![]() |
Re: Benzina sau Motorina?
Quote:
|
O concluzie, nu prea poti compara benzina cu motorina
Primul lucru e consumul, la 1.4 benzina, masina cu 2 oameni fara bagaje, acelasi drum, acelasi stil de mers cu un 1.6 hdi, benzina a consumat 9, motorina 4.5. Apoi, la benzina trage la 3-5000 rpm incontinuu, la hdi intre 1900 si 3000 cu indulgenta, apoi se stinge. Totul tine de persoana, eu totusi raman la benzina, o consuma mai mult, dar trage, si as prefera intotdeauna un 1.4 benzina decat in 1.6hdi sau 1.9 tdi. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
cand o sa termine mercedes de creeat motorul Diesotto atunci nu o sa va mai certati pentru performantele unui diesel. in conditii de strada si zi de zi dieselu iese in castig. pe circuit nu are sanse. treaba ce ziceti voi ca dieselu moare dupa 3000 e din cauza turbinei costruite sa intre la turatii mici. uitativa la diselurile de la bmw in 2 turbine cum trag bine pana in 5000 rpm. si alta chestie ca diselu transmite putere aproape constanta intre 2500 si 4000 sau peste la unele masini. un diesel care avea ceva vlaga in el si era intro singura turbina e cel de 1.9 tdi 131 cp . avea cuplu maxim la 2100 rpm si tinea cam pana la 3000, iar puterea maxima la 4400. eu as zice ca este rezonabil pentru o masina pentru strada. si avea bloc din otel si compresie de 19. nu cum au panaramele de diseluri de azi aluminiu si compresii de 16.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tu vezi ce scrii????? Aporpo pana apare motorul DiesOtto, imi iau masina bio. |
la capacitati identice nu se poate compara un diesel cu benzina dieselu are turbo cuplu mare de la turatii joase..compara-ti si voi un 1.4TFSI de 122 cp cu orice diesel de 1.9 pana la 110 cp
|
Quote:
cine a fost primul/prima ? oul sau gaina ? or sa fie 1000 de pagini cu aceleasi discutii/pareri/opinii contradictorii. |
Quote:
|
unele bmw-uri sunt mai ieftine ca unele dacii, asta a sa fiu offtopic ca si voi :D
|
Quote:
|
Quote:
Mi-e greu sa cred ca daca ai cumplu maxim la 2000 ai si la 4000, francezii astia fac motoare mai proaste si nu pot sa imi dau seama, |
| All times are GMT +2. The time now is 17:49. |
- Copyright 2026 4Tuning