ... si ... faptul ca e un kit de 300 de cai de stiu multi (fara sa investigheze prea mult) nu inseamna ca nu exista si altul mai puternic ...

Cristi se referea la faptul ca st-ul are motor totusi mai mare ...

Sa ne spuna si un posesor de st, ce kituri sunt disponibile pt el ....

bulldog_cox 19-12-06 23:15

pt un gti :
turbina mai mare,sistem electronic APR, intercooler mai mare si obtii 3 versiuni de putere:
cu benzina cu cifra octanica 100 -375CP
cu benzina normala 355cp
si cu benzina de curse paote ajunge la 400cp
este dintr-un articol din supercar
vw a fost prezentat la SEMA si se numeste RGTI

NWZeu 19-12-06 23:30

la Colina Motors care este importator Ford se poate comanda un kit upgrade ce duce motorul la 320CP masina RAMANAND in garatie ....

teddy 20-12-06 04:08

Exact! Cred ca lumea nu stie ce e Colina Motors de au inceput sa compare cu kiturile MTM din germania pentru care primesti garantie :lol:

bogdan_wrc 20-12-06 07:26

iar vb aiurea... pai la cati tuneri agreati de VW in germania sunt, Colina nu face decat sa va bage pe gat un kit....
aici nu vb de dealeri, ca la asta PBN sta foarte prost..
du-te in DE la ABT si iti dai kit nu numai cu TUV si garantie, dar si testat de ei..
vb aici de masini, corect?
ce amuzant e cristi407 cu plecatul de pe loc.... dar tu tre neapart sa pleci tare de pe loc, sau cum? crezi ca daca ai peste 300 de cai, gata pleci numai ca scartait, sau cum? sa evzi ce frumos si usor pleaca si M5 sau M6 cu 500 de cai pe puntea spate... fara prob. dar, soferia e grea...
revenind, vb de masini stok, corect, nu de cele tunate!

obrazniCK...afirmatia ta e cea mai tare pe ziua de azi! ma jur !!!! pai crezi ca votul asta spune ceva?
ia vezi ca r32 sta la vot pe 4tuning mai bine si de cat 130i! si cum R32 > GTI, asta inseamna ca 130 e ca GTI si 130 e mai slab decat ST? ce logica de fier!! ce treaba are un vot de pe un forum unde 75% sunt copii?
unde mai pui ca ceea ce conteaza e nr de vanzari! daca masina face banii s evinde! si hai sa vedem nr de GTI si cel de ST. sau sa ne uitam peste 2-3 ani, care rcezi ca va fi in frunte la vanzari? sau care crezi ca va rezista mai mult? sincer, ia in calcul si trecutut. mk IV GTI a fost f. slab. si tot sunt destule pe strazi. nu am stat sa numar, dar sunt mai multe ca ST vechi. daar acum, unde GTI este considerat un succes... atat de VW cat si de multa lume/presa..etc?

oricum, imi cam plac comenatriile copiilor razvratiti din multime. ca au ei 2 masini care nu au nici o treaba cu masina din topic, dar stiu ei ca ford e mai tare ca VW ca asa au zis parintii!!

v-am mai zis, uitati-va si la optiunile posibile pt acea masina, la fiabilitatea firmei, la forumuri prin afara cum se comporta masina, la chestii de genul asta. ca la cum arata fiecare isi da seama pe propriul gust!
nu zic, ST este un adversar bun pt GTI, dar ia vedeti pe forumuir de afara cu ce se lauda oamenii. si in UK, GTI bate ST la vanzari ! asta nu "ring a bell"???
deci, in concluzie, am mers cu primul ST si cu noul Focus (nu mai stiu ce motorizare ca era de inchiriat, daar oricum ceva benzina destul de fashnetz) si cu mk 5 GTI, si as vrea sa vad si cu ST, dar la dealer nu aduc pt test drive, dar sunt cam sigur ca GTI este peste ST . poate la performante ST sa fie mai sus, dar vezi tu, sa pui un motor cu 500 cmc mai mare si cu 25 de cai mai puternic nu prea e solutia perfecta! doar 25 de cai au scos din motorul ala? o sa imi zici ca e chestiune de marketing ca sa tina mai multa putere pt RS, daca va avea acelasi motor... dar la taxe si accize cine se gandeste? de ce VW a scos TSI? 1.4 si 170 de cai?
oricum, mai cresteti si veti intelege!

cristi_407 20-12-06 07:39

Pai daca tu imi dai exemple masinile care au tractiune spate nu mai zic nimic..Eu ma refeream ca daca ar fi vorba de o cursa ar pleca foarte greu cu 360 de cp si tractiune fata..Uramreste cateva curse cu masini cu tractiune fata cu masini peste 250 de cp si ai sa vezi ca am dreptate...Nu o sa iti mai para asa amuzant..

bogdan_wrc 20-12-06 08:23

pai acum vb NUMAI de curse????

cristi_407 20-12-06 08:24

Eu la asta m-am referit..degaba ai 300 de cp daca nu poti sa ii pui jos..

bogdan_wrc 20-12-06 08:26

ii poti pune. doar ca nu toate cursele se fac cu plecare de pe loc!
revin..sa vb de masini de 200 si 225 de cai! stock!

Bogdan_mb 20-12-06 11:34

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 666803)
Si ST`ul are turbo... nu e aspirat! Revenind la topic, nu inteleg de ce spuneti ca ST`ul este mai manevrabil decat gti`ul cand toate revistele si emisiunile de specialitate il scot fruntas pe golf...Iar la interior intradevar ST`ul are materiale mai bune decat Focus normal, insa la design este la fel de urat!

Imi cer scuze, nu stiu cum de am gresit. In cazul asta, nu as sta pe ganduri si mi-as cumpara una bucata ST, dar nu stiu cum m-as inpaca cu fwd :sad:

tfsi 20-12-06 12:20

Quote:

Originally Posted by teddy (Post 668156)
Exact! Cred ca lumea nu stie ce e Colina Motors de au inceput sa compare cu kiturile MTM din germania pentru care primesti garantie :lol:

@teddy...atitudinile zeflemiste si ironice nu ma impresioneaza.stim ce e colina motors.dar tu stii de exemplu de nurvil?

KYL 20-12-06 13:03

stiu eu de Nurvil....si am Focus ST
Parerea mea este ca tine de gust, care te atrage mai mult.
Pe mine m-a atras ST-ul

infusion 20-12-06 13:15

KYL: cati km ai? Ce probleme ai avut? Si eu am ST si la fiabilitate nu sunt foarte multumit de ea...

KYL 20-12-06 13:21

Am 3300 km si pana acum nu am avut probleme. Ce probleme iti face?

All times are GMT +2. The time now is 05:09.

- Copyright 2026 4Tuning