![]() |
re: E36 - Jumy 4.4 V8 Supercharged Drift Project
Cum e pus coloana de directie nu o sa mearga masina niciodata cum trebue, asta pot garanta.
|
Probabil ...
Rezolvam rapid daca masina este haotica iar directia face mari probleme. Teoria o stim toti dar.. vorba aia "practica ne omoara" ! Deci pana masina nu va fi testata si vazute toate schimbarile ...nu pot sa ma pronunt !:!: |
ba bv.... imi place ce sa intampla cu masina ta....un v8 p e36 f bine gandit....poate te copiez :))
as vrea sa stiu si eu unde faci suspensie te rog... ca o sa am si eu nevoie la vreo 3 masini, care o sa fie de alergat...si la codescu pica dupa 1 an juma....pana atunci e blana dar cand vine ziua,iti vine sa dai foc... |
2 Attachment(s)
@ZLR Vorbim pe mess !
Sa sti ca nu am zis ca nea Codescu le face bune sau rele am zis doar ca nu la el . Domnul inginer Codescu le face mult prea bune dar NICIODATA nu o sa existe suspensie SPORT facuta BETON care sa nu cedeze la zdruncinaturi/denivelari sau drumurile din BUCURESTI . Iti garantez ca si o suspensie foarte scumpa, dupa acelasi interval de timp sau umpic mai mare, dar mers pe drum public cu ea acelasi lucru se va alege de capul ei . O suspensie sport foarte rigida este pentru suprafata neteda nu pentru denivelari. E normal sa-i sara simeringul la un amortizor INTARIT cand dai intr-o groapa si incepi sa pargurgi cateva strazi cu Speed Bumpere pe ele . Apoi sa il vezi umed/curs. Pentru Romania ramane sa ne dotam cu suspensii Rally ! Pana si cea speciala de Street este gandita pentru sosele bune nu ce avem noi in TARA ! (poate am exagerat umpic dar cam asa este) Chiar si mie dupa o etapa in care pe trasa marcata de arbitrii era o gura de canal , mi-a umezit amortizorul de pe partea respectiva ! Prima data cand am putut vedea adevaratul randament al suspensiei mele a fost pe Prejmer Circuit unde era o minune ! Am fost astazi sa aerisim franele... si inca nu am reusit in intregime. Mai avem umpic pe fata . Am scos-o din garaj :rolleyes2 si tinde sa ia burn la 1200-1500 rpm ... e diferenta imensa nu stiu ce sa mai zic ! Eu unul care stiu cum reactiona masina inainte acum e altceva . Nici nu e nevoie sa apas acceleratia ca sa urc acel "hop" de la garaj in timp ce cu 2.5-ul se oprea motorul daca incercam sa-l iau dintr-o bucata . =))) Deja se simnt diferentele . Pe zi ce trece ma atasez din ce in ce mai mult de noul motor . Se aude grav fara evacuare si raspunde la comenzi foarte VIOLENT :twisted: . |
Quote:
|
corect ai dreptate in ce ai zis legat de suspensie mega sport si drum public, mai ales bucuresti... vezi ca sunt multumit cu ce a facut codescu, idea era sa incerc sai alt loc, sa vad, si sa compar...inca sta bine masina,dar cred ca a inceput sa cedeze arcurile din spate....
|
@Doc-ul : Grafica este facuta la Onoserv-Tuning .
@ ZLR : Fix acelasi lucru il am si eu ! Suspensia e beton nu poti sa te apesi pe masina . Lanseaza doar pe cauciuc . Dar in mers cand e mult mai mare forta se lasa . Problema este decat pe spate la arcuri. Automat daca arcurile sunt moi obosesc mult mai repede amortizoarele ...:rolleyes2 |
suporti la puntea spate nu ii intaresti? crezi ca rezista?
|
vad ca ai in garaj si o dacie 1300....
|
pompa servo nu cedeaza?la 2.5 nu a cedat?
|
Quote:
Quote:
Quote:
Iar actuala pare sa fie lafel de buna ! Acum nu stiu la care pompa servo te-ai referit ! Banuiesc ca despre cea de directie vorbim ! Daca nu , acelasi raspuns si pentru cea de frana ! |
hai bine ma bula.. sa nu zici ca masina e aici langa mine :|
se discuta in verva despre suspensie... referitor la rezistenta in timp si bla bla bla... fii baiat destept.. ai atras atentia multora... ce ai zice sa fii primul "sofer" din lume cu o suspensie noncomformista? Iustin Capra... atat iti spun... mai multe daca vrei vb pe mess... |
Salut iulian de mult urmaresc proiectul , dar nu am scris nimic asa ca scriu acum MULTA BAFTA !!!! cu noul motor,oare la greutate mai mare , pe fata rotile nu vor sta oare asa / \ ????
|
Pai si el ce vrea? :lol:
|
Quote:
ROFL |
| All times are GMT +2. The time now is 03:10. |
- Copyright 2026 4Tuning