Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

Mandeologul 17-09-09 11:01

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2646873)
Nu vor fi niciodata lafel..cele frantuzesti au data o "vopsea" cromata pe interior si au o stralucire aparte, ca sa nu mai vorbim de calitatea materialului;)
Si cand am spus de refacut m-am referit sa le faci pe interior nu tiganie cu banda pe exterior..:!:
O sa-ti pun poze si vorbim apoi:rolleyes2

Da sa traiti!! :D

cannavaro 17-09-09 11:04

nu era mai usor sa decupezi mitraliera veche ca sa incapa servofrana de diesel pe ea?

Apropo daca tot schimbi mitraliera, poti sa montezi si o cruce cardanica, in locul cuplajului cu bucsi.

Nastase Bogdan 26-09-09 17:45

3 Attachment(s)
Cu toata lipsa de finante, care ma tine departe de indeplinirea multor dorinte la masina, azi am gasit suficiente resurse pentru a demara upgrate-ul pentru sistemul de franare:rolleyes2

Astfel, am procedat la demontarile aferente inlocuirii mitralierei, pe cea de Diesel am sudat suportul de bloc de lumini original de 1300, am intarit-o prin cateva puncte de sudura in zonele sensibile am curatat-o bine si am vopsit-o.
Si serva va fi curatat si vopsita iar la pompa de frana i-am inlocuit borcanasul deoarece prezenta pierderi de lichid de frana:rolleyes2

Am montat totul la loc inafara de serva si pompa.
Pozele sunt din timpul demontarii, vor veni si altele la finalizarea lucrarii.

Abia astept sa vad cum va functiona frana la final:D

schumi_86 27-09-09 02:37

Foarte bine ca faci up-grade la sistemul de franare;)
Spor la treaba in continuare

Nastase Bogdan 27-09-09 20:03

Quote:

Originally Posted by schumi_86 (Post 2671761)
Foarte bine ca faci up-grade la sistemul de franare;)
Spor la treaba in continuare

Multumesc, saptamana asta va fi gata.

mikkai 28-09-09 19:41

ma bucur ca faci upgrade la servo... :))

Nastase Bogdan 28-09-09 20:51

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 2676229)
ma bucur ca faci upgrade la servo... :))

Era un lucru firesc la pretentiile pe care le dezvolta masina..:-)

Apropo de serva asta de Diesel; stie cineva daca face fata doar vacuumul realizat de admisie sau va fi insuficient pentru 2-3 franari repetate:?:..spun asta deoarece motorul diesel utilizat pe Papuc are pompa de vacuum..:rolleyes2

Astept si parerile voastre, daca a mai pus cineva serva de Diesel in colaborare cu motorul de Dacie;)

Dan TBCuuu 28-09-09 22:26

bogdan la papucul 1.6 injectie serva e aceeasi ca la diesel... ca si sistemul de franare de altfel si 1.6 nu are pompa de vacum

TheEnZo 29-09-09 18:31

La diesel are pompa de vaccum pt ca motorul diesel nu face vaccum !

alex55 29-09-09 22:00

merge pusa serva de papuc diesel, a pus un prieten
difera servele de la benzina la diesel

Skillzu 03-10-09 14:42

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2278322)
In SFARSITTTT au ajuns jantele:!::!::D:D..sunt superbe,imi plac ff mult si o sa va plictisesc cu cate poze am sa va pun cu ele:lol:

Imi place ca e multa pasiune investita in masina asta, si a iesit ceva frumos.Rar se mai intampla ceva frumos in romania.
Dar cu jantele astea .... ti-ai dublat respectul pe care il meriti! ;)

Nastase Bogdan 03-10-09 20:38

Quote:

Originally Posted by Skillzu (Post 2688985)
Imi place ca e multa pasiune investita in masina asta, si a iesit ceva frumos.Rar se mai intampla ceva frumos in romania.
Dar cu jantele astea .... ti-ai dublat respectul pe care il meriti! ;)

Multumesc:-)..ma straduiesc si eu..
Daca a-ti stii cat de rau imi pare de situatia in care ma aflu momentan, de cat de mult imi doresc sa fi participat la evenimentele care au loc in aceasta perioada..ma oftic nu alta, dar asta e..sper sa depasesc dificultatile financiare cat mai repede si sa ma apuc de treburile mult planificate pe care le am cu masina..:sad::arrow:

Numai bine tuturor pana una-alta:-)

b08ygs 03-10-09 20:47

bogdan cat au fost butoanele rosi racing?

Nastase Bogdan 04-10-09 18:11

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2689979)
bogdan cat au fost butoanele rosi racing?

30 Ron/buc cu protectie cu tot, de la RacingNick;)

Nastase Bogdan 11-10-09 15:54

10 Attachment(s)
Asadar..serva a fost montata de saptamana trecuta, dar din lipsa de timp nu am facut poze..:rolleyes2
Cu toate ca am aerisit doar pompa(saptamana asta sper sa fac si o aerisire totala a franelor) comportamentul la franare e mult imbunatatit, pedala de frana e mult mai sensibila si trebuie sa fiu f atent cum ma arunc asupra ei ca efectul e cu scarttzz..:-)

Am facut cateva poze si cu sistemul de aprindere(bobina, modul si delcou) si cu nou achizitionatele fise Bougicord,care au schimba mersul motorului8)

Am mai aranjat si la interior(partea de bord/consola) unde am pus la punct cateva detalii, ca tot am demontat pe acolo.

In rest, am inceput demontarea si pregatirea plansei de bord frantuzesti care va veni cu 5 butoane pe centru(ca la R12 Gordini);)

All times are GMT +2. The time now is 11:07.

- Copyright 2026 4Tuning