![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Cronologic vorbind dieselul e mai tanar ca motorul Otto cu vreo 15-20 de ani.
Si nu i s-a dat prea multa importanta mult timp. Deci treaba aia ca motorul pe benzina l-a avut Noe la arca nu prea tine. Oricum irelevanta toata disputa asta acum, cand multi cred ca motorul diesel a aparut in anii 80 odata cu Mercedesul cobra si 1,6-le de vag. |
Quote:
Curios este cum de au renuntat romanii la motoarele Ford V8 benzina ,5025cmc 125CP/140CP de pe Carpati si Bucegi ca nu consumau cu f. mult peste cele diesel. |
Quote:
|
Quote:
In domenii unde gabaritul nu conta asa mult si unde regimurile erau ~fixe, dieselul are "cota de piata" 100% Chiar si aburul inca mai are aplicatiile lui si le va avea inca mult timp, cel mai probabil mult dupa ce petrolul se va fi terminat. Quote:
Quote:
Nu am nimic cu tsi-ul chiar il am in vedere pentru viitor dar consum de scooter nici propietarii nu zic ca are, conform cu urmatorul link consuma cam ca accentul din 2001 cu motor de 1.3, tot 85Cp, am fost fortat sa merg in austria cateva sute de km cu 100-110 si mi-a iesit 5.2 dar cu shell v-power ce-i drept. http://vwforum.vwforum.ro/topic/6925...p/page__st__40 In alta ordine de idei vorbim de performanta si discutam de 85cp/1.2tone?!??! care, intre noi fie vorba, tot consuma mai mult pe autostrada ca tractorul meu de 1.5 tone si 10ani (modelul) si sa nu vorbim de performanta ca e cam p-acolo cu dci-ul dusterului de 105Cp Oricum tsi-ul promite dar deocamdata nu reuseste sa reduca substantial decat impozitul, chestie care probabil va cadea la anul viitor cand se va taxa in functie de putere, poluare, marca etc. |
Quote:
|
@ RVL - nu, sunt venit din alta galaxie. Daca atata arata, ce vroiai sa fac, sa sparg computerul ? Apropo, nu consuma nici pe departe un litru la ralanti 1.2 TSI, esti in urma cu tehnologia. Nu am zis ca am verificat si exact atata consuma dar pana una alta un test din partea ta care sa contrazica CB-ul nu am vazut.
|
Am zis APROAPE un litru in timpul in care face 100km cu viteza de 60, adica in 100 de minute, si asta tot de pe bc-ul unui tsi (1.4)
Ca n-o fi decat 0.8/100min cred, dar asta e la ralanti, nu la 1500rpm si fara sa invarta transimsie (care consuma putin dar tot creste consumul, nu-l scade) si fara sa care 1.2tone. Eu nu am testat dar propietari zic asa, nu cred ca se lauda nimeni cu un consum mai mare pentru ca nu e dovada de smecherie (bogatie) sa consumi mult cu tsi-ul |
scrii numai prostii peste toate topicurile, se vede un mic mecanic din spatele blocului cu o bomba de bmw diesel ultimul model din 2003 si 385.000 km2!
|
Quote:
Sunt mecanic dar nu din spatele blocului prietene ca nu sunt de auto si pentru ca in unele cazuri ar putea fi "blocul din spatele motorului", daca poti sa procesezi ce vreau sa zic. Prostie e sa zici ca trebuie sa faco 25kk/an ca sa renteze: adica daca faci 15kk/an iesi mai scump sau ce? Aaa scuze, nu e prostie, e copy/paste din ce ai auzit la altii si da, e ~adevarat cand cumperi masina de noua si o ti X ani, asta ca sa merite diferenta de pret initiala, diferenta care tinde la zero la cativa ani de vechime ai masinii. Te-am atacat aici pentru ca e on topic si pentru ca in rest nu ai posturi in care sa ZICI ceva, da scrii, dar nu prea SPUI mare lucru, insa reiese clar ca mai tre sa cresti sau ca ti-ai declarat alta varsta. Asta se vede si din faptul ca citesti pe sarite dar te repezi ca gaina la muci sa raspunzi. |
Quote:
|
"Nu sunt mecanic de (motoare) auto" iti suna a tuner? (chiar din postul citat de tine)
Atunci bine. |
Nu vreţi voi să nu vă certaţi, vă rog?
|
Quote:
Nu mint, se vede si in al doilea clip, I-50, II-85, III-130, IV-180, V-230. Si din ce am vb cu posesori de 318 si 316, au aceleasi rapoarte. Ma gandesc ca BMW a optat pt rapoarte mai scurte, fata de alti constructori pt acceleratie mai buna in detrimentul consumului si al vitezei max. |
Quote:
Motivarea: + "Motorul pe benzina, avid de turatii, elastic, si rafinat asigura acceleratii si reprize remarcabile" - "Ezitarea clar sesizabila a dieselului la plecarile de pe loc nu-l recomanda, in ciuda consumului mediu redus. In plus, silentiozitatea lui lasa de dorit." Competitia actuala intre benzina si motorina este surprinzatoare in unele cazuri, dovada este A8 4,2 FSI care ia bataie la toate capitolele de la A8 4.2 TDI si BMW 535d care este in echilibru total cu 535i, diferentele fiind minime. Surprinzator este noul *28i BMW, un motor de 2 litri turboalimentat de 245 CP si un cuplu maxim de 350NM de la DOAR 1250 rpm!!! Deci este clar ca motoarele diesel reusite pot pune in dificultate multe motoare pe benzina, insa este tot atat de clar ca benzinarele de top sunt net superioare motoarelor diesel. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:31. |
|
- Copyright 2026 4Tuning