![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
zici sa fiu mai obiectiva, pai si eu ca si oricine poate sa faca un "punctaj" de genul ala, ti se pare mare lucru? Quote:
cum ne dam noi cu pareri personale, subiective, etc...asa sunt scrise si articolele, ffffoarte putin "reviste" fac un sondaj, dar si ala tot dupa pareri personale ale unor oameni, ah mai ales revistele de "specialitate" din Ro. |
Quote:
|
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/350tD8E7htM?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/350tD8E7htM?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
|
Quote:
|
E hai!
|
deja o dati in barci :D ca aici se discuta despre BMW vs Merc vs Audi...
|
VAG = Volkswagen Auto Group (divizia de vanzari)
VAG nu are cum sa detina VW. |
La cate aberatii am scris in postul ala, chiar conteaza asta? :))
|
Mai vine unul care leaga trei cuvinte (vezi semnatura) si incepe sa arunce in stanga si-n dreapta ca a auzit el.
|
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/lqJDuZIcQ34?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/lqJDuZIcQ34?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Testul cu VW a fost facut intre doua orase cu o viteza maxima de 80km/h pe cand la Bmw nu s-a tinut cont de viteza La puterea pe care o are Bmw nu are rival la consum.. |
Quote:
"the team drove from the south coast of the UK to the South of France and (almost) back" "The route was mostly along autoroutes, but included some town driving, resulting in an average speed of 45mph" Nu vad cu ce difera fata de traseul practicat de bimmer. |
totusi chiar nu vede nimeni ca Passatul acela are rezervor de 77 de l iar Bmw-ul 320d ed de 60l?
Consumul scos de Passat a fost scos si de 308 si multe alte masini....doar ca toate au avut rezervoare mult mai mici, de unde -> autonomie mai mica. |
Quote:
|
Si cu 16 litri faci 800km?
|
Quote:
Era vb de autonomie....acolo conteaza pe cat consumul pe atat si capacitatea rezervorului :-P |
Nu te contrazic, dar chiar si cu rezervoare egale bmw-ul nu ar fi avut autonomia passatului in cazul de fata.
|
Quote:
Passat : 2456 km cu 77 l motorina in concluzie , pentru parcurgea a 100 de km a fost nevoie de 3.13 L de motorina BMW din datele furnizate media a fost de 3.4 L iar avand si distanta parcursa deducem ca s-a folosit 55 de L de combustibil. Daca era vorba de 60 media ar fi fost putin mai mare. Faptul ca Passatul are o autonomie mai mare este un lucru negativ pana la urma ? |
Quote:
eu vroiam sa evidentiez ca performanta Passatului nu este ceva WOW cum ti s-a parut tie, mai ales ca acest consum (3.1) a mai fost scos si de 308 1.6 hdi, volvo v50 1.6, skoda fabia 1.4 tdi etc. Diferenta a facut-o rezervorul acela mai mare.... daca facea 2456 km cu 60 de l atunci chiar era o performanta.... si 320d-ul ed chiar obtine un consum mediu destul de bun, avand in vedere si puterea pe care o are.... totusi, ce te-a facut sa postezi articolul cu passatul aici? ai vrut tu asa ii dai peste nas celui care a postat articolul cu bmw-ul 320d ed, ca uite domne, Passatul BlueMotion are o autonomie mai mare decat bmw-ul....cu rezervor de 77 de l si motor de 100 de cp. Penibil. PS: Daca la mine e grea matematica, la tine e grea limba romana pentru parcurgea |
Eu zic ca, acuma nu are rost sa ne "batem" in consumuri.
Pe sistemul asta, si eu as putea sa pun la un Aixam cu motor de 400cc diesel de 5kw care consuma in medie 1.5L/100km, iar consumul minim e 1% la 25-30kmph mers constant in locul rezervorului original de 20l unul de 50 si sa fac un record de 5000km....sa faci un autovehicul sa aiba autonomie mare nu e o mare jmekerie, o data ce ai un motor cat de cat performant, restul depinde de rezervor 8) |
|
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/SQKADZcQM4c?fs=1&hl=ro_RO"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/SQKADZcQM4c?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
|
La topicul acesta e cea mai multa subiectivitate din cate am vazut vreodata :D.Si nu-mi voi spune preferata pt ca n-are rost sa mai aprind discutii interminabile despre nimic.Vreau sa spun doar ca masinile astea sunt nemtesti.Cata diferenta o fi intre idelile/capacitatile unor oameni crescuti asemanator,cu aceeasi cultura si vorbind aceeasi limba...nu stiu.Ma indoiesc insa ca este una notabila.
|
Quote:
|
@Giully : filmuletu ala e..cum sa-i spun..praf in ochi.
ce au facut ei acolo e un mare nimic.au luat 2 masini , 1 audi si 1 bmw.au pus audi in fata si bmw in spate , au dat "o tura" si la sfarsit concluzia lor a fost ca audi e oleaca mai rapid(din cauza quattro-ului ??) si ce-a mai buna masina facuta de audi dupa R8.pe ce au bazat ei chestiile astea , numa ei stiu. din pacate pe traseu M3 E92(din 2007) e mai rapid decat RS5 (din 2010) rack M3 (E92) : RS 5 Hockenheim Short 1:14.30 : 1:15.30 Autozeitung test track 1:40.10 : 1:40.70 Balocco 2:55.22 : 2:56.60 The verdict BMW M3 (E92) is noticeably faster. sursa : http://www.fastestlaps.com/compariso...Audi_RS_5.html |
Pana la urma, cand iti alegi o masina esti subiectiv. Asa ca degeaba cauti obiectivism in articole.
Avand in vedere ca rs5 e automat, asta e o comparatie mai cinstita http://fastestlaps.com/comparisons/A...3_E92_DKG.html |
Quote:
|
BMW M3 (E92) is noticeably faster.
HAHAHA, notabil? Cu cat, cu 3 zecimi de secunda pe un circuit? Ma lesh? Nu va mai luati dupa siteuri de ***, intai faceti test driveu' cu fiecare masina, dupa aia cumparati-va una si traiti fericiti. |
Nu ma pasioneaza nici unul dintre cele 2 modele, doar imi place mai mult rs5. Asta nu inseamna ca il ridic in slavi si nu recunosc ca nu e cum se anunta a fi, adica un "m3 killer".
|
Quote:
|
Primul motor V6 din istoria BMW debutează pe viitorul M3 F30
Primul motor V6 din istoria mărcii germane cunoscută pentru motoarele sale cu şase cilindri īn linie va debuta īn 2012 pe M3 F30 şi va fi supraalimentat cu două turbine. Următoarea generaţie BMW M3 va renunţa la motorul V8 aspirat īn favoarea unui propulsor supraalimentat cu şase cilindri. Dacă pānă aici nu avem nicio surpriză, BMW va introduce primul său motor V6 pe noua generaţie M3, iar unitatea va fi supraalimentată cu ajutorul a două turbine. Motorul va avea o cilindree de 3.3 litri, apropiată de cea a lui M3 E46 şi a ultimei īncarnări a lui M3 E36, iar puterea va atinge o valoare apropiată de 440 CP. Graţie arhitecturii cu şase cilindri, motorul va fi mai uşor decāt unitatea actuală, iar supraalimentarea va oferi un nivel ridicat al cuplului motor. La fel ca īn cazul generaţiilor precedente ale lui M3, modelul nou va fi mai rapid pe circuit, dar diferenţa va fi că generaţia F30 va fi mai uşoară decāt predecesoarea sa. Actualul M3 are o masă de 1.655 kilograme şi este echipată cu un motor V8 de 3.999 cmc care emite 290 grame CO2 pe kilometru. |
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=zSoa7qAq9N8 |
De ce ? din cauza rezultatului ? :rolleyes2 (pe mine personal nu ma intereseaza, din clasa asta am mai zis ca merg pe varianta c63) .
Dar e bun filmul , detaileaza caracterul fiecaruia in parte spre deosebire de cifrele de pe fastest laps care nu imi spun nimic. |
Hai lasati-o dreaq de vrajeala.Masinile astea doua se aseamana atat de mult incat se gasesc scuze ca "schimbarea treptelor nu se face la fel de violent"....Performantele acestor doua masini sunt atat de asemanatoare incat 20L de carburant in plus sau minus in rezervor pot face diferenta,un set de anvelope de asemenea.....
Oricum subiectivismul se vede de la sapte poste in fiecare filmulet cu M3 si S5..... Parerea mea este ca masinile sunt atat de apropiate per total incat numai fanatismul face diferenta si da nastere la discutii aprinse pe aceasta tema. |
| All times are GMT +2. The time now is 16:42. |
- Copyright 2026 4Tuning