Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

luckas 11-12-08 16:10

Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Ne-au bagat pe git taxa si carne de porc contaminata acum de SARBATORI . Nici in baschetzi nu-i doare de noi. SA TRAITZI BINE GUVERNANTZI ( CA BUNICU ,CARE E MORT )

ciprianilie17 11-12-08 16:48

pana se gandesc sa clarifice lucrurile cu taxa o sa fie prea tarziu...am auzit si eu k la administratiile financiare e haos...degeaba au anulat ordonanta de urgenta daca nu se face nimic...

ar trebui impuscati hotii astia :(:( e trist ce se intamplat

liviu27 11-12-08 16:58

Quote:

Originally Posted by ciprianilie17 (Post 1914939)
pana se gandesc sa clarifice lucrurile cu taxa o sa fie prea tarziu...am auzit si eu k la administratiile financiare e haos...degeaba au anulat ordonanta de urgenta daca nu se face nimic...

ar trebui impuscati hotii astia :(:( e trist ce se intamplat

Asta e ordinul de la Bucuresti,sa taraganeze pana pe 15.Interesant este ca televiziunile,ziarele noastre vorbesc foarte putin de taxa.Daca ne ajutau si ei era mai bine.Daca era vorba de alt subiect,legat de ei,probabil stia toata EU.

aleks 11-12-08 17:23

Care aţi fost la Guvern să depuneţi petiţie şi la Primărie sa depuneţi cerere pentru manifestaţia de sâmbătă? :lol:
Nu de alta, dar nu s-a aprobat, şi sunt tare curios dacă o să iasă ceva sâmbătă :)
scrie mediafax aşa:
Trei sute de petiţii primite la Guvern într-o singură zi privind triplarea taxei de poluare

Sute de români trimit, zilnic, petiţii Guvernului, nemulţumiţi de măsura Executivului de a tripla taxa de poluare auto, unele dintre acestea conţinând injurii, iar altele fiind cereri de scutire de la plată, pe diferite motive.
"Avem circa trei sute de petiţii transmise Guvernului într-o singură zi, ieri (miercuri, n.r.). Unele dintre ele sunt, pur şi simplu, exprimări ale furiei, conţinând injurii şi mesaje triviale la adresa Executivului", au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.
Potrivit surselor citate, doar maximum cinci la sută dintre cei care au transmis mesaje pe tema triplării taxei de poluare aprobă măsura, susţinând că este oportună pentru un mediu mai curat, pentru un aer mai puţin poluat. Restul conţin fie injurii, fie nemulţumiri şi reproşuri adresate guvernului şi premierului.
Unii dintre nemulţumiţi au criticat faptul că măsura nu a fost anunţată din campania electorală, acuzând "liberalii" de şiretenie. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că, înainte de alegeri, Guvernul a anunţat doar suspendarea taxei pentru maşini noi, nu şi triplarea ei în cazul celor uzate, considerându-se păcăliţi.
Alţii au simţit nevoia să transmită Executivului faptul că regretă că au votat PNL în recentele alegeri parlamentare. "Am votat cu liberalii şi-acum îmi vine să-mi tai mâna", scrie un cetăţean nemulţumit.
Unii dintre petenţi încearcă să atingă o coardă sensibilă, invocând faptul că măsura recent adoptată de Guvern le-a "stricat" sărbătorile, urându-le membrilor Guvernului să nu se bucure nici ei de liniştea acestora.
Există şi semnatari de petiţii care, invocând motive personale, cer să fie scutiţi de la plata taxei de poluare.
"Unii spun că sunt bătrâni, bolnavi, alţii cer să fie scutiţi de la plata taxei invocând că, după ani de muncă, au ajuns recent să-şi cumpere cea mai bună maşină din viaţa lor, la mâna a doua, dintr-o ţară din Europa de Vest", au mai declarat sursele citate.
Există, printre petenţi, şi unii care se declară "abuzaţi" de decizia Executivului, solicitând, în glumă, să li se impună şi cu ce să se îmbrace, cu cine să se însoare sau unde să-şi petreacă vacanţa. "Nu vreau maşină nouă pentru că nu am bani, iar Logan nu vreau pentru că nu-mi place. Nu vreţi să alegeţi, în locul meu, şi cu ce să mă îmbrac, şi cu cine să mă însor sau unde să-mi petrec vacanţa?", se întreabă, în glumă, unul dintre nemulţumiţi.
Pe de altă parte, forumurile de internet sunt pline de mesaje transmise de oamenii nemulţumiţi de triplarea taxei auto pentru maşinile second hand. Mulţi români critică măsura şi, în cuvinte mai mult sau mai puţin jignitoare, îşi exprimă furia faţă de guvern şi chiar îndeamnă la revoltă. Câţiva nemulţumiţi au creat un forum special pe care discută despre eventuale mişcări de protest în stradă, în mai multe oraşe ale ţării, majoritatea acestora fiind aşteptate în ziua de sâmbătă.
Reprezentanţi ai Primăriei Capitalei au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că a existat chiar şi o solicitare a unui cetăţean care, invocând faptul că reprezintă două mii de oameni nemulţumiţi de triplarea taxei de poluare, dorea autorizaţie pentru a organiza, sâmbătă, în Bucureşti, un miting de protest.
În urma discuţiilor cu reprezentanţii instituţiei - care i-au explicat că, neavând semnături şi pentru că nu reprezintă nicio organizaţie, nu poate primi acceptul - bărbatul şi-a retras cererea.

faraonu01 11-12-08 17:26

GATA!!! Au publicat in monitorul oficial,taxa triplata.
MERITAM SOARTA.STAM CALMI SI NU FACEM NIMIC INPOTRIVA ACESTOR HOTI PE CARE I-AM VOTAT TOT NOI. O SA NE CEARA TAXA SI PE AERUL CARE IL RESPIRAM.
HAIDETI IN STRADA FRATILOR !!!! ASTIA VOR SA NE OMOARE !!! AVETI CURAJUL SI MANDRIA NECESARE SA NE FACEM O VIATA MAI BUNA!!! IESTI IN STRADA SI SPUNETI-VA OPINIA !!!!

=================
nu vrea nimeni să te omoare, nu scrie cu cele mai mari caractere disponibile si colorat cu roşu, o să înţeleagă toti ceea ce ai scris si cu caractere normala, la fel cum scriem şi noi ceilalţi. - aleks

liviu27 11-12-08 17:33

http://www.petitieonline.ro/petitie-p45532046.html

viorel_MNK 11-12-08 17:35

am stat azi toata ziua la coada degeaba , dar tot amanau cu diverse motive: nu le merge sistemu , s-au stricat calculatoarele, nu au aprobare de la guvern etc. S-a facut seara, gata. Veniti maine. Maine o sa faca la fel si uite c-a venit data de 15 decembrie. A, gata, puteti plati. TRIPLU!

adrian78bmw 11-12-08 17:53

am citit undeva pe un site ca nu vor sa faca nimik ptr ca noua ordonanta nu a fost semnata de ministrul mediului..acesta a refuzat actuala forma el propunand triplarea taxei incepand cu 31 ianuarie 2009 propusa de noul guvern..a mai ramas doar 1 zi maine in care nu se va mai face nimika

pytyk' 11-12-08 17:56

eu zic ca cea mai buna solutie ar fi ca sa puna tot romanu' mana de la mana sa faca o cheta, si sa angajeze 5 avocati destepti sa dea statul roman in judecata. Ca daca pui 50 ron de masina se aduna o suma destul de mare , cu mult peste cel mai scump avocat din romania care ar duce guvernul si in fata unui tribunal de pe marte

D o n n 11-12-08 17:56

acum sa il intalnesc in drum pe tariceanu ca mai am doar juma de centimetru placuta de frana....as da in el...

buna idee pytyc...la cati au ramas acum,credema ,10 ron de fiecare masina....nu mai zic de cei cu parcuri auto care au ramas cu zeci de masini...cred k l`am palti pe avocat pe un an >..

avolocaru 11-12-08 19:22

Ne vor asculta daca ne vom tine tare. Cred ca sel mai bine ar fi sa trmitem o scrisorica la un birou de avocatura, de genul celor de la URBAN, prin care le solicitam sa se ocupe de caz, si daca dam fiecare cate 100 de euroi cred ca vor fi foarte bucurosi sa ne reprezinte.

Atentie! anul trecut cei de la ACR au promis ceva asemanator cu conditia sa te inscrii in ACR. Cum credeti ca s-au ocupat? pai se vede nu e clar.

Un pic in afara subiectului "incercati sa faceti asa ceva in Romania sa vedeti daca aproba RAR-ul si oare cam ce taxa de prima inmatriculare ar trebui sa platiti" :lol:

luckas 11-12-08 19:25

Cu riscul unui dosar ( nr. rosii expirate si asigurarea ) ,SAMBATA 13 VOI IESI IN STRADA. NU stiu cita lume va veni,ptr k noi romanii nu sintem deloc UNITZI ( FIECARE PENTRU EL ) , de aia fac ce vor cu noi astia .

X-Ray-Eyes 11-12-08 19:28

Quote:

Originally Posted by avolocaru (Post 1915230)
Ne vor asculta daca ne vom tine tare. Cred ca sel mai bine ar fi sa trmitem o scrisorica la un birou de avocatura, de genul celor de la URBAN, prin care le solicitam sa se ocupe de caz, si daca dam fiecare cate 100 de euroi cred ca vor fi foarte bucurosi sa ne reprezinte.

Daca ar da fiecare cate 100 euro s-ar strange cel putin 200.000 euro ... ptr ce suma asta cand un avocat percepe un onorariu de 25 milioane ptr un proces ? A ... sa zicem ca are o amploare mare sa ceara 50 milioane ... hai 100 milioane ... asta inseamna 2500 euro , nu 200.000 euro. Nu asa se discuta inceperea unui proces cu statul roman ... ala care zice : Da , va reprezint dar ptr 200.000 euro ala sigur e manglitor ... banii nu se dau inainte niciodata ca nu ne ducem la curve ci la avocat.

Staticyoo 11-12-08 22:51

acum am venit de la Finante..mi am luat hartia cu TAXA am de platit exact cat trebuia adica taxa veche..maine incaseaza banii
sper care am ajuns pana aicia sa reusim....DAR chiar daca o sa imi inscriu masina sustin pe toata lumea ..TOTI SUNTEM EGALI in lumea asta
JOS TAXA trebuie sa reusim

!41! 11-12-08 23:51

citesc de vreo o ora pagini din urma. interesant cum gandesc unii sa scoata euro1 sau 2 sau mai vechi de nu stiu ce an. adica tot ce i mai vechi decat masina lor . romanul e om de 2 lei . interesul propriu primeaza inainte de orice. alta chestie care-i roade pe multi e cum de au astia bmw-uri sau alte masini sport si se dau rotunzi pe bani putini :) nu poate intelege tipul asta de om ca exista libertate de alegere si fiecare are dreptul la o masina fie ca e euro zero sau cinci. am vorbit saptamana asta cu multi despre protestul de sambata . am ramas uimit sa aud de la unii replici de genu:" ce sa fac eu la protest ?sa i sustin pe aia care fac bani cu masini second hand? " sau " eu am inmatriculat deja masina ce ma intereseaza de altii" ...... cu oameni de astia nu rezolvi nimic in tara asta!
am spus si ma repet nu am nici un interes ! am masina inmatriculata si eu si tot neamul meu DAR pe 13 voi fi acolo . pur si simplu pt dreptate si libertate!!!

THUNDER77 12-12-08 07:42

Ai dreptate !41! Insa nu cred ca toti romanii sunt asa.....refuz sa cred ca sunt toti asa.....am vazut pe forumuri in ultimele zile, sute de mesaje de la romani nemultumiti de taxa si iarasi zeci de mesaje de la imbecili care l-au sustinut pe Tariceanu si taxa lui. Daca stau sa fac o paritate intre cei ce sustin taxa si cei ce nu sustin, majoritatea e a noastra, a celor ce nu mai vrem taxa , si daca e adevarat ce spun pe forumuri , atunci inseamna ca la Bucuresti nu vom fi cativa , ci atatia cati ne trebuie sa ne spunem punctul de vedere ! Speram sa reusim ceva....iar daca Doamne fereste nu izbandim, atunci vom repeta miscarea si tot asa....nu ne mai permitem sa stam degeaba....nu vreau sa ajung sa platesc impozit si pe cantitatea de aer pe care o respir sau taxa de drum pentru nr. de pasi pe care ii fac ! Iti multumim oricum pentru hotararea de a ni te alatura sambata si sper ca prin asta sa dai un exemplu si celor ce au deja "sacii in caruta " adica masinile inmatriculate , etc. Respect si bafta !

gigi galagie 12-12-08 08:01

Da frate si eu am masina inmatriculata si eu am platit taxa de prima inmatriculare,dar o sa va sustin cum pot! dar totusi ma doare ca pe strazi vad din ce in ce mai multe masini de prin '90-'96,care nu sunt cu mult mai bune decat multe dacii din aceeasi perioada.... ce o sa se intample cu aceste masini peste 4-5 ani de mers pe drumurile noastre?nu or sa fie la fel de odarlite ca si aceste "dacii"?!?!

Mustang 12-12-08 08:03

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1915012)
În urma discuţiilor cu reprezentanţii instituţiei - care i-au explicat că, neavând semnături şi pentru că nu reprezintă nicio organizaţie, nu poate primi acceptul - bărbatul şi-a retras cererea.

De ce am impresia ca este o dezinformare? Chiar manipulare?
Observ in alte locuri ca multi tot indruga rahat cum ca taxa e prea mica pentru masinile SH.
Am si eu 2 intrebari pentru ei:
1. v-a fatat mamicuta voastra in masina noua?
2. ce ti se pare mai cretin pentru Romania: "setea" pentru SUV-uri cu motoare de peste 3l noi? "setea" pentru o masina din afara micuta de 1.6, 1.4, 1.2?
Care este ineptia mai mare?

EvLSant0S 12-12-08 08:57

stai cuminte boss,un x6 de 5.0 biturbo nu polueaza.. :rolleyes2
insa noi am ajuns sa ne batem ,vb vine, sa ne certam intre noi ..
cand ei de fapt ..
aluia care-si ia x6 5.0 biturbo ii iau 11.000 de euro ... din buzunar..
iar aluia care-si ia pisicutza de 2000 de euro din germania, ii iau 4000 ...
ceva de genu ..
puteti sa nu va mai certati intre voi si sa va dati seama ca in vreme ce noi ne pierdem vremea certandu-ne intre noi pe aici ,ei nu fac decat sa numere din ce in ce mai multi bani ? :) culmea,ai nostri !
NICI EU nu am vreo masina de inmatriculat ! cum zicea cineva mai sus, !41! parca, e vorba de principii,de drepturi si de libertate, nu cum imi zicea un amic azidimineata, ca ce ma intereseaza pe mine de taxa? 1 , si 2 .. ce diferenta o sa fie daca vine si el sau nu , ce conteaza 1 om in plus sau in minus, pai , e simplu, conteaza, daca asta e mentalitatea,deja nu mai e vorba de 1 om :) e vorba de toti care gandesc asa, e chiar atat de greu bucurestenilor sa se uneasca sambata la 10 dimineata? sa blocam victoriei? ce pwla mea or sa faca ma daca ne strangem si blocam de la romana pana la aviatorilor si pana in kiseleff si tot asa
ce?
nu e politie in bucuresti sa faca ceva unei mase de genul asta de oameni ..
daca ne gandim logic :D nu e politie in lume,sa faca fatza oamenilor :)
care,din cand in cand , tre sa le mai dea un sut in cur bulangiilor care "ne conduc" -fura, sa le aduca aminte,ca puterea adevarata,sta in mainile oamenilor,nu a lor, a catorva.. care au fost alesi , sa ne "conduca" - fure.

liviu27 12-12-08 09:21

Ai dreptate EvLSant0S,mentalitatea ne-a adus aici.Acum cativa ani eram la Viena si a fost un scandal cu niste taxe.Stii ce au facut oamenii?Au oprit toti munca,indiferent de domeniul in care lucrau.Romanii nu sunt uniti.Sunt curios cati or sa vina in Piata Victoriei.Noi asteptam cat mai multi,indiferent daca si-au inscris masina sau nu,indiferent daca au sau nu,masini de inscris.Acesta trebuie sa fie un protest contra hotilor din politica romaneasca,impotriva jegurilor.

EvLSant0S 12-12-08 09:28

Nu stiu daca ati observat, insa , RCA`u , ASIGURAREA OBLIGATORIE ... se dubleaza.. :) ca pretz..
criteriile fiind ..
VARSTA ..
cat de frecvent folositi masina
si ZONA in care FOLOSITI masina ...
:lol:
este PUR SI SIMPLU strigator la CER !

VA ROG EU FRUMOS, SA INTELEGETI ! CA PUTEREA LOR ,STA IN MAINILE VOASTRE, SISTEMUL ASTA, FARA VOI ,TOTI

NU FUNCŢIONEAZĂ!!!
decizia va apartine , cat de mult ii lasati sa va fure,sau nu .. :)
exact ce zicea si fratele nostru mai sus, avem , puterea de a opri, tot, nu trebuie decat sa fim un pic uniti,si sa avem un pic de bun simtz,si respect,unul fatza de celalalt, ca daca sunteti egoisti,si mwisti, si va doare-n pla de ceilalti , va meritati soarta, sa muriti singuri, sa va ingropati singuri, muritorilor de foame disperati de bani ce sunteti , sa va fie rusine,ca va doare-n pla de cei ce sunt direct vizati de taxa asta... de cei care s-au chinuit sa stranga bani ptr o masina si acum astia vin si va le dau oamenilor peste cap planurile, si ii pun sa munceasca SI MAI MULT si sa faca si mai multe credite , ca sa poata sa mearga cu masina,si tot asa..
rusine voua romanilor jegosi pe care NU va intereseaza de soarta CELORLALTI ..
egoisti sa muriti singuri cuc !
pe de alta parte, de abia astept ziua de maine, cand, chit c-o sa fim 2-3 , o sa stam sa discutam despre ce se poate face impotriva mwistilor care si-o tot incearca cu noi ...

liviu27 12-12-08 09:49

Sper sa nu fim doar 2,3 si cu RCA-ul astia sunt niste dobitoci.Mai bine merge unul de 20 de ani,ca un mos de 60,care nu mai are reflexe si doarme pe el cand trebuie sa se incadreze intro intersectie.Auzi vrajeala,cat de des folosim masina,...in ce zona?Ba,astia sunt dobitoci?O sa ne ia km zi de zi?Doamne,ce ne prostesc astia.

EvLSant0S 12-12-08 10:02

e bataie de joc, singurii prosti suntem noi ! ca acceptam .. :)

liviu27 12-12-08 10:08

Vedeti,ca pe Antena 3 e Melescanu si vorbeste de taxa.

EvLSant0S 12-12-08 10:21

Re: Guvernul a triplat de la 08.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:

Originally Posted by luckas (Post 1913567)
AM vazut multi oameni care plingeau pur si simplu de disperare,au luat credite din banci sa-si cumpere si ei o amarita de masina sh ( ca pentru mai mult nu au ) si acum stau se uita la masini si platesc rate. Cum poate dormii gunoiu de tariceanu noaptea cu atitea blesteme pe capul lui?

cel mai bun post de pe tot topicul ..
asta e si ideea..
razboi economic :)

Mustang 12-12-08 10:24

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1915990)
stai cuminte boss,un x6 de 5.0 biturbo nu polueaza.. :rolleyes2

Ma refeream la grandomanie, nu la poluare. :)
oricum, eu sunt acolo. santose, sper sa ne vedem. :)

THUNDER77 12-12-08 10:25

Deci ? Veti veni ? Sau va multumiti sa stati pe margine ? Liviu27 ramane cum am stabilit pentru maine .

Spark 12-12-08 10:35

azi imi scot al2-lea set de nr rosii ... ca sa fiu pregatit pe maine :D

VaLeX 12-12-08 10:38

Maine sper sa fie ceva ce n-a mai fost de mult in Romania , puterea in mainile populatiei , nu unor oameni care-si urmaresc propriile interese si buzunare. Sper sa reuseasca protestul si sa vina cat mai multa lume , sa vada guvernantii ca mai sunt oameni in tara asta care nu se vor lasa calcati in picioare de niste "hahalele" ...

JOS TAXA !!!!

EvLSant0S 12-12-08 10:44

aseara in iasi cica peste 50 de masini cu nre roshii s-au adunat , azi , se spera la mai multe :)
fortza..
faceti si voi poze..
si puneti pe net ..
de la protestele astea

liviu27 12-12-08 10:48

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 1916156)
Deci ? Veti veni ? Sau va multumiti sa stati pe margine ? Liviu27 ramane cum am stabilit pentru maine .

O sa fiu acolo.Poti sa te bazezi pe prezenta mea.

tuner_cata_05 12-12-08 11:41

Am gasit si eu niste filmari din Baia Mare de la protest... multi oameni din mediul rural... :lol::lol: dar a fost ok...si ei au dreptul sa protesteze... ;););)

http://emaramures.ro/Video-Maramures...t-in-Baia-Mare

http://emaramures.ro/Video-Maramures...ului-Baia-Mare

;)

EvLSant0S 12-12-08 11:58

frumos,multumim pentru filmari :)

liviu27 12-12-08 12:04

Petiţie taxa auto
COMUNICAT DE PRESĂ
Un grup de cetateni revoltati de faptul ca Guvernul a decis majorarea taxei de mediu pentru autoturismele second-hand într-un procentaj care înseamna practic triplarea ei, a decis sa demareze procedura legala de anulare a acestui act normativ. Baza legala este data de Legea 189/1999, republicata în 2004.
Conform acestui act normativc, pentru a promova o initiativa legislativa, trebuie constituit un grup de initiativa de 10 persoane, care sa nu fie functionari publici, sa aiba dreptul de vot, conform legii si care sa-si aleaga un presedinte. Pentru demararea procedurilor, grupul trebuie sa adune minim 100.000 semnaturi, din cel putin un sfert din judetele tarii, dar nu mai putin de 5.000 semnaturi pe judet.
Grupul de initiativa propune un alt proiect de lege care sa prevada o taxa de mediu unica, de 100 euro, pentru prima înmatriculare a autoturismelor second-hand. La aceasta initiativa s-au alaturat deja cetateni din mai mule orase, cum ar fi Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov si Bucuresti. Prin demersul nostru dorim sa îndreptam o nedreptate care afecteaza foarte multi cetateni dar, în acelasi timp, nu dorim sa aducem prejudicii productiei interne de autoturisme.

Presedinte grup de initiativa
Samuel Caba

www.caba.ro

liviu27 12-12-08 12:06

Intrati pe www.caba.ro sa va inscrieti.

!41! 12-12-08 12:08

vizavi de postul de pe pagina trecuta tin sa precizez ca mai sant si vreo 15 sau 20 care vin cu mine maine. si cu masini inmatriculate si cu numere rosii ..

EvLSant0S 12-12-08 12:14

si eu imi iau toti prietenii si sper toti membri din clubu anonymous :)
o sa fie frumos ..

RoByNeT 12-12-08 13:03

am avut astazi niste treaba pe la administratii sa depun niste declaratii ( cu munca ) si dupa cum stiti la unele administratii financiare ... persoanele fizice sunt la parter si juridice la etaj si la unele invers .... cand am ajuns la adm. fin. sector 6 ... acolo langa parcul cismigiu ... eu aveam treaba la etaj la pers juridice ... dar ... nu am putut sa urc decat dupa ce am luat vreo 3-4 coate in spate si calcat pe picioare ... pentru ca era o coada infernala efectiv lumea statea afara in frig pentru ultima speranta ... deci e bataie de joc ... nu mai zic femeile de la ghiseu care isi beau cafeaua si fumau la intrare durandu`le fix in pix asteptand sa se faca ora 13 sa i`a pauza ... deci ... Romania ...

luckas 12-12-08 13:22

TOATA STIMA PENTRU CEI DIN BAIA MARE . DESTEAPTATE ROMANE TAXA NU RAMINE

X-Ray-Eyes 12-12-08 13:31

"Taxa auto a scos in strada mii de oameni in toata tara.
Ei cer eliminarea noii taxe, de trei ori mai mare decat cea stabilita initial de guvernanti. La Bucuresti, soferii se inghesuie sa plateasca birul ca sa nu ii prinda 15 decembrie, ziua din care taxa le goleste portofelele.
Scandal mare si in centrul orasului Botosani. Suparati pe guvernanti ca au triplat taxa auto la masinile luate la mana a doua, sute de soferi s-au adunat la Prefectura. Tot ce vor e ca birul sa nu creasca.

Dupa ce au scandat lozinci anti-guvernamentale, si-au lasat masinile parcate in mijlocul orasului, blocand circulatia, si-au luat-o pe jos continuandu-si protestul.

La Mures, 300 de proprietari de masini second-hand au luat sediul Prefecturii cu asalt cu acelasi bai - taxa prea mare. Oamenii ameninta ca daca nu sunt luati in seama isi vor inmatricula masinile in strainatate, dar vor polua in Romania.

Huiduieli si la Baia Mare. 150 de oameni au batut la usa autoritatilor sa se planga ca n-au de unde sa ia bani sa-si imatriculeze masinle.

Nici la Bucuresti nu e liniste. Sute de posesori de autoturisme s-au inghesuit sa-si achite darile ca sa nu prinda taxa marita ce va intra in vigoare de pe 15.

Cel putin 70 de soferi si dealeri auto din Constanta participa cu masinile la un miting de protest fata de triplarea taxei de poluare auto.

Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere Constanta, inspectorul Ciprian Sobaru, marsul de protest a pornit din statiunea Mamaia, traseul fiind Bulevardul Mamaia - Bulevardul Aurel Vlaicu - Bulevardul Tomis, pana in fata Prefecturii Constanta."

Citat de pe ProTV .

All times are GMT +2. The time now is 05:18.

- Copyright 2026 4Tuning