![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Motor pe benzina care face urat zici: pai orice raci vechi sub 1800cmc nu prea trage si mai si suna chinuit, si si de consumat....peste un diesel de 2.5 din aceeasi generatie! 2. Daca nu te-ai prins ca semnatura aia e la caterinca si am facut-o in forma asta referitor la ce spunea un mare guru moderator intr-ale "ofrodeli" posesor de ceva rover mai nou(cu cele vechi treaba cam sta altfel)....eu stiu care e treaba cu G-ul(singura masina cu blocant fata standard) si cu Roverele la care la cam toate competitiile de offroad li se rupea ceva in transmisia fata sau la punti. Sa vezi cum te ia respectivul de vede ce ai scris aici...... |
Quote:
Referitor la 4x4 G a cam fost in top de cand a aparut, iar ca masina standard (fara modificari) nu cred ca l-a batut vre-odata vre-o masina in off-road, dar diferenta fata de Land Rover era si este pretul, de peste 2 ori mai scump. Land Rover Discovery si Defender si alea vechi bune pe aptitudini si mai fiabile, astea mai noi mai slabut la fiabilitate iar Range Roverul cu toata frumusetea lui pana de curand a fost o petarda, cea mai nefiabila marca. Sa vedem acum daca au mai facut ceva cu fiabilitatea. |
depinde ce vrea omu......daca vrea consum mic...si performanta e pe locul 2 diesel.....desigur depinde si de varsta motoarelor....eu since ro sa aleg intotdeauna benzina....are ceva special....dar fiecare cu gustul lui....aceasta intrebare tine mai mult de marca masinii......cilindrie....tipul motorului.....varsta...
|
Quote:
|
si la v6 diesel nu e mai mic consum decat v6 benzina asa-i?
|
Quote:
|
Astazi m`am intalnit cu un vecin se tot invartea in jurul masinii are un logan dci si mi`a zis ca are probleme cu injectoarele si iau cerut 380 de lei de injector , banuiesc ca acuma nu se mai bucura asa tare ca mergea cu 6% consum nu ? deci in afara consumului redus nu vad ce alt avantaj are un diesel in schimb dezavantaje destule
|
Quote:
Am citit si pe alt forum, unde bine a pus cineva problema: credeti ca se cumpara diesel-uri intr-o tzara araba sa zicem, unde benzina e 10-20centi litrul, si anume de 6-7 ori mai ieftina ca la noi? |
salut ! pana acum vreo 3-4 luni am avut un bmw e39 520d din 2001. nu am avut probleme cu el la motor sau turbina, insa imi era frica ba sa nu cada vreun injector, ba turbina, ba pompa de inalta... acum mi-am luat un seria 3 e46 motor de 2.5 benzina - 325xi. nu o sa-mi mai iau niciodata motor diesel decat daca va fi noua si ca sa imi iau masina noua si in 2 ani sa scada pretul la jumate nu ii vad rostul. pentru ce ? doar ca sa consume mai putin si sa investesti mai mult daca e ceva ? nu, nu mai vreau ! bafta !
|
Quote:
|
Quote:
:) orice economie se reflecta ea in timp undeva. :) acum la diesel trebuie sa ii dai forja dupa ce se incazeste optim motorul, nu sa dormi cu el pe drum ca si cu cobra aia de la mercedes. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Nu mi se pare deloc scump. Economia este foarte mare la nr. asta de km. |
Quote:
Quote:
Consumul e de 5 nu de 6. 6 poate sa consume in oras. Uite ca si eu am un vecin cu o Bora Tdi, si-a batut joc de ea in toate felurile, a adus-o si tractata odata, are peste 250.000km si merge masina fara nici o problema. Sunt sigur ca vreo 2 vecini cu cielo ar fi in culmea fericirii daca s-ar strica ceva la ea, da uite ca nu vrea sa se strice :D |
| All times are GMT +2. The time now is 00:38. |
|
- Copyright 2026 4Tuning