Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

aleks 15-12-12 11:28

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Totusi, hai sa ne calmam, ca parca ne adunam pe sectiunea asta tocmai pentru ca folosim argumente in locul jignirilor, si tare as vrea sa ramana asa lucrurile.

franz34sm 15-12-12 12:13

Macar aia care au masini germane, cind isi cumpara piese la ele, macar pe piese scrie clar Made in Germany.
Da aia care au masini japoneze, cind isi cumpara piese la ele, ce scrie pe ele ? Made in Corea, Taiwan, China, etc. Original ar trebui sa scrie Made in Japan, nu ? Ca ala-i original care tine mult si bine. Deci masinile astea japoneze noi, nu sint originale, ca nu scrie pe ele Made in Japan. Mai nou asiaticii si-au baga nasu peste tot, cac .... pe ei de galbejiti. Orice masina cumperi in ziua de azi, pe toate scrie Made in Corea, China, Taiwan, etc. De ex : Kia, Opel, etc - au motoare coreene. Rexton Yyang Song -ceva chinezesc. Japonezele noi- toate niste chinezarii, nici unu nu-i original. Mercedesurile se fac in China. Mitsubishiurile se fac in Slovacia sau Cehia. Suzuki se face in Ungaria. Fordurile si Renaulturile se fac in Romania. Nici unu nu-i mai original. Toate-s niste jafuri. Masinile vechi daa, alea erau si sint originale. Mitsubishi, Suzuki, Honda, Mazda, etc, se faceau in Japonia. Vw, Opel, Mercedes, Bmw, etc, se faceau in Germania. Renault, Peugeot, Citroen, etc, se faceau in Franta. Etc etc ...
Alea erau originale. Nu masinile astea noi care-s facute prin toate partile ale lumii. Fiecare tara trebuia sa ramina cu masinile lui. Francezii cu masinile franceze. Nemtii cu masinile germane. Japonezii cu masinile japoneze. Etc ... Amu asa-s de corcite toate masinile, ca nu te tin decit cit e garantia. Masina de 4 sau 5 ani si deja ai probleme cu ele. Si daca faci reclamatii la reprezentanta sau la producatorul masinii, o sa zica ca problema e din cauza ta, ca nu sti conduce, si nu din cauza masinii. Trebuie sa se scoata ei cumva, nu ? Imi iau un scuter Honda si scrie pe el Made in Taiwan ? Imi iau un adidas sau nike, si scrie pe ei Made in China ? Romance care se marita cu arabi, sirbi, turci, galbejiti. Pai in Romania nu sint destui barbati ? Femeie alba se .... cu un negru, si iasa un copil in doua culori. Si masinile sau corcit, si oamenii sau corcit. Vine sfirsitul lumii. Da nu anu asta, si nici luna asta. :D :D Va zic eu cind vine sfirsitul lumii : cind toti oamenii o sa se ureasca intre ei ( indiferent de natie ), si n-o sa mai existe iubire si intelegere. Atunci o sa vina sfirsitul lumii. Pina atunci ... japoneze vs germane ......... :D :D :D :D

aleks 15-12-12 13:07

Franz, relaxeaza-te, serios :lol:
Se numeste globalizare, iar ca parte din fenomen iti dau un singur exemplu: românii pleaca sa munceasca in Germania :) Asta nu pare sa te deranjeze excesiv :)

JDV 15-12-12 14:55

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5286122)
Macar aia care au masini germane, cind isi cumpara piese la ele, macar pe piese scrie clar Made in Germany.
Da aia care au masini japoneze, cind isi cumpara piese la ele, ce scrie pe ele ? Made in Corea, Taiwan, China, etc. Original ar trebui sa scrie Made in Japan, nu ? Ca ala-i original care tine mult si bine. Deci masinile astea japoneze noi, nu sint originale, ca nu scrie pe ele Made in Japan. Mai nou asiaticii si-au baga nasu peste tot, cac .... pe ei de galbejiti. Etc etc ...
Alea erau originale. Nu masinile astea noi care-s facute prin toate partile ale lumii. Fiecare tara trebuia sa ramina cu masinile lui. Francezii cu masinile franceze. Nemtii cu masinile germane. Japonezii cu masinile japoneze. Romance care se marita cu arabi, sirbi, turci, galbejiti. Pai in Romania nu sint destui barbati ? Femeie alba se .... cu un negru, si iasa un copil in doua culori. Si masinile sau corcit, si oamenii sau corcit.

Daca era sa se faca fiecare masina in tara de origine iti spun eu ca strangeai 30 de ani bani ca sa cumperi o masina noua cu pretentii de confort/sportivitate.
Piesele se produc in alte tari din motive financiare...mana de lucru ieftina/materialele de constructie mai aproape de fabrica/piesele mai aproape de consumatori..etc.
Tu daca ai avea o fabrica de masini si ai duce in toata lumea...ce ai prefera sa faci....sa iti maresti fabrica pentru o productie mai mare dar sa platesti o caruta de bani pe trasport...sau sa faci fabrici mai mici mai aproape de zonele unde vinzi masina sa le distribui la un pret foarte mic?.

Si in legatiura cu "corcirea" asta rasiala de care zici tu...iti garantez ca daca iti cauti in arborele genealogic sigur o sa ai surpriza de a gasi mai multe nationalitati.

franz34sm 15-12-12 14:57

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5286173)
Franz, relaxeaza-te, serios :lol:
Se numeste globalizare, iar ca parte din fenomen iti dau un singur exemplu: românii pleaca sa munceasca in Germania :) Asta nu pare sa te deranjeze excesiv :)

Io-s relaxat. Asa e stilul meu de a vorbi. :D Degeaba pleaca romanii in strainatate, ca la nici unu nui place acolo. Fiecare vrea inapoi in tara lui. Dupa ce si-au facut plinul, bineinteles. La fiecare ii dor de tara, de limba materna, de prieteni, de locul unde s-au nascut, etc. Sa traiesti intre straini, mai ales ca nu-i limba ta materna, si nu-i nici tara ta, nu e deloc placut. Alte obiceiuri, alt sistem, alti oameni ( fanatici ), nici macar de gluma nu stiu. Deci sint multi care se pot acomoda si obisnui cu o totul alta viata. Eu nu pot. Daca nu ma obliga situatia, eu nu plecam din tara in veci, nici macar in concedii.

aleks 15-12-12 21:14

Am fost acum mai bine de 15 ani, am stat, m-am intors, nu mai vreau :)
Totusi, globalizarea, exact cum spunea si JDV, e absolut necesara pentru a-ti putea permite sa platesti un pret de 30% din pretul unui produs fabricat complet in Germania/Japonia pe o masina nou-nouţa care o sa te tina (daca ai noroc) 30% din durata de viata a uneia fabricate complet in Germania/Japonia :)
Ma rog, sunt doar sarcastic...

franz34sm 16-12-12 08:22

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5286693)
Am fost acum mai bine de 15 ani, am stat, m-am intors, nu mai vreau :)
Totusi, globalizarea, exact cum spunea si JDV, e absolut necesara pentru a-ti putea permite sa platesti un pret de 30% din pretul unui produs fabricat complet in Germania/Japonia pe o masina nou-nouţa care o sa te tina (daca ai noroc) 30% din durata de viata a uneia fabricate complet in Germania/Japonia :)
Ma rog, sunt doar sarcastic...

Daca ai noroc sa te tina 30% fata de alea produse complet in Germania/Japonia.
Corect, corect....

roli 23-12-12 16:00

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5286937)
Daca ai noroc sa te tina 30% fata de alea produse complet in Germania/Japonia.
Corect, corect....

nu conteaza unde e facut produsul, conteaza ca ala care cere produsul finitv(aici ma refer la reprezentantele auto) sa aibe "moftul" ca produsul sa fie bun.

sa zicem ca in romania te costa xxx euro produsul finit...
(forta de monca la pret mediu)

in germania acelasi produs, acelasi material xxxx euro...
(oamenii se respecta cer salarii mari=> acelasi produs dar mai scump)

asia, acelasi produs, acelasi material xx euro...

nu e normal sa meri sa faci la aia cand tu cuperi 1 in cantitate industriala?

pe scurt. cu materiale bune se poate face un produs oriunde la fel de bine dar cu diferiti bani.

aleks 23-12-12 17:58

Quote:

Originally Posted by roli (Post 5294534)
pe scurt. cu materiale bune se poate face un produs oriunde la fel de bine dar cu diferiti bani.

tu ai dreptate, serios. fusese o şaradă ceea ce am scris eu. Problema e in alta parte. Standardele de calitate scad de la an la an, iar odata cu minunata criza, se fac compromisuri acolo unde nici nu te astepti.
Iti pot spune de exemplu de propunerea unor baieti (geniali in ceea ce fac) responsabili cu proiectarea diverselor repere de motor pentru majoritatea marilor producatori de masini din lume (Asia, Europa, SUA, toti folosesc anumite repere cam de la aceiasi producatori, in functie de ce e nevoie, airbaguri, sisteme de ABS, electrice, producatori gen Autoliv, Bosch etc).
Ei, un producator de talia lor are si el, ca si multi altii, o baza de productie destul de importanta in Romania, mai precis undeva in vestul tarii. Baza asta de productie a lor are, pe langa muncitori care asambleaza efectiv produsele, si o echipa serioasa de tehnicieni, proiectanti, CTC-isti supra specializati, si destul de serios platiti, pentru ca stiu multe si au experienta foarte mare. Una din propunerile venite de la omologii lor de la Centru catre Romania si restul filialelor a fost ca o anumita componenta de motor, piesa in miscare, nu am reusit sa aflu exact care, ca nu spun ei multe amanunte concrete, care se fabrica de regula din aliaj metalic, sa fie inlocuita cu o echivalenta din carton presat si tratat chimic special.
Deocamdata propunerea a fost respinsa de toate centrele de cercetare ale lor, dar sunt convins ca e doar o etapa, si in curand vom vedea, intr-un fel sau altul in masinile noi tot felul de compromisuri de genul asta, la preturi de masina "ca pe vremuri", reclama de super masina si fani senili care cred in continuare ca "tot mai nou" inseamna "tot mai bun".

franz34sm 03-01-13 10:58

Imi pare rau dupa Bmw-u ala care l-am avut. :( Daca ar fi sa dau timpul inapoi, as ramine la masini germane. Masini germane sint : Mercedes, Bmw, Vw. Opelu nu, aia e o masina corcita. Si japonezele au motoare bune, dar ....... Bine mi-a zis mecanicu meu, n-ar fi dat Bmw-u pt nici o japoneza din lume. Bmw-u avea distributia pe lant, caroserie tapana, pe o strada ma intorceam dintr-o singura miscare, piesele mai ieftine decit la japoneze, etc. Degeaba Bmw tot Bmw ramine. Si Mercedesurile, regele soselelor. Golfurile, la ordinea zilei. Mie japoneza nu-mi mai trebe. Acum de sarbatori am fost in Romania, si deabia am vazut vreo 3 - 4 masini japoneze. Restu erau Vw-uri, Ford-uri, Logan-uri, etc. Din astea erau cele mai multe. Eu nu ma omor dupa japoneze, si cred ca multi gindesc tot asa. Fiabilitate ? In ziua de azi nimeni nu-i curios de fiabilitate. Care masina e mai pe gust, si care e mai ieftina. La asta se uita lumea, nu la fiabilitate. Nici nemtii nu se mai uita la fiabilitate, ci la ce-i mai ieftin. Nu de aia isi cumpara multi Loganuri. S-au dus vremurile alea cind japonezii erau cu japonezele lor, nemtii cu Vw-urile lor ( masina poporului cica ), francezii cu Peugeot-urile si Renault-urile, roamanii cu Daciile, etc. Acuma toata lumea isi cumpara masina cit mai ieftina si mai pe gust. Nimeni nu-i mai curios de fiabilitate. Cea mai ieftina masina din europa este Loganu. Daca sa zicem Fiat o sa faca o oferta mai buna si mai ieftina decit Loganu, atunci toata lumea o sa-si cumpere Fiat. Ce zice lumea ? Aaaaaa, apoi de banii aia imi cumpar Fiat nou nout, care costa sa zicem 4000 de euro. Loganu costa 6000 de euro. Si atunci toata lumea isi cumpara Fiat. Lumea nu-i mai curios de fiabilitate, ci de oferte cit mai ieftine. De ex am vorbit cu un arab, si l-am intrebat : de ce la voi in Israel si Egipt vad numai masini japoneze ? Raspunsul lui ia fost : pt ca oferta era mai buna. Bmw-uri si Mercedesuri isi iau oamenii bogati. Si eu personal asa as face. Daca cineva vine cu o oferta mai buna, aia o cumpar, si mi se rupe de fiabilitate. Deocamdata la noi in Romania, masinile germane bat piata. In Bucuresti de ex, am vazut foarte multe Forduri. Oferta domnilor, oferta. Asta conteaza in ziua de azi, si nu fiabilitatea. :)

GTR 09-01-13 22:47

Care sunt cele mai fiabile masini second hand?

Organismul de inspectie tehnica german TUV, omologul RAR-ului din Romania, a dat publicitatii raportul TUV 2013. Iar trofeul placheta de aur a fost atribuit de aceasta data modelului VW Polo, autoturismul de clasa mica demonstrand cea mai mica rata a defectelor pentru o masina utilizata pana la 3 ani. Dar haideti sa vedem cum arata topul anual al celor mai fiabile masini…

Ca si in anii trecuti, raportul TUV a fost intocmit pentru cinci categorii de autoturisme, in functie de durata de utilizare: pana la 3 ani, pana la 5 ani, pana la 7 ani, pana la 9 ani si pana la 11 ani.
De peste patru decenii, raportul anual TUV reprezinta un ghid pentru clientii care intentioneaza achizitionarea unui autoturism second hand. Raportul TUV centralizeaza problemele majore aparute in exploatare la fiecare model in parte si depistate in urma inspectiilor tehnice periodice. Mai trebuie mentionat ca in cea mai recenta editie a raportului TUV s-au folosit date culese pe baza inspectiilor efectuate in anul 2012 la mai mult de 8,1 milioane de autoturisme.

VW Polo – lider in categoria pana la 3 ani
La categoria masinilor cu rulaje de pana in trei ani, VW Polo s-a impus de o maniera categorica, doar 2,2% dintre problemele semnalate la exemplarele inspectate au reprezentat defectiuni semnificative. Locul secund a fost castigat in acest an de compacta Mazda3 (2,7%), in timp ce pe pozitia a treia s-a instalat Audi Q5 (2,8%). Interesant mai este ca in Top 10 din aceasta cea mai importanta categorie a masinilor rulate se afla nu mai putin de 4 autoturisme Toyota: Avensis, Prius, Yaris si iQ.

Toyota Prius – lider in categoria pana la 5 ani
Autoturismul nipon a demonstrat cea mai redusa rata a defectelor posibile in categoria masinilor rulate pana la 5 ani (4,0%). La o distanta destul de importanta s-a pozitionat Mazda2 (4,8%), iar pozitia a treia i-a revenit in acest an modelului Toyota Auris (5,0%)

Porsche 911 – lider la celelalte categorii
Conform raportului anual TUV, Porsche 911 a inregistrat cea mai redusa rata a defectelor (6,2%) dintre masinile rulate pana la 7 ani si inspectate de catre organizatia germana. Toyota Corolla Verso (6,6%) s-a clasat pe pozitia secunda a topului, in timp ce un alt model al constructorului nipon, Toyota Prius, s-a clasat pe locul al treilea cu un rezultat foarte bun de 7%. Si la aceasta categorie a fost inregistrat un numar record de autoturisme Toyota intre primele 10 clasate: astfel, pe langa Corolla Verso si Prius, se mai adauga RAV4, Avensis si Corolla.
Si la ultimele doua categorii, pana la 9 ani si pana la 11 ani, au fost castigate de catre Porsche 911, cu 8,8%, respectiv 11%. In prima categorie locul secund a fost adjudecat de Toyota Avensis cu (9,9%), iar locul al treilea de Honda Jazz (10,7%). In categoria masinilor aflate in exploatare de maximum 11 ani, dupa Porsche 911 s-au clasat Toyota RAV4 (14,2%) si Mercedes-Benz SLK (16,9%).

Deci cam tot japonezii fac legea, tot Toyota este nr.1 si asta dupa studiul nemtilor.

steffan 09-01-13 23:32

si porsche 911... sa fim seriosi, ca nu este mai rulat decat o masina de zi cu zi :) practic nu ar trebui luat in calcul

lord_wader 11-01-13 14:41

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5304344)
De ex am vorbit cu un arab, si l-am intrebat : de ce la voi in Israel si Egipt

:lol::lol:

Vali_lj 18-01-13 12:34

Doua articole foarte interesante cu privire la fiabilitatea motoarelor , si a componentelor facute de o firma de asigurari.

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...ne-reliability

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...rst-nightmare/

Un top al fiabilitatii cu masini din anii 1997 incoace.

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...last-15-years/

GTR 18-01-13 16:19

Quote:

Originally Posted by Vali_lj (Post 5324014)
Doua articole foarte interesante cu privire la fiabilitatea motoarelor , si a componentelor facute de o firma de asigurari.

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...ne-reliability

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...rst-nightmare/

Un top al fiabilitatii cu masini din anii 1997 incoace.

http://www.fleetdirectory.co.uk/flee...last-15-years/

DA, cam foarte corect, cu "corectia" ca Warranty Direct nu este o companie de asigurari, ci este una din cele mai mari companii de garantii si extragarantii in colaborare atat cu producatorii auto si dealerii lor cat si persoanelor fizice/juridice care doresc extragarantie pentru vehiculele lor.

De retinut:

Least reliable manufacturer/Engine Failure Rate (1 in x)
1. MG Rover-1 in 13 fail
2. Audi-1 in 27
3. MINI-1 in 40
4. Saab-1 in 40
5. Vauxhall-1 in 41
6. Peugeot-1 in 44
7. BMW-1 in 45
8. Renault-1 in 46
9. Volkswagen-1 in 52
10. Mitsubishi-1 in 59

Most Reliable Manufacturers/Engine Failure Rate
1. Honda-1 in 344
2. Toyota-1 in 171
3. Mercedes-Benz-1 in 119
4. Volvo- 1 in 111
5. Jaguar-1 in 103
6. Lexus-1 in 101
7. Fiat- 1 in 85
8. Ford-1 in 80
9. Nissan-1 in 76
10. Land Rover-1 in 72

Most reliable models since 1997 (according to Warranty Direct)
Make & Model Year of manufacture Reliability Index rating
1 Mitsubishi Lancer (05-08) 6
2 Vauxhall Agila (00-08) 8
3 Suzuki Alto (97-06) 9
4 Toyota Aygo (05-) 10
5= Honda HR-V (98-06) 16
5= Volvo S40 (96-04) 16
7 Mazda MX-5 (05-) 19
8= Mercedes E Class (06-) 20
8= Toyota Yaris (99-03) 20
10 Honda Jazz (01-08) 21

Least reliable models since 1997 (according to Warranty Direct)
Make & Model Year of manufacture Reliability Index rating*
1 Audi RS6 (02-11) 1282
2 BMW M5 (04-11) 717
3 Mercedes SL (02-) 555
4 Mercedes V-Class (96-04) 547
5 Mercedes CL (00-07) 512
6 Audi A6 Allroad (00-05) 502
7 Bentley Continental GT (03-) 490
8 Porsche 911 (996) (01-06) 442
9 Land Rover Range Rover (02-) 440
10 Citroen XM (94-00) 438

franz34sm 18-01-13 20:02

Mi-a povestit un coleg, care avea un Golf, ca a avut un accident cu un Mitsubishi. Si cica Mitsubishi s-a facut praf, iar Golfu nu avea nimica. Apoi Bmw-u pe care l-am avut, avea o caroserie destul de tapana. Nu degeaba mi-a zis mecanicu, ca n-ar fi dat Bmw-u pe orice japoneza. Degeaba ca masinile germane sint mai tapene decit masinile japoneze, la caroserie bineinteles. Apropo, astia care au Mercedes-uri si Bmw-uri. Cum e sa circulati iarna cu tractiunea pe spate ? :D :D Eu circul foarte mult, si de fiecare data cind vad astea doua masini ( Mercedes, Bmw ) , vad cum l-ii se duce curu intr-o parte, mai ales cind o iau de pe loc, sau in curbe. :D ESP-u vad ca nu-i ajuta prea mult. :D Si mecanicu, si nevasta, si eu zic, ca am facut o prostie ca am dat Bmw-u, ca sa-mi iau o japoneza. Imi vine sa-mi dau pumni in gura de fraier ce am fost. Pai daa, japonezele sint masini fiabile, daa germanele sint mai tapene.

GTR 18-01-13 20:31

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5324520)
Mi-a povestit un coleg, care avea un Golf, ca a avut un accident cu un Mitsubishi. Si cica Mitsubishi s-a facut praf, iar Golfu nu avea nimica. Apoi Bmw-u pe care l-am avut, avea o caroserie destul de tapana. Nu degeaba mi-a zis mecanicu, ca n-ar fi dat Bmw-u pe orice japoneza. Degeaba ca masinile germane sint mai tapene decit masinile japoneze, la caroserie bineinteles. Apropo, astia care au Mercedes-uri si Bmw-uri. Cum e sa circulati iarna cu tractiunea pe spate ? :D :D Eu circul foarte mult, si de fiecare data cind vad astea doua masini ( Mercedes, Bmw ) , vad cum l-ii se duce curu intr-o parte, mai ales cind o iau de pe loc, sau in curbe. :D ESP-u vad ca nu-i ajuta prea mult. :D Si mecanicu, si nevasta, si eu zic, ca am facut o prostie ca am dat Bmw-u, ca sa-mi iau o japoneza. Imi vine sa-mi dau pumni in gura de fraier ce am fost. Pai daa, japonezele sint masini fiabile, daa germanele sint mai tapene.

Sterge postul ca nu are treaba cu subiectul.

Pe langa asta protectia pasagerilor este mai buna la masina care arata praf, nu aia care arata mult mai bine. Importanta este "celula" pasagerilor, restul trebuie sa se faca armonica.

Pe langa asta conteaza foarte mult si anul fabricatiei, iar asat cu mi-a zis un prieten e deja obosita.

Vali_lj 19-01-13 00:21

@GTR : nu stiam toate detaliile ... ms de completare

Un top al fiabilitatii motoarelor facute de aceeasi firma:

Least reliable manufacturer/Engine Failure Rate (1 in x)

1. MG Rover-1 in 13 fail
2. Audi-1 in 27
3. MINI-1 in 40
4. Saab-1 in 40
5. Vauxhall-1 in 41
6. Peugeot-1 in 44
7. BMW-1 in 45
8. Renault-1 in 46
9. Volkswagen-1 in 52
10. Mitsubishi-1 in 59

Most Reliable Manufacturers/Engine Failure Rate

1. Honda-1 in 344
2. Toyota-1 in 171
3. Mercedes-Benz-1 in 119
4. Volvo- 1 in 111
5. Jaguar-1 in 103
6. Lexus-1 in 101
7. Fiat- 1 in 85
8. Ford-1 in 80
9. Nissan-1 in 76
10. Land Rover-1 in 72

Si Monster MK1 reprezinta o masina asamblata din componentele care au cea mai mare rata de defectiune :
Motor de MG TF , cutie Land Rover Freelander , suspensie BMW M3 , frane Audi A8 , directie Volvo C70 , electrica Renault Megane , Aer contidionat Seat Alhambra , si sistemul de racire a unui Seat Toledo

(The Monster Mk1 represents the worst-performing vehicles in every sector, from suspension to electrics, on our roads today.
With a reliability index in excess of 500 – five times the average car – this dismal drive features the engine of an MG TF, the gearbox of a Land Rover Freelander, the suspension of a BMW M3, an Audi A8’s brakes, the steering of a Volvo C70, the electrics of a Renault Megane, a SEAT Alhambra’s air-con and the heating/cooling system of a SEAT Toledo.)

franz34sm 19-01-13 08:40

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5324555)
Sterge postul ca nu are treaba cu subiectul.

Pe langa asta protectia pasagerilor este mai buna la masina care arata praf, nu aia care arata mult mai bine. Importanta este "celula" pasagerilor, restul trebuie sa se faca armonica.

Pe langa asta conteaza foarte mult si anul fabricatiei, iar asat cu mi-a zis un prieten e deja obosita.

Ca ma contrazici pe mine, ok, no coment. Dar tu cu teoria ta, ii faci si pe mecanicii care au 20 de ani de experienta practica in automobile. Posturile tale cu - japonezele sint printre primele masini fiabile, le-ai scos de pe ceva site-uri, e doar teorie. Prea mult bla bla cu japonezele astea. Daca ne gindim logic, totul e doar reclama. Aia care au pus site-ul pe internet ca japonezele sint printre primele masini fiabile, aia au fost platiti pt asta. Si noi citim si credem tot ce scrie pe internet. Ca si vrajeala cu tigaia 3 cooker, la care face reclama Bahmuteanca. Nevastamea o cumparat magarie din aia, si o zis ca nu-i buna de nimica. Reclama si teorie, da practica unde e ? Oare care-i mai bun ? Adidas, Reebok, Nike, sau Puma ? Pe toate scrie made in China. Asa-s si cu masinile. Daca japonezele fac mai multa reclama pe internet si mai stiu eu pe unde, cu fiabilitatea, atunci lumea maninca cacat cu gura plina. Dar daca pui teoria in practica, atunci iti dai seama ca totul a fost doar reclama ( vrajeala ). Decit sa cred minciunile ( adica reclama platita ) , :D de pe internet, mai bine cred un coleg care mi-a zis ca Mitsubishi s-a facut praf, si Golfu nu avea nimica. Internetu vorbeste teoretic, si colegul meu vorbeste din practica. Daca te duci la o reprezentanta BMW, aia o sa-ti zica asa : pai daaa, da asta e Bmw. Daca te duci la o reprezentanta japoneza, aia o sa-ti zica tot aia : pai daaa, da asta e Honda, sau ca e Toyota. Fiecare reprezentanta cu reclama lui. Stiti reclama de la TV cu : Toyota Corola nu te lasa niciodata balta ? Oare sa fie chiar asa de fiabila si buna masina aia ? Vrei sa-i faci la o anumita marca, vinzare mai multa ? Fa-i cit mai multa reclama, pe internet, la Tv, peste tot.
De aia vedem asa putine masini japoneze in Romania, pt ca sint cele mai fiabile masini.
60 -70% sint masini germane, in Romania. Unde sint japonezele ? Ca doara sint cele mai fiabile masini, nu ? Ok, inteleg romanii n-au bani. Da parlamentarii si fotbalistii ? Care dintre ei au masini japoneze ? Nici unul. Dupa cum am mai spus, nu se omoara nimeni dupa japoneze.

run_forest 19-01-13 09:46

@Franz34SM
Da "boss" asa e , dar aici se vorbeste de FIABILITATE , nu de SIGURANTA.
Sa-ti dau exemple :
1.Sa presupunem ca 5/10 masini nemtesti au probleme pe partea electrica.
Sa presupunem ca 2/10 masini japoneze au probleme pe partea electrica.
2.Sa presupunem ca 4/10 masini nemtesti au diverse probleme la motor.
Sa presupunem ca 1/10 masini japoneze au diverse probleme la motor.
.....etc....
Ai inteles acum?:)
Chestia cu marketingul e partial adevarata.Toti isi lauda marfa....dar culmea este ca ale japonezilor le lauda nemti/englezi...etc toti ca niste masini fiabile.Adica aia care produc merc/bmw/audi/jaguar...etc
Legat de celelalte aspecte , sunt mai multe criterii cand iti alegi o masina.
Aspectul,puterea,dotarile,siguranta,confortul, fiabilitate,pretul de achizitie...etc
Si spre nefericirea lor , cu mici exceptii , japonezi nu exceleaza la capitolul design,confort.
Ar fii foarte multe de spus cand comparam ca si ansamblu japoneze-germane.
Cand vorbim strict de fiabilitate japonezi sunt clar castigatori.Nu o spun eu , eu spun faptele , topurile si premiile care le obtin cand se tine cont strict de acest criteriu.

GTR 19-01-13 14:30

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5324951)
Ca ma contrazici pe mine, ok, no coment. Dar tu cu teoria ta, ii faci si pe mecanicii care au 20 de ani de experienta practica in automobile. Posturile tale cu - japonezele sint printre primele masini fiabile, le-ai scos de pe ceva site-uri, e doar teorie. Prea mult bla bla cu japonezele astea. Daca ne gindim logic, totul e doar reclama. Aia care au pus site-ul pe internet ca japonezele sint printre primele masini fiabile, aia au fost platiti pt asta. Si noi citim si credem tot ce scrie pe internet. Ca si vrajeala cu tigaia 3 cooker, la care face reclama Bahmuteanca. Nevastamea o cumparat magarie din aia, si o zis ca nu-i buna de nimica. Reclama si teorie, da practica unde e ? Oare care-i mai bun ? Adidas, Reebok, Nike, sau Puma ? Pe toate scrie made in China. Asa-s si cu masinile. Daca japonezele fac mai multa reclama pe internet si mai stiu eu pe unde, cu fiabilitatea, atunci lumea maninca cacat cu gura plina. Dar daca pui teoria in practica, atunci iti dai seama ca totul a fost doar reclama ( vrajeala ). Decit sa cred minciunile ( adica reclama platita ) , :D de pe internet, mai bine cred un coleg care mi-a zis ca Mitsubishi s-a facut praf, si Golfu nu avea nimica. Internetu vorbeste teoretic, si colegul meu vorbeste din practica. Daca te duci la o reprezentanta BMW, aia o sa-ti zica asa : pai daaa, da asta e Bmw. Daca te duci la o reprezentanta japoneza, aia o sa-ti zica tot aia : pai daaa, da asta e Honda, sau ca e Toyota. Fiecare reprezentanta cu reclama lui. Stiti reclama de la TV cu : Toyota Corola nu te lasa niciodata balta ? Oare sa fie chiar asa de fiabila si buna masina aia ? Vrei sa-i faci la o anumita marca, vinzare mai multa ? Fa-i cit mai multa reclama, pe internet, la Tv, peste tot.
De aia vedem asa putine masini japoneze in Romania, pt ca sint cele mai fiabile masini.
60 -70% sint masini germane, in Romania. Unde sint japonezele ? Ca doara sint cele mai fiabile masini, nu ? Ok, inteleg romanii n-au bani. Da parlamentarii si fotbalistii ? Care dintre ei au masini japoneze ? Nici unul. Dupa cum am mai spus, nu se omoara nimeni dupa japoneze.

Pot sa ma c pe mecanicul tau cu 20 de ani de experienta? Stiu si eu cativa cu 30-40 de ani de experienta si tot nu are impoartanta. In primul rand nu povestea UNUI mecanic este importanta, ci povestea a mai multor mecanici si a mai multor posesori, ca sa nu mai vorbim de experientele proprii, nu UN mecanic.

Posturile tale cu - "japonezele sint printre primele masini fiabile, le-ai scos de pe ceva site-uri, e doar teorie."
Mai 2 clase primare, "Informatia este baza cunoasterii" iar informatia nu este de pe un site oarecare, este de pe mai multe site-uri, iar in ultimul caz vorbim de Warranty Direct, o companie care de peste 30 de ani a oferit garantia pentru sute de mii de masini, adica pentru masini noi sau sh a platit reparatiile pentru defectiuni tehnice.

De ADAC si DKRA ar trebui sa fi auzit si tu (daca nu baga un GOOGLE si studiaza), comapanii nemtesti pe care nu o sa le mituiasca niciodata vreo companie japoneza producatoare de masini.

Te rog eu abtine-te sa ma mai contrazici, ca nu ma cert in general cu "blondele" si barbatii cu 2 neuroni.

300zxtt 19-01-13 20:47

Razvan, iti bati capul degeaba.....

aleks 19-01-13 22:29

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5325827)
Razvan, iti bati capul degeaba.....

Asta e clar, numai nu avem solutii...

franz34sm 20-01-13 08:36

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5325935)
Asta e clar, numai nu avem solutii...

Eeeeee .. sint solutii. De ex., nu mai intru pe 4 tuning.

GTR 20-01-13 21:40

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5326128)

Nasol, o sa fie sinucidere in masa! :))

aleks 21-01-13 12:20

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5326128)

Solutia ar fi sa vorbim mai la concret, mai pe cifre, detalii reale, si mai putin pe presupuneri si pareri greu de probat.

300zxtt 21-01-13 22:43

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5327161)
Nasol, o sa fie sinucidere in masa! :))

Pacat ca nu avem optiunea LIKE, ai fi primit o groaza :)))

Tibylica 25-01-13 23:13

http://www.manager.ro/dbimg/images/T...%2086%2008.jpg
cam da frumusica asta peste nas la toti la ce pret are si la ce ofera , mai ales la nemti! Fiabilitatea vine la pachet ca doar ii japoneza!:lol:

Giully4u 25-01-13 23:27

Ai si vreun argument sau doar postam de drag?

aleks 26-01-13 20:48

Cat timp noi umplem paginile de testosteron si orgolii, producatorii nemti si japonezi fac bani impreuna, fara probleme...
Quote:

Luna aceasta BMW ar putea semna cu Toyota un parteneriat pentru integrarea sistemului de propulsie hydrogen fuel cell pe viitoare automobile ale constructorului german, potrivit autoblog.com.

Viitoarele modele BMW ce vor utiliza sistemul de pile de combustibil pe hidrogen cel mai probabil ar urma să intre în producţie în 2020, iar primul prototip să fie prezentat în 2015. Aceste automobile dispun de un motor electric, iar curentul electric este furnizat de sistemul de pile de combustibil.
Primul concept al Toyota cu această tehnologie a fost prezentat în 2011 la Salonul Auto de la Tokyo.
BMW a lansat în urmă cu mai mulţi ani o limuzină Seria 7 denumită Hydrogen 7 dar care utiliza hidrogenul pe post de combustibil alternativ la benzină, şi nu pentru producerea de energie electrică.
Nici restul producatorilor europeni sau asiatici nu sunt mai impresionati de stereotipurile si fixurile din mintea noastra...
Quote:

Concernul suedez AB Volvo va deveni cel mai mare producător de camioane grele din lume după semnarea unui contract cu compania chineză Dongfeng Motor Group (DFG), a anunţat sâmbătă AB Volvo, relatează Xinhua.
Compania suedeză a cumpărat 45% dintr-o nouă filială a DFG, numită Dongfeng Commercial Vehicles (DFCV) pentru suma de 5,8 miliarde de coroane suedeze (circa 898 milioane de dolari), a precizat AB Volvo într-o declaraţie. Preşedintele AB Volvo, Olof Persson, a estimat că semnarea acestui contract va oferi DFCV un mare potenţial de dezvoltare şi profitabilitate, fiind totodată în beneficiul ambelor părţi. Achiziţia făcută de AB Volvo reprezintă cea mai importantă investiţie industrială făcută în China de către o companie suedeză, scrie cotidianul suedez Dagens Nyheter.
si un ultim argument ca vanatoarea noastra de vrajitoare e inutila, Fujikura (producator japonez cu vânzări globale de peste 5,1 mld. euro şi 44.000 de angajaţi) produce la Cluj si la Dej aceleasi cablaje si pentru europeni, si pentru asiatici deopotriva, fara sa stea nimeni sa masoare al cui cablu e mai lung:
Quote:

Fujikura produc cablaje pentru motor, portiere, climă, airbag, bare, pavilion sau pentru direcţie. Fabricile Fujikura din Cluj-Napoca şi Dej produc cablaje auto pentru clienţi precum Valeo, Delphi, Antolin sau Brose. Componentele fabricate de Fujikura sunt montate pe diverse modele ale mărcilor Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Prosche, Ford, Toyota, Mazda, Subaru, dar şi altele.

parazituwrc 08-02-13 14:00

Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1955679)
[si din cate stiu eu toyota a vandut si vinde mai mult cat orice mare companie din germania de autovehicule,in lume.De ce oare?

si Dacia vinde mai mult decat Lamborghini, Ferrari, Bugatty, si Bentley la un loc probabil, dar asta nu inseamna ca e mai buna nu ? Asta reflecta preturile masinilor, normal ca se vor vinde mult mai multe Toyote la 10 000 euro, decat Porsche care au preturi de 6-15 ori mai mari. Asta ca o mica paranteza, nu ca Toyota ar fi proasta sau buna, fiabila sau nu[/QUOTE]

Ai pus punctul pe i.

GTR 09-02-13 00:42

Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE

Quote:

Originally Posted by parazituwrc (Post 5353884)
si Dacia vinde mai mult decat Lamborghini, Ferrari, Bugatty, si Bentley la un loc probabil, dar asta nu inseamna ca e mai buna nu ? Asta reflecta preturile masinilor, normal ca se vor vinde mult mai multe Toyote la 10 000 euro, decat Porsche care au preturi de 6-15 ori mai mari. Asta ca o mica paranteza, nu ca Toyota ar fi proasta sau buna, fiabila sau nu

Pai logica ta e cam gresita. Dacia este un Low Cost cam fara concurenta. Toyota are o foarte mare concurenta in tot ce produce, ba chiar segmentul lor este cel mai vandut din lume si grosul tuturor producatorilor.

GTR 15-02-13 18:41

.
Recall Toyota in Romania: Sunt rechemate in service peste 150 unitati Lexus IS

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...-is-17505.html

Cam asta face un brand care se respecta. Asteptam recall in zecile de defectiuni de la VAG, BMW/Mini, Mercedes, sa nu mai vorbim de ceilalti producatori europeni.

omaigadlol 15-02-13 19:08

^ Lucru demn de admiratie, mai ales ca e vb de Romania. Proprietarii de TSI/DSG-uri bulite de la noi duc lupte aprige cu reprezentantele care le dau flit in perioada de garantie..

franz34sm 16-02-13 21:18

I'm back. :D Mi-am busit Nisanu si l-am vindut cu 300 de euro. :D Si m-am gindit sa-mi i-au alta masina. Am incercat Renault Clio 1,5 dci cu 65 de cai, din 2003, si pe linga ca e puturoasa, mai e si problematica masina. Ce-mi place la Renault, sint frinele, scaunele alea moi, si consumul. In rest nimic. Apoi am incercat o Honda Acord din '98, diesel cu 105 cai, motor 2000, super masina, dar nu ia functionat clima. Apoi am incercat un Golf 3 din 96, diesel 90 de cai, da nu mi-au placut frinele, ca nu prindeau bine. Etc, etc ... Si insfirsit am incercat o Honda Civic din 2000, 90 de cai, motor de 1,4 benzina. Waaaaww ... asta da masina. Totul functiona pe ea. Asa ca l-am si cumparat. Din experientele prin cite am trecut, am observat ca masinile germane, n-au asa bune frine ca si masinile japoneze. De ex , nici la Bmw-u ala care l-am avut cu 140 de cai, nu avea frine stralucite, nici la Golfu asta care l-am incercat azi, nu avea frine bune. Da la Nisanu pe care l-am avut, avea frine bune. La Honda Acord la fel. La Civivu asta pe care l-am cumparat, la fel. Deci japonezele pe linga ca au motoare bune, mai au si frine bune, nu ca si la germane. Asa ca ramin eu la japoneze, masini care nu se strica in veci. Bine, si germanele sint bune, dar nu asa bune ca si japonezele. Eeeii , si cind mi-a zis mecanicu ca : ferestete de masini franceze si italiene, ca sint masini problematice. Au multe probleme la electronica, si nici motorul nu e cine stie ce. El tot lauda masinile germane. Da eu laud japonezele, pt ca-s cu o secunda mai bune decit germanele. Honda si Toyota sint cele mai bune masini din lume.

steffan 17-02-13 03:34

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5365684)
Honda si Toyota sint cele mai bune masini din lume.

si Nissan nu?:lol::lol:

franz34sm 17-02-13 06:36

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5365934)
si Nissan nu?:lol::lol:

Corect. La servici am un coleg roman, are un Renault Megane, motor 1,5 dci, din 2004, sau din cit. Si i-am aratat cum porneste Nisanu meu, nici bine n-am invirtit de cheie, a si pornit. L-am intrebat daca al lui Renault porneste asa de repede ? Bineinteles ca nu. Degeaba ca-s bune japonezele. Au asa motoare bune, ca nu trebuie sa umblii la el in veci. Si asta pt ca am vorbit cu foarte multi care au masini japoneze. Eu am avut doua japoneze, plus cite am mai condus ..... Mi-ar fi convenit Golfu ala care l-am condus, 1,9 tdi cu 90 de cai, pt ca consuma 6,5 in oras, si tragea destul de bine. Da frinele erau cam slabe. Inainte cu 3 ani am mai avut un Golf pe benzina, nici la ala nu erau frinele nu stiu ce, degeaba i-am schimbat lichidu de frina. Apoi Bmw 318 ti, avea frine disc pe spate, degeaba. Cind am luat Nisanu, am simtit diferenta, frine mai bune. Acuma am un Civic, la fel, frine mai bune. Am condus Acord la fel. Plus masina firmei Mitsubishi, la fel frine bune. Tot masina firmei - un Mercedes destul de nou, trebuia sa apas tare pe frina ca sa prinda. Orice masina incerc, studiul facut de mine, este ca japonezele sint mai bune cu o secunda decit germanele. Firma are 7 masini, din care am condus 5. Mitsubishi, Vw, Mercedes, Iveco, Fiat. Si condus sute de kilometrii, nu doar pina in oras si inapoi. Pfaaaiii ... :D :D Honda-urile astea is beton, indiferent ca e Civic sau Acord.

RVL 2000 18-02-13 02:49

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5365948)
Corect. La servici am un coleg roman, are un Renault Megane, motor 1,5 dci, din 2004, sau din cit. Si i-am aratat cum porneste Nisanu meu, nici bine n-am invirtit de cheie, a si pornit. L-am intrebat daca al lui Renault porneste asa de repede ? Bineinteles ca nu. Degeaba ca-s bune japonezele. Au asa motoare bune, ca nu trebuie sa umblii la el in veci. Si asta pt ca am vorbit cu foarte multi care au masini japoneze. Eu am avut doua japoneze, plus cite am mai condus ..... Mi-ar fi convenit Golfu ala care l-am condus, 1,9 tdi cu 90 de cai, pt ca consuma 6,5 in oras, si tragea destul de bine. Da frinele erau cam slabe. Inainte cu 3 ani am mai avut un Golf pe benzina, nici la ala nu erau frinele nu stiu ce, degeaba i-am schimbat lichidu de frina. Apoi Bmw 318 ti, avea frine disc pe spate, degeaba. Cind am luat Nisanu, am simtit diferenta, frine mai bune. Acuma am un Civic, la fel, frine mai bune. Am condus Acord la fel. Plus masina firmei Mitsubishi, la fel frine bune. Tot masina firmei - un Mercedes destul de nou, trebuia sa apas tare pe frina ca sa prinda. Orice masina incerc, studiul facut de mine, este ca japonezele sint mai bune cu o secunda decit germanele. Firma are 7 masini, din care am condus 5. Mitsubishi, Vw, Mercedes, Iveco, Fiat. Si condus sute de kilometrii, nu doar pina in oras si inapoi. Pfaaaiii ... :D :D Honda-urile astea is beton, indiferent ca e Civic sau Acord.

Printre multe alte chestii, remarc una: ai idee ca nissan si renault formeaza un grup de peste 10 ani.
Am facut un efort pentru tine si am cautat ceva... ai auzit de Nissan Platina?!? Asta e un Clio surub cu surub exceptand sigle, embleme si denumire.
Uite-l:
https://forum.4tuning.ro/27-discutii-...ml#post4050616
Daca te uiti mai jos ai sa dai de Nissan Aprio - asta e LOGAN, LOGAN! cu embleme de Nissan.
Asa ca scuteste-ne cu NISSAAAN ca nici macar nu mai e asa de japonez, Renault detine o buna bucatica din el si invers Nissan detine parte din renault.
P.S. dci-ul ala de care zici tu e si pe Nissanuri, inafara de renaulturile mai sus mentionate.

GTR 18-02-13 14:28

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5367241)
Printre multe alte chestii, remarc una: ai idee ca nissan si renault formeaza un grup de peste 10 ani.
Am facut un efort pentru tine si am cautat ceva... ai auzit de Nissan Platina?!? Asta e un Clio surub cu surub exceptand sigle, embleme si denumire.
Uite-l:
Daca te uiti mai jos ai sa dai de Nissan Aprio - asta e LOGAN, LOGAN! cu embleme de Nissan.
Asa ca scuteste-ne cu NISSAAAN ca nici macar nu mai e asa de japonez, Renault detine o buna bucatica din el si invers Nissan detine parte din renault.
P.S. dci-ul ala de care zici tu e si pe Nissanuri, inafara de renaulturile mai sus mentionate.

Nissan mai are inca masini de productie exclusiv proprie. o colaborare de gen nu inseamna un amalgam total.

franz34sm 19-02-13 13:06

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5367241)
Uite-l:

Nu stiu cum sint Nisanurile astea noi, ca astea noi sint facute toate in Asia, si de aia nu ma intereseaza. Da pe Nisanu meu scria Made in Japan, si nu Made in France cum e Reanaultu. Apoi mai este Nisan 200 SX, si asta-i original japonez, si nu francez. De aia ma uit eu dupa modele mai vechi, pt ca alea-s originale, nu astea noi.
Pfaaaii ... asa fuge Honda asta cu 90 de cai ca si Bmw-u cu 140 de cai. Turcu - de la cine am cumparat masina, sio luat un Bmw seria 1, ceva masina mai noua cu 180 de cai diesel. Da o zis ca Bmw-u nu se culca asa in curbe ca si Honda. Apoi o mai zis ca o sa-si vinda el Bmw-u ala, si o sa-si ieie iarasi Honda. Si din studiul facut de mine, toti care au masini japoneze, nu mai vor alta marca. Ca si mine, mi-am luat Nisan, urmatoarea a fost Honda. Corect. Si cam asa face aproape toata lumea care are japoneza ( masina pe viata ). Bine ....... au mai fost citiva care au avut Mercedes, si zice-au ca : citez : daca ai condus Mercedes, nu-ti mai trebuie alta marca de masina. Apoi un coleg de al meu zicea, ca lui numai masini germane ai trebuie. Amindoua sint bune, da de aia japoneza e mai smechera, mai fiabila cum se zice.

All times are GMT +2. The time now is 18:33.

- Copyright 2026 4Tuning