![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Quote:
|
Se pare ca multora le convine sa plateasca aceasta diferenta la taxe din moment ce s-a comercializat OK masina in tara.
De Mazda 3 MPS chiar uitasem, insa are 260cp din 2.3, OPC are 240 de cai din 2.0 ..... Dintre motoarele de 2.0 .... Opelul conduce la acest capitol. |
Si totusi...:-) Cat de frumos poate sta un ST pe un traseu virajat...unde celelalte cam raman in urma...:P
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
a fost declarat cel mai fiabil...de la ford poate :))
sau mai nou ala le bate si pe japoneze?? macar GTI a adus ceva nou...tehnologia FSI...STu ca a dus? 500 cmc in plus si 25 de cai?? si lasati-ma cu moontone ala..ca asa exista si GTi ed 30 care cu soft si evacuare si admisie ajunge la 360 de cai... |
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
|
Dintre astea doua as alege a 3 a: Opel Astra OPC :))
|
imi place mai mult ST-ul...are un design mai frumos decat GTI.
|
votez GTI-ul, Focusul parca ar fi o carapace de testoasa..
|
zeule, ma asteptam la mai mult de la tine.... dar evit sa te jignesc, asta pt ca am mai mult bun gust ca tine..si mai multe clase, desi e oricui usor sa dea un copy=paste...
ideea era...in sarcina maxima.... am incredere ca stii diferenta dintre boostului unui motor la 1000 rpm si al unuia la 5000... un motor la 3000 rpm stand pe loc si la 3000 rpm in urcare in ture.... ca despre asta era vorba..citetse si postul celui de mai sus..de unde a inceput discutia...cu sarcina motorului in miscare... si dupa aia fii destept si jigneste. de aia nu ti-am dat explicatii, ca banuiam ca intelegi..dar vad ca la tine e nevoie de scheme... dar multumesc ca imi urmaresti posturile, si ai observat stilul meu, eu nu pot sa spun ca am facut la fel cu ale tale si nici nu o voi face..am ceva mai bun de facut... |
E timpul datorita circumstantelor sa imi schimb atitudinea vis-a-vis de tine ....
Nu te-am jignit in postul anterior, ti-am spus o constatare care s-a adeverit cu postul tau de mai sus, am sa te dezamagesc prin a-ti spune ca e posibil (sa nu exagerez ca nu te cunosc) sa nu ai mai multe clase (nici macar de scoala daca nu sociale, insa discutia asta nu isi are rostul, nu depunem CVuri pe forum).... Ideea e ca nu stii sa citesti complet un post si sari cam repede cu aciditatea. Nimeni nu a zis de sarcina maxima in posturile precedente, ci doar - sarcina, iar daca ai fi citit postul meu ai vedea ca sarcina incepe de un numar redus de turatii pana la cel maxim, de forta de tractiune cand este cuplata o treapta a cutiei de viteze si de viteza, astfel sarcina maxima depinzand de la motor la motor. In cazul unui motor aspirat, cresterea in ture nu este boost. Nici in cazul VANOSului sau VTECului nu este boost (am mai vazut pe forum lucruri de tipul .... "iti da senzatia ca a "intrat turbina"). Ce spui tu in : Quote:
Uneori daca vrei sa dovedesti ca stii ceva, faci scheme, incerci sa explici, poate nu ma exprimasem corect (sau alt user), poate o faceam gresit de la inceput ... normal era sa explici elegant, insa tu abordezi mereu o aroganta jenanta. Nu iti urmaresc posturile, nu avem interese comune in ceea ce priveste auto, ne intersectam doar unde aplauzi VAG iar eu dupa cum ai vazut nu sunt deloc "adeptul" lor. PS: nu am nimic impotriva VAG, insa nu sunt adeptul ... daca are sigla, sa zicem VW, este suprem, oricine altceva nu o sa ii egaleze vreodata. |
Quote:
|
pe un alt thread spunea cineva ca are un prieten cu un Focus ST din '08 care are consumul MEDIU(Atentie!MEDIU) 22. Chiar asa sa fie?rog posesorii de ST sa ne dea si noua date reale referitoare la consum.la fel si pe cei de GTI.
|
...alex eu sincer ma mir cum rezisti,zi de zi cu aceleasi probleme...:)))))...si mereu iti pastrezi calmul cel putin cand postezi ca in intimitate fac pariu ca te descarci:)))))
|
Era o gluma, imi cer scuze. Am votat Focus ST pentru ca m-am cam plictisit de forma Golf 5 care imi inunda simturile vizuale zilnic pe toate strazile si in toate orasele. Imi place in momentul de fata mai mult cum arata Focus-ul. Ca performante,... depinde in care m-as simti mai bine, nu le am condus, ambele sunt performante.
|
eu am ales. GTI ed 30 dupa parerea mea e mult superior st-ului avand in vedere ca am avut okazia sa le conduc pe amandoua GTI-ul ed 30 a fost alegerea mea.
consum GTI ed 30: mediu in oras 18-20 dak mergi bara la bara si nu schimbi mai mult de a 3-a dak prinzi orasul liber scoti cam 12 dak mergi la drum intins cu o medie de 140 scoti cam 8-9. dar in demaraje puternice creste si la 32. la peste 240 afisaza un instant de 35 care nu scade dak mentii viteza, iar pe la 260-270 nu mai afisaza decat k a fost depasita viteza de 250. Cert e un lucru daca mergi spre constanta cu 230 constant la medgidia ramai fara benzina nu de alta da am patit-o :lol: |
zeule..daca vrei sa vorbim, putem si despre startrek..dar aici era vorba de 2.0TFSI si 2.5T de la ST...
adica boostul celor doua....dar nah..daca vrei, iti fac schema.. tu ce intelegi din ce zice omu aici? https://forum.4tuning.ro/showpost.php...&postcount=874 "nu compara mentinerea motorului la o anumita turatie cu munca lui de zi cu zi. gandes-te ca 1 la mana nu era in sarcina(ce conteaza extrem), si doi la mana gandeste-te ca totusi ford a facut testul..." si tot asa mai departe... in sarcina...adica din moment ce zice "nu era in sarcina"....la ce crezi ca facea referire? la sarcina motorului intre 1000-5000 rpm?? da, un motor poate fi in sarcina si la 2000, si la 6000, dar eu cred ca userul dinaintea ta s-a exprimat f bine.. tu in continuare nu crezi ca e o diferenta intre 5000rpm pe dyno si 5000rpm cand e pe sosea...? hai ca doar te joci dupa degete si am trecut de aia 3 ani... asa va place unora sa faceti pe victimele..si sa va scarpinati cu mana stanga la urechea dreapta..doar doar..o dati in lucruri personale si uitam de topic.. lasa chetsiile personale ca ma plictisesc repede.... daca erai baiat asa citit cum pretinzi te-ai fi prins despre ce vorbesc...si despre ce vorbea userul de fapt... PS: vezi ca se scrie "vizavi"..e neologism romanizat :) ...cu placere... PS2: daca nici vanzarile din lume nu sunt elocvente....toti sunt nebuni? PS3: m-am plictisit de discutia asta...asa ca nu iti mai raspund. ne intalnim pe alt topic... |
OK, o lasam cum a cazut .....
PS: fa tu test de genul 250000 de km pe sosea in acelasi regim de turatie constanta (si de presiune a turbinei daca vorbim doar de aceste 2 motoare/masini) si astept rezultatele ... Quote:
Detalii de tip ..... presiunea GTI vs presiunea ST nu au nici o importanta, decat cilindreea Quote:
PSurile nu ti le comentez din motive lesne de inteles .... |
Quote:
|
discutia e prea lunga, dar pe scurt..GTI cu motorul ala blamat de toti, cum zici tu, tine 500 de cai fara probleme in state
http://www.goapr.com/Audi/news/#02122009 1.4TSI tine dupa soft 205 din 140, la fel, fara probleme...(plus ca a fostd etsul de premiat...chiar or fi toti idioti? ) nu stiu de unde le scoateti..da..mai sunt si masini care pica..dar asta e la oricine...sa=ti arat forduri mondeo noi multe in curtea dealerului din PL cu probleme mari? sau focusuri? vechiul 1.8T se preta la tuning ff bine, dar si pentru ca era un motor arhicunoscut (baza lui a aparut prin 90 pe golf II GTI) si pentru ca era prezent peste tot...si multi au facut kituri pentru el. asta nu inseamna ca deja TFSI nu are kituri multe pt el. in linkul tau scrie clar: Stage 7 Bigger Turbo 400bhp/450lbft This time we have used the GT30 Turbo which directly replaces the GT28 as all mounting points are the same this means you can upgrade from the GT28 in only a few hours, taking power from 360bhp to an eye poping 400+bhp. sau poate nu stiu eu ce inseamna admisie+soft+evacuare...si e si turbo inclus in asta... ?? uite, stage 2, fara turbo, asa la prima strigare: http://www.tyresmoke.net/forum/audi-...-2-extras.html si daca iti caut iti gasesc si cu 380 cai. dar, corect, nu e GTI, e S3. dar ideea e ca motorul tine...si GTI ed30 are turbina de S3...asa ca poate ajunge la 380 cu ff putine modificari. la fel, as putea spune si de DSG..(daca nu stii, veyron si multe altele au DSG...sau o varianta a acestuia...si Porsche si noul S3...)asa ca ce vezi tu la dealer sunt picate din alte motive..nu ca e cutia proasta... da, nu e perfecta, dar inca multi cauta sa o imite, gen lancer evo X, gen multi altii... macar VW a adus ceva nou....ceva care a reusit...si care poate bate o cutie manuala la demaraj (si exista un soft care s epoate pune si care face sa fie exact ca o cutie manuala..sa nu schimbe in zona rosie singura) da. legat de service ai perfecta dreptate, dar aici e si vina noastra ca acceptam orice caca..si multi accepta sa fie calcati in picioare. dar asta asa e in ROMANIA. du-te la bavaria motors... dar te invit la service ford la Ploiesti, sa vezi cate amenzi si-au luat in 2007 si 2008 de la RAR, de la OPC...pt ffff multe capitole..!! am mai spus-o, masinile sunt apropiate ..pe acolo toate, acum depinde de fiecare ce doreste... ff putini pot alege cu ochii inchisi. |
Quote:
In continuare am vrut sa punctez acest paragraf (citat) .... mult discutata cutie de viteze DSG de pe Veyron a fost una din cele mai complicate repere de constructie de pe acest supercar (alaturi de disiparea termica), s-au lucrat 5 ani la ea (conform spuselor unor ingineri in cadrul unor reportaje) .... insa in afara de princpiu care si pe autoturismele normale coincide, restul difera aproape total (materiale, executie, tolerante + multe aspecte care sunt necunoscute si probabil esentiale). A fost un exercitiu ingineresc de mare clasa al celor din cadrul VAG insa ar fi naiva o incercare de a crede ca asa ceva echipeaza si aututorismele "normale". |
normal, materialele difera, si ca si la Q7 V12 TDI si la altele, a fost problema cu limitarea cuplului,ca sa tina cutia, dar la baza, gandirea e aceeasi.
am si spus "o varianta a acestuia" in fine, am deviat. ideea e ca nici TSI, TFSI nici DSG nu sunt asa de proaste cum ati auzit. normal, o chestie rea se aude de 10 ori mai repede decat una buna, dar asta si pt ca asa e in romania. o barfa se aude mai repede de 10 ori decat un lucru bun. |
Eu cred ca meritul inventarii cutiei cu dublu ambreiaj il are Porsche...si asta se intampla prin 1982...atunci, doar pt circuit. De DSG am auzit si eu ca se dilesc din cauza electronicii.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Munchen-Bucuresti a consumat 11-12.Numai prin Bucuresti 15-18. In schimb,sub 9-10% STul nu consuma pe autostrada,oricat ai incerca.Am incercat sa merg si cu 70-80km..no way,sub 9-10% nu consuma. In paranteza ,am avut un GTC turbo (2.0),care mi-a consumat 6,7 Bucuresti-Mamaia ,fara sa depasesc viteza legala. Da,cred ca STul consuma mai mult decat GTIul si mi se pare logic avand in vedere ca are 500cm si 1 cilindru in plus.Pentru feelingul care-l ai la volanul unui ST,se merita din plin. Ma opresc pt ca nu vreau sa fiu banuit de subiectivism. Ps.Nu va mai jigniti fratilor :wave: |
sincer, cine se mai uita la consum cand si-a luat masina de >200 de cai, cand se apuca de modificari la masina...cand oricum nu va merge cu 70 la ora...cand 1-2l in plus nu sunt asa o paguba. da, sa nu consume 20%...dar nu e cazu aici.
|
Quote:
|
si totusi 22 e mult..
da,dar macar ST chiar fuge daca mananca asa mult...fata de aveo |
In legatura cu ST-ul si consumul sau...Al meu avea stock un consum urban situat undeva intre 16 si 16.5...acum nu scade sub 19 si poate varia pana la 22 functie de stilul de condus...Dar nu cred ca cineva are acelasi consum de 21-22 in sarcina maxima cu un ST stock...mi se pare imposibil...sau masinutza nu e reglata cum trebuie...:P
|
Am postat la benzina vs diesel referitor la consumul ST-ului meu :
https://forum.4tuning.ro/showpost.php...&postcount=633 |
Dal3x...foarte tare GT-ul de la avatarul tau...:-) de unde este poza ?
|
Exista o singura bijuterie de acest fel in Romania...si cred ca stii si tu al cui este :) (am vazut ca lucrezi la Carlex)...
Poza e facuta la Focsani, la redeschiderea showroom-ului Ford, in care vedetele au fost Ford GT, Shelby GT500(da..cel rosu cu dungi albe pe care scrie carlex :) ), 2x Focus ST ;) |
tocmai din cauza asta te intrebam...ma gandeam ca poate or mai fi aparut GT-uri...
|
va consuma ST-urile alea mai mult decat subaru meu :evil: :cry:
|
Ma gandesc ca mi-ar fi consumat mai putin daca se auzea motorul a flasneta, pentru o masina stock feelingul din interior (se aude bine si de afara dar nu asta ma intereseaza) merita toata benzina arsa :)
|
da ce motor se aude a flasneta si consuma mult? :confused:
|
pai ... ontopic : GTI-ul. Poate e o parere personala insa le-am comparat si m-a interesat aspectul asta inainte sa iau ST-ul.
|
Golful e golf...mai ales daca e GTI.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:19. |
- Copyright 2026 4Tuning