![]() |
Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi
Am avut vreo 2 litri de decarburol si am mai luat si 3 litri de benzina la bidon..apoi am gasit un lighean de aruncat si am spalat piesele in el asa cu rabdare la pensula si la perie de sarma;)...sters mereu cu hartie absorbanta sau cu carpe si apoi clatit cu benzina curata;)
JD_RFTR, nu stiu ce inseamna IMHO...poate imi traduci:-)..eleronul este M-Technic 1..si ce intelegi prin "arata mai bine in stockul de la inceput"..:???: Multumesc pentru eventualele lamuriri si pentru aprecieri:-) Mersi Jaka':-)..pai daca nici la masinile mele nu am rabdare, la care sa am?..si mai e ceva..mie imi place sa-mi personalizez putin masina cu care rulez:-) |
5 Attachment(s)
Zilele trecute am reusit sa montez toate la loc pe la motor si ambreiaj/cutie viteze.
In prima faza m-a intors electromotorul, cu o problema de montaj intern si a trebuit sa mai astept 2 zile pana am revenit la servici din concediu (celalalt electromotor ramasese la munca...:x) si apoi m-am confruntat cu o mare pierdere de antigel pe la furtunasele de la pata calda a clapetului de admisie, furtunase care erau f coapte si dupa demontare nu am mai facut fata:rolleyes2 Abia ieri seara am reusit sa gasesc furtun panzat nou, din care le-am facut si inlocuit pe amandoua furtunuri vinovate si acum dupa aerisirea sistemului in doua etape totul este ok:D Demersurile facute nu au fost in zadar, acum ursul comportandu-se mai frumos la accelerare si la mers in general8) Acum am si eu o intrebare pentru cei care au avut acest motor pe masina sau il mai au...ce piesa imi lipseste mie la fixarea cablului de acceleratie in tija clapetului:?:..am pus poza nr.3 ca sa se inteleaga la ce ma refer..ca eu acum il tin fixat cu un colier de plastic:rolleyes2 |
e greu de schimbat ambreiajul ? :))
ar fi bun un tutorial , zilele astea trebuie sa schimb ambreiajul :cry: |
3 Attachment(s)
sper sa intelegi ceva din poze.iti faceam si vroe 2 poze din spate de locu ingust si n-am cum sa bag camera
practic e doar o clema de plastic prin care trece cablu si in capat are un "opritor" sa nu sara din clema. PS : scuzati "dezastru" (uleiu , vaselina si ce mai e pe acolo :D ) |
Quote:
Apoi, la 1.8-ul si Getragul meu nu am intampinat probleme deosebite...trebuie doar sa intelegi ce ai de desfacut si toate ies una dupa cealalta:rolleyes2 Timoneria iese cu tot cu cutie si cu maneta din interior, dai jos flansa de la cardan si prima partea a cardanului, jos electromotorul, etc.. Ambreiajul in sine se demonteaza ca toate celelalte...la centrarea discului trebuie putina pricepere:idea: Spor la treaba si mai ia pe cineva cu tine ca nu e treaba de facut singur. |
Ca mecanic sef il am pe taicameo, care a avut dacie si a facut totul cu mana lui, stie sa centreze ambreiajul dar nu a mai desfacut cutie de bmw si asta il cam sperie :lol:
|
Quote:
Am sa apelez la cativa colegi care au dat jos acest tip de motor de pe ursii lor si poate ma pot ajuta ei, ca sa nu mai stau cu tzigania aia acolo. |
Quote:
|
Imi ridicasi moralul, jur :lol:
Mersi frumos, trebuie sa reusesc pana la urma :!: |
Quote:
apropo , tu ce consum ai la el in oras?si cam cat "porti la adidasi"?:D |
Quote:
Eu am desfacut aproape toata mecanica la ursul meu (suspensii si articulatii fata-spate, cutie+ambreiaj, electrica si furtunaraie la motor, mufe, interiorul) si l-am descoperit a fi usor daca ai rabdare;) Poate gadili si volanta un pic daca tot umblii acolo;)..ar fi pacat sa nu:idea: |
Cam asta as vrea, sa curat bine de tot si cutia , te copiez :-P
|
Quote:
In iarna mi-a luat in jur de 12-13 numai oras, iar pe cald am ajuns si la 10%..sa o vad acum dupa ce am desfundat-o bine de tot si i-am eliminat epuratorul:rolleyes2..aveam vacumul de la avansul vaccumatic infundat bocna in clapet:shock: De obicei o cam calc..ieri i-am dat 140 cu a 3-a sa vad cum urca-n ture:rolleyes2..daca ii dau la 4000-5000 rpm nu mai are cum sa-mi ia 10%..te mai tin la curent cand se mai incalzeste afara si pot stabili un consum fara sa fac teste si aerisiri a instalatiei de racire. |
Quote:
|
la asta chiar nu ma pricep. da-mi mai multe detalii, ce sa-i spun omului cand o duc :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:24. |
- Copyright 2026 4Tuning