Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

steffan 19-02-13 13:44

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

nu ne arati si noua niste poze cu honda? cati km are? ce consum?:lol:

eMH 19-02-13 14:34

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5369065)
Nu stiu cum sint Nisanurile astea noi, ca astea noi sint facute toate in Asia, si de aia nu ma intereseaza. Da pe Nisanu meu scria Made in Japan, si nu Made in France cum e Reanaultu.

Tu ai impresia ca Japonia e undeva in Africa?

franz34sm 19-02-13 18:25

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5369099)
nu ne arati si noua niste poze cu honda? cati km are? ce consum?:lol:

Nu stiu cum sa pun poze. Deci masina are 128.000 de km originali, ca l-am verificat. Si consuma 8,8 in oras, asa scrie in cartea masinii.

steffan 19-02-13 18:43

cand scrii un post vezi ca ai asa mai jos "manage attachments" dai acolo click si o sa ti se deschide o fereastra unde cauti pozele in calculator si le uploadezi, iar apoi cand postezi o sa apara

hai incearca pt ca toti suntem curiosi

franz34sm 19-02-13 18:59

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5369144)
Tu ai impresia ca Japonia e undeva in Africa?

Cind am zis Asia, m-am referit la chinezi. Un produs pe care scrie Made in China, si altu pe care scrie Made in Japan, e mare diferenta de calitate. Daca iei ceva pe care scrie Made in China, atita o sa te si tina. Ca aia nu stiu ce-i aia calitate. Ei fac lucru de mintuiala. Eu stiu, ca am lucrat cu ei. Si cu vietnamezi, si cu chineji, si cu filipinezi am lucrat. Toti sint la fel. In orice caz mi-am dat seama ca, japonezii pun accent pe calitate. Si nemtii, daaa naa ... :D Dupa cum am mai spus, mie-mi plac masinile germane. Imi plac Bmw-urile, si Volswagen-urile. Numai astea doua masini imi plac. Da de aia prefer japonezele, pt ca-s cele mai fiabile masini. Dupa studiul facut de mine, o masina germana se strica mai repede decit una japoneza. Si daa, dintre masinile germane, doar astea doua sint ce as prefera : Bmw si Volswagen. Dintre japoneze sint : Toyota si Honda. Cine a condus o Honda Acord sau Civic, la ala nu-i mai trebe alta masina.

franz34sm 19-02-13 19:09

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5369423)
cand scrii un post vezi ca ai asa mai jos "manage attachments" dai acolo click si o sa ti se deschide o fereastra unde cauti pozele in calculator si le uploadezi, iar apoi cand postezi o sa apara

hai incearca pt ca toti suntem curiosi

http://www.autoscout24.at/Details.as...000&asrc=st|fs

Asta e masina pe care am cumparato. Am inmatriculato pe numele meu, si i-am pus alte numere. Da clic pe poze.

steffan 19-02-13 19:16

2300E? dar na, pt o japoneza merita :lol:

fasso 19-02-13 19:45

Acu' nu cred ca e cazul sa mai faci misto de om, degeaba. 2300 euro pt felul in care arata, nu e mult, crede-ma ;)

franz34sm 19-02-13 19:47

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5369473)
2300E? dar na, pt o japoneza merita :lol:

2350 a cerut baiatu, da i-am dat 2000. Si bine zici, merita ca e japoneza, mai ales ca are km putini. Ma bucur ca nu mi-am luat masina germana, pt ca de fiecare data cind mi-am luat o masina germana, tot timpu trebuia schimbat ceva la ea, plus ca se strica una alta. La Nisan n-am avut nimica, nu s-a stricat nimica, nu facea figuri, deci era o japoneza ok. La Honda ? .. ppffaaaiii ... in vecii vecilor, numa benzina, si gooo planeet. :D

eMH 19-02-13 19:56

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5369552)
La Nisan n-am avut nimica, nu s-a stricat nimica, nu facea figuri, deci era o japoneza ok. La Honda ? .. ppffaaaiii ... in vecii vecilor, numa benzina, si gooo planeet. :D

Mai asteapta un pic :lol:

fasso 19-02-13 21:48

Franz, cand vei incepe sa schimbi, o sa-ti fie dor de bmw :lol:

GTR 20-02-13 11:12

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5369818)
Franz, cand vei incepe sa schimbi, o sa-ti fie dor de bmw :lol:

Daca vrea fiabilitate la masini vechi si si-a luat Honda, o sa uite de BMW.

RVL 2000 21-02-13 01:31

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5367833)
Nissan mai are inca masini de productie exclusiv proprie. o colaborare de gen nu inseamna un amalgam total.

OK dar la modelele astea la care se uita el (de fapt si eu ca nu ma vad prea curand cu o masina exclusivista) inclusiv respectivul dci de care radea el, este colaborare.

P.S. Zic sa facem un topic separat in care sa punem pariuri gen "cand se suceste Franz si in ce directie"

eMH 21-02-13 06:42

Ar avea cote mici, ca se suceste aproape zilnic... :rolleyes2

GTR 21-02-13 07:59

Urmatorul pas ar fi tot o Honda, dar cu motor mai puternic.

eMH 21-02-13 08:35

Nicio sansa! Eu zic ca revine la diesel! :lol:

steffan 21-02-13 09:42

eu cred ca incearca ceva pe gpl :D

GTR 21-02-13 12:37

Sau isi ia Tesla! :))

eMH 21-02-13 12:41

Eu cred ca mai bine isi da o tesla in... Cap! :rolleyes2

franz34sm 21-02-13 14:26

:D :D :D Asa-s si eu ca vremea. :D

Cata_UNU 21-02-13 14:52

franz34sm- tu esti genial omule, cand am chef sa rad, intru aici pe sectiunea asta si caut posturile tale, esti mult prea show.
De ce nu mergi la stand up sa vorbesti despre masini???
Cred ca publicul plateste dublu sa auda inca o perla.

crywolf 21-02-13 18:58

Mailurile personale nu le citesc zilnic, dar topicul tau in fiecare seara ma binedispune :) eu pun pariu ca ai luat Honda aia ca avea luminite albastre in bord :)
Si eu zic ca revine la diesel german, cand se strica Honditza :) pun 5lei pariu.

franz34sm 22-02-13 20:47

Quote:

Originally Posted by crywolf (Post 5372456)
Mailurile personale nu le citesc zilnic, dar topicul tau in fiecare seara ma binedispune :) eu pun pariu ca ai luat Honda aia ca avea luminite albastre in bord :)
Si eu zic ca revine la diesel german, cand se strica Honditza :) pun 5lei pariu.

Eeee ... nu numa de aia am luat. Ci din mai multe motive. 10 culori de lumini la casetofon sony, incalzire in scaune si in oglinzi, model 2000, si nu '96, boxe, amplificator, folie faina si stralucitoare pe volan si schimbator, stropitoare la faruri, un fel de bec de ceata pe spate, inchidere centralizata la buton, unde arunci scrumiera - apesi de buton si se deschide incet hidraulic, cind reglezi unde sa vina aerul ( sa zicem la picioare sau la parbriz, etc ) , toate-s cu butoane, si nu invirti de ea, ci toate-s cu butoane, 128.000 de km originali, etc ..
Daca nu avea atitea chestii, atunci sigur luam Golfu. De ce Golf ? Pt ca-s ieftine piesele. La japoneze sint scumpe. Am si gasit un Golf 3 din '96 cu clima, 1,9 tdi cu 90 de cai, cu doar 144.000 de km originali, da nu io prins prea bine frinele, si n-avea roti faine. Imi convenea din doua motive : consumul si piesele ieftine. Daaaar ... eu am ales masina cu mai multe dotari, mai noua, si km mai putini. De aia am ales Honda. Ca cu 2000 de euro n-am gasit o masina germana cu atitea dotari, km putini, si asa de ingrijita.
Honda sa se strice ?????????? Mai greu. Nici Nisanu pe care l-am avut nu s-a stricat. Daca nu intram cu ea intr-un pom, si no face-am praf, atunci nici in ziua de azi no dadeam. O japoneza nu se strica, umbli cu ea 20 de ani si tot nu se strica. Da germanele astea tot timpu fac figuri, da tot timpu. Ba una, ba alta. Cu totul ca-mi plac masinile germane.

Cata_UNU 22-02-13 21:26

Este imposibil ca o masina din '96 sa aiba km aia, la fel si una din 2000.
Si faza cu "un batran a mers cu ea duminica la piata" e fumata.
Aia nu sunt km relai.
Km relai la o masina din 2001- 31x.xxx. Luata de noua, rulata doar in Romania.. adica.
Km relai, 2006 19x.xxx .

Si nu mai iti tot lauda cazanele, ca m-ai tampit, deja exagerei aiurea, fara rost.

Ca nu tin franele, pai pune, discuri noi, saboti(daca e cazul)(ferodouri), placute, kit reparatie in etrieri, pompa frana kit reparatie, lichid frana nou, si o sa vezi ca au frane.

franz34sm 22-02-13 21:53

Quote:

Originally Posted by Cata_UNU (Post 5374080)
Aia nu sunt km relai.
Km relai la o masina din 2001- 31x.xxx. Luata de noua, rulata doar in Romania.. adica.
Km relai, 2006 19x.xxx .

Si nu mai iti tot lauda cazanele, ca m-ai tampit, deja exagerei aiurea, fara rost.

Ca nu tin franele, pai pune, discuri noi, saboti(daca e cazul)(ferodouri), placute, kit reparatie in etrieri, pompa frana kit reparatie, lichid frana nou, si o sa vezi ca au frane.

Schimba etrieri, discuri, placute, lichid si pompa de frina, etc. Poate tre sa schimb si rotile. !!! Nu de aia imi cumpar o masina, ca sa schimb pe ea una alta, si sa bag bani in ea. Ori iau una pusa la punct fara sa schimb pe ea nimica, ori nu discut. Cazane cica. Daca nu crezi kilometrii aia reali, asta e, treci cu vederea. Golfu ala cu 144 de mii de km, are un proprietar. Civicu a avut doi proprietari, si am hirtiile de la verificare, pe ultimii 7 ani, cu kilometrii inscrisi. Da naa ... daca tu zici ca nu exista, atunci nu exista. Numa de la 200 de mii de km in sus, pina la 500 de mii de km, ca astia-s kilometrii normali la o masina veche, nuu ?

Cata_UNU 22-02-13 22:44

Daca vrei o masina buna fara sa mai bagi tu bani in ea , ridica pretul de 2 mii de heuro.

Pune o poza cu ultima pagina din cartea service, sa vad cand e ultima revizie.
Desigur, nu o sa pui..

eMH 22-02-13 23:05

Quote:

Km relai, 2006 19x.xxx .

Eu am masina din 2006 cu 85.000 km reali. Stiu asta pentru ca e la mine de noua. :rolleyes2

Cata_UNU 22-02-13 23:16

Dar nu e de uz zilnic...sau..habar nu am. Dar eu merg mult cu masina.

GTR 23-02-13 00:13

Quote:

Aia nu sunt km relai.
Km relai, 2006 19x.xxx .

Ba este foarte posibil. Tata, de exemplu, a facut in 8 ani 42k de km.
Am vazut masini de 20 de ani cu 50-60k de km. Prin alte tari mai este si penal sa umbli la kilometraj.
Unii au 2,3 masini, sau chiar daca au una, merg cu ea ocazional.

Cata_UNU 23-02-13 00:28

Nu neg asta, dar alea au si un pret, si arata intr-un fel.
Nu au leduri si nike pe luneta si nu au in anunt full fara piele.
Si dincolo se umbla la km si stampile false prin cartea tehnica, se fac si acolo magarii destule.

Eu prezentasem niste date proprii, sau ale prietenilor, care utilizeaza zilnic masina. Se folosesc de ea.
Si cred ca o masina folosita normal pe acolo se invarte la km.

fasso 23-02-13 09:51

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5374232)
Prin alte tari mai este si penal sa umbli la kilometraj.

La noi ai impresia ca e ok sa-l dai inapoi ?! :lol:

franz34sm 26-02-13 14:18

Aaaii da ce inguste scaune are Honda asta. Cind imi pun curu in el, simt cum ma stringe din lateral, din amindoua partile. Se vede ca masinile astea japoneze au fost facute pt limbrici ( galbejiti ).

fasso 26-02-13 20:55

Lasa slanina cu ceapa si o sa vezi ce confortabile devin scaunele ;)

crywolf 27-02-13 19:42

Fasso, 1000 puncte de la mine :))
Nu sunt scaune inguste sunt scaune cu tenta sportiva :) sau semi-sport sa le zicem. Fata de fotoliile de la modele (ca exemplu) de la Mercedes-urile mai vechi in care puteai sa dormi, dar sustinere laterala canci.
Dar eu cred ca mai repde trage franzi la gulas :)

fasso 27-02-13 22:39

Si pe langa asta, mai e o chestie, pe care o citisem mai demult pe honda-tech daca nu ma insel : Masinile japoneze(se facea referire la Honda in special) au fost facute pentru cei care stiu sa le conduca.

vlad300 27-02-13 22:47

Deci imi trebuie categoria H ca sa pot sa conduc o Honda nu?
Ce scoala din bucuresti ma poate invata si pe mine sa conduc o japoneza! I mean it!!!

GTR 28-02-13 00:55

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5381547)
Si pe langa asta, mai e o chestie, pe care o citisem mai demult pe honda-tech daca nu ma insel : Masinile japoneze(se facea referire la Honda in special) au fost facute pentru cei care stiu sa le conduca.

In afara de Priusul facut de Google, orice masina este facuta pentru cei care stiu sa conduca.

Poate probleme puneau ursuletii (>170 cp - brutal in derapaje), poate primul Audi TT (sasiu prost), de la Honda poate S2000 (brutala in derapaje), etc. dar daca nu te simti in stare sa-ti iei ceva sportiv sau prost, nu-ti lua.

Hondele in general se conduc foarte usor, cam ca orice masina japoneza.

!41! 28-02-13 07:08

In GranTurismo , ala fiind SINGURUL simulator de curse care duce spre real cand intrai la constructorul Honda scria cam asa : "you must drive it very hard to get maximum performance" N-am inteles atunci exact ce vrea sa zica dar m-am prins cand mi-am luat Honda in realitate.In teorie cu multe masini ar trebui procedat asa dar nu toate si rezista. Ca sa mergi prin oras cu 59km/h trebuie doar permis cat. B

fasso 28-02-13 09:53

Quote:

Originally Posted by vlad300 (Post 5381558)
Deci imi trebuie categoria H ca sa pot sa conduc o Honda nu?
Ce scoala din bucuresti ma poate invata si pe mine sa conduc o japoneza! I mean it!!!

Cu riscul de a ma repeta, eu decat am preluat expresia de la un coleg forumist din US, si toata treaba ii era destinata lui Franz. Sau te-ai gandit ca poate o sa pari ceva mai inteligent cu post-ul asta?

lord_wader 28-02-13 10:18

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5374182)
Eu am masina din 2006 cu 85.000 km reali. Stiu asta pentru ca e la mine de noua. :rolleyes2

Am un vecin cu logan 26.000km in 9ani, masina arata si functioneaza f bine.

All times are GMT +2. The time now is 18:19.

- Copyright 2026 4Tuning