Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Subaru (https://forum.4tuning.ro/130-masina-mea-subaru.html)
-   -   STI - RC (https://forum.4tuning.ro/130-masina-mea-subaru/8400-sti-rc.html)

Auslander 03-04-13 12:35

Re: WRX STI alias "CIELO EVO II" Seby Legal Racing

Doar eu aud surge-ul ? ...

SEBASTIAN 03-04-13 21:43

Nu nu este surge, pentru a nu face presiune mare parte din gaze de la o anumita apasare si turatie se deschide wastegatele extern care da afara direct.
Apoi in timpul rotirii pedala de acceleratie nu era tinuta apasat constant pt a nu ajunge imediat in limtare la 5k rpm. Pedala era apasata si succesiv ridicata, iar BOV profesional isi facea treaba.
Asa e zgomotul semana.:lol:

Auslander 03-04-13 22:31

Interesant,
Daca nu deranjeaza intrebarea pe ce presiune ai setat BOV-ul sa faca dump ?

SEBASTIAN 03-04-13 22:40

BOV nu se seteaza pe presiune.
Este setat pe diferenta de presiune ΔP, iar acesta are dubla comanda. Are comenzi disticte pe presiune si pe vacum.
Presiunea maxima la care este folosita acum masina in rodaj este de cca. 1 bar daca atmosfericul il consideram zero.
De fapt presiunea se vedea si pe grafic.
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1355546639

Auslander 03-04-13 23:43

Tocmai de aia intrebam, formularea mea a fost un pic ambigua.
Nu vreau sa ma gandesc ce eforturi financiare s-au facut in directia asta...

SEBASTIAN 20-04-13 06:53

Indradevar suma investita este foarte mare si din pacate acum nici suficient timp nu am avut sa o rodez.
Avem la firma foarte multe masini programate pentru setari, mai ales ca acum este perioada startului de sezon in zona campionatelor auto.

SEBASTIAN 30-04-13 19:23

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=W6rIqjq_eSI

SEBASTIAN 06-05-14 06:52

3 Attachment(s)
Sta la adapost de vreme rea si se pregateste de setarea postrodaj in continuare.

Doctorul 27-08-14 21:19

Re: STI - RC

Ceva noutati ? Cred ca fara sa exagerez cu nimic este o masina care a stat pe buzele tuturor pasionatiilor dupa 4tuning :)

SEBASTIAN 28-08-14 05:42

10 Attachment(s)
Da sigur ca sunt vesti.
Dar am scris mai rar pentru ca interesul pentru aceasta masina a scazut in ultima vreme fiind depasita de alte proiecte, fapt care era de asteptat si normal. Cu toate astea cred ca este greu ca o maisna de 4 cilindri si cu motor de baza de 2l sa-i poata face fata.
Ca si performanta si putere la aceasta clasa fusese depasita de Evo9 al lui Paul Andronic in perioada in care masina era setata de Racing Code.

Acum motorul este gata mai sunt discutii la accesorii.
Trebuie doar testat si setat.

Pentru a creste debitul de aer admis motorul a fost usor comprimat si i-au fost inlocuite chiulasele cu unele noi de spec-c.

Prezoanele de chiulasa au fost folosite de WRC.
Garnituri de chiulasa speciale cu depunere speciala pe tru etansare.
Scaunele de supapa cu beriliu pentru transfer termic ridicat,
Arcuri de supapa Tomei.
Axe cu came HKS.
...

SEBASTIAN 28-08-14 05:44

4 Attachment(s)
Chiulasele noi asigura un debit mult mai bun.
In plus au fost portate si lustruite.

Doctorul 06-09-14 21:59

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5737781)
Chiulasele noi asigura un debit mult mai bun.
In plus au fost portate si lustruite.

CU ceva pagini in urma se vede chiulasa cu o solutie in camera de ardere ...imi poti spune pentru ce era? pentru masurarea volumului cumva?

SEBASTIAN 06-09-14 22:12

Observatia ta este foarte corecta.
Pentru a afla anumite parti de volum din diferite zone ale camerei de ardere am folosit o foaie de sticla cu o gaura in ea.
Am dat pe chiulase cu vaselina am presat sticla pe ele si apoi prin orificiu am introdus lichid pana la nivel maxim. Volumul de lichid introdus(ulei de cutie automata pentru ca e foarte fluid) in chiulasa este volumul partii camerei de ardere aflat in chiulasa.
Lafel am procedat si la bloc ducand pistoanele exact la PMS.
Adunand volumul din chiulasa cu cel din bloc si cu cel dat de grosimea garniturii de chiulasa obti volumul exact al camerei de ardere.
Volumul cilindrului supra volumul camerei de ardere exprima valoarea exacta a raportului de compresie.
Asta a fost!

Doctorul 06-09-14 22:59

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5740496)
Observatia ta este foarte corecta.
Pentru a afla anumite parti de volum din diferite zone ale camerei de ardere am folosit o foaie de sticla cu o gaura in ea.
Am dat pe chiulase cu vaselina am presat sticla pe ele si apoi prin orificiu am introdus lichid pana la nivel maxim. Volumul de lichid introdus(ulei de cutie automata pentru ca e foarte fluid) in chiulasa este volumul partii camerei de ardere aflat in chiulasa.
Lafel am procedat si la bloc ducand pistoanele exact la PMS.
Adunand volumul din chiulasa cu cel din bloc si cu cel dat de grosimea garniturii de chiulasa obti volumul exact al camerei de ardere.
Volumul cilindrului supra volumul camerei de ardere exprima valoarea exacta a raportului de compresie.
Asta a fost!

Unii masoara volumul altii etanseitatea :lol:

SEBASTIAN 07-09-14 03:33

Etansietatea s-a masurat cu un pistol special pe fiecare supapa in parte.
Este un aparat care masoara nu doar verifica. Cu lichid poti sa verifici.
Nu pierdea nici o supapa, pierdere zero. Etansare perfecta.

SEBASTIAN 17-12-14 07:46

https://www.youtube.com/watch?v=DSns...ature=youtu.be

TSC-Us 04-02-15 22:28

Cat % este gata? Ai facut post rodaj-rodaj...

La grupa 2.0 + nos o sa faca o figura frumoasa

SEBASTIAN 12-02-15 14:43

STI - RC

3 Attachment(s)
Da masina a primit softul postrodaj.
Felul in care incepuse sa se contureze cu presiune mica chiar era imbucurator, dar totusi nesatisfacator. Datorita turbinei imense antrenarea fara ALS si NOS lasa de dorit, asa ca solutia este in dezvoltare. Nici axele cu came nu sunt ideale pentru zona de jos.
Masina a depasit 400 cai la roata, la turatie si presiune mica in turbo.
Ce este imbucurator este ca s-a reusit antrenarea similara, cu cea de la un motor de 2.2 Subaru cu turbo mediu Garrett GT30 capabil de peste 500HP la cap.
Este foarte interesant de vazut pe grafic, linia verde care arata presiunea, presiune mica dar debite mari capabile sa scoata aceleasi valori ca la Garrett cu presiune mai mare.
Dupa cum se poate observa dupa 4000-4500rpm presiunea este inhibata electronic, iar pana in acea zona nu poate sa faca mai mult asa ca dezvoltam solutia si mai crestem putin.
Softul de rodaj daca consutati graficele desi exprimat in valori la motor era cu mult sub acesta postrodaj.

Greddy Txx 1.35bar - Garrett GT30 1.8bar

SEBASTIAN 12-02-15 15:24

https://youtu.be/DSnsvJDOydQ

Doctorul 27-04-16 22:21

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5780088)

Ce se mai aude cu masina?

SEBASTIAN 28-04-16 06:37

Cred ca a spart un tachet si nu am avut timp de ea.
Dar altfel merge foarte bine chiar daca e doar cu softul de rodaj, fara presiune mare si fara turatie data drumul.
Urmeaza sa scot capacul sa masuram jocurile, poate de luni incolo.

SEBASTIAN 12-02-17 07:03

In continuare masina asteapta sa ii reasezam tachetii facand jocurile corecte.

All times are GMT +2. The time now is 20:23.

- Copyright 2026 4Tuning